Šta je novo?

Targo Telekom

24/12 najmanji paket uh eto me kod njih o'ma. Jos kad vidim kako se vi cimate oko potpisa itd greota mi da ne uzmem. Meni cale predsednik kucnog saveta, kad je dolazio lik da pita da li hocemo targo instalaciju u zgradi(bez ikakvih uslova da iko mora da uzme) nikog nista pitao nisam, uzeo pecat zgrade fljas fljas krljnuo potpis i eto...neke komsije uvele, odlicno radi, sad cu i ja da se prebacim sa IKOM interneta kod njih, TV ostaljam jer imam HBO, FOX...

Inace kod mene u Zemunu imaju opcije IKOM/SBB/Targo.

Koja adresa ? Deluje kao cool zgrada :)

Pretezno je tako po mom kraju. Ovi sto zive u kucama malo teze, ali po zgradama se ima izbor, ako ne sva tri onda bar dva. Lazara Savatica, je ulica naselje Kalvarija u Zemunu.

Čitam ovde i ne mogu da verujem kakvi se sve mediokriteti postavljaju na mesto PSS!?

Sva je sreća pa sam sa PSS-om u odličnim odnosima, lik je potpuno kul, samo me je jednog dana pitao da li vredi pustiti Targo u ulaz i o čemu se tu radi, čim sam mu objasnio bez problema je lupio pečat, niti je skupljao potpise niti tražio saglasnost stanara.

Ko zna kako bi uopšte prošao, jer su većinom penzosi kod mene. :d

Čitam ovde i ne mogu da verujem kakvi se sve mediokriteti postavljaju na mesto PSS!?

Sva je sreća pa sam sa PSS-om u odličnim odnosima, lik je potpuno kul, samo me je jednog dana pitao da li vredi pustiti Targo u ulaz i o čemu se tu radi, čim sam mu objasnio bez problema je lupio pečat, niti je skupljao potpise niti tražio saglasnost stanara.

Ko zna kako bi uopšte prošao, jer su većinom penzosi kod mene. :d

Bas tako,ja ne shvatam sto ljudi skupljaju potpise :)

Zovi ih, i pitaj šta je sa tvojim ulazom. Možda te PSS farba. Kada su bili kod mene da vide gde da sprovedu vertikalu, i kad je ovaj slepac insistirao da se sprovedu kroz postojeće KDS kanalice, oni su otišli i samo upisali da ne planiraju da se razvuku dok on ne odustane od toga. A on tvrdi, da su mu rekli da će mu se javiti. Tako da, možda je samo nesporazum.

Mene farba TT, oni mi se ne javljaju. Potpisao sam saglasnost još pre godinu dana, zapelo je oko vertikale i tako to stoji. Opet sam zvao TT, tražio kontakt i opet ništa.

Bez šale ni to nema logike iz prostog razloga zato što većina nema pojma o čemu se tu radi, a treba da daju svoj glas za pristanak ili odbijanje.

Da li ste vas dvojica ozbiljni? Pa koji k...c dajemo onda ljudima da glasaju na izborima? Ti mislis da 99% njih/nas zna nesto o vodjenju drzave ili o tome koja stranka ce bolje da vodi. Nemojte bre takve nebuloze da pricate.

Poslednja izmena:
Bez šale ni to nema logike iz prostog razloga zato što većina nema pojma o čemu se tu radi, a treba da daju svoj glas za pristanak ili odbijanje.

Imali ili ne imali pojma o cemu se radi, u pitanju je raspolaganje njihovom licnom imovinom. Samovoljno davanje saglasnosti od strane PSS je nezakonito, isto kao i samovoljno odbijanje saglasnosti. PSS nema prava ni da odbije ni da da saglasnost. Ta prava ima iskljucivo skupstina zgrade.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Što se tiče Mirijeva imam utisak da je sve stalo. Saglasnost smo da li pre vise meseci rečeno je bilo radovi počinju u martu, aprilu, maju. Sada sam zvao Call Centar zabelezili su moje pitanje i ako bude bilo novih informacija javiće mi. Čak nemaju info da je bilo ko u Mirijevu dobio signla, što znači da jos nisu pusti vod u naselju, a za vod im je potrebno kopanje po okolini Cvetkove pijace i Bulevara koliko mi se čini.

Ako neko ima više informacija neka prosledi.

Pozdrav Saša

Imali ili ne imali pojma o cemu se radi, u pitanju je raspolaganje njihovom licnom imovinom. Samovoljno davanje saglasnosti od strane PSS je nezakonito, isto kao i samovoljno odbijanje saglasnosti. PSS nema prava ni da odbije ni da da saglasnost. Ta prava ima iskljucivo skupstina zgrade.

Pozdrav
Vidi ,ne kosta nista stanare jel tako ? jel im se nesto uzima od njihove licne imovine ?ne,Jel se otima od njih ? ne.Koja licna imovina? hodnici ? Nece ni sijalice da zamene u zgradi u hodniku i to ispred svog stana ,prema tome ko ih u opste i pita.Bitno je da im nikakva steta nece biti naneta mogu da imaju samo koristi.A meni licno ne pada napamet da objasavam babama i dedama od 70 godprednosti FTTH tehnologije.
Kad je PTT radio nikakvu saglasnost nije trazio,kad su radjeni interfoni nikakva saglasstnost .to je OPSTE DOBRO za sve stanare ko ima para uzece ko nema nece i cao.
Ah da ovo nije Svajcarska :)

Vidi ,ne kosta nista stanare jel tako ? jel im se nesto uzima od njihove licne imovine ?ne,Jel se otima od njih ? ne.Koja licna imovina? hodnici ? Nece ni sijalice da zamene u zgradi u hodniku i to ispred svog stana ,prema tome ko ih u opste i pita.Bitno je da im nikakva steta nece biti naneta mogu da imaju samo koristi.A meni licno ne pada napamet da objasavam babama i dedama od 70 godprednosti FTTH tehnologije.
Kad je PTT radio nikakvu saglasnost nije trazio,kad su radjeni interfoni nikakva saglasstnost .to je OPSTE DOBRO za sve stanare ko ima para uzece ko nema nece i cao.
Ah da ovo nije Svajcarska :)

Upravo tako...

Svi izgleda znaju svoja prava, a kada pričamo o obavezama odmah nestanu. Samo što moram još da konstatujem da dobar deo penzionera koji odbijaju da daju saglasnost čine to samo iz pakosti, i zar njima treba dati uopšte pravo glasa u ovakvim slučajevima.

Ponavljam, najpametnija odluka PSS-a kod mene jeste bila upravo ta da im ne traži nikakvu saglasnost.

Upravo tako...

Svi izgleda znaju svoja prava, a kada pričamo o obavezama odmah nestanu. Samo što moram još da konstatujem da dobar deo penzionera koji odbijaju da daju saglasnost čine to samo iz pakosti, i zar njima treba dati uopšte pravo glasa u ovakvim slučajevima.

Ponavljam, najpametnija odluka PSS-a kod mene jeste bila upravo ta da im ne traži nikakvu saglasnost.

Bas tako :banana:

Na zalost situacija je takva kakva je. Ima ulaza gde PSS-ovi traze 100% umesto 51% potpisa vlasnika stanova, pa sad ti juri potpis vlasnika koji zivi van Beograda. I bez toga nema sanse da ti svi stanari potpisu jer se uvek nadje neko koga to ne zanima ili kome ne mozes (ne stignes) da objasnis o cemu se zapravo radi. Tu samo preostaje da se saceka neko drugo vreme dok se neke stvari ne promene.

Sad su me zvali iz TT-a, dobiću anketu i povećanje brzine valjda od 1.7.

Da, anketa se sastoji od tri pitanja, povećanje brzine od sledećeg meseca svima. Pitanja su:

Kako ste zadovoljni internet uslugom TARGO Telekoma?
Kako ste zadovoljni novom programskom šemom TARGO Telekoma?
Kako ste zadovoljni podrškom TARGO Telekoma?

Što se tiče Mirijeva imam utisak da je sve stalo. Saglasnost smo da li pre vise meseci rečeno je bilo radovi počinju u martu, aprilu, maju. Sada sam zvao Call Centar zabelezili su moje pitanje i ako bude bilo novih informacija javiće mi. Čak nemaju info da je bilo ko u Mirijevu dobio signla, što znači da jos nisu pusti vod u naselju, a za vod im je potrebno kopanje po okolini Cvetkove pijace i Bulevara koliko mi se čini.

Ako neko ima više informacija neka prosledi.

Pozdrav Saša

Ovde je neko spomenuo da se sve odlaze za septembar jer tako pise na njihovom fesjbuku a i ja sam to licno tamo video.

Inace nista nisu ni poceli niti se iko latio bilo koje alatke cak ni decije.

Znas li ti koliko je njih ljudi zvalo telefonom da pitaju sta se radi u mirijevu jer su dali saglasnost i nikome ali nikome nisu odgovorili.Ja sam ovde 100 puta pisao a evo po 101 put da su oni jako neozbiljni i da po mom sudu od Mirijeva tesko da ce biti nesto a i ako bude i kraj godine je pitanje.

Sad sa ozivljavanjem ptt kds-a nema oni sta da traze u mirijevu ,mislim da su toga i svesni.Oni besplatno rade prikljucenja,mirijevo je veliko i pitanje je da li im se sada u opste isplati povezivati zgrade zarad jednog do dva korisnika i to sve zarad samo neta jer im je tv ponuda pet puta slabija od kds-a,pri tome vaskrsli ptt sada nudi adsl+tv kao promocije pa sto se tica targa stvar stoji jako lose.Slusam komsije po zgradama povodom novih paketa ptt-a i niko ali niko uopste vise ne razmislja o Targu na nacin kako je bilo zimus.

Poslednja izmena:
Targo za televiziju nikako, pa i "sobna antena" ima bolju ponudu od targa. Internet, e to je nesto drugo...

Targo za televiziju nikako, pa i "sobna antena" ima bolju ponudu od targa. Internet, e to je nesto drugo...

Al ga pretera, jel se svet vrti oko FOX-a i SK-a?

Mojim potrebama TT kablovska sasvim odgovara, a na sreću TT je daleko bolji od većine provajdera jer ne primorava da uzimaš televiziju uz net.

Poslednja izmena:
anketa ima 3 pitanja .
Povecanje ide svima od 1.7. izgleda.

Meni nisu rekli od 01.07 već Očekujte da nakon popunjavanja I obrade anketa brzine će biti promenjene. Zvanično obaveštenje će biti objavljeno na našem sajtu kao I Info kanalu. Kad sam pitao od prilike kada se može očekivati rekoh joj sledeće godine. Devojka je rekla ne već da se može očekivati tokom jula. Juli može biti i 30. Nijednom nije spomenula 1.

Meni nisu rekli od 01.07 već Očekujte da nakon popunjavanja I obrade anketa brzine će biti promenjene. Zvanično obaveštenje će biti objavljeno na našem sajtu kao I Info kanalu. Kad sam pitao od prilike kada se može očekivati rekoh joj sledeće godine. Devojka je rekla ne već da se može očekivati tokom jula. Juli može biti i 30. Nijednom nije spomenula 1.

Da, i meni kada su zvali ujka,ja bio tu,lepo mi je covek rekao u toku Jula nijednom nije rekao 1.07

Poslednja izmena:
Pozdrav svima na forumu,

Izmenio sam dosta provajdera i sada sam kod TT, samo internet bez tv. Za vezu sve pohvale, jedino sto nije dobro je sto nemaju konkurenciju, jer bi onda cene morale biti dosta nize, ako uporedimo po Rumuniji ili Madjarskoj. Ovako su se odmah poravnali sa ostalim beogradskim provajderima da bi izvukli sto veci profit.
Mene su takodje zvali da me pitaju da li hocu da ucestvujem u anketi i pri tome su mi saopstili da ce uskoro brzine biti duplirane za isti iznos pretplate. Pitao sam sta znaci uskoro, jel to za mesec dana i rekli su: pa otprilike u tom periodu.

Kod mene u zgradi inace ima 5 kablovskih instalacija. Neko gore napisa da Targo nece biti konkurentan pored poste, ali... imajte na umu da Targo jedini daje uploud 50% od brzine download brzine ! Vektor ima brzine do 120 Mbps, a upload im je max. 2 Mb ! Za 8 meseci sam imao pucanje veze samo jednom i to krace od jedne sekunde ! Dalje, sklopio sam ugovor za brzinu 10/5, ali upload je stalno 6,3, dok je download na speedtest.net uglavnom oko 12.

