Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Vecina tih softverskih dzidza bidza ce dobiti i note s apdejtom tako da ne vidim zasto bih menjao note za s4.
Ko prelazi s nekog starijeg modela,s4 ce mu svakako biti babaroga.
200€ razlike izmedju note 2 i s4 je totalno neopravdano.

Sta treba promijeniti u sys.txt od Igo aplikacija kako bi mi bila prikazana normalno?

Edit:
Hocu da status bar bude vidljiv, a donji dio ekrana da bude aplikacija.

Sad imam crnu traku sa donje strane i ne vidim status bar.

Poslednja izmena:
Sinoc sam dobio neki update od 50mb..tel je simfree..i dalje 4.1.2.

I ja...takodje na simfree...ne primećujem ništa novo....

Ne znam nista o tome,ja telefon apdejtujem na xda-developers,azurniji su od Samsunga:)))

Definitivno postoji neki novi Update, makar za telefone sa Telenora, velicine 50ak mb. Ako je neko instalirao, neka javi jel se promenilo nesto. Pretpostavljam da je sigurno bolje trajanje baterije, ako ne nista drugo posto su sa 4.1.2 i baterijom napravili veliki fail.

Nasao sam malo informacija na netu:

"Well, this version of the stock Android 4.1.2 firmware brings several bug fixes and minor improvements as there are only few new features added. Mainly, the ROM will resolve the overheating issues, the Dialer problems and the force-closes errors. Also, the battery life will be improved and your phone will gain more speed as the system will be optimized and customized. So, in order to conclude, the new Jelly Bean 4.1.2 XXDMC3 ROM is the latest launch of the Android 4.1.2 platform available for the Galaxy Note 2, so it is recommended to flash the same if you want to enjoy a stable and smooth OS."

Trajanje baterije kod mene je vise nego izuzetno, na stock rooted 4.1.2 MB2 romu, izvlacim oko 7 i vise sati screen on vremena, deep sleep je skoro bez budjenja, mozda imas neki problem sa nekom aplikacijom...
Imao sam S3 i ovo trajanje baterije na N2 je neverovatno...

Uzeh ga juce, i ovo mi je prvi android u zivotu.
Jedino sto smara je spor wifi, tj. kopiranje sa desktop masina koje su u LANu, a preko wifi.
Jel normalno da ide >1MB/s iako stojim kraj rutera b/g/n.?

Sve zavisi od rutera... Meni bude negde oko 3-4MB/s na S2

Uzeh ga juce, i ovo mi je prvi android u zivotu.
Jedino sto smara je spor wifi, tj. kopiranje sa desktop masina koje su u LANu, a preko wifi.
Jel normalno da ide >1MB/s iako stojim kraj rutera b/g/n.?

Čestitam na kupovini.
Po brzini konekcije bi trebalo biti puno više pošto se mobilni konektuje na router sa brzinom od 65mbps. Kad se izračuna to je nešto više od 8 MB/s.

Ali to je dvosmerna komunikacija tako da BI trebalo da možeš da računaš na pola od toga.

Evo u ovom threadu sam pisao o sporom kopiranju sa Airdroid-om i na G standardu:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?286400-Wi-fi-i-SGT10-1-sporo-kopiranje
Posle sam kupio N300 router ali brzine nisu puno bolje, napisaću ih kad dodjem kući, baš ih imam negde upisane.

Poslednja izmena:
Trajanje baterije kod mene je vise nego izuzetno, na stock rooted 4.1.2 MB2 romu, izvlacim oko 7 i vise sati screen on vremena, deep sleep je skoro bez budjenja, mozda imas neki problem sa nekom aplikacijom...
Imao sam S3 i ovo trajanje baterije na N2 je neverovatno...
Ja sam flesnuo ovaj novi pa cemo da vidimo, ali na prvi pogled mislim da ce biti malo bolja baterija. 7 sati uz 24h standby sa sat vremena razgovora sam imao samo na 4.1.1.

Ja ту верзију имам скоро месец дана... давно је изашла незванична верзија, има гомила ромова на xda базираних на овом. Лепо ради, а и батерија лепо држи.

Ja ту верзију имам скоро месец дана... давно је изашла незванична верзија, има гомила ромова на xda базираних на овом. Лепо ради, а и батерија лепо држи.

Koji bese rom i kernel koristis? Ja se ne secam kada sam posledmji put izvukao preko 5h s on.

I jel moze da se preko custom roma samo odinom zvekne 4.1.1? Nisam na n7100 probao downgrade da odradim

Omega 16 + perseus 36.3.
Са укљученим мобилним нетом на послу, у ретким тренуцима слободног времена, и после уз wifi код куће, без проблема добацујем на 6 сати.
Ако користим само wifi, то је онда далеко боље.
Један дан сам баш тестирао, било ми је 1h 55min на 85% пуне батерије.

Ja sam danas zveknuo arhd 17. Na 50 posto imam 3h s on, bio sam stogod na 3G data, 3 sata cca. Videcu dalje.

A jel ima neko link ka 4.2 galeriji i kameri? Ima ih i pojedinim romovima

Daj link ako nije prblm.
Kod Note 2 kad flesujem rom preko odina, flesuje li se i userdata tj. da li cu izgubiti aplikacije i fajlove?

Da li može da se precizira tačnije šta se podrazumeva pod vremenom trajanja baterije. Baterija kod mog telefona je vrh. Osvetljenje uvek držim na 100%. Ne razumem baš neke stvari. Kupi se "vrh" telefon, a onda se osvetljenje drži na minimumu. Koja je poenta u svemu tome?
Na poslu u više navrata odlazim do par sajtova (ništa video), provera mail-a i do desetak puta na poslu, dosta fotografija na poslu i po dvadesetak. Kući je non stop uključen WI-FI. I po par sati čačkanja po play store-u u traženju aplikacija koje se meni dopadaju i pravljenju okruženja. Obožavalac sam Apex launcher-a još od prvog androida. Baterija traje dan i po. JB 4.1.2, baseband version N7100DXDLK5, kernel 3.0.31-1071214 se.infra@SEP-128#1 Android Revolution HD16,0 bv mike 1986.

Poslednja izmena:
Uglavnom se gleda koliko je sati bio upaljen ekran kao i ukupno vreme razgovora (na 3g naravno)

Ja drzim osvetljenje na auto jer uvece kad legnem postoji dobra sansa da oslepim sa 100% brightnes a on po suncu svakako pojaca na max.

Ja drzim osvetljenje na auto jer uvece kad legnem postoji dobra sansa da oslepim sa 100% brightnes a on po suncu svakako pojaca na max.

Realno, ne moze da se gleda u mraku kada je 100%. Nocu drzim na 0 kad legnem ako me probudi u toku noci da ne dobijem epilepticni napad :d
Inace drzim auto i slajder do kraja jer na suncu auto daje ne 100 nego 130% osvetljenja, jel ste znali za to? Kad budete napolju stavite 100% pa ukljucite auto i videcete da se pojaca brightness ;)

I da, nek neko okaci screenshot baterije i screen on vremena, nebitno koliko ima posto jos, samo je bitno da je sa 100% troseno i da nije dopunjavano

I onda se nadje neki pametnjakovic, stavi da se ne gasi ekran nikada i brightness na 1% i sta onda? :D

I da, nek neko okaci screenshot baterije i screen on vremena, nebitno koliko ima posto jos, samo je bitno da je sa 100% troseno i da nije dopunjavano

21h usage i 5:20h screen on. 3g konekcija i 2 sata keynote-a preko wifi-a uz multi window mod (ttalk, verge i chrome) . Nemam screen on ***.

Nije original baterija vec neka kineska.

6%. Prosle nedelje mi nije htio puniti original bateriju iz nekog razloga (a jeste od drugog Samsunga) pa sam je kupio mislio sam da je do nje. Sad sve normalno radi i puni obije batt. 3100mAh je ova "kineska".

Nazad
Vrh Dno