Šta je novo?

Koji CPU kuler je trenutno najbolji ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
verovali ili ne, jeste corsair H110i jaci ali kako god hocete ;) sto se nadogradnje tice smatram da je bolje resenje kupiti apogee drive 2 CPU blok/pumpu i bolje (krstene) radijatore za hladjenje tecnosti (npr XSPC EX240) jer se ista pumpa nalazi na H220 ako niste znali i nema heatsink/hladnjak na gornjem poklopcu CPU bloka a greje se. misli te li da to nece uticati na temparaturu vode i time na temparaturu procesora? juce sto nece, jedina prednost H220 u odnosu na H110i je sto moze da se dosipa tecnost i nista vise. :smoke:

H100i, gramaticka greska. a za ventilatore si delimicno u pravu.. naime jesi cuo za Zalman SF3 ventilatore? 2000RPM @ 24dB > 1 metar. staticki pritisak 2.4mmH2O - 64CFM i ne trebaju ti cepovi za usi, mada mi ne pricamo ventilatorima, vec o hladnjacima procesora, dakle H100i je superiornije hladjenje u odnosu na H220, cak je i CM 240L bolje hladjenje a isto moze da se nadogradjuje.

H100i, gramaticka greska. a za ventilatore si delimicno u pravu.. naime jesi cuo za Zalman SF3 ventilatore? 2000RPM @ 24dB > 1 metar. staticki pritisak 2.4mmH2O - 64CFM i ne trebaju ti cepovi za usi, mada mi ne pricamo ventilatorima, vec o hladnjacima procesora, dakle H100i je superiornije hladjenje u odnosu na H220, cak je i CM 240L bolje hladjenje a isto moze da se nadogradjuje.

na 2k obrtaja 64cfm i nije neki skor, tek da znas... zato su i tisi. jer imaju nizi protok od ostalih ozbiljnih. treba gledati sve ukupno.
a po cemu je to h100i bolji?
http://www.xcpus.com/reviews/corsair-h100i-vs-the-swiftech-h220
http://www.anandtech.com/show/6716/...ew-liquid-coolers-from-corsair-and-swiftech/4
http://martinsliquidlab.org/2013/01/27/swiftech-h220-prefilled-2x120mm-water-cooling-kit/

mozda tebi nije neki skor ali to je vent od 12cm, Noctua od 14cm ima bedna 4CFM vise i za 0.8mmH2O manji staticki pritisak, pritom je tih kao Noctua vent i vise nego dovoljan za hladjenje. ;)
da te pitam, ti stvarno verujes tim testovima sto si okacio? pumpa se inace lepo cuje na max RPM, tako da to sa Ananda nema veze sa realnosu! sa fabrickim ventilatorima H220 vs Corsair h100i je losiji za 4C uz to se jasno pumpa cuje dok Corsair ostaje potpuno tih, skoro necujan (naci cu test) evo ti rezultata by linus linpus https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlPSGh26Ne0XdHZweHoxckRqazBvM0RTMW5GSFZNRmc#gid=0 obrati paznju da su kod Corsaira ventilatori na Pull i da je potpuno tih za razliku od H220 kog ti velicas a pumpa se ciju odnosno iritirajuce zujanje pumpe na max RPM.

mozda tebi nije neki skor ali to je vent od 12cm, Noctua od 14cm ima bedna 4CFM vise i za 0.8mmH2O manji staticki pritisak, pritom je tih kao Noctua vent i vise nego dovoljan za hladjenje. ;)
da te pitam, ti stvarno verujes tim testovima sto si okacio? pumpa se inace lepo cuje na max RPM, tako da to sa Ananda nema veze sa realnosu! sa fabrickim ventilatorima H220 vs Corsair h100i je losiji za 4C uz to se jasno pumpa cuje dok Corsair ostaje potpuno tih, skoro necujan (naci cu test) evo ti rezultata by linus linpus https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlPSGh26Ne0XdHZweHoxckRqazBvM0RTMW5GSFZNRmc#gid=0 obrati paznju da su kod Corsaira ventilatori na Pull i da je potpuno tih za razliku od H220 kog ti velicas a pumpa se ciju odnosno iritirajuce zujanje pumpe na max RPM.

jesam li ja pomenuo noktuu kao nekog ko ima jake ventove? ne. ne trpaj mi slova u tastaturu...
elem, okej, verovao ja ili ne, zasto ti verujes tim testovima? da nisi mozda oba testirao pa svedocis iz svog iskustva?
ako nije verovati anandu, sto bi ovome trebalo verovati?
hahaha, cors je potpuno tih?:D e sad sam presao internet:D

jesam li ja pomenuo noktuu kao nekog ko ima jake ventove? ne. ne trpaj mi slova u tastaturu...
elem, okej, verovao ja ili ne, zasto ti verujes tim testovima? da nisi mozda oba testirao pa svedocis iz svog iskustva?
ako nije verovati anandu, sto bi ovome trebalo verovati?
hahaha, cors je potpuno tih?:D e sad sam presao internet:D
znas ti dobro zasto sam ja pomenuo Noctua, samo neces da priznas i glumis nesto sad ali ok ;) verujem vise linus linpus testovima nego Anandu koji sve testove namesta i nigde se ne pominje temparatura prostorije koja je jako bitan faktor kod testiranja hladnjaka, kao i pozicija ventilatora odnosno da li ventilatori guraju vazduh kroz telo hladnjaka ili ga izvlace ili je obadvoje, linus je sve naveo, dobio si sve podatke ako ti opet nije jasno zasto je Cors bolji pogledaj linus linpus review. :smoke:

znas ti dobro zasto sam ja pomenuo Noctua, samo neces da priznas i glumis nesto sad ali ok ;) verujem vise linus linpus testovima nego Anandu koji sve testove namesta i nigde se ne pominje temparatura prostorije koja je jako bitan faktor kod testiranja hladnjaka, kao i pozicija ventilatora odnosno da li ventilatori guraju vazduh kroz telo hladnjaka ili ga izvlace ili je obadvoje, linus je sve naveo, dobio si sve podatke ako ti opet nije jasno zasto je Cors bolji pogledaj linus linpus review. :smoke:

da, odlicno znam zasto si noktuu pomenuo. ali, potrazi malo, i videces da je njemu sve objasnjeno.
hahahaha, anand sve testove namesta? pitam se pitam... zasto mi to i ono pominjanje noktue lice nesto...

Šta je ovo, izgleda ozbiljno, čovek kaže da je Titan ali ko njih nisam našao ništa tako.
http://static.limundoslike.com/originalslika--VODENO-HLADJENJE-TITAN--26265393.jpg
ahahahahahahahaha :D mora da se salis malo sa nama? mene si slatko nasmejao hahahaha ***

da, odlicno znam zasto si noktuu pomenuo. ali, potrazi malo, i videces da je njemu sve objasnjeno.
hahahaha, anand sve testove namesta? pitam se pitam... zasto mi to i ono pominjanje noktue lice nesto...
vidis kako si se setio u vezi Noctua ;) inace bila je pomenuta samo poredjenja radi, da bih ti naglasio koliko su dobri Zalman SF3 ventilatori ali si to shvatio na pogresan nacin tako da je diskusija, ende. :) btw, meni stizu sledeceg meseca dva SF3 ventilatora :p

e sad da vas pitam, sta bi ste rekli da je bolje resenje za hladjenje procesora: Thermalright Venomus X Black ili Archon SB-E X2? :wave:

Prve review možete ovde pogledati :

http://www.hardwaresecrets.com/printpage/Cooler-Master-V8-GTS-CPU-Cooler-Review/1796
http://www.tweaktown.com/print/reviews/5598/index.html

Testovi mi se ne sviđaju u potpunosti jer je kod prvog ambijentalna temperatura svega 10 stepeni, a ono što upada u oči da je test rađen na relativno slabom procesoru, Core i5 2500K i 2600K (drugi test). Zbog toga, čekam još testova koji će pokazati kako se kuler ponaša pri radu sa Ivy Bridge i Haswell procesorima kloknutim na najviše vrednosti.

Trenutno je ovaj kuler ispod mojih očekivanja, jer sa ovim specifikacijama je MORAO da bude bolji ili u ravni sa Phanteks kulerom, no kao što rekoh čekam testove sa 4770K procesorom.

Poslednja izmena:
jeste kosta u pravu da je los izbor proca, samo sto totalno masi poentu. ovde je trebao da bude neki s2011 proc, a ne haski. haski ima jos manji tdp od pescanog, i daleko gori prenos toplote na ihs. tako da bi najbolja solucija bila s2011, ali svakako je bolji sendic od haskija...

Slažem se sa tobom, naravno da si u pravu. Ali bio bi još interesantnije ako bi se neko odvažio da skalpira Haswell 4770K i da mu stavi Cool Labrotory Liquid Ultra pastu i da na sve to metne ovaj najnoviji Coller Master kuler. Mene bi baš interesovalo kako bi se onda ponašao kuler.

Šta misliš, da li je moguće da ni posle toliko vremena, Phanteks još nije prestignut što se efikasnosti hlađenja tiče ?

a moze i tako. ali, da bii mu se dozvolilo da zasija, tj., da pokaze za sta je pravljen(ona tvrdnja o 250w, mislim da je konfekcija, kao sto CM cesto radi, pisu da bi se ljudi palil). phanteks ima svoju cenu... ovo je pre svega eye-candy cooler, da necemu valja a da pri tome i izgleda super. nije pravljen da prestize dual-tower mrcine, nije predvidjen da obara rekorde, vec je predvidjen da pruzi pristojne performanse i da izgleda dobro, kao i svi ostali iz V serije(onaj V10 je kobajagi trebalo da bude mrcina, ali...).

Evo za one članove koji imaju Haswell 4770K i uopšte Haswell, upravo je predstavljen lider što se CPU kulera tiče.
***, ti sa tvojim "epohalnim" naslovima i postovima - gori si od Kurira, Informera, Pravde... te Sveta i Skandala zajedno.

"Lider sto se CPU kulera tice"... odvalis iz sve snage, bez jedinog ijednog testa i/ili review-a. Valjda ti se javlja, sta li je, video si u kristalnoj kugli... ili pak socu od kafe.
A za tog istog lidera se, potom, u *testovima* - ispostavi da je suvi prosek... uz povisok nivo buke pritom. Nice job, Kosta, well done... kao i uvek. "Lider"... :wall:

Čekam sada prve testove da se potvrdi da li je zaista bolji od Phanteks-a, kako proizilazi iz najave.
"Proizilazi iz najave"... i to, ni manje ni vise, nego samog *proizvodjaca*... oh, Jesus Christ.

be quiet! Dark Rock Pro 2
http://www.techpowerup.com/reviews/beQuiet/DarkRockPro2/

Za dlaku bolji od TC14PE, jer je tisi uz veoma slicne/iste performanse.
CPU_OC_max.gif

fan_noise25.gif
fan_noise100.gif

fan_speed100.gif

Edit: bilo bi lepo videti test sa s2011 CPUom, ali to je sto je.

Poslednja izmena:
be quiet! Dark Rock Pro 2
http://www.techpowerup.com/reviews/beQuiet/DarkRockPro2/

Za dlaku bolji od TC14PE, jer je tisi uz veoma slicne/iste performanse.
Treba pogledati jos neki test, a ne samo ovaj, gde se "testira" AIDA-om, i to pri nekom umerenom overkloku :)
Da me ne shvatis pogresno, ne obracam se licno tebi niti pak *tebi* nesto zameram... vec samo naglasavam ocito (mada si i sam to primetio sa onim osvrtom na S2011) ;)

Pogledah par komada... i na moju veliku zalost, nikako i nikada nije bolji od pomenutog Phanteks-a. Moze samo da zaostaje, u manjoj ili vecoj meri, zavisno od postavke... ali da bude egal ili cak bolji - to nikako.

A gre'ota, estetski je superioran.
I jos "black on black", sto bi se reklo.

Pozz jedno pitanje , ja bih pazario Noctua NH-D14 posto je ima kod nas i recimo dosta povoljno. Ima li neko mozda jos neki predlog za hladnjak po toj ili nizoj ceni i da jednako dobar ili bolji . Ili singe tover hladnjak a da je priblizan ovome ?

Jedan od najboljih jeste i dalje, ali najbolji nije vec neko vreme...

Govorim o hladnjaku do te cene ! Sta ima da je bolje i da kosta ispod 8 k din kod nas. I ogromno je bas ogromno , ima li neki single tower da mu prismrdi bar ?

Vrh Dno