Šta je novo?

LG Nexus 4

Malo se secne cip

Prilozi

• uploadfromtaptalk1370780526055.jpg
    uploadfromtaptalk1370780526055.jpg
    33.2 KB · Pregleda: 225
Hvala na odgovoru :)
Da li je neko probao i može iz prve da kaže utisak? Još bolje ako može da uporedi sa nekim modelom?

Ja sam pre n4 imao galaxy s, koji bi trebalo da je zver za zvuk, i sa ovim modom iskreno ne primećujem neku bitnu razliku.

Čip se ne seče, on je veličine par mm i lepo ušuškan u sredini. Seku se samo delovi kontaktnih ploča.

P.S. od kad nisam video karticu sa tolikim kontaktima, bio sam ubeđen da su odavno zaboravljeni u istoriji, gde li su samo iskopali ove kartice.

hvala :D jos jedno pitanje,kako da isecem normalnu sim da postane micro kada je onaj cip kod obicne veci od cele mikro sim kartice.. ? kupio telenor pripejd za 200 din :)

Evo da javim rezultate ispitivanja. :)

Skoro 2 sata telefon nisam pipnuo, bio je na 2g. Sa očevog telefon sam poslao poruke preko whatsappa i vibera. Poruke nisu stigle iste sekunde, već posle 1min preko vibera i posle 2 min preko whatsapp-a. Kašnjenja ima, ali ništa strašno.

usepo da isecem odokativno makazama.. i radi kada ubacim u mob,sada cu da testiram notifikacije :D

ne mogu da udarim edit na post. sada sam probao sveze iseckanu telenor karticu i posle sata i nesto screen offa dosla mi notifikacija za 10 sec od trenutka slanja.. moram jos da testiram preko noci i onda cu biti siguran.. moguce da je do mts-a,samo ne znam da objasnim kako i zasto

Poslednja izmena:
Ne, merkam beli n4, sviđa mi se što je beo. Ali mi je bitan zvuk na sluškama, nema boeffla kernel kao za S3.

Skoro 2 sata telefon nisam pipnuo, bio je na 2g. Sa očevog telefon sam poslao poruke preko whatsappa i vibera. Poruke nisu stigle iste sekunde, već posle 1min preko vibera i posle 2 min preko whatsapp-a. Kašnjenja ima, ali ništa strašno.
Na iphone push obaveštenje je iste sekunde. To je jedna od razlika i prva stvar koja me kupila na iphone.

Ne gori nigdje da mora iste sekunde. Sve do 5-10 minuta je OK

Lepo je kad imaš nešto što radi onako kako treba i kako ti očekuješ. A da li nekom gori ili ne... nekom gori, nekom ne. Kao što je nekom i dalje najbolji mob nokia 3310, ni njemu ne gori da ima net na fonu kad ima pc.

iste sekunde stize i gmail i whatsapp....

Zaboravi iPhone keva je n4 mnogo mnogo bolja masina

ne mogu da udarim edit na post. sada sam probao sveze iseckanu telenor karticu i posle sata i nesto screen offa dosla mi notifikacija za 10 sec od trenutka slanja.. moram jos da testiram preko noci i onda cu biti siguran.. moguce da je do mts-a,samo ne znam da objasnim kako i zasto

postoji malo veca grupa ljudi koja ima problem sa mtsom kada im je 2g signal. desava se da su nedostupni u svakom smislu. mozda je i tebe to pogodilo.
nemam neku pametniju teoriju :D

sto se push notifikacija tice, imam podeljena iskustva, ali nikako negativna.

na trenutnom telefonu (koji cu ritualno spaliti kao veneovu zbirku) u8110 vecinom notifikacije stizu trenutno, max. 5 sekundi. Na wifiju kasni dok ne probudim telefon.
Isto mts, stavio sam da koristi samo 2g mreze i radi kako treba.

@copears
ne narucujem odavde :( treba to sa telefonom da stigne iz USA, ali problem je sto ne znam kada:/
prva prica je bila kraj maja, sada je kraj juna...

Drugu stiže ovo čedo u utorak, pa me zanima ima li toolkit za root-ovanje kao i galaxy nexus, ako ima može link?

Batali toolkitove.. Bolje da odradis preko adb-a i fastboot-a,i ako nesto krene po zlu mocice neko da ti objasni sta kako.. Niko ne preporucuje te toolkitove na xda :) idi tamo ima ih brda

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1995688
[NEXUS 4 TOOLKIT V2.0.0] Drivers, Backup, Unlock, Root, Recovery, Flash, Mods + MORE

Batali toolkitove.. Bolje da odradis preko adb-a i fastboot-a,i ako nesto krene po zlu mocice neko da ti objasni sta kako.. Niko ne preporucuje te toolkitove na xda :) idi tamo ima ih brda

@error974 hvala :d

@fkloznica
Nikad nisam imao problema sa Gnextoolkitom, pa kontam da je i ovaj dobar ;)
Lakše mi je da drugu pokažem preko ovoga kako se rutuje (hoće čovek sam da proba) nego da se bakćem sa adb-om.

Odlican je taj tk skipov, jedan klik i sve odradi sam za tili cas, kod mene bez greske radi na svakoj nexus platformi.

postoji malo veca grupa ljudi koja ima problem sa mtsom kada im je 2g signal. desava se da su nedostupni u svakom smislu. mozda je i tebe to pogodilo.
nemam neku pametniju teoriju :D

sto se push notifikacija tice, imam podeljena iskustva, ali nikako negativna.

na trenutnom telefonu (koji cu ritualno spaliti kao veneovu zbirku) u8110 vecinom notifikacije stizu trenutno, max. 5 sekundi. Na wifiju kasni dok ne probudim telefon.
Isto mts, stavio sam da koristi samo 2g mreze i radi kako treba.

@copears
ne narucujem odavde :( treba to sa telefonom da stigne iz USA, ali problem je sto ne znam kada:/
prva prica je bila kraj maja, sada je kraj juna...

Ja sam zakasnio moji u ponedeljak do laze iz USA. Tek avgust naredni termin za mene

I kod mene se javlja poprilican lag prilikom push-ovanja notifikacija. Na MTS-u sam takodje. Nekada se dogodi da dobijem poruku na WhatsApp-u tek posle ~30 min (kada je telefon u standby-u).
@fkloznica: Bas me zanima do kog ces zakljucka doci, posto ja nikako da ugrabim neko vreme da vidim da li je samo do MTS-a problem.

Ja nemam problema oko notifikacija, sve je na vreme, ali ima jedan problem , iako je ukljucen gps stalno, kad pokrenem navigaciju, treba mu oko 4 min da pronadje satelit, nekad to zna i biti u kracem roku ali nikad nije trenutno.
P.S. na iPhone4 to je uvek bilo trenutno.
Ne zelim raspravu samo kazem

Nema problema ni sa GPS-om, ista brzina kao i na iP4s
Ovo izgleda sve od modela do modela neki problemi?

Ja nemam problema oko notifikacija, sve je na vreme, ali ima jedan problem , iako je ukljucen gps stalno, kad pokrenem navigaciju, treba mu oko 4 min da pronadje satelit, nekad to zna i biti u kracem roku ali nikad nije trenutno.
P.S. na iPhone4 to je uvek bilo trenutno.
Ne zelim raspravu samo kazem

Skini gps status, instaliraj,pokreni i on ce ti skinuti trenutne pozicije satelita. Probaj posle toga navigaciju i vidi da li brže hvata lock.

Vrh Dno