Šta je novo?

LG Optimus L9

Jel ti bio preko noci na punjacu kad si ovo merio? Znaci skinuo sa punjaca, pa merio?

Uzmi meri od 90% ili manje, jer i meni se desava na telefonu i desavalo da kad mi duze stoji na punjacu i posle skinem mogu duze da surfujem i koristim telefon za 10% baterije nego kad nije bio na punjacu znaci od 10-90%...

I ček, onda da li da se stavlja JB ili ne?
Takođe imam 760 sa Teleonora, da li ima nešto zvanično ili bi morao nezvanično?

ICS mi šljaka savršeno, tako da definitivno ne bih prelazio, ako se gubi garancija.

Bio je na punjaču iz zida sat i po 33-100%,(kalibrisem bateriju redovno a i na jb nije kao na ics da izgubiš 5%baterije čim ga skineš sapunica jer merač radi loše ) , radio sam noćnu smenu:) pa malo da dopunim pre nego što krenem kući... Inače zato i kažem da gledam redovno kako se drži baterija, kod mene je uglavnom malo manje od 4 sata i tako je bilo oduvek osim ako ne skinem nekada neku ubogu zabagovanu aplikaciju koja srce bateriju.

I ček, onda da li da se stavlja JB ili ne?
Takođe imam 760 sa Teleonora, da li ima nešto zvanično ili bi morao nezvanično?

ICS mi šljaka savršeno, tako da definitivno ne bih prelazio, ako se gubi garancija.

Ja mislim da se Ne gubi se garancija jer je oficijelni update, znači ništa nelegalno ne radiš, i ja imam isti telefon iz Telenor. Mada ako to radi lepo nemoj da diras i da se kockaš... Ja sam prešao na jb jer sam hteo Google now, I da mi touch počne da radi kako treba, i meni jer sve prošlo kako treba... kao što vidiš nisu svi iste sreće :-(

Znaci vi predlazete pre updejta faktori reset?
Da sacekam jos neki dan pa da probam..mada imam neki los predosecaj..

@Stukolovac,javi se sa utiscima pls.

Imam problema sa GPS senzorom. Na ICS je sve radilo kako treba, ali od kada sam prešao na JB jedino sa time imam problem. Npr kada pokrenem aplikaciju FourSquare i idem CheckIn on nikako ne može da me locira, ili kad ukucam u pretrazi mesto gde se nalazim on izbaci poruku kako mi je GPS ugašen i da treba da odem u settings da to namestim, a ustvari je uključen...

Evo me :)

Meni fon radi extra sa JB cak i baterija duze traje

Posle Update-a sam uradi faktori reset

Hm, ja i nemam opciju apdejta, tako da mi je izgleda svejedno. :S

Thnx! Baš ću da probam, ubija me radoznalost. :S

Cao svima,razmisljam da kupim ovaj telefon,iscitao sam veci deo ove teme i koliko vidim komentari su veoma pozitivni.E sad , interesuje me da li bi mi preporucili 5mp LG9 ili 8mp LG9 ? Vidim preko oglasa se krecu oko 210-220 eura pa me interesuje da li bi mi mozda preporucili i neki drugi telefon za taj novac ? Inace imam Telenot Touch Plus trenutno i zadovoljan sam nego ajde rekoh da kupim neki bolji telefon koji definitivno ne bih menjao barem 2 god. Vasa preporuka ?

P.S.Hvala unapred :)

Kamera na ovim od 5 mp je dosta loša, ali ta od 8 je sigurno bolja od ove, ali pitanje je koliko... Nisam probao tako da ne mogu da pričam, ali mada ne bi očekivao cuda:)

Thnx! Baš ću da probam, ubija me radoznalost. :S

I mene je, pa sam se silno pokajao. Do JB update-a punio sam telefon svaki drugi-treći dan, sad je svako veče na punjaču, iako ga, maltene, ne koristim. Radio sam Factory Reset dva puta, ali ništa ne pomaže.

Cao svima,razmisljam da kupim ovaj telefon,iscitao sam veci deo ove teme i koliko vidim komentari su veoma pozitivni.E sad , interesuje me da li bi mi preporucili 5mp LG9 ili 8mp LG9 ? Vidim preko oglasa se krecu oko 210-220 eura pa me interesuje da li bi mi mozda preporucili i neki drugi telefon za taj novac ? Inace imam Telenot Touch Plus trenutno i zadovoljan sam nego ajde rekoh da kupim neki bolji telefon koji definitivno ne bih menjao barem 2 god. Vasa preporuka ?

L9 P760 (kamera od 5 Mpx) ima NFC čip, a L9 P768 (kamera od 8 Mpx) nema i to je jedina razlika. I ako uzmeš P768 ne prelazi na JB ni u ludilu. U ponedeljak sam bio na Green Day, baterija na 85%, nisam slikao i snimao ni pola sata (sa prekidima) i baterija je bila na 33%, dok sam sa ICS mogao film da napravim da baterija padne na 50%.
Nažalost, ne znam da rutujem i menjam romove, ali bih se ovog sekunda vratio na ICS bez trunke premišljanja...

Sto se mene tice kamera je sasvim dobra na L9 8mp...Interesuje me da li ima neke druge mane/prednosti posto je za azijsko trziste ili je razlika samo u hardweru ? Da li je JB update isti i tome slicno.Kao i sto sam naveo vec moze i neka preporuka za neki drugi tel u tom cenovnom rangu ili je L9 i dalje Best Buy ?

P.S.Tek sad vides Nasty-jev post .

Poslednja izmena:
NastyB koji ti imaš, onda P768? Možda zavisi i od modela, možda je na drugim JB normalan, jer se malo ljudi žali.

Takođe, mislio sam da P768 ima i Gorillu i još neke sitnice.

Aj neko neka baci sliku sa 760. I definitvno je trenutni bestbuy.

Postoji li mogućnost da se u njegovom default sms programu nameste smajliji da nisu oni android zeleni, već lepi žuti i mogu li se ubacivati nove teme u taj program?

Jos jedan dilema imam L9 za 215 evropejaca ii 4xHD za 245 istih ,oba telefona su nova,ispalti li se tih 30 evrica vise za cetvorku?Pa da se pridruzim klanu LG :)

Hvala bakara.

Jos jedan dilema imam L9 za 215 evropejaca ii 4xHD za 245 istih ,oba telefona su nova,ispalti li se tih 30 evrica vise za cetvorku?Pa da se pridruzim klanu LG :)

Ja bih dodao tih 30 evra:p

Vala i ja bez razmisljanja, ipak je 4X prilicno bolji.

Onda dodaj jos 35e i kupi S3. :trust:

Jel neko uspeo da rutuje 760 preko ovog guide. Koliko vidim nekima uspe, nekima ne. Ako neko moze da mi potvrdi ovo, da bih se upustio u za'ebanciju.

NastyB koji ti imaš, onda P768? Možda zavisi i od modela, možda je na drugim JB normalan, jer se malo ljudi žali.

Takođe, mislio sam da P768 ima i Gorillu i još neke sitnice.

Pa, nema više od jednog modela P768. Postoje L9 - P760, P765, P768 i P769 u zavisnosti od geografskog tržišta. P765 je samo za Indiju i o tome ne znam puno, P769 je za američko tržište, ima manji ekran od 4,5 inča (ostali 4,7 inča), ali ima Gorilla Glass 2 zaštitu, dok ostali nemaju. P760 i P768 se razlikuju samo u onome što sam naveo, s tim da P768 ima jedno 3-4 aplikacije za istočno tržište, koje sam istog sekunda disejblovao.

A što se tiče žalbi, pogledaj postove od, recimo, 80-95 stranice i naći ćeš more žalbi na Jelly Bean. Meni je osnovna da mi telefon sada guta bateriju bar tri puta brže nego sa ICS. A dobici sa prelaskom na JB? Pa, lepši je vidžet za vreme, na Notification baru sad postoji mogućnost pojačavanja/smanjivanja osvetljenosti ekrana bez ulaska na meni i pop-up prozor za SMS-ove koji je apsolutno neupotrebljiv dok ne "uđeš" na poruke. Da li je vredno to toga da moraš da puniš telefon svaki dan, da se brineš koliko će izdržati i šta radiš i koliko samo zbog ove tri stvari???
Da su bar "sredili" kameru pa i da se oprosti, ali ovako...
Verujem da ima još puno njih koji su razočarani, ali su suviše ponosni (ili se prave pametni) da priznaju da su naseli na glupost apdejta (ja bar priznajem da sam ispao glup i ne branim se od toga). Kupi ovaj telefon, ostavi ga na ICS-u jer radi savršeno i pitaćeš se zašto je nekome potrebno bolje od ovoga.

P.S. L9 ima procesor i čip (ne grafički) isti kao i Galaxy S2, veći i bolji ekran, a kamera od 8 Mpx je fantastična po danu (full HD video i snimci), ali noću nije tako dobra. Za ove pare je definitivni Best Buy...

Ne znam za p760 imam p768,svaka preporuka.brz,sve igre idu super,za tri meseca ni jedan bag ni restart, a ne vadim ga iz ruke bukvalno.kamera sa ics nije nesto osim na dnevnom svetlu. i portretske fotke unutra su super,video kamera je veoma dobra,prednja je ok.zvucnik solidan.trajace dugo ovaj hardver.doduse ja patim za sto vecim ekranom,pa bih uzeo neki povoljni buduci sa 5,5incha ili jos bolje 6.mada sam to samo ja,ekran je vecini dovoljno velik.svaka preporuka za fon.

Edit: da se Nasty ne sekira..al ajd ,jutros je Internet radio svirao vise od sest sati,na ics=D

Poslednja izmena:
Imam telefon već 4 meseca i moram reći da je displej na suncu više nego očajan, ništa se ne vidi, tako da tvrdnja da je u rangu S2 je glupost! Ali opet moram da kažem, telefon je za ove pare odlična kupovina.

Da, to je tačno, na suncu je kriminal, moram da pojačam osvetljenje do daske.

Da, to je tačno, na suncu je kriminal, moram da pojačam osvetljenje do daske.

Ja sam mislio da je to i poenta maksimalnog osvetljenja... Za šta bi ga koristio, ako ne za najjače sunce? Isto kao što možeš da smanjiš osveteljenje u mraku.
Samim tim, ok je ekran na suncu, ali naravno, ima bolje.

Nazad
Vrh Dno