Šta je novo?

ASUS Fonepad

Da cujemo kada ce biti kod nas i naravno cena.Ovaj novi Intel cpu obecava

Najavljena cena je 219e u Evropi, tako bar prenosi Engadget. Meni se bas svidja, cak iako mi ne treba tablet-telefon. 🙂

Нема ништа посебно у овоме, 7" Android таблет са функцијама телефона, Samsung то производи већ 2 и по године 😛

По карактеристикама и овој наводној цени би био директан конкурент Nexus 7мици што ми је крајње чудно кад Asus прави оба уређаја.

9 sati je malo za telefon. Koliko su igre sa play storea konvertovane za Intel x86?

Ako sam dobro shvatio ova sprava je spoj telefona i tableta ii zamisljena je da ne nosis dva uedjaja, nego jedan. Sve u svemu, extra izgleda.

Lepo izgleda samo ostaje da se vidi da li moze da bude kongurent samsungovim tabovima i novom Note 8 . .

Koji graficki cip ide uz ove intel atome na mob telefonima?

PowerVR SGX 540

Hvala G@W.. 🙂

Vladimire jel znas cenu za note 8 3G, posto vidim da si upucen u sve sto treba da stigne.. 🙂

mene interesuje da li ovaj cpu podrzava sve igre i aplikacije ili ce biti mucenja?

Veliki broj igrica je radjen sa Android NDK, gde u Javi urade samo mali deo (pocetak), a ostatak igre u c/c++. Da bi igra radila na svim platformama (arm i x86) taj c/c++ deo mora da se kompajlira za sve platforme i da se isporuci uz igru. Toolchain to radi, ali neke optimizacije za arm ne odgovaraju za x86 pa je na developerima da odluce hoce li podrzati x86 ili ne.
Ako benchmark bude radio test ove sprave, bilo bi lepo da posvete paznju o kompatibilnosti.

Питам се хоће ли неко успети да нагура на ово Windows 8 или Ubuntu с обзиром да има х86 процесор 😀

Koliko vidim evropska verzija ce biti sa 16GB, sto je super ali nece imati zadnju kameru sto je, za mene, veliki propust.

"We're sorry...
The page you're looking for cannot be displayed."
Radi link i nije los revju mada i dalje mahom pokazuje kako se prstom ekrani pomeraju gore dole ili levo desno :d
Za ono sto nas sve zanima a to je kako rade RISC aplikacije cemo morati jos malo da sacekamo. :whip:

Mislim da je vec vreme da se pojavi ovaj fonepad kod nas.

Koliko sam video treba tek krajem meseca da se pojavi u UK.
Cekamo ... :trust:

Zna li neko da li ce se kod nas prodavati i verzija sa dve kamere?

Nazad
Vrh Dno