Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

I ja sam odustao od zamene,trazio mi covek 50€ doplate.
Ja sam mu rekao da cu dobro razmisliti da li da menjam i bez doplate.
Moram otici danas do operatera da pogledam xperiu pa da sam probam kako to radi i kakav je ekran uzivo,ovo po netu gledanje mi nije relevantno nikako.

Ne znam koji djavo bi menjao jedan od najboljih telefona današnjice? Jedino ako imas šake kao patuljak, onda ok. Ja sam imao kod sebe Xperiu Z ceo dan i za ono ne vredi dati vise od 300e, a kamoli menjati glava za glavu, ili, ne daj Bože, doplatiti. Vidim da pominješ ekran, pa pretpostavljam da si se primio na fullHD- ali odmah da ti kazem da nikakve razlike nema 720p i fHD dok ne nabijes ekran u zenicu.

Možda čovek ne voli Samsung stock i voli više AOSP i hoće da promeni plastiku :) jedino tu mogu da ga razumem

Nisam se "primio" na full hd,nije mi to od presudnog znacaja.
Ja nisam kao ti imao prilike da ceo dan koristim xperiu pa necu da je pljujem dok je ne uzmem u ruke pa sam vidim sta mi smeta a sta ne.
Kad vidim napisacu ovde za i protiv.

@Dj Lako se stavlja rom koji hoce, ali upravo s funkcije odvajaju ovaj uređaj od svih ostalih. A osecaj u ruci se ništa ne razlikuje posebno. Jedino iP i htc ima razlike, ovo jok.
Vrv mu mob sluzi kao običan telefon pa bi zato da zameni, posto n2 sve poslove završava vrhunski.

@C- a sta ti to na n2 ne valja sto mislis da ce da bude bolje na soniju? Bas me zanima, pošto sam koristio oba i ne bih uzeo Z ni za 100e doplate

Poslednja izmena:
Da, stavlja se lako bilo koji ROM, ali znas i sam gnev developera kada vide Exynos :) dok Sony je sad da bi ljudi kupovali na sva zvona objavio sve moguce source-ove za AOSP i sve hvale idu na njihov racun na XDA forumu

Ja takodje ne bi menjao N2, prvo zbog ekrana, jednostavno SAMOLED je meni zakon, drugo ne smeta mi ni touchWiz, trece hd vs fullhd nije neka razlika iako ima duplo vise ppi na XZ.

Mozda covek i ne koristi Spen, nego je uzeo N2 jer mu se svidja veliki ekran i sve, pa gleda zamenu glavu za glavu cisto da proba malo drugacije. Lako ce se vratiti na N2 ako mu se ne svidi posle nekog vremena XZ.

S pen ne koristim,Note sam uzeo zbog ekrana i volim amoled,zato hocu da vidim uzivo xperiu,ako je ekran uzasan kao sto pricaju necu sigurno dati note.
Touchwiz mi je uzasan ali ga trpim zbog ekrana i dobre baterije.
Xperia lepo izgleda,izdrzljivija je od note,bar mislim da je tako.
A i bice mi prakticnija za koriscenje jer menjam posao pa ne mogu vuci prevelik telefon sa sobom kao sto sam do sad mogao.

E pa to je drugo, ja sam note prvo uzeo zbog s pen pa zbog veličine ekrana, i ne bih ga menjao ni za sta sto je trenutno u ponudi. Ni za s4. Ne pricam da uzmem pa da prodam nego da moram da koristim.

@Chobby
Jesi ti to onda vec odlucio da menjas Note 2 za Xperiu? Nisam bas uspeo iz posta da skontam jesi li ili jos razmisljas.

Inace, licno ne bih menjao N2 za XZ. Secas se koliko mi se tvoj N2 bio svideo, i preziveo bih i taj plasticky feel nekako imajuci u vidu kako je dobar ekran i koliko baterija drzi. I nadam se da bas to imas u vidu - na XZ baterija je mnogo slabija... I ja cu mozda morati svoj RAZR HD da menjam (znas uostalom) i najvise ce me boleti sto necu imati takvu bateriju na nekoj zameni koja usledi.

S druge strane, uvek mozes da se vratis ako skontas da ti se XZ ne svidja (na mene nije ostavio neki utisak kad sam ga akao na Uscu, pre nekih mesec dana) - cak je i N2 pala cena gadno, vidim da se za nekih 430€ vec moze naci nov ili par dana star.

Jeste, cene su pale najstrasnije, sve zbog s4. Video sam jedan komad N7100 za 425e, al je bio beli. I ja kad sam kupovao, beli je imao za 470 a ja sam sivi uzeo za 490 :d

@mironiko
Nisam jos nista odlucio jer nisam video uzivo xz.
Mada naginjem da ne menjam,vise je dobrih stvari na strani note nego na strani xz.
Na strani xz je jedino dizajn, kvalitet izrade i mozda ui koji je mnogo blizi vanilla androidu nego odvratni touchwizz koji ponekad i ne lici na android.

Postoji li negdje izvucen kernel iz stock 4.1.2 ROM-a?

Nemam bas dobar net trenutno pa bi mi mnogo znacilo da ne moram da skidam citav ROM...

Da li neko od forumaša koristi Nillkin car holder kao sa slike i kakvi su utisci, ili preporuke?
Hvala Vam unapred na odgovorima i preporukama. :)
NILLKIN.JPG

Uzeo sam za Note 2 , mikro sd karticu,Samsung microSDHC Card Pro, 64GB, Class 10 UHS-I,
Ona je vec fabricki aktivna tj. formatirana, kada sam je stavio u uredjaj pokazuje prostor od 58.5 GB
na kompu isto, skoro 6GB razlike potpuno prazna??? Kako to?

Tako treba. Sve ti je ok sa karticom.
Da nekom od benčovaca nije dosadio note 2 i prodao bi ga?

Који си ти лик :)))
Promenio sam posao, sada mi dobro dođe nešto sa većim ekranom da pustim film/seriju, dosta čekam ***... pa mi nije bitna veličina ekrana trenutno. Iskreno, sa iphone 4s sam bio prezadovoljan, možda se vratim ako uzmem tablet ili ne nađem polovan note 2.

Uzeo sam za Note 2 , mikro sd karticu,Samsung microSDHC Card Pro, 64GB, Class 10 UHS-I,
Ona je vec fabricki aktivna tj. formatirana, kada sam je stavio u uredjaj pokazuje prostor od 58.5 GB
na kompu isto, skoro 6GB razlike potpuno prazna??? Kako to?

Koliko si platio karticu?

Inače kapacitet na karticama i HDD-ovima se računa: 64GB po proizvođaču = 64000000000 Bytes = 59.6 GB i ono još malo preko rezerviše se za file system.

Koliko para misliš da treba da izdvojim? :) Zavisi od stanja, starosti, gaancije i čija je... Gledao sam oglase, pratim cene, samo mi je draže da kupim od nekog sa benča nego sa oglasa MS ili KP. Ako imaš ponudu pusti na PP.

Ja se od svog ne bih odvojio bez 400e..ili 500 :d
Imam garanciju 2g i racun, cak i original ugovora :)

Ja nemam garanciju,ali telefon je u ekstra stanju s kutijom i svom opremom.
Znam da nije realno,ali ispod 390€ ga ne bih dao.
Ovo je zaista najbolji telefon koji sam do sad koristio,a bilo ih je dosta.

***, kriv je S4, svim telefonima je oborio cene (osim iPhone). Neverovatno koliko je tražen S4.

Nazad
Vrh Dno