Internet koji posta nudi je ubedljivo najskuplji i kasne sa brzinama za svima ostalima. Kad sam razgovarao sa njima i pitao ih zasto ne azuriraju info kanal, oni su mi odgovorili da su oni posebna firma od tv distributera i primetio sam da nesto medju njima nije u redu iako koriste isti kabl !? Posta koristi opticke kablove, ali od centrale Telekoma do zgrade, a zatim po zgradi ide obican koaks. Znaci opet preko Telekoma, koji je meni u jako losim uspomenama (i koji cu uvek izbegavati), da sada ne duzim i oko njih, ali sam na primer dzaba placao 4 meseca Beocitiju a vezu uopste nisam imao jer su se oni medjusobno inatili (nisu mi vredele ni prijave inspekciji).

Vektor sam imao i za 15 dana sam se sa njima posvadjao zbog njihovog bezobrazluka i nepostovanja ugovora koji su samnom potpisali. Oni imaju "foru" da za svako povecanje brzine moras sa njima da potpisujes novu ugovornu obavezu. Dobar im je net (mada ipak nije kao kod TT), ali ja placam i nece moci da me stalno cimaju i uslovljavaju novim ugovorima. Kod svih ostalih provajdera se brzina povecava automatski periodicno.

Jel moze neko da napise kakav je trenutno ping i posebno stabilnost veze za on-line gaming strani serveri britanija, nemacka, isl.? Igre tipa CS(S/GO), BF3 isl.?

I da ako je iko uspeo da uporedi sa ADSL-om, jos bolje...

Poslednja izmena:
Sad sa ozivljavanjem ptt kds-a nema oni sta da traze u mirijevu ,mislim da su toga i svesni.Oni besplatno rade prikljucenja,mirijevo je veliko i pitanje je da li im se sada u opste isplati povezivati zgrade zarad jednog do dva korisnika i to sve zarad samo neta jer im je tv ponuda pet puta slabija od kds-a,pri tome vaskrsli ptt sada nudi adsl+tv kao promocije pa sto se tica targa stvar stoji jako lose.Slusam komsije po zgradama povodom novih paketa ptt-a i niko ali niko uopste vise ne razmislja o Targu na nacin kako je bilo zimus.
Cekaj ako te ja razumem ti i tvoje komsije iz Mirijeva vama je ista ponuda PTT i TT pricam samo za internet, jer mene samo to interesuje, verovao ti meni ili ne ja uopste ne gledam TV, pogledam samo sport tj. fudbal i kostarku a i to u vecini slucajeva preko neta.

Znaci TT 24/12 tj pocetna brzina i to sa optikom i cenom od 1600 RSD to je vama jednako kao PTT adsl ajde 100 din je jeftinije kod PTT najblizi paket TT 6Mb/1Mb i to naravno nije ta brzina vec bar 20% manja zbog tehnologije za 1500 rsd na ugovor od 2 godine, i to je isto, pa to moze samo da bude isto onome koji ne zna sta je optika i koji ne zna sta znaci ta brzina ti prosti brojevi a kod TT se dobije i vise nego sto platis a kod PTT dobijes i manje nego sto platis.
Ajde brate ja razumem nekog matorca ili nekog kome net samo sluzi za FACE ali ja racunam ovde da pisu ljudi koji nisu only face useri, ili mozda gresim, znaci ne mozes da poredis jer ni tehnologija nije ista niti to sto ti pokusavas ne moze da se nadje paralela, jer nije uporedivo, to sto si ti ljut sto ne dolazi PTT to je druga prica, sad pisem o tome sto si izjednacio mrtvog PTT i superiornog TT vezano za brzine, e pa TT ako imas da platis na istoj opremi kroz isti kabl moze da ti sad pusti ludacke brzine, a da imas para na PTT neces to moci, jel ti ovde vidis i dalje prednost PTT ili si otvorio oci :)

Nemoj da se ljutis ali tao je nisi realan, vec si ogorcen, sa razlogom, ali to ne znaci da mozes da uporedjujes brzine i kvalitet usluge jednog i drugog ISP-a.

Poslednja izmena:
@Mare - "kakav je trenutno ping i posebno stabilnost veze za on-line gaming strani serveri britanija, nemacka, isl.?"
---------
Mare, ping nije uvek isti. Nekad mi je 1, danas je 3, nekad je i 30 u odnosu na TT. Merenja na sajtu TT se malo razlikuju, a ovo merim na speedtest.net. Probao sam zbog tvog pitanja na Beckim serverima, Frankfurt i Hamburg. Bec 14-15, Hamburg 48, Frankfurt 46 na Vodafonovom serveru a na drugom 79 (to zavisi od servera). Igrice ne igram, pa nesto detaljnije nebih mogao da ti kazem.
Ja sam TT jednom pitao za ping, a njihova sluzbenica kaze da to nema veze. Probao sam kad mi je u lokalu i 3 i 30, u odnosu na Bec i Hamburg meni je pokazalo iste rezultate. Moras uzeti u obzir i da sami sajtovi ne rade uvek istom brzinom zbog opterecenja.
Radi poredjenja, kod Vektora sam imao ping prakticno konstantan od 3-5 u lokalu prema telekomu, a kod TT kako kad, desi se i do 40. Download brzina kod Vektora mi je oscilirala max. +/- 50 Kbps, a kod TT oscilira kao na adsl, mada uglavom je oko 12 a ponekad ide u momentima i do 37-8, a retko da test pokaze ispod 10. Veza ne puca uopste za razliku od adsl i ne usporava kao adsl, vec je uvek brža. Ne znam kakav ti je ping na adsl, ali ti je sigurno dosta veci nego na kablovskim vezama. Eto, nadam se da sam dovoljno objasnio razliku od adsl. Kablovske veze su sve bolje od adsl, a od kablovskih je ftth sigurno najbolja i ako za to imas mogucnosti, nemoj ni da razmisljas. Ovi ostali svi idu preko Telekoma, a desava se i da imaju prekide, narocito kad su grmljavine i onda im izbaci neki osigurac pa nemas ni tv ni internet, dok fiber moze da ne radi jedino ako neko prekine ili ako zbog radova moraju da ga na kratko iskljuce.

U vezi TV, znam da Targo ima najvise digitalnih kanala u osnovnom paketu.

Cekaj ako te ja razumem ti i tvoje komsije iz Mirijeva vama je ista ponuda PTT i TT pricam samo za internet, jer mene samo to interesuje, verovao ti meni ili ne ja uopste ne gledam TV, pogledam samo sport tj. fudbal i kostarku a i to u vecini slucajeva preko neta.

Znaci TT 24/12 tj pocetna brzina i to sa optikom i cenom od 1600 RSD to je vama jednako kao PTT adsl ajde 100 din je jeftinije kod PTT najblizi paket TT 6Mb/1Mb i to naravno nije ta brzina vec bar 20% manja zbog tehnologije za 1500 rsd na ugovor od 2 godine, i to je isto, pa to moze samo da bude isto onome koji ne zna sta je optika i koji ne zna sta znaci ta brzina ti prosti brojevi a kod TT se dobije i vise nego sto platis a kod PTT dobijes i manje nego sto platis.
Ajde brate ja razumem nekog matorca ili nekog kome net samo sluzi za FACE ali ja racunam ovde da pisu ljudi koji nisu only face useri, ili mozda gresim, znaci ne mozes da poredis jer ni tehnologija nije ista niti to sto ti pokusavas ne moze da se nadje paralela, jer nije uporedivo, to sto si ti ljut sto ne dolazi PTT to je druga prica, sad pisem o tome sto si izjednacio mrtvog PTT i superiornog TT vezano za brzine, e pa TT ako imas da platis na istoj opremi kroz isti kabl moze da ti sad pusti ludacke brzine, a da imas para na PTT neces to moci, jel ti ovde vidis i dalje prednost PTT ili si otvorio oci :)

Nemoj da se ljutis ali tao je nisi realan, vec si ogorcen, sa razlogom, ali to ne znaci da mozes da uporedjujes brzine i kvalitet usluge jednog i drugog ISP-a.

Targo ima očajnu brzinu i kvalitet usluge u Mirijevu. Verujem da ti imaš razloga da budeš zadovoljan, ali nama u Mirijevu, Targo radi očajno. Prosto obmanjivački. Adsl 8/1 je neporedivo brži od Targovih tehnološki superiornih optičkih 0/0. U Mirijevu PTT ponuda je opipljivo bolja od Targove. Iako nisam verovao da ću ih ikad uzeti ponovo u obzir - posle višedecenijskog čekanja njihovog kablovskog neta.

Tako da nemoj da se ljutiš, ali nisi realan, zašto ne znam, verovatno bez razloga. Ali Sky UK ima i pravo, i razlog da upoređuje kvalitet i usluge jednog i drugog ISP-a.

U Mirijevu.

Targo ima očajnu brzinu i kvalitet usluge u Mirijevu. Verujem da ti imaš razloga da budeš zadovoljan, ali nama u Mirijevu, Targo radi očajno. Prosto obmanjivački. Adsl 8/1 je neporedivo brži od Targovih tehnološki superiornih optičkih 0/0. U Mirijevu PTT ponuda je opipljivo bolja od Targove. Iako nisam verovao da ću ih ikad uzeti ponovo u obzir - posle višedecenijskog čekanja njihovog kablovskog neta.

Tako da nemoj da se ljutiš, ali nisi realan, zašto ne znam, verovatno bez razloga. Ali Sky UK ima i pravo, i razlog da upoređuje kvalitet i usluge jednog i drugog ISP-a.

U Mirijevu.
Moje pitanje od kad TT je u Mirjevu? U kojem delu si ti Mirjeva koja ulica? Razlog žašto te pitam jeste drug mi je u Mirjevu i čeka ko lud TT već su uzeli saglasnost iz tog razloga me zanima kad su tebi pustili uslugu.

U Mirijevu.
Prvo odakle tebi TT net u Mirjevu, tamo jos nije pocela ni instalacija koliko znam samo su skupljeni potpisi, drugo, ja sam pisao za uslugu jedne i druge komanije i izneo ti cinjenice o tehnologijama i brzinama i kvalitetu usluge koja se nudi, i samo za to sam pisao, a to sto ne ide planiranim rokovima kako bi vi zeleli to je drugi deo price i o tome mozemo da pisemo i tu se slazm sa njim ali o kvalitetu usluge i brzinama koje nude, daj molim te reci mi ko to za te pare u Srbiji daje isto optiku sa najmanjim paketom od 1600 na 2 god. i brzinom od 24/12 ajde ako mi odgovoris evo javno ti kazem da cu ti platiti za dve godine koriscenja tvog neta, ako postoji takav ISP u Srbiji da je redovna cena.
Znaci pricam o USLUZI tj. o njihovom cenovniku a ne o tome kako traju radovi u Mirjevu.

Bio je sarkastičan, pominje ADSL 8/1 kao mnogo bolju varijantu od optike 0/0, i dok Targo ne počne sa pružanjem usluga u Mirijevu realno je tako :)

@Orkan: "U Mirijevu PTT ponuda je opipljivo bolja od Targove."
--------
Ne znam kako ? Eto ljudi pisu da Targo jos nije ni provukao kablove po Mirjevu.

Imam i kablovsku od PTT za TV i bas gledam na njihovom info kanalu, za 1600 din nude 3072/256 Kbps !!!

To su neke cene od pre 3-4 godine koje su kod njih jos uvek aktuelne. I na info kanalu imaju cenovnik do max 6 Mbps, a ako ih pozoves, reci ce ti da imaju i 16 Mbps. Oni ce imati klijentelu za internet kada se potrude da budu konkurentniji i sa brzinama i sa cenama. Iako ih je oprema dosta skupo kostala i bolja je od konkurencije, zvrji prazna.

Sto se tice TT, oni jos izgradjuju mrezu i to je veliki posao vezan za dozvole i birokratiju, ne mogu oni da kopaju gde im se svidja jer ima i drugih podzemnih instalacija po gradu. Zato i ono sto ti kazu jeste mnogo relativno, mogu da te obaveste o planovima a praksa je drugo. Meni su govorili da ce biti do prvog juna 2012. a stigli su tek u oktobru ! Znaci treba biti strpljiv, a i Mirjevo nije kao Novi Beograd sa ravnim pravim ulicama ! Malo se strpite, kad dodju dobro dosli, resicete problem.

I kad vam dodju, treba sve da rascistite i da izdvojite taj dan samo za njih. Taj fiber ide iz jednog komada od njihovog cvorista u zgradi sve do rutera i dok sve postave i obave ode dan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno