Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja uspeo bez problema.
U kom formatu treba da budu knjige da bi ih play books video?
Nikad nisam citao knjige na telefonu pa nisam upucen:)

Poslednja izmena:
Obriši trenutni Play Books, a onda preimenuj skinutu aplikaciju u com.google.android.apps.books-1 i ručno zameni u system/app. Takođe, promeni permisije u rw-r--r-- i restartuj telefon. Ja sam tako uspeo da rešim problem sa "Insufficient storage space".

Chobby, trebaju biti u .epub i .pdf formatu.

Dovoljno je bilo da izbrišem staru aplikaciju i ovaj nova sada radi. Ali ne vidim what's new ili nešto slično.

Da, to mi je i Chobby rekao na PM. Kod mene radi (danas sam uploadovao 20ak knjiga), ali meni je otključan Play Store.

Neki program da moze da se namesti da kad zovem nekog da da zvucno obavestenje lupam na 50sec. Nesto slicno vec postoji na telefonu ali je na minut

gtalk mi se updateovao i presao u 'hangouts' i kao i sve novo kad nas snadje trenutno sam u konfuziji... da li je jos neko presao na hangouts i ako jeste kako da znam ko mi je od kontakata online? nema vise narandzastih i crvenih i zelenih tackica :) u pitanju je nexus 7...

Kada su sličice kontakata u boji, onda su online. Kada su sive, onda su offline.

gtalk mi se updateovao i presao u 'hangouts' i kao i sve novo kad nas snadje trenutno sam u konfuziji... da li je jos neko presao na hangouts i ako jeste kako da znam ko mi je od kontakata online? nema vise narandzastih i crvenih i zelenih tackica :) u pitanju je nexus 7...

Evo jedno lepo objašnjenje što se tiče toga. Mislim da je skroz u pravu.

But I think the point is that....this paradigm you've come to expect has simply changed. People are ALWAYS connected now. Think about sending an SMS...you don't think if they are online or question whether they will get it. You just send the message, and the other person gets back to you when they can.

This is the same thing. Of course they probably see it right away, and at least you will know with Hangouts if they do or don't see your message regardless of whether or not they were instantly available at the moment (basically happening to be using hangouts app).

But think about it, just because Google Talk says someone is there (with the green light), doesn't mean they are actually available or disposed now does it? It may make you feel better that the light is green, but they could be busy, they could not give a damn and not reply to you, they could have left their phone in the car and are out all day at the beach.

So that is an old paradigm that doesn't really benefit anyone. The new way is truly a more user friendly and meaningful indication of when a person is truly instantly available (AKA looking at Google Hangouts either in the app on mobile, or in the gmail screen online).

Evo jedno lepo objašnjenje što se tiče toga. Mislim da je skroz u pravu.

But I think the point is that....this paradigm you've come to expect has simply changed. People are ALWAYS connected now. Think about sending an SMS...you don't think if they are online or question whether they will get it. You just send the message, and the other person gets back to you when they can.

This is the same thing. Of course they probably see it right away, and at least you will know with Hangouts if they do or don't see your message regardless of whether or not they were instantly available at the moment (basically happening to be using hangouts app).

But think about it, just because Google Talk says someone is there (with the green light), doesn't mean they are actually available or disposed now does it? It may make you feel better that the light is green, but they could be busy, they could not give a damn and not reply to you, they could have left their phone in the car and are out all day at the beach.

So that is an old paradigm that doesn't really benefit anyone. The new way is truly a more user friendly and meaningful indication of when a person is truly instantly available (AKA looking at Google Hangouts either in the app on mobile, or in the gmail screen online).

Nisam razmisljao na taj nacin ali apsolutno se slazem. Odlican citat!

Инсталиран PowerAMP!!!:D
Извинили се и дали линк који ме је одвео на play store и нормално сам скинуо апликацију:thumbup:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368886364357.jpg
    uploadfromtaptalk1368886364357.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 286
daj i nama taj link :d

Једино да ти дам и мој account:D

FbReader je meni bolji, jer podseća na papir.

Meni isto najbolje lezi FBReader. Uzgred, nema veze sa Facebookom :)

Od besplatnih fb reader ili cool reader. Od placenih definitivno moon+ reader pro. Nije nalickan ali ima mnogo opcija i tema. Slabost, donekle, su mu css podesavanja ali odlicno formatira.

drugari,jel moze neko da mi preporuci aplikaciju odakle bi jednim klikom gasio sve aplikacije u pozadini koje rade i tako sacuvao bateriju?Ima onaj killer program sa android ikonicom[ne znam tacno kako se zove] ali relativno ne zavrsava posao buduci kada udjem u njega on mi pokazuje neke aplikacije koje bi trebalo da se ugase a nisu uopste ni upaljene i to mi se ne svidja.Ako zna neko bas ono dobar program ili jos bolje widget super.

i jos jedno pitanje,odakle da skidam igre i aplikacije[full brzinom,ili bar pribliznom] a da to nije google play vec preko proverenih warez android sajtova ?

Poslednja izmena:
Androidu nije potreban Task killer. Od Android 4.0 on ima odličan task management i nije preporucljivo, niti neophodno da zatvaras aplikacije u pozadini.

Piraterija je zabranjena na forumu, procitaj pravila.

drugari,jel moze neko da mi preporuci aplikaciju odakle bi jednim klikom gasio sve aplikacije u pozadini koje rade i tako sacuvao bateriju?Ima onaj killer program sa android ikonicom[ne znam tacno kako se zove] ali relativno ne zavrsava posao buduci kada udjem u njega on mi pokazuje neke aplikacije koje bi trebalo da se ugase a nisu uopste ni upaljene i to mi se ne svidja.Ako zna neko bas ono dobar program ili jos bolje widget super.

i jos jedno pitanje,odakle da skidam igre i aplikacije[full brzinom,ili bar pribliznom] a da to nije google play vec preko proverenih warez android sajtova ?

Umesto toga instaliraj Greenify, on sprecava da se u pozadini same pale aplikacije koje ti odredis. Task killer ne sluzi nicemu, posto android sam pali aplikacije kako njemu dune. U samom programu pokazuje koje aplikacije se najcesce same pale i koje bude telefon iz deep sleep-a, odnosno one koje najvise ubijaju bateriju kada ne koristis telefon.

Task killer-и су непотребни на андроиду!

Nije ovo iPhone ovo je loš sistem, zaostao, moras jedno 2-3 task killer-a, jedan antivirus, jedan firewall, antimalware i battery saver, jedno 2 komada...

Opet pitaš za pirateriju, a izgleda da ne znaš ni da čitaš jer ti je već dva puta skrenuta pažnja za to...

Ja ne znam sta je vama. Covek očigledno bolje od Androida zna koje su mu aplikacije potrebne a koje ne.... Svasta.

Joj raspada neprakticnog ovog Hangouts-a. Kako su mogli ovoliki propust napraviti, da ne vidis ni ko je online, ni ko ima instaliran program a da ne tapces redom po kontaktima.:banghead:

500 puta sam već ponovio na forumu. A, verujem, jedno 3 puta u ovom temi. Ukoliko je slika kontakta normalna, onda je u kontakt online. A ako je siva, onda je offline. Sva "stanja" između više ne postoje.

Svi će vremenom preći na Hangout, hteli to ili ne. Aplikacija je veoma dobra, a vremenom će biti još bolja kada bude bila, uslovno rečeno, završena.

500 puta sam već ponovio na forumu. A, verujem, jedno 3 puta u ovom temi. Ukoliko je slika kontakta normalna, onda je u kontakt online. A ako je siva, onda je offline. Sva "stanja" između više ne postoje.

Svi će vremenom preći na Hangout, hteli to ili ne. Aplikacija je veoma dobra, a vremenom će biti još bolja kada bude bila, uslovno rečeno, završena.

Citao sam to. Medjutim meni su sve ikonice iste, bez obzira da li ima hangouts ili ne. Tek kad tapnem na kontakt onda vidim da li ima ili ne. :eek:

Vrh Dno