Šta je novo?

GeForce GTX 650 Ti Thread

Ako igraš u većoj rezoluciji od 1920x1080 onda se isplati uzeti model od 2GB. U suprotnom nema potrebe.

Sve novije igre sa teksturama na ULTRA (ili HiRes, HD textures) zahtevaju vise od 1GB VRAM (oko 1.5GB) tako da 2GB model bolji, pogotovu za ubuduce.

Mozda model od 2GB nece imati vece performanse (broj frejmova) ali zato nece imati ono stucanje kada na verziji od 1GB zafali rama pa graficka treba da swap-uje teksture

To vam je kao kod RAM-a 4GB vs 8GB, sve igre ce radeti na 4GB ali je 8GB komotnije i za sistem i za igru... :D

Sve novije igre sa teksturama na ULTRA (ili HiRes, HD textures) zahtevaju vise od 1GB VRAM (oko 1.5GB) tako da 2GB model bolji, pogotovu za ubuduce.

Mozda model od 2GB nece imati vece performanse (broj frejmova) ali zato nece imati ono stucanje kada na verziji od 1GB zafali rama pa graficka treba da swap-uje teksture

To vam je kao kod RAM-a 4GB vs 8GB, sve igre ce radeti na 4GB ali je 8GB komotnije i za sistem i za igru... :D

Tacno, ali cenim da onaj ko ce se igrati sa Ultra teksturama, tesko da ce u racunar staviti "ubogi" 650ti-boost ?

Tacno, ali cenim da onaj ko ce se igrati sa Ultra teksturama, tesko da ce u racunar staviti "ubogi" 650ti-boost ?

Tačno,a i koliko ljudi uopšte ima 1080p sa grafičkom ove cene pitanje je.
Ja sam jedva odlučio da pređem pre 4 god. sa monitora 17" na 19" 1440x900 i nisam video nikakvu razliku i ne pada mi napamet da dalje širim ekran.

Sto se tice monitora nekome je 19" mnogo a meni 22" malo (za igre je itekako dovoljno, za ozbiljnije stvari mi treba jos jedna 22" :D ). Neko kaze tek sa 30" i 1440p rezolucijom se progleda, to je subjektivno.

kao privo 650ti boos uopste nije naivna kartica, jaca pooodosta od 6870 http://www.anandtech.com/bench/Product/780?vs=782

A jel bi moglo Chieftec-ovo napajanje od 500W (A8) da tera ovu graficku i neki core i5?

Poslednja izmena:
Imam Asus GTX650TI Boost vredi li menjati za GTX660 obicnu varijantu ? ili da teram ovo sto imam?

U sustini ortak me juri za karticu kaze da nigde ne mzoe da je nadje a gledam da je ista cena 660 2GB sa 650TI boost 2GB pa dal da mu dam kada je zapeo i uzmem 660 ili ipak ne? PS da imam 500W Antec-a dal ce moj antec da izgura 660 mislim hoce sigurno ali sve me brine da ne bude full load a ne zelim da ubijam odlicno napajanje :-D

Poslednja izmena:
660 trosi samo 15-ak wati vise. napajanje nece biti problem.

doplata od 2-3 crvene je ok, i sve ispod toga, za ostalo kako ti volja.

U principu ako ne doplacujes mnogo, sto da ne, jaca karta uvek bolja.

660 trosi samo 15-ak wati vise. napajanje nece biti problem.

doplata od 2-3 crvene je ok, i sve ispod toga, za ostalo kako ti volja.

U principu ako ne doplacujes mnogo, sto da ne, jaca karta uvek bolja.
na asusovom sajtu pise 225W sto je mnogo vise nego GTX650TI BOOST.. doplaticu 1000 din isto Asus GPU

uuu covece nisam ni izvalio samo sam kopirao oznake i on mi sam otvorio TI i ako u oznaci nema TI :-DDD nisam ni gledao :-D extra onda cu uzeti 660 jer je def bolja karta :-D

tako je i javi utiske :)

650ti boost 21.5cm
660 10.2inch*2.54= 25.9cm

4.5cm ces vec nekako stvoriti, secice...

Ja sam se okomio naZotac GTX 650 Ti za 120 evropljana pa me zanima koliko vise struje vuce u odnosu na 9600GT koji bih da menjam? Da li ce moj LC600 star pet godina moci da je tera. inace i proc drzim klokovan na 3.16 24/7 i nemam nekih problema. Sta mislite o Zotac-u generalno?

Zotac je nepoznanica za nas, procesljaj malo strane forume i opise. Sto se tice potrosnje mislim da su karte egal, mada mozda gresim. Ja takodje imam neki lc power 550w koji je u masini mojih roditelja, napajanje je smesno. Kod mene je bilo veoma kratko, pri prvom oc-u su zavojnice propistale, vent je za god dan produvao, pa sam se zainatio i rekao sebi ako ces da overklokujes kupi sebi krsteno napajanje. Lc sam prosledio roditeljima, ali kod njih je g530 + h61 ploca, mislim da masina trosi ispod 100w pri max opterecenju... 5 godina nije malo za jeftino napajanje kao sto je lc power, zamor materijala, jeftina elektronika. Kolega Mcsteel ti je lokalni psu guru, tako da se konsultuj sa njim u vezi napajanja.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9600-gt/specifications
http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-650ti/specifications

Razlika je oko 10% po nvidija specifikaciji.

Kartica kupljena i instalirana. Nisam imao vremena da testiram sa nekom jacim igrom tipa B3, vac sam samo na par minuta pustio Neverwinter Online i imam otprilike manji ili isti broj frejmova stim sto mi je sad igra sama povecala detalje i rendering na max u 16x10. veceras ili sutra pustam da se izvrti B3 pa javljam utiske. Ako bas insistirate mogu da pustim i neku sintetiku, cisto da se vidi kako CPU prati sve ovo.

Ne znam iz kog razloga ali nikako da mi proradi direktna hdmi veza sa LG D2343P. Imam GTX 650 Ti Boost. Kad spojim sa hdmi-dvi kablom (DVI na monitoru) dobijem sliku i sve radi normalno. Ako iskljucim u tom trenutku DVI i ukljucim direktno hdmi dobijem sliku ali rezolucija 1024/768. Restartujem racunar, opet ista rezolucija, prikazuje u Nvidia kontrol panelu da mogu menjati na 1080p ali se nista ne desava kad uradim isto. Ako uradim u tom trenutku uninstall driver-a i restartujem racunar nema slike, sve dok opet ne stavim hdmi-dvi kabal. Nesto mi tu ne stima.

Pozdrav, nije mi jasna stvar koju sam tek danas primetio . u windows ocenjivanju izbacuje da je Dx10 karta WTF

Display adapter type NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST
Total available graphics memory 4095 MB
Dedicated graphics memory 2048 MB
Dedicated system memory 0 MB
Shared system memory 2047 MB
Display adapter driver version 9.18.13.2018
Primary monitor resolution 1920x1080
DirectX version DirectX 10

ali mislim da je ovo naj merodavnije?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
GTX650 Gigabyte OC 2GB,DDR5 ili GTX650-Ti Gigabyte OC 1GB, DDR5?

Koju od ove dve i znaci li nesto 2gb rama, ili je ova TI bolja od obicne. Ostatak je moja masina iz potpisa.
Moja kartica je crkla.

Hvala momci.

Koju od ove dve i znaci li nesto 2gb rama, ili je ova TI bolja od obicne. Ostatak je moja masina iz potpisa.
Moja kartica je crkla.

Hvala momci.

Dodaj kes uzmi TI 2GB :-D Ti je podosta bolja karta u svakom smislu a za boost dodaj malo vise i imas zver :-D (ali CPU ce ti biti usko grlo ) :-D

Moja kartica je crkla.

Hvala momci.

2GB znaci za 1080p (FullHD) igranje i to bas dosta znaci.

Uzmi 650ti boost 2GB i uzivaj, usput ako imas mogucnosti, podigni taj kvad na 3.0, 3.2 GHz i milina.

tvoja stara vs 650 ti
650ti vs 650ti boost

Znam za ostatak masine, ali moram da kupim prvo grafiku, treba mi komp. Ostao sam bez njega.

Za 650TI boost 2GB nemam love da doplatim. Pa cu ici na obicnu TI ali ona ima koliko sam video samo sa 1GB rama *Gigabyte.

Vidim u w..nu da ima Palit TI sa 2GB, mozda cu da se odlucim za nju. *imao sam dobro iskustvo sa njihovom 8600 GT.

Ova GTX650 Gigabyte OC 2GB, sa 2GB nije TI, da li joj to oduzima performanse u odnosu na TI sa 1GB rama?

Poslednja izmena:
Oduzima puno nemoj uzimati tu obicnu slabija je, znaci uzmi bilo koju sa TI- oznakom nema veze jel 1 ili 2 GB ta karta ionako nije sposobna da vrti sve u najvecoj rezoluciji tako da ti nije bitno ima li 1 ili 2gb.

Nazad
Vrh Dno