Šta je novo?

YACoin [YAC]

@Ivan985 Isti slucaj je i kod mene. Dve masine rade od sinoc i nista.

ma batalite da se mlatite sa njim, ne isplati se

Koja je procedura startovanja rudarenja na drugom racunaru?

Isto. Wallet ili CPUminer.

Da li prodavati sad dok moze da se uzme 20 ltc za 1k ili cekati, nisam pametan...
Mislim da ce pool + gpu mining da smanje vrijednost.

zavisi koliko imas, najvece pitanje je da li ce uspeti da izadju na menjacnice, ako da onda cuvaj ako ne onda prodavaj, zavisi koliko imas, ja bih recimo prodao 30-40 % tako sam uradio sa federima, ali sam se izjeb* sto ih nisam sve prodao kada su izasli na menjacnicu i vredeli 0.005btc-a, sad ih cuvam pa sta bude, neko moje iskusto, e sad ako imas nesto malo onda prodaj 50%, sta znam, ili sve i boli te tuki, zaradio si vise nego da si kopao ltc, ja sam prodao 124YAC za 0.1BTC to je sve sto sam skupio

ako se neckas prodaj sumu za koju ces biti zadovoljan bez obzira da li cena skoci ili padne

Poslednja izmena od urednika:
jel se isplati kopati ovo, koliko dobijate i sa koliko kh?

@Sam633 Ovaj miner radi odlicno u x64 windowsu. U x32 ne radi uopste probao sam ga na drugoj masini..

E sad da li neko moze da mi objasni zbog cega dok radi cpu miner kroz wallet ili kroz minerd mi obara KHS brzine kojima kopaju graficke karte?

Ima jedno noob pitanje. Koristih search ali nisam našao željeni odgovor tako da se izvinjavam unapred ako je već u nekoj temi o rudarenju bio odgovor na moje pitanje.
Interesuje me smisao rudarenja tj. da li je ono ustvari "pozaljivanje" procesorske snage nekom X licu uz naaknadu u coinima ili?

da li je ono ustvari "pozaljivanje" procesorske snage nekom X licu uz naaknadu u coinima ili?
Rudarenje je isto kao da vozis sobni bajs a da ti je pri tom onaj sat sto meri potrosnju kalorija vezan na net i za svaku kaloriju koju "potrosis" dobijes odredjenu kolicinu novica.

Zasto je neko spreman platiti te novcice pravim parama i sta ce sa njima uraditi bolje je ne razmisljati jer sto vise mozgas bices dalje od odluke da krenes minovati.

Novi CPUminer za procesore sa SSE3 i AVX instrukcijama:

https://mega.co.nz/#!pUMBkbbY!cMJYcFqPCMr1idZBr30VsFw0tLY7y63J0N4RVNYMUBc

Kod:
minerd_scrypt_jane_x64_ssse3.exe -q -a scrypt-jane -o [url]http://URL:PORT[/url] -O USER:PASSWORD
minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -q -a scrypt-jane -o [url]http://URL:PORT[/url] -O USER:PASSWORD

Leleeeee, al otkida preko AVX instrukcija... sad je već i7 u rangu solidne grafike iliti korisno potrošenih 100W. :d

Ja izrudario 1000 komandosa na 2500K i imao sam jedan problem cim se konekcije popnu na 30+ u klijentu utorrent se skroz skljoka download mi padne sa 1000 na 20-30kb/s cim ugasim yac kopaci konekcije nestanu donload nastavi normalno???

half open konekcije nisu problem vec nesto se desi sa tcip-om nisam nasao resenje i ugasio rudara

Kolko je normalno KH/s sa I7-3770 ?
Meni radi samo ovaj prvi ssse3.exe

Ja probao samo AVX, SSE3 nisam, grafik je dovoljno ilustrativan uz očit trenutak prelaska na AVX. :d

Prilozi

• 10-5-2013 21-42-17.png
    10-5-2013 21-42-17.png
    77.7 KB · Pregleda: 93
  • 10-5-2013 21-47-31.png
    10-5-2013 21-47-31.png
    180.7 KB · Pregleda: 138
Jok meni AVX puca na svim kompovima, radi mi samo ssse3 i daje 280KH/s

Izbacuje li neku poruku o grešci?

Nista posebno, al ja sam to probao iz radoznalosti da vidim kolko ce mi davati KH/s.
Ne isplati mi se grejati procesore na to :)
ajne.jpg

Prodao 1000YAC za 31LCT ili ti 100$ za ~10h rada :)
Prodao sam na bitcointalk forumu

Ja probao samo AVX, SSE3 nisam, grafik je dovoljno ilustrativan uz očit trenutak prelaska na AVX. :d
Kako da dobijem ovo ispisivanje učinka u prozoru komandne linije sa AVX minerom?

Piše mi samo:
h:\Yacoin\cpuminer-scrypt-jane-win32\win32>minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -q -a
scrypt-jane -o 127.0.0.1:8108 -O xxx:xxx
[2013-05-11 01:03:57] 4 miner threads started, using 'scrypt-jane' algorithm.

Procesor je zakucan na 100%, što znači da radi nešto, ali mi se ništa ne ispisuje.

Poslednja izmena:
Ja 1300YAC za 29LTC. Zeljko gde nalazis vise tako povoljne kombinacije :)

ma imas topic, video sam da duvaju cene, poceli da traze 50-60LCT za 1000yac-a, ja nudio za 33 kad ono lista se kao pobrljavila i stavili mi cenu 50 da trazim, i ja prvom ko je trazio da kupi prodam :)
cenu definitivno duvaju mozda sutra bude 50% vise a mozda pukne cena

Kako da dobijem ovo ispisivanje učinka u prozoru komandne linije sa AVX minerom?

Samo sam iskopirao ono što je sam633 okačio uz linkove:

Kod:
minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -q -a scrypt-jane -o http://URL:PORT -O USER:PASSWORD

Ja 1300YAC za 29LTC. Zeljko gde nalazis vise tako povoljne kombinacije :)

Mene više zanima odakle mu 1300YAC za ovako kratko vreme :D meni i7 kopao 2 sata jutros sa walletom i ništa nisam uvatio, popodne prebacih na pool i evo za nekoliko sati tek 15YAC napravio :S: OK, bio manji diff, manja snaga, mogao da se otvori samostalno blok, al opet... 1300... kadD si krenuo da kopaš, na diff 11? :d

Nazad
Vrh Dno