Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo porucio neke sitnice i kablove sa dx-a uz koriscenje bulkrate opcije i registered mail jer sam uzimao po 10ak istih kablica.

Goods Total: US$ 48.73
Shipping Fee: US$ 1.70
Total Amount: US$ 50.43
Discount: US$ 0.00
Grand Total: US$ 50.43

Treba li da ocekujem neke dodatbe troskove? pdv ili slicno? dx.com je valjda pravno lice, i svakako je sve oko 40 evra...

Upravo porucio neke sitnice i kablove sa dx-a uz koriscenje bulkrate opcije i registered mail jer sam uzimao po 10ak istih kablica.

Goods Total: US$ 48.73
Shipping Fee: US$ 1.70
Total Amount: US$ 50.43
Discount: US$ 0.00
Grand Total: US$ 50.43

Treba li da ocekujem neke dodatbe troskove? pdv ili slicno? dx.com je valjda pravno lice, i svakako je sve oko 40 evra...

Ne bi trebalo da ima problema ali posto je vise komada iste stvari potencijalno tu moze da bude problem...u najgorem slucaju mogu da te pozovu da razjasnis o cemu se radi.

pa mislim tih kablica u kucistu uvek treba vise komada.. i par nek se nadje za rezervu...

Ja sam danas dobio paket sa dx-a, wifi adapter, value $10.70, naplacen pdv u iznosu 181 din, prepakivanje 45 din (samo su zalepili koverat) i neka taksa 60 din. Prosli paket isti sadrzaj nisam platio nista.

Ja dobio 6 paketa danas. Za 2 nista nije naplaceno, za 2 naplacen samo pregled 65 dinara i za 2 pdv.
Za prvi prava vrednost 150$, na paketu pisalo 40$, naplacen pdv na 40$ oko 700 dinara
Za drugi prava vrednost 60$, na paketu pisalo 20$, procenili na 75$ i naplatili 1400 din

Isti sluzbenik, Radmila Miscevic ili tako nesto, carina Beograd.

Koliko sam primetio uglavnom paketi bez trackinga bar u mom slucaju prolaze bez dazbina, dok sa treckingom se carine, verovatno i sami racunaju da je cim je poslato sa trackingom skuplje

Meni su danas stigla 3 paketa, tj devojci, srebra. Vrednosti paketa su bile ~50$ svaki, a carinici su 1 oporezovali (na paketu pisalo vrednost 15$, oni stavili 30$ i naplatili oko 600dinara) a druga 2 paketa nisu ni pipnuli, tj samo su otpakovali i naplatili 60 dinara.
Ko je sad tu lud???

Aman bre bagra, ko i u svim državnim firmama/institucijama, mrzi ih da rade, a ne moraju, pa samo ispunjavaju normu:) (a verovatno ni to)

Ja dobio 6 paketa danas. Za 2 nista nije naplaceno, za 2 naplacen samo pregled 65 dinara i za 2 pdv.
Za prvi prava vrednost 150$, na paketu pisalo 40$, naplacen pdv na 40$ oko 700 dinara
Za drugi prava vrednost 60$, na paketu pisalo 20$, procenili na 75$ i naplatili 1400 din

Isti sluzbenik, Radmila Miscevic ili tako nesto, carina Beograd.

Koliko sam primetio uglavnom paketi bez trackinga bar u mom slucaju prolaze bez dazbina, dok sa treckingom se carine, verovatno i sami racunaju da je cim je poslato sa trackingom skuplje

Fenomenalno ! Meni jos nista nije stiglo..

Jel uspeo neko da ugrbi jedan od onih 7" Android tableta sa DX po 35$ ? Ja nisam :( Bio sam budan do 3, nisam mogao vise da spavam. Kada sam ustao oko 7 svi su vec bili prodati, a morao sam i da idem. Smor

Ne bi trebalo da ima problema ali posto je vise komada iste stvari potencijalno tu moze da bude problem...u najgorem slucaju mogu da te pozovu da razjasnis o cemu se radi.

pricao sam sad sa operaterom dx-a i dogovorili smo se da stavi posiljku kao poklon od fizickog lica tj rodjaka, da li ce to mozda nesto da promeni ili mozda bude jos gore pa kad vide 20-30 malih kablica unutra da procene po svojoj volji?

Ne postoji pravilo, dzabe pitas kad ti niko ne moze reci nista

pricao sam sad sa operaterom dx-a i dogovorili smo se da stavi posiljku kao poklon od fizickog lica tj rodjaka,
Lol, ne cini li se da ce carinicima biti, u najmanju ruku cudno, kada odjednom vide da pola serbistana ima rodbinu po kini :p

E, a kako nekima od vas Dx stavlja manju cenu? Jel im posebno šaljete mejl pa im tražite?

Covece, uspeli smo da razbucamo postin servis za pracenje posiljki... Meni ne radi, a vama?

Ne radi, greska: "Unable to connect to the remote server".

Smorili ste carinarnicu i poštu pitanjima "vidim da je moj paket tu kod vas kada će te ga proslediti dalje" pa ugasili da malo odmore.

Evo da se "pohvalim" .
Stigao jutros paketić, vrednost na paketu 8$ , stvarna vrednost 22$. Naplaćen porez i ostalo 540din. U pošti sam dobio samo paket bez ikakvih propratnih papira i potpisao se na dva obrasca. Na paketu je samo nalepljena nalepnica Ocarinjeno sa jućerašnjim datumom. U paketu je bilo 9komada iste stvari.
Inače paket je po njima došao na carinu 10.05.

Jeste bilo ekstra sniženje ali je ono što vredi planulo kao kanta benzina!

pa mislim tih kablica u kucistu uvek treba vise komada.. i par nek se nadje za rezervu...

Nije problem koliko to kosta ili cemu sluzi ali ako je neko nadrndan moze da podvede da se x istih stvari kupuje radi prodaje...ali ni to nije stranso jer u 99% slucajva onda zovu na carinu da im objasnis sta ce ti toliko istih stvari. Retko se dese neke velike komplikacije. Iskreno vise mislim da moze da bude problem sto imas rodjaka u kini :)...pa nisu carinici ludi :)....mislim da nemas neke velike razloge za brigu.

Ja imam 1000+ kupovina i ni jednom do sad me nisu zvali sa carine da traze nesto da dostavim kao dokaz. Ili prodje bez carine ili ocarine, pa ako hoces da platis hoces. To sto nekog zovu je verovatno kad je carina u istom mestu...

Bagra, stiglo pisamce sa konektorom vredost 7$, procenjeno na 10$, naravno carina NS

Ja imam 1000+ kupovina i ni jednom do sad me nisu zvali sa carine da traze nesto da dostavim kao dokaz. Ili prodje bez carine ili ocarine, pa ako hoces da platis hoces. To sto nekog zovu je verovatno kad je carina u istom mestu...

Sve varijante su moguce cak i da ne ocarine nego da vrate paket bez poziva posiljaocu...naravno to je vec malo redje. Nije stvar koliko ima kupovina nego sta se kupuje ja samo kazem da to moze da se desi...a procena carine je sta ce da radi.

Ja sam samo komentarisao tvoj post gde si rekao da u 99% slucajeva zovu da im doneses dokaz, sto nikako nije tacno, u 99% slucajeva ne zovu ;)

Meni za dva paketa sa dx-a na kojima je uredno napisana stvarna vrednost od 5$ racunali da je vrednost svakog 10$ !!! i naplatil za svaki 280 din. Mogu da uzimju harac znaci kako im se prohte ?

Uglavnom stvari bez trackinga i koje su manje ne podlezu ni pregledu ni pdv-u. Ali opet nema pravila, platis na glupost puno a na nesto vredno malo ili nista...

Probna kupovina sa zavvi.com nije bas prosla slavno - na sluske od 4.8 GBP naplacena i carina (mozda neka njihova usluga, nemam pojma) i PDV. Radi se o carini u Novom Sadu.

Danas sam dobio u sanducetu obavestenje da u svojoj opstinskoj posti pokupim paket, sto sam sada i uradio. U posti sam platio samo 66 dinara, verovatno je to ona taksa za otvaranje i to je to, ni pdv ni carinu platio nisam. Stvarna cena paketa je bila 26$, na pakovanju je cena bila oznacena sa 10$, bilo je 4 artikla u paketu i pisalo je da je poklon. Naruceno je sa DX-a..

Sada igramo "waiting game" za jedan paket iz Kine (Aliexpress) koji je poslat 5og (imam tracking number), ali mislim da cu to primiti tek recimo sredinom juna..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno