Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@Apple
Sad sam kloknuo grafu u Afterburneru. Spustio sam i memoriju na 625 koliki je minimum ali mi GPU-Z i dalje pokazuje da radi na 1125 a za Core mi pokazuje OK.
Sada 7950 baca oko 500Mh/s u cgminer-u. Opet mi to nesto malo obzirom da na default bi trebala da baca oko 500 a kad se klokne i vise od toga.
Sta moze biti problem? Da probam da isupam ovu 6770 i da probam samo sa 7950. Da li bi to imalo ikakve veze? U piranju je Sapphire 7950 ako ima ikakve veze.
I kako da kloknem drugu graficku? Afterburner je ne vidi tj. ne daje mi nigde parametre za nju nego samo za 7950.

Poslednja izmena:
Mtgox trading engine lag: 537.86s

@username
7950 radi pod BAMT-om, podgini njega i lepo postaviš svaku grafiku da radi kako ti hoćeš
Podešavanje bamta od 0 imaš u ovoj temi
Trebaće ti 10 min da podigneš se to i da radi, a finese oko kloka to ume da potraje
Primetio sam da BAMT neće da radi na svim pločama, jednostavo ispiše grešku da nema config file i tu stane,
a taj isti flash stavim u drugu mašinu sa istom grafikom i sve radi kako treba,
što je najgore od svega isti je chipset p35

Poslednja izmena:
@Apple
Sad sam kloknuo grafu u Afterburneru. Spustio sam i memoriju na 625 koliki je minimum ali mi GPU-Z i dalje pokazuje da radi na 1125 a za Core mi pokazuje OK.
Sada 7950 baca oko 500Mh/s u cgminer-u. Opet mi to nesto malo obzirom da na default bi trebala da baca oko 500 a kad se klokne i vise od toga.
Sta moze biti problem? Da probam da isupam ovu 6770 i da probam samo sa 7950. Da li bi to imalo ikakve veze? U piranju je Sapphire 7950 ako ima ikakve veze.
I kako da kloknem drugu graficku? Afterburner je ne vidi tj. ne daje mi nigde parametre za nju nego samo za 7950.
Jesi li stavio power limit +20 i klok stavi oko 1050 trebala bi svaka da moze na 1050-1100mhz

@username
7950 radi pod BAMT-om, podgini njega i lepo postaviš svaku grafiku da radi kako ti hoćeš
Podešavanje bamta od 0 imaš u ovoj temi
Trebaće ti 10 min da podigneš se to i da radi, a finese oko kloka to ume da potraje
Primetio sam da BAMT neće da radi na svim pločama, jednostavo ispiše grešku da nema config file i tu stane,
a taj isti flash stavim u drugu mašinu sa istom grafikom i sve radi kako treba,
što je najgore od svega isti je chipset p35

Pretpostavljam da je GA ploca u pitanju gde te zeza BAMT? Ima i tu neko resenje sa dve fleske.

Ne treba mu power limit ... Ako ima asic preko 60.

@goldi
Jesam. Stavio sam +20 i klok na 1050. Sad mi baca oko 500Mh/s. I ni makac vise. Nisam pametan sta da radim. Da li pokusavati samo sa single karticom ili da promenim pool mozda (ako to ima ikakve veze). Nemam pojma sta je taj BAMT ali bacicu pogled. OS koji koristimo je Win 7 x64, 8Gb rama i Z77-V ploca ako to ikome znaci nesto. Da li je mozda do napajanje? Ima neko Seasonic 520W od pre par godina.

Pretpostavljam da je GA ploca u pitanju gde te zeza BAMT? Ima i tu neko resenje sa dve fleske.
Bravo majstore, jeste u pitanju je GA, ako imaš neki link da pogledam o čemu se radi, mada ću odma da pogledam šta google ima da mi kaže na tu temu

***Edit
evo ga rešenje za one koji imaju isto problem

Poslednja izmena:
Nisam se udubljivao u pricu znam da se koristi jos jedan USB sa koga valjda prvo krene nesto, pa posle sa drugog krene BAMT najnormalnije... Nego da li je neko instalirao teamviewer ili neki slican program na BAMT?

@goldi
Jesam. Stavio sam +20 i klok na 1050. Sad mi baca oko 500Mh/s. I ni makac vise. Nisam pametan sta da radim. Da li pokusavati samo sa single karticom ili da promenim pool mozda (ako to ima ikakve veze). Nemam pojma sta je taj BAMT ali bacicu pogled. OS koji koristimo je Win 7 x64, 8Gb rama i Z77-V ploca ako to ikome znaci nesto. Da li je mozda do napajanje? Ima neko Seasonic 520W od pre par godina.

Nema veze sa napajanjem. Promeni drajvere i instaliraj ponovo SDK sa amdovog sajta, mislim da te to j*beeee.....

Nisam se udubljivao u pricu znam da se koristi jos jedan USB sa koga valjda prvo krene nesto, pa posle sa drugog krene BAMT najnormalnije... Nego da li je neko instalirao teamviewer ili neki slican program na BAMT?

Imaš detaljno objašnjenje na bitcoinbal*an forumu za teamviewer mada meni pored gpumona i web adrese ne treba ništa, rade 2 5850tke ko sat

Poslednja izmena:
@Monk
Ne verujem da je do drajvera ili SDK jer smo upravo probali drugi pool posto je 50btc pukao. 7950 OC na 1050 i 6770 na def na btcmine rade ~745Mh/s. Primetno vise nego na 50btc. Da li je moguce da mi cgminer za 50b pool nesto nije dobro namesten pa radi onako sporije?? Video sam na njihovom sajtu da imaju neki Difficult koji mi stoji na 1 i preporucen je za one koji imaju <500Mh/s i najmanji je reward PPS.
I ima li neki bolji metod osim PPS kojim bih samostalno mogao da radim nesto i da dobijam za nijansu vise novcica?
I kako namestiti cgminer da trazi drugi pool ako trenutni pukne?

Poslednja izmena:
Pitanje u vezi bitparking-a
Kad hoću da se registrujem, traži mi
Userid - To je moj user name
"bitcoin_______Enter a bitcoin address or leave blank to receive none".
Koliko sam razumeo tu treba da unesem adresu koju dobijem kad kliknem "Receive Coins" u Bitcoin Wallet aplikaciji(tamo nema registracije?)?
Kad se registrujem, ne znaš dalje, nema nigde da se ulogujem kao na 50btc i da vidim koja mašina radi i koliko?
Korisitm BAMT za seriju 5xxx i 6xxx a za 7850 Win7
Verovatno posle registracije treba da editujem pool.cfg,
da stavim http://myuserid:[email protected]:15098/ iznad 50btc pool-a(tj da bude primarni bitparking a 50btc backup)
samo mi nije jasno kako pravim miner-e (kao na 50btc) ili toga ovde nema?

Ima li neko neki hint za ovo

170e

Drzite se, ne padajte u iskusenje. vratice se mozda vec sutra na 200+ e. Ovo je zamka za plasljive da istresu visak koina da ih ne prenesu u sledeci nivo.

Po uputstu sam malo podesavao kartu, clock na 1117, a memoriju sam spustio na min. (560 ne moze 300 ili ja ne umem) mada nisam primetio neke ocilacije u temperaturi. Uglavnom sada jedna daje 180 mhs druga 200 mhs, u cgmineru, na bitparkingu, temperatura ide na jednoj 70c druga 75c, fan u auto modu. Kad stavim jaci clock pocne sve da brljavi. Da li je ovo najbolje sto moze od ovih kartica ili moze jos nesto da se izvuce ? Da li moze i koliko da se undervotuje ?

Drzite se, ne padajte u iskusenje. vratice se mozda vec sutra na 200+ e. Ovo je zamka za plasljive da istresu visak koina da ih ne prenesu u sledeci nivo.

mene ova cena jedino vuce ka kupovini,nikako prema prodaji :)

nema veze sto brljavi artifakte po ekranu, bitno je da ne puca drajver i da osetis povecanje u Mhash-u .

I mene prema kupovini al ko na je kriv sto nismo prodali na 200 2-3bar *** :)

Mtgox trading engine lag: 1181.25s

Ode na 100 dolara BTC :D

denethor.jpg

:d:p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno