Šta je novo?

LG Optimus L9

Taj 20D je izasao pre mesec dana i ,ako se dobro secam, to je update za neke balticke zemlje.

Jeste, samo pro verzija:)

imam jedan problem...posto me smara ovo otkljucavanje sto kasni, gledao sam launchere i ubacio sam neki s4 launcher i lock screen sto sam nasao da vidim kakav je i jos neki buzz launcher..
i posle svega toga je pocela jako da mi curi baterija, preko noci mi se ispraznila sa 80% do 15%...i sad resetujem fon i vidim da je taj touch wizz jos uvek medju opcijama za Home...
kako da ga skinem i odakle???

Zasto u opste koristite lock screen kada je telefon i onako zakljucan kada je ugasen?

Ako je aktiviran lock screen vi ga prakticno prvo otkljucavate na taster pa onda jos jednom otkljucavate prstom.
2x? nepotrebno.

@ srdjansr - Probaj settings / security/ device administrator

Poslednja izmena:
Koristi li neko mat foliju ili antitač kako je ko već zove? Kako vam se pokazala? Ja imam neku obično i mnogo se masti, prsti ostaju brzo...

u security nemam tako nesto...
ajde neko nek kaze nesto pametno...kako skinuti launcher koji sam ubacio tako sto sam ga flashnuo..???!!!!
ne nestane ni pri factory resetu a ne moze ni da se disableuje....smara vec...
inace nikako da prestane da mi curi baterija i ne znam do cega je, preko noci mi je curilo max 4 %, a sad mi il ode cela baterija il 20tak %...
nije do ovog launchera jer ga imam vec 2 nedelje, a problem sa baterijom 3 dana...i nemam predstavu od cega je...

Pa moras da znas gde ga je instaliralo kad je flesovan... To pitaj lika koji je napravio flash. Negde u /system gledaj i odatle brises

nikako da prestane da mi curi baterija i ne znam do cega je, preko noci mi je curilo max 4 %, a sad mi il ode cela baterija il 20tak %...
nije do ovog launchera jer ga imam vec 2 nedelje, a problem sa baterijom 3 dana...i nemam predstavu od cega je...
pa instaliraj better battery stats, pročitaj kako se koristi i dobićeš predstavu

obrisao ga iz systema...na root exploreru sam trebao nesto samo da promenim jer pre nije hteo da mi obrise jer je pokazivao da je samo read me file...tu je bila caka...
a za bateriju je bio razlog buzz launcher...ustvari neki od onih home screenova za njega koje sam koristio...
inace mnogo jak buzz launcher, ima brdo custom home screenova za skidanje koji su super odradjeni...al jelte, neki od njih baguje...
eto da se zna, cisto ako neko bude imao slicnih problema...

nego jel neko stavljao custom rom na telefon??jel ima neki full funkcionalni i da lepo radi??

da li se nekom od vas desava slicno(veoma je neprimetno)
dok surfujete nakon mirovanja od nekoliko sekundi (neaktivnosti na ekranu) brightnes se promeni sam od sebe (postane tamniji)za jednu malu nijansu?

Јел ти подешен на auto?

u kom smislu auto?
podesio sam osvetljenje na 55%
imam utisak kao kad ga cimnem dolazi do ove pojave.a mozda i tripujem.
primetio sam da se greje vise nego pre.a i punim ga stalno,tri puta na dan(*** ne vadim ga iz ruke)

То никако не би смело да се дешава, али можда се стварно "трипујеш"...

То никако не би смело да се дешава, али можда се стварно "трипујеш"...

Не трипује, то ја примећујем на мом таблету. Зависи од стране до стране, ал контам да служи да би се око привикло на брзе промене различитих позадина на сајту, па се бела мало утуша и појача, у зависности која је боја била пре ње.

Не трипује, то ја примећујем на мом таблету. Зависи од стране до стране, ал контам да служи да би се око привикло на брзе промене различитих позадина на сајту, па се бела мало утуша и појача, у зависности која је боја била пре ње.

svaka cast to je to.
covek nauci uvek ponesto.

Meni se to desava i deluje mi da se to javlja kad je baterija istrosena vise od pola i kad ga opteretim duzim korscenjem i bude topao pozadi.
Btw. L9 nema senzor svetla pa da on baguje.

Poštovani veliki majstori tehnologije,imam problem koji,vrlo verovatno samo vi možete da rešiti. Naime,imam LG optimus p760 l9.Telefon kao telefon i sve ostalo je sjajna sprava,ali ja sam morala da probam i ono što kažu učeniji i pametniji-da stavim lozinku na zaklučavanje početnig ekrana.Uradila sam to,sve je ok bilo,dok mi telefon nije zazvonio te sam pokušala da se javim,ali nije mi polazilo za rukom povlačenje po touch screenu.Drug koji me je zvao je prekinuo,i nakon toga se pojavila lozinka na ekranu.1000000% sam sigurna da nisam pogrešila unos lozinke,ali svaki pokušaj kada bih ukucala tih nekoliko karaktera i zatim enter,završio se neslavno.Nakon 5 unesenih ''pogrešnih'' iziskivalo je 30 kaznenih sekundi,a onda opet...Nazvala sam LG-njihov korisnički servis,medjutim,da sam znala ko radi i kako rade,nikad ne bih uzela lg telefon!Slab srpski i sve što su mi rekli je adresa nekog ovlašćenog servisa!Otići ću do Telenora da vidim mogu li mi tamo pomoći.Znam da postoji varijanta da ga resetujem i da se sva podešavanja vrate na fabrička.Ali imenik?!Čudno mi je da niti jedan broj na kartici (sim)ne postoji kada je ubacim u neki drugi telefon!A kada priključim telefon na kompjuter ne vidi 'Unutrašnje skladište',kao ni 'SD karticu'.Zamolila bih Vas da mi kažete svoje mišljenje,možda se nekom ovo desilo,možda ipak ima načina da se telefon vrati na staro.Samo mi treba neki softver ili pak način da nekako izvučem makar imenik.I gde bih našla uputstvo za fabrički reset???ako je to jedino što može?!
Hvala Vam svima do neba,
očajno je kada Vas ovakvo što snadje,a nisam baš ni duduk,no sad su mi ruke svezane

Samo mi treba neki softver ili pak način da nekako izvučem makar imenik.I gde bih našla uputstvo za fabrički reset???ako je to jedino što može?!
Ne treba nikakav softver treba samo password google accounta na koji je registrovan telefon i bice isti kakav je bio u sekundi.

E sad, ti reci da nemas ni to, sto je nemoguce ako je tvoj telefon :)

nemam tu opciju,ništa na ekranu sem pravougaonika,notifikacija koje su tu,ali ja ne mogu da ih spustim i vidim.Najgore je što je to ta lozinka koju kucam,milion posto!A kako da dodjem do debbuging-a?
Hvala ti puno puno puno za interesovanje i ovu,nadam se,odlučujuću kariku u jako čudnoj situaciji...

Pazi ovako. Do Usb debugginga u ovoj situaciji ne mozes da dodjes. Jedino ako je ukljucen, iskoristi uputstvo sa linka iz mog prethodnog posta. E sad, druga stvar. Telefon ti je najverovatnije povezan sa Google Accountom i tamo ti cuva imenik. Ako je tako, mozes slobodno da uradis factory reset jer posto se obrise sve, logovanjem na svoj Google account dobijas imenik. Trebalo bi prvo proveriti jel sinhronizovan imenik. Znam da na racunaru mozes u okviru googla da otvoris svoj imenik sa telefona ali ne mogu da se setim gde se to nalazi. Ako nadjem nesto javljam. A ono sa usb debuggingom mozes da pokusas, nista te ne kosta.

Jesam ja prenela svoj google nalog za poštu na telefon,samo što ne znam da li sam ikada uradila taj backup imenika! Uh,ovo je žalosno.Neće od dva potrebna da mi skine adt bundle za windows do kraja.Možda sam glupa previše ili sam netalentovanija sa godinama.Treba samo da pratim ovo uputstvo sa linka,jel?A inače,on meni nijednom nije šifru prepoznao kao pogrešnu ili sl.Samo je nakon entera posle unete šifre izbrisao prostor za password i sitnim slovima je pisalo pokušajte ponovo.Još uvek ja mogu da ukucavam pomenutu šifru u prozor,samo me nakon svakog petog puta zamoli da iskuliram 30 se,odbrojava ih i mogu iznova...ne razumem!Dodje mi da ga razlupam!

Nisam sigurno ukrala telefon ili sl. A baš mi nije do optužbi.Sorry,nisam pametna šta da uradim.Pokušaću preporuku od mikec_thebest .

Super imam ienik i poruke.A kod ovog adb:)/) sam malo zapucala.Kako da ga fabrički resetujem?
Hvala ti,ne znam šta bih da te nije bilo!

Ovo sam pronasao.

1) Isključite telefon
2) Pritisnite i držite taster za smanjivanje zvuka, a zatim pritisnite i držite taster za uključenje telefona (levom rukom)
3) Kada zasvetli LED lampica koja se nalazi na donjoj strani telefona desnom rukom tapnite na MENI taster i zadržite prst na njemu. Ovo morate uraditi pre nego što se pojavi LG logo na displeju telefona. 4) Ne otpuštajte prethodno pritisnute tastere još uvek.
5) Kada telefon zavibrira otpustite taster za uključenje telefona
6) Kada se pojavi LG logo držite preostale tastere još oko 2 sekunde, a zatim ih otpustite u isto vreme (pre nego što LG logo nestane)
7) Sačekajte da telefon završi resetovanje. Proces resetovanja traje nešto više od jednog minuta

nemam tu opciju,ništa na ekranu sem pravougaonika,notifikacija koje su tu,ali ja ne mogu da ih spustim i vidim.Najgore je što je to ta lozinka koju kucam,milion posto!A kako da dodjem do debbuging-a?
Hvala ti puno puno puno za interesovanje i ovu,nadam se,odlučujuću kariku u jako čudnoj situaciji...
Koji lock screen si izabrala: pattern ili pasword?
Ako si izabrala pattern u donjem desnom uglu ima dugme ako si zaboravila ne moze da se aktiviral lock screen bez toga.

Inace taj password sto kucas sasvim sigurno da nije dobar, verovatno gresis neko slovo ili sta si vec stavila.

Nazad
Vrh Dno