Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

- minimalna jedinica za trgovinu - npr. 0.01 BTC
- pravi algoritam za trgovinu, a ne da neko sa 10x 0.01 spusti cenu za 10$ i onda neko kupi 100 BTC i nista se ne promeni
- da odgovorim nekom sto je napisao da je lag zastitni mehanizam :) glupost, lag nastaje kao posledica lose kombinacije softvera i slabog hardvera da izdrzi sve zahteve, odnosi se na trade-engine, lag je dakle posledica loseg koncepta
- kill pristupa apiju neautorizovanima ili onima koji zloupotrebljavaju poznate mane, kao sto se i sad desavalo
- stroga autorizacija API-ja, uz dodatne verifikacije, sve dok se ne stabilizuje i ojaca infrastruktura
- broj trade zahteva u jedinici vremena za svakog korisnika - autorizovanog
itd..

Zakasnili su 24h sa prekidom trgovine, iako je bilo predloga za to. Na zalost iako je koncept bitcoina - potpuna deregulacija, dolazimo do zakljucka da ipak mora da postoji neko telo koje ce odrediti osnovna pravila i pritiskati prekidac u pravom momentu ako zele da zastite koncept.

Ljudi, probajte da shvatite da MtGOX kontrolise i namesta trziste po sopstvenom nahodjenju, lag namerno koriste kao kocnicu za transakcije, a kada ni to ne pomogne, onda idu offline kompletno. Identicna situacija bila je i pre godinu dana, kada su otisli offline nakon sto je cena pala drasticno. Da sada nisu otisli offline, cena bi pala na $30, sto njima kao posrednicima svakako ne odgovora. Nikakvog "slobodnog" trzista tu nema, sve dok MtGOX ne dobije neku ozbiljnu konkurenciju.

Meni samo nisu ljudi jasni kako 2x nasedaju na istu foru. Ne kazem da Coin vredi 266$ (i to je nagurano sa ciljem), ali ne vredi ni 31$ sto je pre 2-3 sata u poslednjoj panici DOHVATIO. Pre ce biti da se to krece izmedju 90-120$, mozda i malo vise, ali mnogo vise cudi cinjenica da neko 2x ponavlja istu foru prodajuci i kupujuci sa razlikom od 50-60$ (pa i 100$) skida kajmak. Kada se zecevi uplase lukave lisice se omrse... mislite o tome.

Poslednja izmena:
Sva pamet je u stavljanju zida od 1000-2000 coina i iniciranja pokretanja cene od te tacke na gore ili na dole....

Nista im ne vredi to zatvaranje berze, nakon otvaranja cena opet moze da ode na 30$ (i manje). Samo odlazu neizbezno

Ma sve je ovo dirigovano. Meni krivo sto nisam prodao 1.67 btc-a i po 110, a sad kupio :(. Najgore od svega što mi sve stoji na budjavom mtgoxu.
Neko ce lepo da se opari sa ovom akcijom.....

E ***, oni se (na zalost) pitaju.

Ja sam se prijavio na listu cekanja za invite na coinsetter.com. Ko zna, mozda upali jednog dana.

Umro je nash btc warp
R.I.P

Gde gledas?

Pustite sad to, ajmo malo da se vratimo na samu temu kopanja. Ipak smo mi "rudari" a ne mešetari i berzanski špekulanti (iako neki pokušavaju i u tim vodama da plivaju). :)

Elem, da li je neko pokušao da "rudari" na virtuelnoj mašini?

Palo mi je na pamet ovo, i pokušaću čim dobijem malo slobodnog vremena, ali rekoh prvo da priupitam za iskustva drugih. Mogu komotno da odvojim 4 GB rama i jedno ili dva jezgra procesora za virtuelnu mašinu koja može biti Linux, Bamt, ....

Poslednja izmena:

btc-e

Pustite sad to, ajmo malo da se vratimo na samu temu kopanja. Ipak smo mi "rudari" a ne mešetari i berzanski špekulanti (iako neki pokušavaju i u tim vodama da plivaju). :)

Elem, da li je neko pokušao da "rudari" na virtuelnoj mašini?

Palo mi je na pamet ovo, i pokušaću čim dobijem malo slobodnog vremena, ali rekoh prvo da priupitam za iskustva drugih. Mogu komotno da odvojim 4 GB rama i jedao ili dva jezgra procesora za virtuelnu mašinu koja može biti Linux, Bamt, ....

neces time nista dobiti, previse gubis na performansama.....

Umrooo??? Prvo BTC a za njim i warp koji ti je doneo prvi koine kada si jedini rudario na ovim prostorima :banghead:

Ne racunajacu ekipu sa warp-a i malo ljudi sto su to radili tada. Tada su to bili kompjuterski gekovi i entuzijasti a sada svaka dzudza sto ne zna sta je racunar oce da pravi koine.

idemo ljudi rukice gore :)
sta god radili.. ne panicite.. i malo strpljenja.. nista ishitreno.. ja sam sinoc mogao da se oljustim kao banana.. srecom odigrah pametno.. Naucio sam jednu mnogo dobru skolu na primeru od sinoc.. i pri tom sam mnogo jeftino prosao, cak sta vise i malo profitirao.. al kako sam mogao da tresnem o ledinu samo ja znam :D

Bilo kako bilo, morace se nesto vratiti u normalu.. goleme parice su u opticaju, mnogo ljudi i opreme je u igri.. ja planiram da iskuliram sa trgovanjem do kraja aprila.. sve sto se nakrcka nek stoji na berzi i to je to.. Cekamo neko bolje vreme :wave:

neces time nista dobiti, previse gubis na performansama.....

Hmm, možda onda probam obrnuto, da odvojim jedno jezgro i 2 GB rama za virtuelnu mašinu koju ću da koristim dok se na glavnoj rudari.

Pronašao sam odgovor da je prva zamisao verovatno mogća ali da ju je teško izvesti. Mislim da ću da se posvetim realizaciji ove druge zamisli. :)

Ne racunajacu ekipu sa warp-a i malo ljudi sto su to radili tada. Tada su to bili kompjuterski gekovi i entuzijasti a sada svaka dzudza sto ne zna sta je racunar oce da pravi koine.

I sad će da budu krive široke narodne mase. :p

Poslednja izmena od urednika:
70-80$ je cena koja odgovara rudarima, to berzanskim kerovima treba fluktuacija i nestabilnost. Opet ce oni ovo kao tobogan da zalete gore, pa dole za 2-3 meseca. Zivi bili pa videli.

Pitanjce. Potpuno početničko pitanjce.

Dosta vas ovde ima znanja i iskustva, za vreme (na kvadrat :]) ne znam, ali šta vas koči da napravite sopstveni "pool" ili menjačnicu? Razumem da bi ovo drugo išlo teže, ali valjda za ovo prvo postoje uslovi? Videh da je postojao domaćinski LTC kao i menjačnica koja po vašim pričama malko više dere...

Šta vas koči?

I zaboravih, da li grupno kopanje, kada više rudara napravi ekipu donosi neke prednosti?

Poslednja izmena:
Pitanjce. Potpuno početničko pitanjce.

Dosta vas ovde ima znanja i iskustva, za vreme (na kvadrat :]) ne znam, ali šta vas koči da napravite sopstveni "pool" ili menjačnicu? Razumem da bi ovo drugo išlo teže, ali valjda za ovo prvo postoje uslovi? Videh da je postojao domaćinski LTC kao i menjačnica koja po vašim pričama malko više dere...

Šta vas koči?

FINANSIJE ;)

To koči svakoga ko razmišlja u tom pravcu. Serveri, pa sigurnost istih, nije to samo tako "ajde da napravimo pool". O berzi, iliti menjačnici tek ne treba trošiti reči.

Edit: Ne postoji domaća menjačnica, postoji "menjačnica" na Srpski način. Vi nama koine, mi vama uz proviziju pare uplaćujemo uplatnicama preko pošti i banaka. To nije to, a i pod velikim pitanjem je legalnost takvog poslovanja. ;)

Poslednja izmena:
Umro je nash btc warp
R.I.P
ja sam negde procitaju da se spramju server da kopa vise valuta istovremeno sad... bice mi zao ja sam prve Mhas/s tamo proizveo , jedina mana njihovog poola nije bila ta sto nisu imali neznam kolko snage vec sto su trebali stisnuti petlju i pustiti PPS, pool bi bio mnoooogo jaci i za sve bi imalo vise......

FINANSIJE ;)

To koči svakoga ko razmišlja u tom pravcu. Serveri, pa sigurnost istih, nije to samo tako "ajde da napravimo pool". O berzi, iliti menjačnici tek ne treba trošiti reči.

Edit: Ne postoji domaća menjačnica, postoji "menjačnica" na Srpski način. Vi nama koine, mi vama uz proviziju pare uplaćujemo uplatnicama preko pošti i banaka. To nije to, a i pod velikim pitanjem je legalnost takvog poslovanja. ;)

Zar se ne bi uloženo vratilo preko provizije koja bi se uzimala od rudara? Razumem da nije lako tek tako napraviti, ali ipak ovde ima dosta vas stručnih.

Aha, za menjačnicu na srpski način nisam znao...

ja sam negde procitaju da se spramju server da kopa vise valuta istovremeno sad... bice mi zao ja sam prve Mhas/s tamo proizveo , jedina mana njihovog poola nije bila ta sto nisu imali neznam kolko snage vec sto su trebali stisnuti petlju i pustiti PPS, pool bi bio mnoooogo jaci i za sve bi imalo vise......

+1

Vrh Dno