Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Za onaj treptavi ekran posle stand by DA.
Upravo tako ;)
Za REcovery samo bilo koji drugi recovery nakon toga.
Tako sam bar ja resio ;)

Ne pomaze americka verzija kod mene.. :( nasao sam neko resenje pa cu da probam sa njim..

Posto sam se sinoc napatio, sve do jutros oko 06h sam resavao problem i na kraju ga resio, evo da kazem samo kako treba da se ne muci neko i cita sve one tutorijale sa xda.. Naime resenje je bilo vrlo prosto samo je problem bio doci do njega, jer izgleda svako sa xda fura neku svoju pricu..

Situacija 1:

Ako ste vec flesnuli ICS i posle lock screena poludi ekran, potrebno je preko Odina vratiti HC 3.2, pa ga takodje vec wipe, preko odina pregaziti sa ICS-om, takodje naravno stock (koliko sam izvalio nema veze zemlja porekla, jer ni ovaj ICS koji sam probao posle custom roma, nije hteo da radi, a posle pregazivanja HC radio je regularno..)

e sad dolazimo do situacije 2..
Skoro da je sigurno da ukoliko ste ovo nekako resili, da ce vam brljaviti recovery, kako bi se to resilo potrebno je flesnuti bootloader.tar.md5 , znaci prvo recovery, pa onda takodje iz Odina i bootloader. Nakon toga sve bi trebalo da bude ok.. Kao sto rekoh prosto, ali ako ne znate od pocetka u kom smeru idete, zavrsicete kao ja... Budni do jutra.. :)

Evo odakle se moze preuzeti bootloader - http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=27830023&postcount=41

Hvala momci na pomoci.. ;)

Korisno štivo. Priče nam se razilaze u startu, jer ja imam 3G verziju. Doduše, za tvoju spravu ima mnogo više kuvanih ROM-ova, ali ja se ne žalim. Šteta što neko ne bućne neki JB koji valjda, S2 mi se preporodio. ;-)

Korisno štivo. Priče nam se razilaze u startu, jer ja imam 3G verziju. Doduše, za tvoju spravu ima mnogo više kuvanih ROM-ova, ali ja se ne žalim. Šteta što neko ne bućne neki JB koji valjda, S2 mi se preporodio. ;-)

Ja sam stavio ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2042324 i za sad nemam problema desio mi se jedan FC Holo launchera, ali nista strasno.. Sve radi lepo, samo mi je nejasno zasto je takt proc spusten na 200-400mhz ...

Trebalo bi da pliva od 200 - 1000. Skini cpu spy, on će da ti izlista upotrebljivane frekvencije.

Imam problem sa Galaxy Tab 10.1 (GT-P7500), uzet u telenoru. WiFi ne sarađuje. Jednostavno neće da se poveže od jednom. Imam već duže vreme Cyanogenmod koji je radio perfektno do pojave ovog problema.
1) šta mi je raditi? probao sam običan reset, factory reset i ništa nije pomoglo.
2) s obzirom da sam ostao bez bekapa telenorovog ROMa, da li me neko može uputiti gde da ga skinem, prečešljao sam ceo XDA-developers ali nisam siguran koji mi tačno treba. Ako budem morao u servis da ga nosim, trebaće :)

Hvala ;)

Ja mislim da nam sammobile.com imaš sve fabričke ROM-ove. Probaj prvo ovaj ROM što sam ja spomenuo, jer je Telenorov ROM baš spor (Honeycomb).

Sa cyanogen su problemi mogući. Ja više volim derivate fabričkih ROM-ova, sigurnija su opcija.

Ja nisam imao neka mnogo loša iskustva sa cyanogenom dok mi nije pobrljaveo WiFi. Što se tiče spiska na sammobile.com nema Srbija, a probao sam Norveški Telenor i nije hteo da se butuje do kraja. Našao sam jedan drugi sa oznakom GT-P7500_ITV_P7500XXLQ8_P7500OXALQ8_Original s kojim mi je proradio WiFi.

Ipak i ovde se izgubi posle nekog vremena. Jel ima neka dobra duša da mi okači negde stock rom? Ili neki link ako već postoji okačen?

Uzeo kolega 2jku. Ništa pozitivno ne mogu da kažem, čak je ružniji zbog zvučnika koji se vide.

Brzina u najboljem slučaju ista, ako nije i sporiji sa fabričkim ROM-om. Jedina prednost je što može da se telefonira. P-7500 mora da se rutuje za to, mada moja Telenor 3G kartica ne podržava razgovor, tako da mi je svejedno.

To i mene zanima i mene sporio ovaj moj.. :)
Stanje isto kao sto kazes ti..

Ako ikada i kupim drugi, nemam nameru da prodajem ovaj GT7310.

Zasto bih to uradio?
HDMI mi ne treba, kao ni dodatna mem kartica, jer mi je 16GB sasvim dovoljno (nisam napunio ni 8GB a imam bar jedno 5,6 igrica za brisanje jer ih ne igram odavno, bar pola godine).

Ono sto zelim sada da igram, radi na njemu odlicno.

Net je savrsen na ovoj dijagonali, a o knjigama i stripovima da i ne govorim.

Ne znam... mozda jednog dana, kao sto rekoh dokupim neki Quad core, ali u skorije vreme ne.
Zasto, pa eto imam i onaj mali 7" Vivax koji je bar 2x brzi od ovog Samsunga i eno ga na poslu stoji. Sluzi mi kao zanimacija kada nemam guzvu :) (nemoj da me cinkate kod sefa :) )

Ne vidim preku potrebu da se prodaje ovaj uredjaj jer cenim da ne mozes da izvuces vise od 150-180€ za njega, a sta za te novce mozes da uzmes?
Nekog Kineza ili Aces, Asus ali od 7".
Ma nema sanse ;)

PS. Koliko samo opravdanja nadjoh, umesto lepo da priznam "ne bi mi dala zena da ga prodam" :D :d :p
Trolololo

Poslednja izmena:
Sad moram da se smaram preko odina :(

Ufff, izvini, ali ja samo preko Odina i radim.
par puta me pokopao onaj CW (jer su postojali problemi sa odredjenim verzijama) a Odin mi spasao Tablet i od tada ga ne menjam.

Kupio sam juce galaxy tab 2 5110 i stvarno za moje potrebe je i vise nego dovoljan. Posle kineza koje sam imao ovo je ferari. Wifi signal odlican, boje fenomenalne, zvuk jak, hardware slabiji, ali za nekoga kome treba multimedijalni uredjaj odlican je. Igre ne igram na tabletu tako da ne znam kakav je za igranje. Bateriju jos testiram. Jedina zamerka sto ne moze da se nakaci 3g modem.

CM 10.1 mi mnogo trosi bateriju i htedoh da predjem na ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2219964

Usao sam u recovery i wipe data, cashe, dalvik i system, medjutim sve mi je nestalo sa interne memorije i sad nemam ovaj rom da bi ga flesovao. Kako je to moguce?

Sad moram da se smaram preko odina :(

Jesi siguran da ti je nestalo.. Vidi koliko imas slobodnog mesta.. Jednom se meni desilo da sam mislio da je obrisalo sve, ali je ustvari samo spakovalo ceo sadrzaj prethodnog roma u folder ``0``, pogledaj..

ustvari ne sadrzaj prethodnog roma, nego ono sto je bilo u tab-u pre fleshovanja novog roma..

Jesi siguran da ti je nestalo.. Vidi koliko imas slobodnog mesta.. Jednom se meni desilo da sam mislio da je obrisalo sve, ali je ustvari samo spakovalo ceo sadrzaj prethodnog roma u folder ``0``, pogledaj..

ustvari ne sadrzaj prethodnog roma, nego ono sto je bilo u tab-u pre fleshovanja novog roma..

Brzvo, sve je otislo u taj "0" folder.

Koje romove koristite? Ja sam do sada bio na CM10.1, ali bas dosta trosi bateriju, pa sam se vratio na Samsungov 4.0.4 i ok je sto se tice baterije, ali je daleko sporiji. Ne znam dal da mu stavim neki kernel, vidim imaju neki da moze malo da se OC, bar na 1.3ghz

Brzvo, sve je otislo u taj "0" folder.

Koje romove koristite? Ja sam do sada bio na CM10.1, ali bas dosta trosi bateriju, pa sam se vratio na Samsungov 4.0.4 i ok je sto se tice baterije, ali je daleko sporiji. Ne znam dal da mu stavim neki kernel, vidim imaju neki da moze malo da se OC, bar na 1.3ghz

Koristim trenutno ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1283555 , skinovan je rom, ili sta vec, ipak si ti strucan za to pa snimi... :) ali je los, a i vremenom mi je postao ruzan, bas kao i Samsungov Touchwizz. Razmisljam o tome da se vratim na neki 4.1.2 ili 4.2.2, jel ima razlike u stabilnosti, meni baterija nije neki faktor, posto mi tablet bleji pored kreveta non stop, tako da nije frka ako nije 7 sati vec 5,6 ... Samo nzm koji se bolje ponasa 4.1 ili 4.2 na tabu..

Radio sam ja OC na 1.4 ok je skroz, ali nzm samo kakva je baterija jer mi to nije bitno pa i ne obracam paznju..

Poslednja izmena:
Koristim trenutno ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1283555 , skinovan je rom, ili sta vec, ipak si ti strucan za to pa snimi... :) ali je los, a i vremenom mi je postao ruzan, bas kao i Samsungov Touchwizz. Razmisljam o tome da se vratim na neki 4.1.2 ili 4.2.2, jel ima razlike u stabilnosti, meni baterija nije neki faktor, posto mi tablet bleji pored kreveta non stop, tako da nije frka ako nije 7 sati vec 5,6 ... Samo nzm koji se bolje ponasa 4.1 ili 4.2 na tabu..

Radio sam ja OC na 1.4 ok je skroz, ali nzm samo kakva je baterija jer mi to nije bitno pa i ne obracam paznju..

Nesto mi rom ne obecava, a i tema mu je zlj :)

Meni je CM 10.1 (4.2.2), super radio, leti, ali baterija je bzvz. Ako ti to ne predstavlja problem, obavezno probaj

Nesto mi rom ne obecava, a i tema mu je zlj :)

Meni je CM 10.1 (4.2.2), super radio, leti, ali baterija je bzvz. Ako ti to ne predstavlja problem, obavezno probaj

Kod mene je zavrsio na tabu sasvim slucajno, i od tad sve nemam vremena da ga sklonim ili zaboravim, jer stv lose radi a i genijalci su stavili onu traku dole u status baru, celom duzinom, da bleji i kad gledas neki film i vise vremena provedem gledajuci u onu plavu liniju nego u film, dosta odvlaci paznju..

Koristio sam 4.1.2 ali su me nervirali oni neki bagovi, kapiram da je slicno i na 4.2.2, probacu pa cemo da vidimo.. :)

evo ja sam stavio 4.2.2 juce i baterija za moje potrebe super.. :) A tab sad radi, paaa jedno 6-8 puta bolje.. :D

Nazad
Vrh Dno