Šta je novo?

Predlog za led osvetljenje iza TV

Na kakav kontraefekat misliš?

traka, ispravljac, kontroler. nista vise.

A sve to ima i u mikroprincu i drugim sličnim radnjama da se kupi i kod nas.

A ova led traka rgb sa daljinskim, pretpostavljam da može da se priguši ili ugasi daljinskim?

A sve to ima i u mikroprincu i drugim sličnim radnjama da se kupi i kod nas.

vidim, ali vidim da je cena nekoliko puta veca. npr RGB LED traka + kontroler bi kostali preko 80 Evra.
kod kineza preko eBaya me to izadje 15 Evra.

Ma ne bi trebalo da je toliko skupo. Ja sam gledao u nekoj radnji, čini mi se da je traka sa ispravljačem oko 2000 rsd. Nema kontroler, bela je traka. Jedino ako je kontroler skup

Cenu kod nas sam gledao u mikroprincu.

Ma ima tih kontrolera u mikroprincu već za 1000 din, nije to toliko skuplje kod nas...

gledao si pogresan kontroler. Ima i takav kao sa jednog od linkova koje si kacio i kosta 960 din. one koje si ti ocigledno video su daleko bolji i kostaju oko 4000. traka je takodje bolja, ali to nikoga ne zanima i svakako je mnogo jeftinija kineska.
ispravljac (ako ga vec nemas) bih ti savetovao da uzmes u srbiji. Dobijas garanciju, a i sigurno imaju atest. nije bas pametno rizikovati sa kinezima. Takodje te mogu gnjaviti na carini za ispravljac koji je jako tesko uvesti bas zbog atesta.

Ako ne mozes da nadjes u srbiji neku jeftinu kinesku traku, onda uzmi ceo paket na ebayu. kada vec cekas traku onda ti ni ne treba domaci kontroler :D

eh da, zamalo da zaboravim, na cenu svega toga na ebayu bi generalno trebao da dodas jos pdv. znaci, nije 16$ nego 20$. i dalje jeftinije, ali samo da uracunas.

Stigla LED RGB traka sa daljinskim, bez poreza. Inače, kinez je spustio cenu ispod $15.
Ono što mi treba je ispravljač za 12V i makar 3 ampera za 3 metra trake. Neka ideja gde da gledam, a da je normalna cena? Sada mi zao što i to nisam naručio od kineza.
I naravno, ideja kako to povezati i kako zakačiti na leđa plazme koja je već na zidu.

Stigla LED RGB traka sa daljinskim, bez poreza. Inače, kinez je spustio cenu ispod $15.
Ono što mi treba je ispravljač za 12V i makar 3 ampera za 3 metra trake. Neka ideja gde da gledam, a da je normalna cena? Sada mi zao što i to nisam naručio od kineza.
I naravno, ideja kako to povezati i kako zakačiti na leđa plazme koja je već na zidu.

Ako se nisi snasao, kontaktiraj me na pm vezano za idpravljac 12v, cena je normalna...

pa prvo i osnovno, treba ti arduino. kada njega kupis, ostatak mozes da sastavis za 2000

Uf. Komplikovano to za mene ;)

Btw, nisam ni znao šta je arduino ;)

Tnx

Pogledaj ovde http://www.arduino.cc/ cena je od 2000 do 12 000 u zavisnosti od modela i dodatnih komponenti. LAi o njemu na nekom drugom mestu jer bi time otišli u off u ovoj temi

Ko ima RaspberryPi, dovoljno je samo da nabavi led trake sa WS2801 kontrolerima, zadnja verzija Raspbmc ima integrisanu podrsku i sve se vrlo jednostavno konfigurise. Ledice su nekih 40$ na ebay-u ali efekat je stvarno ekstra, ovo je verovatno moj sledeci projekat.
http://www.youtube.com/watch?v=JOkieGYM6TQ

Poslednja izmena:
Da malko osvezim temu:) da li je neko ko ima plazmu stavljao pozadinsko osvetljenje?

Ja sam malo krenuo u tu priču oko Nove godine, čak sam kupio trake i napajanje, a onda shvatio da mi treba malo više alata i veštine da bih napravio kako treba.

Glavna fora koju sam shvatio je da mi treba lajsna koja će da drži LED traku pod uglom od 45°, tako da se dobija optimalno osvetljenje. Lajsne mogu da se nađu u Beogradu (da ne reklamiram firmu) i izgledaju ovako.

2090.jpg

Ima firma kod koje sam kupovao svojevremeno kanalice za stan iznad Bulevara blizu one katolicke crkve pa ako je to ista firma posalji mi na PP njihovu adresu. Nemogu nikako da se stim imena a prodaju i kablove, rutere i slicnu robu.

Edit: nasao sam je da ne pocinje ime firme na slovo N ?

Poslednja izmena:
Ovo za plazme sam pitao i izmedju ostalog sto se gornji deo greje pa neznam kako bi to uticalo na same led trake. Odnosno da li bi uticalo na njihovu funkciju. Cak mi pade luda ideja da iskoristim rupe koje se koriste za kacenje za zidne nosace da na njih postavim neke nosace koji bi bili osnova za led trake ili neke fluo cevi.
Kao na primer ovako nesto:http://www.tehnomanija.rs/nosaci-za-televizore/s-box-adapter-vesa.html da ne moram da lepim trake na tv vec da ih fiksiram na ovaj adapter.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno