Šta je novo?

Sony Xperia P

Resen je problem sa kamerom, a Mobile Bravia je ostao na v1. :) Mada, toliko su novih opcija dodali da stvarno ne mogu da se zalim. :)

Imam jedno pitanje a to su dva. :D Prvo je kako da prebacim kontakte na sim karticu? A drugo je kako ste vi update-ovali na JB?

Prvo je kako da prebacim kontakte na sim karticu?

Udjes u imenik, desni kapacit. taster i biraj opciju koja te zanima.

A za JB ne znam :d

JB probajte prvo preko Sony Update Service-a I Companion-a. Ako ne dobijete update, možete preko Flashtoola i firmware-a okačenog na XDA. :)

Aj po cenu da ispadnem pglu al zar ne bismo trebali da sacekamo JB za zemlju seljaka na brdovitom Balkanu? :) :d

Sta da cekas, skidaj sa xda i flesuj uz pomoc FlashTool-a. Ako cekas nacekaces se... :)

Odo' da gledam film.. :d :d

Znaci moracu to da odradim sutra :) Mrzi me mnogo al JB je JB :d

Znaci sutra ocekujemo u ovoj temi jedno 20 postova sta i kako da budes siguran pre flash-a, pa onda posle jedan kilometarski post gde hvalis i pljujes neke stvari na JB-u :D

Ne znam zašto bi neko čekao da nekome u SMC-u padne na pamet da pritisne dugme "Balkan", a još manje da čeka verifikaciju provajdera. :) Pogotovo s obzirom da je Flashtool Sony-ev software.

Zbog srpskog jezika :p :d

Djilkosh_Ns , tome i služe oakvi forumi. Da se sada raspreda priča kakav jr JB.

Ma ovo je bilo iskljucivo za HSV-a, zato sto znam kakav je ;)

I onda djilkos dodje na kraju sa zakljuckom ''sve je to lepo al taj vas JB nije ni prineti onom na SGS II pa jos na samoledu'' :d :d

Verovatno :p

Kod mene je sve poboljsao, samo mi uhebao bateriju. Ako i kod vas bude tako + baterija ostane dobra onda mozete biti zadovoljni :)

Pazi, cim su prvo izbacili za XP i ostale slabije telefone od XS, Ion, Acro S.. nesto tu dismr :d Al' da ne baksuziram :) Vidim da je Ragnarok zadovoljan..valjda ce generalno ovaj apdejt biti odlican..

Sve je to lepo ali mogao bi neko da mi kaze kako da kopiram imenik sa telefona na SIM pre nego sto se upustim u ovako nesto. Onda druga stvar mogao bi neko da objasni (korak po korak) kako se flesjuje telefon tj instalira JB. Nismo svi na androidu duze vreme kao neki. Ako cekamo da se update sam pojavi, koliko odprilike mora da se ceka i da li ce imati neke razlike u ovoj verziji sad i onoj sto ce tek da se pojavi preko update-a?

I na kraju sta je sa baterijom Djilkos? Srce vise baterije ili, i koliko vise ako je to u pitanju?

Poslednja izmena:
Zbog srpskog jezika :p :d

Tajvanska verzija ima srpski. :d

Inace, bas sam zadovoljan updateom. Sve radi mnogo bolje, otklonili su bagove, a updateovani appovi i dodata poboljsanja su bas znacajna. Clear Audio+ bas dobro radi, uvek pronadje najbolji equilizer za pesmu.

Poslednja izmena:
Menjanje ikonica, widgeta, wallpapera i sl. me podseća na GO Launcher gde se dugim držanjem tastera na skoro isti način "odzumiraju" ekrani, a u dnu je lista ponuđenih programa. Bilo bi lepo da su promenili način biranja pesama na walkmanu. Jer me strašno nerviralo nemam pregled foldera muzike kako sam ja ubacio, a ne po abecedi.

Sve je to lepo ali mogao bi neko da mi kaze kako da kopiram imenik sa telefona na SIM pre nego sto se upustim u ovako nesto. Onda druga stvar mogao bi neko da objasni (korak po korak) kako se flesjuje telefon tj instalira JB. Nismo svi na androidu duze vreme kao neki. Ako cekamo da se update sam pojavi, koliko odprilike mora da se ceka i da li ce imati neke razlike u ovoj verziji sad i onoj sto ce tek da se pojavi preko update-a?

I na kraju sta je sa baterijom Djilkos? Srce vise baterije ili, i koliko vise ako je to u pitanju?

Udjes u imenik pa pritisnes desni kapacitativni taster i odaberes rezervnu kopiju kontakata. Za flesanje neka ti objasni neko ko je radio.

Prvi korak jeste da napravis nalog na xda... Za flesovanje stock JB-a dovoljan je FlashTool. Tema o Xperia P je na sledecem linku LINK. Onda baci pogled na ovaj post koji opisuje koriscenje FlashTool-a LINK
Inace .ftf fajl koji flesujes mozes skinuti odavde LINK

Samo jos jedno pitanje na koje nisam dobio odgovor. Da li ce biti razlike izmedju ove verzije i one koja dolazi uz update ili je to isto? Hvala unapred!

Nece biti razlike, osim eventualno ako srpska verzija ne bude imala neke beskorisne dodate app-ove.

@kaspersky

Ma baterija ne mora da znači da će kod vas biti lošija, kod mene jeste na S2 jedno 20-30%

Videcemo kako se baterija drzi posle par ciklusa kada OS optimizuje potrosnju. Kapiram da ce biti potrosnja veca, valjda ce Super Stamina smanjiti potrosnju u standby-u.

Nazad
Vrh Dno