Šta je novo?

ISP blokira torrente. pomoc

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Pozdrav drustvo, preselio sam se u jevropu i naravno od opcija za internet imam adsl koji je ogranicen na 4mb i fiber od 30mb do 100mb
Trenutno imam 30mb fiber kao probu.

Problem koji imam jeste da ISP blokira p2p opako znaci vikendom torrenti idu 0.9kb maksimum, radnim danima(9-18H) ide full speed (bar ono sto sam video do sad imam ugovor od cetvrtka (2maj))

koristim privatne torrent trackere kao sto su btn i TL uvek su isli full speed.

Kapiram da bih seedbox resio problem ali ok seedbox je oko 20e mesecno +44e internet....

Da li postoji nacin da se zaobidje blokada p2p-a?
cuo sam nesto preko VPN-a mada pojma nemam kako i sta?

Pa skidaj radnim danima, imas brutalnu brzinu i mozes u toku nedelje da poskidas boga oca. Ne treba ti cak ni seedbox sa takvim uploadom :)

pa videcu kazem ti 2 dana radio je net extra za vreme radnog vremena, e sad bojim se da ce blokiraju i to. u slucaju da se desi koje su mi opcije ?

ovaj paket je 30mb\2mb 44e a drugi 100mb\8mb 56e, ako se pokaze da blokiraju samo tokom vikenda onda ok.

A u kojoj si zemlji ?

Portugal, lokacija na kojoj zivim ima opciju samo izmedju ta dva provajdera.

Vidi po PT forumima sta lokalci kazu po tom pitanju, nije za svaku zemlju isto. BT (UK) nije limitirao torrente, ali tokom radnih sati oko firmi ili uvece u naseljenom mestu je download bio gori nego SBB 512/512Kbit koji sam imao u to vreme :D Olleh mi nije blokirao torrente, ali opet u radno vreme (zivim u delu grada gde su sve firme skoro) torrenti se vuku gore nego u BG-u na ADSL-u koji je 10/100x sporiji.

Ako je u pitanju to, nemas sansi. To je nesto sto stoji otvoreni u ugovoru, i sasvim je normalna stvar osim kad ne zakupis zaseban link, sto kosta dosta vise.
Ako je u pitanju namerni throttling, mozes da ih tuzis, osim ako u ugovoru nema neceg sto konkretno pominje nelegalan sadrzaj recimo i sl. (T-Mobile u Nemackoj ima nepisani "clan ugovora" po kome ako previse koristis net, prvo te opomenu, onda ti ponude da ti plate da prekines ugovor ili na kraju samo oni vise nece ti nikad dati da produzis (ili potpises novi) ugovor :D)

Mozes VPN-om da to zaobidjes, ali to te kosta kao dobar seedbox (po meni je VPN bolje resenje, jer radi za sve, dok je seedbox samo za torrente).

Cetvrtak i petak torrenti isli full brzinom za vreme radnog vremena, posle radnog vremena torrenti max 1mb down, sad za vikend nista od p2p, ftp svo vreme isao max kao i sad. Tako po ovome ja mislim da blokiraju samo p2p posle radnog vremena i vikendom.
Znaci to mogu zaobici sa vpn-om ili seedboxom?
Jel neko probao airvpn.org?

evo smeha sad sam upravo skinuo file sa torrenta punom brzinom, isti onaj torrent koji nije hteo da radi?
jel moguce da je nesto do mreze?

Pa pazi Bandwidth throttling, se obicno korisiti u spic satima, kako bi se olaksalo opterecnje mreze. Moguce je da nije fiksno vreme. Opet moguce je i da imas neispravnu opremu, ali u tom slucaju ne bi ti samo p2p lose radio.

evo smeha sad sam upravo skinuo file sa torrenta punom brzinom, isti onaj torrent koji nije hteo da radi?
jel moguce da je nesto do mreze?

Skoro da smem da stavim potpis da nije do mreze (u smislu los rad) vec da je aggregation (ono sto sam pomenuo gore) ili ipak Throttling sto rece Sarex.
Koliko konekcija moze torrent klijent na napravi? (ne koliko si dozvolio nego koliko napravi na nekom torrentu punom seedova recimo?)

VPN ti je bolja stvar ako samo gledas zaobilazenje jer radi za sve, dok je sseedbox samo za torrente a dobar VPN moze biti jeftiniji od dobrog seedboxa (ako je dobar seedbox 20e).
TunnelBear probaj - mozes cak i free 500MB da isprobas! (nije to nista naravno, ali mozes da probas da ce ti raditi za torrente!)

Vidi samo da ne prođeš kao moj prijatelj kome je ujutro zakucala policija na vrata u Nemačkoj sa listingom svega onoga što je skinuo te noći sa net-a. Sve crno na belo, sajtovi, trackeri, ip adrese, skinuti gigabajti, imena fajlova,...

I sta se desilo, a koji je prolog te price?

Pa ništa, došli i pokupili mašinu sa sve hdd-om, a on je popio neku novčanu kaznu i proteran je iz Nemačke sa zabranom ulaska ne znam koliko - čovek je inače bio u poseti kolegama na studijama u studentskom kampusu i palo mu na pamet da malo skida piraterije te noći??? Btw, to se desilo pre oko 5 godina, mogu samo da zamislim kako je sada.

verujem da nece zakucati na vrata ipak je ovo portugal, nemac je nemac :d
ae videcemo kako radi ovih dana pa javim, hvala puno u svakom slucaju svima :)

Jeziva prica. Ali u tim kampusima i studentskim centrima je obicno restriktivnija politika, verujem da u nemackoj kao i bilo gde mogu od kuce da se skidaju torenti. Bilo bi lepo da neko potvrdi...

