Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Meni su ovi ASIC-i prirodan sled stvari, nece se nista vise obogatiti pojedinci a raja ostati praznog stomaka nego sto je do sad bilo sa karticama.
Mozda ce raja u ovoj zabiti manje da zaradjuje, ali u USA nece, lepo porucis Jalapeno od 250$ i krenes da se zezas, imaces za 7Days kroasan sigurno. ;)
Svi vi koji ste ulozili po par hiljada eura u kartice ste to mogli da rizikujete malo i da porucite koji asic, sacekate par meseci i krenete da zaradjujete. One ce biti duuuugo isplative, kao i graficke sto su bile, cak i da difficulty ode na 300TH/s.
Sta da kazemo za rudare u srbiji koji su ulozili po nekoliko desetina hiljada eura u ovo i napravili biznis, da su pohlepni? :) Mislim da je to cista sujeta, sto sad ti vise ne mozes da zaradjujes novcice, a tamo neki belosvetski lopovi, demoni i licimuri mogu. ;)

Za dlaku da pogodis :)

Ne ocekujem ja uopste da cete se vi sloziti za onim sto pisem, previse ste subjektivni i sada vec zavisni od svega toga. Meni je bitno da skrenem paznju onima koji bi mogli da se ukljuce u ovo kolo i naderu da se ne zalecu... Svojim pisanjem mnoge ste vec zahebali...

Poslednja izmena:
^
laz
niko nije rekao nikome :" ulazi sve sto imas nemozes da omanes" svako je ako je to uradeo usao u ovaj posao na svoju odgorornost i ni u jednom postu ovde respektabilnih clanova NISI i NECES naci preporuku tipa KUPUJ ZA SVE STO IMAS I ZAJMI OD KOGA IMAS.. vec je jedno sto puta napisano :" ako si spreman da udjes u ovaj poso ulazi samo koliko si spreman da izgubis"!!!

tako da ovo sto sad ti pises o dobroj nameri ne stoji ti se samo sladis tudjim problemima i nista vise ...

Pa nije napisano, ali ne stice li se utisak kolektivnog ludila i euforije, svi kopaju, svi trguju, svi zaradjuju... I kako onda mali Perica da se ne pridruzi zabavi.

Ko je kopao dok je to bilo manje vise neprimetno zaradio je, svi koji su zadnjih meseci od kad je pocela opsta euforija ulagali i sada ulazu ce biti na gubitku, vreme ce pokazati.

Ja kad bih imao takve "poslovne rizike" ne bih mogao da spavam,ni da pustim dete napolje.

Pa upravo o tome se radi. Ko reskira profitira, ali takodje je i pitanje da li moze mirno da spava nocu. I bitcoin jeste biznis i to kakav - upravo kao sto je Laza rekao, kocka! To nije nacin da mali covek sa malo rada i ulaganja dodje do neke postene cifre da se pomogne, to je kartanje, spekulisanje i blef. Na kraju krajeva, sta je to neka postena cifra? Za mene je 50e mesecno jako lep dzeparac, a sta je to za vas? Sta je postena cifra za one koja su prodali ko zna sta i odrekli se ko zna cega da bi napravili mining rig sa po 10tak i vise karti? Ili za nekog ko ima 'sve'?

Nemojte se zanositi, nije pohlepa naplatiti svoj trud. Pohlepa i bezobrazluk je naplatiti tudji trud. Nemojte kriviti avalonce - nego napravite i sami protiv-tezu ako vam je do toga stalo. A ako nije, postoje i drugi nacini da se uz rad i ulaganja dodje do zeljene cifre.

ljudi imaju pravo da iznesu svoja iskustva ne vidim u cemu je tu problem a sad ako mislite da se neki naivcina upecao i potrosio pare na opremu a da nije zaradeo to je moguce samo ako nije umeo da uradi poso kako treba . ovo je bio i jos uvek jeste poso koji veoma brzo otplati ulozeno.
zao mi je onih ako uopste ima takvih koji su ulozili pare i nisu uspeli da ih povrate ali jos uvek nije kasno i sada je zarada bar 400% od troskova proizvodnje (u ovom slucaju cene struje) tako da i to uopste nije mala cifra ...

ljudi imaju pravo da iznesu svoja iskustva ne vidim u cemu je tu problem a sad ako mislite da se neki naivcina upecao i potrosio pare na opremu a da nije zaradeo to je moguce samo ako nije umeo da uradi poso kako treba . ovo je bio i jos uvek jeste poso koji veoma brzo otplati ulozeno.
zao mi je onih ako uopste ima takvih koji su ulozili pare i nisu uspeli da ih povrate ali jos uvek nije kasno i sada je zarada bar 400% od troskova proizvodnje (u ovom slucaju cene struje) tako da i to uopste nije mala cifra ...

+1
A otplatio karte za 4 meseca, a otplatio za 7, isti K
Gubitka nema. E sad sto je nekad moglo vise da se zaradi za odredjeno vreme, moglo je. Sta sad. Ljdui kupe lokal od 50k evra, a rentaju za 500e....

Prvo da kazem da sam ovde nov i da pratim ovu temu vec 10ak dana ,a drugo,pozdrav za sve dobronamerne ljude na ovoj temi!!
Pustite Lazu,malo ste skrenuli s teme,ima nas raznih,mozda nije ni on covek kriv sto je takav,sve u svemu,ako niko ne obraca paznju na njega i ono sto pise,nece se ni on praviti mnogo pametan..

Procitao sam na nekom forumu da to sto je vrednos bc pala ima veze sa time sto je veca kolicina istih pretvorena u novac,sto i ima logike.. e sad ako ovi kinezi samo kopaju a ne dizu novac da bi cena ostala visoka,pitanje je vremena kada ce podici novac i srozati cenu jer ovo sigurno ne rade iz zabave.. sta bi ste vi uradili na njihovom mestu? ;)

Poslednja izmena od urednika:
Nemam ja nista protiv da neko ulozi u asic i zaradi na njegovoj snazi,ali imam protiv da neko nesto obeca a ne ispostuje,ti mu das novce a on prvo izkoristi tvoju spravu i onda ti je isporuci (ako isporuci).
Ako pogledate moje postove od ranije,sa nevericom sam gledao na asics jer je bilo jasno da to nije kao sa grafom,ja tebi pare ti meni uredjaj koji daje toliko i toliko.I zato sam kivan,lazu i kradu u nekoj prici koja je osmisljena protiv onih koji lazu i kradu,a onaj ko je to napravio cuti i ne radi nista da ih spreci

Ima li neko ovde da kopa sa 7990 i kako se pokazala ? Koliko daje kakve su temperature itd ...

Ja sam protiv asica zato sto ubijaju poentu svega ovoga. Ako je fora da njih par hiljada ima asic i kopa onda neka im. Samo sta ce biti kad gpu mineri odustanu od kopanja i ostane njih par hiljada?
Najbolje je da ko ima love kupi asic (ako ga ikad dobije :D ) i obogati se na brzinu a ko nema, pa neka ostane sirotinja kao i sto je bio do sada.
Nego treba otvoriti posebnu temu za ovo da ne trolujemo stalno ovdje.

7990 baca oko 1200Mh ako se dobro secam, ima je neko, cak je i kacio sliku

Undertaker je imao 1400 sa devil 13.....

Evo i mojih rudara. :D

2 masine sa po 2x 7950 ukupno 2.3GH/s

1 masina sa 7990 sa 1.3GH/s

i 1 masina sa 1x 7950 i 1x 6850 sa ukupno 800MH/s

PS. Nemam sliku zadnje masine...

Kakve su ti temperature na toj dvoglavoj azdaji ? Baci neki SS ako nije problem .

