Šta je novo?

Prestigio 9.7 ULTRA Duo

Koliko vam se dugo puni tablet? Ja ga noćas oko ponoći stavio na punjač sa 29% i jutros u 7 još je bio na 99%.

Napunilo se to odavno pa je krenula baterija da se trosi bez obzira na punjac.

Vredi li kupiti ovaj tablet ili ne. Koristio bih ga samo za filmove, surfovanje i catanje.

Vredi li kupiti ovaj tablet ili ne. Koristio bih ga samo za filmove, surfovanje i catanje.

Вреди. Мада за филмове баш нисам сигуран због односа екрана. Најбоље би било да у некој радњи пробаш како ти лежи деветка а како десетка па да одлучиш.

Da li je dosta smanjen deo ili jednostavno sasece deo? Bitno mi je samo da ne umanji sliku.

Da li je dosta smanjen deo ili jednostavno sasece deo? Bitno mi je samo da ne umanji sliku.

Slika je malo manja po dužini i imaćeš veće crne površine iznad i ispod.

Moj savet ti je, ako hoćeš da isključivo gledaš filmove, uzmi 10.1" ekran. Ako ćeš da čitaš, uzmi 9.7".

A ako hoćeš i jedno i drugo, uzmi bilo koji, svejedno je :)

Da kažem jednu zanimljivost u vezi ovog tableta. Ne znam iz kog razloga, ali dešava se jedna zanimljiva stvar. Naime, neke inernet stranice (tj. iskačući prozori) kao i kada se pristupa Fejsbuku preko pretraživača a ne aplikacije, prepoznaju ovaj uređaj kao Ajped. Ti iskačući prozori se ne otvaraju i piše obaveštenje da nisu optimizovani za Mek računare dok mi Fejsbuk nudi da skinem aplikaciju Fejsbuk za Ajped.

Istina je izasla na videlo iza prestigia stoji apple :)

Kada udjes u browser(default) udji u podesavanja\otklanjanje gresaka\browser mode i tu imas da izaberes:android,desktop,iphone,ipad,froyo,hc-xoom.

Trebalo bi da izadje novi firmware gde ce da isprave softvereske greske, a i bilo bi odlicno kad bi neko napravio custom rom za njega. Ince mislim da je hardverski odlican, samo mu je kernel los. MNogo trosi u standby rezimu, na wifi mi potrosi 40 posto baterije i na tablet idle takodje a na ekran samo 20-30 posto. Imam i galaxy note i na njemu mi je ukljucen wifi non stop i potrosi samo par procenata.I cini mi se da mu je drajver za touch los posto secka non stom tako da je nemoguce sa dva prsta da se lepo uvelicava , sto je neprihvatljivo za tablet ovog ranga .

Da, to sa touchscreenom baš iritira. Sve ostalo bih mogao da mu oprostim ali to baš smeta.

Da, ekran nije osetljiv. Mislim da je na 5080B ekran bio znatno osetljiviji. I kod Alkatela 992D je ekran neuporedivo bolji.
Što se tiče baterije, ja lično nisam primetio da je to slaba tačka. Znatno je bolja nego na 5080B. Meni nije uključen vajfaj kada je tablet na spavanju pa baterija može da potraje i 2 - 3 dana.

nekad touch radi savrseno a nekad katastrofa. Instalirao sam klavir i desava se da sa pet prstiju savrseno radi a onda nece ni dva prsta istovremeno da primi. Inace sam primetio ako jagodicama pritiskam ekran ond aradi skroz ok ali to nije sustina. generalno ako nije do softwera onda mu je touch ******,

Rešio sam problem sa mountovanjem. Izgleda da je reč o bugu u Androidu 4.1.1:

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=34880

Rešenje je prosto, samo bekapujte "problematični" program sa Titanium Backupom, zatim uninstall iz sistemskog menija i restore iz Titaniuma.

Sada mi Smart Keyboard i Beautiful Widgets ne "odlepe" kada mountujem tablet ili SD card.

Uzgred, onaj problem sa zamračivanjem ekrana je prestao da se pojavljuje.

Naime, kada kapacitet baterije padne ispod 20% i dalje ne mogu da menjam osvetljenje, ali se ne zatamni. Takođe, ispod 10% mogu da uključim ekran. Sve je dakle OK, kao da su se ti problemi javljali dok se baterija kalibrisala. Kakva su vaša iskustva?

Poslednja izmena:
Uzgred, onaj problem sa zamračivanjem ekrana je prestao da se pojavljuje.

Naime, kada kapacitet baterije padne ispod 20% i dalje ne mogu da menjam osvetljenje, ali se ne zatamni. Takođe, ispod 10% mogu da uključim ekran. Sve je dakle OK, kao da su se ti problemi javljali dok se baterija kalibrisala. Kakva su vaša iskustva?

Mene i dalje zeza sa tim gašenjem ekrana ispod X%. Nisam siguran da je 10% - nekako mnogo brzo se to desi, ili nešto pojede bateriju pa me odjednom baci ispod 10%. Najgore je što i kad ga nakačiš na punjač on neće da upali ekran nego moraš da čekaš.

To i onaj problem sa touch screenom mi jako kvare utisak o tabletu koji je mogao da bude odličan, a nije.

Mene i dalje zeza sa tim gašenjem ekrana ispod X%. Nisam siguran da je 10% - nekako mnogo brzo se to desi,
Upravo se i meni desilo. Izgleda da kad sam to testirao, gasio sam ekran na dugme i mogao sam da ga ponovo uključim. Malopre mi se ekran sam ugasio usled neaktivnosti, baterija na 8% i nisam uspeo da ga probudim. Izvinjavam se na dezinformaciji.

Ali i dalje mi ne smanjuje osvetljenje kad padne ispod 20% kapaciteta, što je bila redovna pojava kad sam ga kupio.

Pala mu je cena na 205e, pa se premisljam da ga uzmem, ali to sa ekranom me kopka.

Nije to baš toliko loše koliko može da zazvuči ako nisi probao tablet. Ja bih ga verovatno opet uzeo, naročito po toj novoj ceni.

Ispravka: Svakako treba da probaš u radnji tablet pre nego što išta odlučiš.

Poslednja izmena:
Ja bih pogledao još PRESTIGIO MultiPad 10.1 Ultimate PMP7100D_DUO. Cena je ista a kad sam ga gledao u radnji, delovao mi je bolje od ovog.
Naravno, ne znači da i njemu u eksploataciji ne bi našao zamerke.

Btw, ja sam 5597 dobio u zamenu za crknuti 5097 tako da verovatno i nemam baš mnogo prava da se žalim :)

Imao 7100d pa vratio, ne svidja mi se mve ekran. Lepse su boje kod IPS-a

Posedujem oko 6 meseci ovaj tablet i do sada je radio perfektno, ali od pre neki dan je totalno odlepio. Naime, kada ga uključim, prvih 5-10-15 minuta radi OK, a onda ekran poludi u smislu da u početku ne reaguje dobro na dodir, to jest ja ga dodirnem u jednoj tački, a on se ponaša kao da sam ga dodirnuo par centimetara dalje, kao da nije kalibrisan. Ubrzo zatim totalno poludi i ponaša se kao da ga dodirujem u različitim tačkama na svakih pola sekunde, tako da krenu da se otvaraju i zatvaraju aplikacije, skroluje se ekran i tome slično, a ja pri tome uopšte ne dodirujem ekran. Da li je neko imao sličan problem? Da li ima šanse da se problem reši softverski ili da ga nosim pravo na reklamaciju?

EDIT: Greškom sam postavio pitanje na ovaj topik jer sam u naslovu topica prevideo DUO na kraju. Dakle ja imam Prestigio 5197 ULTRA (bez DUO). U međuvremenu sam postavio pitanje i na odgovarajućem topicu, a moderacija ovo neka briše ako misli da treba, mada možda može pomoći neko i od vlasnika DUO uređaja.

Poslednja izmena:
@vasa, mozes mi dati neko poredjenje ta dva modela? ja imam 5097 i razmisljam da uzmem 5597, da li vredi to raditi?

Moja iskustva i probleme sa ovim tabletom verovatno si već pročitao. U odnosu na 5097, najveća razlika je brzina - to se ne može porediti. Takođe, baterija se skoro ne troši kad je na stand by, tako da ga punim na svaka 3-4 dana što je sa 5097 bilo nezamislivo. Ipak, tablet ima i probleme zbog kojih ne mogu da ti ga svim srcem preporučim. Meni najviše smeta ono gašenje bez upozorenja, mada je i touchscreen prilično iritirajući. Ovo (barem gašenje) sam siguran da bi moglo da se popravi software update-om, samo njega nema i nema...

Poz, vasa

Moja iskustva i probleme sa ovim tabletom verovatno si već pročitao. U odnosu na 5097, najveća razlika je brzina - to se ne može porediti. Takođe, baterija se skoro ne troši kad je na stand by, tako da ga punim na svaka 3-4 dana što je sa 5097 bilo nezamislivo. Ipak, tablet ima i probleme zbog kojih ne mogu da ti ga svim srcem preporučim. Meni najviše smeta ono gašenje bez upozorenja, mada je i touchscreen prilično iritirajući. Ovo (barem gašenje) sam siguran da bi moglo da se popravi software update-om, samo njega nema i nema...

Poz, vasa

U kojoj su ti to radnji zamenili 5097 za 5597? I moj 5097 ima nekih problema, baš sam hteo da ga nosim u servis, a pošto se ovakvi uređaji obično ne popravljaju nego menjaju, baš me zanima šta ću dobiti. :)

U kojoj su ti to radnji zamenili 5097 za 5597? I moj 5097 ima nekih problema, baš sam hteo da ga nosim u servis, a pošto se ovakvi uređaji obično ne popravljaju nego menjaju, baš me zanima šta ću dobiti. :)

Gigatron. Ako si uzeo kod njih, nemoj da se zezaš da nosiš u servis uvoznika (Asbis, beše?) jer i kad od uvoznika dobiješ potvrdu da ne može da se popravi, to opet mora da prođe kroz Gigatron servis.

Gigatron. Ako si uzeo kod njih, nemoj da se zezaš da nosiš u servis uvoznika (Asbis, beše?) jer i kad od uvoznika dobiješ potvrdu da ne može da se popravi, to opet mora da prođe kroz Gigatron servis.

MIslio sam svakako da nosim u Gigatron, kod njih sam i ja kupio, hvala na savetu.
A dali su ti taj drugi zato sto vise nemaju na stanju 5097, ili sta je bio razlog?

Nazad
Vrh Dno