Koliko ja znam, u Germaniji nema skidanja piraterije, tj. retko kome pada na pamet, zato što ti momentalno sledi kazna - da, da, veliki brat te gleda 24/7 i snima, pa ako nešto nije kako treba mora preventivno da to pošalje drugovima organima koji onda idu i apse:D Malo karikiram, ali je u biti ovako.
Uostalom neka potvrdi/demantuje neko ko tamo živi.

Neznam da li smeju da skidaju,ali znam da im nepada na pamet da to rade (ako neracunamo dosljake). Imam prijatelja koji je rodjeni Nemac i jednom prilikom smo pricali o programima,filmovima,mp3.....i ja mu kazem da ja to sve skidam sa neta za Dj. on mi nije verovao. Ja mu pustim neke linkove gde to sve ima da se skine, on me pita kako ja to smem da radim i dali znam da je to kaznjivo. I sta reci posle svega.....Ja i dalje skidam a on i dalje sve to kupuje.

Zato se između ostalog u Nemačkoj živi mnogo bolje nego kod nas, a kod nas neće nikada ni približno kao kod njih.
Sve polazi iz glave...

radio par put Glasnost test dok sam imao probleme ali ga nije iz nekog razloga zavrsio.
ma svaba je to sve pod konac i na broju.

ovde u portugalu recimo ako ce finansiska da ti dodje u firmu prvo zovu telefonom da zakazu i dogovore se kad dolaze :d

Не верујем да се зато живи боље. Живи се и у Канади боље па је све отворено сви скидају без проблема док не изгласају закон који ће ускоро да никне. Све ће бити контролисано ускоро тако да то нема везе са уређењем државе. Мене исто интересује тај VPN. Може ли се користити на сваком тракеру? Да ли може доћи до бановања?

Zato se između ostalog u Nemačkoj živi mnogo bolje nego kod nas, a kod nas neće nikada ni približno kao kod njih.
Sve polazi iz glave...
Mislim da Nemacka nije dobar primer. Ogromno trziste, potreba za materijalom na nemackom jeziku, odlicne plate... nemaju potrebe ni da zamlacuju sa piraterijom, jer im je sve dostupno dosta dobro, i prepotstavljam bez gomile s*** reklama kao u Americi i zamlacivanja oko "prava na bekap kopije". Dok je Holandjanu koji ima slican mentalitet i bolji standard pitanje "lakoce". (skines torrent, gledas materijal - ovamo se smaras da li ima NL prevod ili ne, gledas reklame, gomilu copyright poruka itd. :D)
Da licno zivim u Americi, ili da imam mogucnost Netflix-a i Hulu-a, ne bi ni video torrente verovatno.

Ovako, kad nam dolaze serijali koji su od pre 5 godina za serije koje su "observational comedy" i "current events" ne vredi ih gledati. 95% stvari koje gledam su takvog tipa recimo i ako ih ne vidim te nedelje kada izlaze ne vredi ih gledati.

Мене исто интересује тај VPN. Може ли се користити на сваком тракеру? Да ли може доћи до бановања?
Zbog VPN-a? Jedino ako tracker iz nekog razloga ne dozvoljava vise konekcija sa iste IP adrese a slucajno ti VPN server koristi istu adresu za dva klijenta u isto vreme.
VPN ti dodje proxy obican, samo sto je za SAV saobracaj, ne samo za nekoliko protokola koja imaju tehnicke proxy. VPN zahteva instalaciju softvera kod tebe, jer sav saobracaj preusmerava na VPN gateway.

HotSpot Shield koji dosta ljudi koristi za gledanje BBC iPlayer-a je jedan banalan primer VPN-a koji je free, ali je prilicno limitiran i pun reklama :) Ozbiljan VPN je skroz transparentan.

Ja za Koreju sledeci put moram da vidim sta radi najbolje, poceli su sve zivo da mi blokiraju :( (ne blokiraju torrente, sto je najveca fora, vec sve sto ima bilo kakav gambling ili sex/erotic sadrzaj! Cak i reklame tog tipa... ne mogu da otvorim X3MForum :D)

Poslednja izmena:
ae nek neko proba ovaj airvpn.org primaju bitcoin-e :D

Алфа тешко би се чега ваљаног нагледао преко фушераја од стотинак наслова као што је Нетфликс и Хулу бар што се Канаде тиче. Плус до скора овде није било флет. Нисам упућен како то шљака у Усра. Да ли ти мислиш да већина локалаца имају кинту за Нетфликс, Блурејеве од по 30-так $? Чисто сумњам. Све иде на горе па тако и економски гиганти.
Ја бих пре плаћао/одвајао тих 10$+ за нешто друго.
Хвала за инфо о vpn-у. Чисто сумњам да приватни тракери дозвољавају.

Hulu/Netflix US, JP i ostali se razlikuju.
Za VPN - probaj T'unnelBear ima 500MB free za probu.

A šta je sa newsom ili sa http skidanjem tipa rapidshare i sl? To ne bi trebalo da može da se prati.....

Само ssl не би требало да се прати колико ми је познато.

Nazad
Vrh Dno