Cim je azdaja, toliko se i greje...
A i moj primerak devil-a 13 je engineering sample. Tek posle nekog vremena je PowerColor izbacio ispravljeni model kome je hladnjak bolje prijanjao.
1.2GH/s je nesto sto ocekujes pri default-u...moze do 1.4GH/s ali da stoji ispod klime i sa coolerima na 100%.
Bolja kombinacija mi je ipak na kraju ispala da uzmem 2 nove 7950, jer me nekako strah bio da nesto ne crkne na 7990, pa da ostanem tropa (jer nisam imao garanciju na nju)

Poslednja izmena:
Kasno je sad za narudzbu 10 k chipova avalona. Sad treba juriti/cekati nesto bolje. Sledecu generaciju, izradjenu u 65 nm. Dok.stignu tih 10 k u srbiju, bice oktobar. Plus sto.su neophodne SMT masine za to da se sklopi.Logisticki jako zahtevna akcija.
Jesi siguran da treba SMT, meni rekose ljudi da ce moci sa jednostavnijom opremom, sporo ali da ce moci ?

Jesi siguran da treba SMT, meni rekose ljudi da ce moci sa jednostavnijom opremom, sporo ali da ce moci ?

moci ce, naravno.

ali, racunaj ovako: svaka ploca ima izmedju 200~300 komponenata + 10-20 chipova...za to bi bile potrebne godine da se izradi.

a u svetu bitcoina - vreme je od presudnog znacaja.

Poslednja izmena:
LazaNs je dobio 2x2 poena zbog svoje ljubomore..
Sledeci put ko mu odgovori i nastavi sa offtopicom i on ce.
Kad vidite takve postove , imate report, imate i PM moderatorima. Ne odgovarajte

@mige
Ma to uvoznici namerno rade, prate i oni desavanja na btc sceni. Cista provokacija.. :D

ja sam skoro kupio neke karte.. i vidim da kako se pojave karte na portalu, tako nestaju u roku od par sati..

mige ljudi prelaze na skriptu.. i pun gas.. nastavljaju tamo gde su stali sa sha256.. :D

ako je sve tako crno kao sto ti kazes, cudo vec nisi rasprodao hardver :)
ps. imam da ti ponudim neke karte serije 5 koje si vec uzimao od mene :D

Pa ja ne vidim razliku izmedju skripte i sha256. Kolko budes pravio u sha256 toliko ces praviti i u skripti.
Ja sam na skripti 2 meseca. I jedino sto vidim da je isto. U nekim trenucima malo bude isplativija skripta ali se to brzo ispegla.
Cim su poceli da reklamiraju karte za rudnik, onda je opala potraznja.

Poslednja izmena:
Gresis. Opala je potraznja pa su zato poceli da reklamiraju karte :)
Ja bi te karte uzeo bez blama i drzao ih na 100% ventilatora. I ovako imaju lose hladjenje a posto ih firma, jelte, reklamira za rudnik onda neka se i bore s reklamacijama.

E da to sam hteo reci. Cim je opala potraznja poceli su da reklamiraju karte za rudnik

Ja imam 8 6770 da vracam. Od toga pola ovima sto reklamiraju karte za rudnik.

Pa ja ne vidim razliku izmedju skripte i sha256. Kolko budes pravio u sha256 toliko ces praviti i u skripti.

Pa ja vidim i to debelo. 3x7790 pravi ili 750 khasha scrypta ili 960 mhasha sha256. Ruku na srce, tokom scrypta su kartice 55-60 stepeni a tokom sha256 idu i do 70 tokom ovih toplijih dana.

Pa ja vidim i to debelo. 3x7790 pravi ili 750 khasha scrypta ili 960 mhasha sha256. Ruku na srce, tokom scrypta su kartice 55-60 stepeni a tokom sha256 idu i do 70 tokom ovih toplijih dana.

Meni neke karte vishe daju u skripti nego u sha256.

A sta je sa BUTTERFLYLABS, zna li neko nesto o tome? Vidim da i oni kao nude neke masine?
Ili je i to isto ko sa AVALONIMA, ima ih samo na sajtu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno