Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sve to uradim kako treba, ali program samo trepne i ugasi se. Imam naravno razmake i sve je lepo uneseno.

Jel može nego da mi kaže gde grešim?
cgminer --scrypt -o eu.notroll.in:3333 -u ivanfsm.2 -p 12345 --shaders 1792 --intensity 17 --worksize 256 -g 1

Ovo sam uradio, cgminer radi, prijavljuje ok brzine (oko 580 po kartici) ali notroll ne prijavljuje toliko, idu share-ovim ali piše 30khash

Moras koristiti stratum.

Au kako ovo zna da smara, nesto neverovatno. Sve masine su mi iskljucene i ne rudare zbog budjavog stratuma. Proteklih sat vremena sam na notroll-u imao 40% stale-a. Zarada za sat vremena je bila 0.2 litecoina!

Stavi device 1 i sacekaj minut - dva da proandje kernel. To tako mora kad startujes prvi put.

Evo kako sam podesio cg miner-a, tj sam bat file
color 07
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.notroll.in:3333 -u ivanfsm.2 -p 12345 --shaders 1792 --intensity 20,17 --worksize 256 -g 1

A evo i slike kako to radi, ali sam notroll ne prijavljuje to :S Piše ~30khash

Ma i ja sa bakcem sa je*enim podesavanjima vec pola dana! Znaci ako ustanovim da mi problem pravi kompjuter jer ne moze normalno precicu da napravi, polivam ga benzinom i kroz prozor, aj polako!

Ovako, postavim mining_proxy.exe fajl na desktop, normalno napravim precicu do njega i tu upisem ove paramtere sa pool?

Probao tako i nece.

Zatim napravim precicu bez toga, i ovde dodam te paramete ali opet NECE.

Ne gubi dragocjeno vrijeme... Evo ti moj reaper, moras prepraviti putanju precice prema svom dload folderu kao i litecoin.conf parametre za tvoju grafiku.

http://db.tt/HPI5dSKp

Evo kako sam podesio cg miner-a, tj sam bat file

A evo i slike kako to radi, ali sam notroll ne prijavljuje to :S Piše ~30khash
Sačekaj 15-ak minuta, to što piše na notroll-u nije real time i ume da bude pogrešno, uradi nekoliko refresh-a stranice.

Što se tiče reaper-a i proksija, ja sam uspeo to da podesim, ali sam imao znatni veći stale, nego kada idem direktno preko cgminer-a bez proksija.

Samo ne znam kako bih podesio cgminer kada bih imao različite kartice na računaru...

Hvala druze na pomoci.

Prvo sto sam primetio jeste da tvoja verzija radi (tj moze da se pokrene), dok ove ostale NE RADE.

Evo sta mi sad stvara problem, jednostavno ne postoji nacin da se napravi precica, kao ni da se unesu pool i port:

to je kad pokrenem mining_proxy.exe

A kad pokusam da napravim precicu, text bude pod navodnicima...

I ako slucajno obrisem navodnike, ili dodam bilo sta (-pa scrypt, pool itd...), izbaci ovo

Ovo je FAIL zesci, neverovatno koliko je litecoin ******* za podesavanja naspram bitcoina, kome sam podesio i BAMT i cgminer i Diablo i sve, a da nisam imao ni 10% problema kao ovde!

i ja imam problem sa rudarenjem ltc-a sad kad su poceli sa stratumom..
nikako da podesim cgminer..
evo kako sam postavio .bat file:

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.notroll.in:3333 -u xxx -p xxx -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u xxx -p xxx --shaders 1792 --intensity 17 --worksize 256 -g 1 -I 9,9

hocu da kad mi ne radi jedan server da se odmah konektuje na drugi,da ne moram da sedim za kompom.. (jedino ne znam kako jos da dodam i kattare pool na sve ovo)
inace koristim 2x7950,nemam integrusu..
sta mislite da ovde ne valja?

@La.Prestige

Slušaj vamo, za*ebi pisanje prečice, već sam rekao. Otvori notepad i upiši:

mining_proxy.exe -pa scrypt -o eu.notroll.in -p 3333

Sačuvaj kao *.bat

* - nazovi ga kako hoćeš

*.bat fajl mora biti u istom folderu kao i mining_proxy.exe inače neće raditi.

Kad rešiš gde će da budu oba fajla u nekom folderu, recimo folderu Downloads, lepo desni klik na *.bat fajl -> Send to -> Desktop (create shortcut) i gotovo.

Poslednja izmena:
cgminer podržava stratum, tako da nije.

Tako je, za reaper, ne mora da bude u istom folderu kao i reaper, ali da bi ona komanda gore proxy radila, i mining_proxy.exe i *.bat moraju biti u istom folderu. Ako su oba na desktopu, onda ti ne treba prečica. :D

Preko precice nece nikako. Onda sam uradio kako je @sam633 rekao, i evo sta mi izbaci:

Znaci napravim text document, unesem

mining_proxy.exe -pa scrypt -o eu.notroll.in -p 3333

idem save as i upisem mining_proxy.bat i sacuvam. To mi uredno pokrene proxy, sacekam minut dva i pokrenem reaper. U reaperu sam uneo:

host 127.0.0.1
port: 6332

I eto, kao sto slika kaze nece da se konektuje na server. :S

EDIT: PRORADILO!!! Umesto porta za notroll 6332, sam upisao 8332 i radiii.

Hvala vam ljudi na volji i strpljenju da mi pomognete, kako se bre dodaje rep + ovde? :)

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim ovde port 8332

Može i donacija. :D

Poslednja izmena:
Sta se ovde desava na notroll-u za 4h iskopao samo 0.15 ltc ?

To ti je to, manje-više.

Za jedan dan sam napravio 2ltc a sad jedva da mogu i 1ltc da napravim.

EDIT: PRORADILO!!! Umesto porta za notroll 6332, sam upisao 8332 i radiii.

Hvala vam ljudi na volji i strpljenju da mi pomognete, kako se bre dodaje rep + ovde? :)

Pa jedno deset puta smo ti rekli to. :) Ljudi su ti čak i linkovali moj post. Kada ideš preko proksija rudar ti ide preko localhos-a a port 8332.

Da li je neko koristio OKPAY servis? Napravio sam nalog, vidim da naplaćuju 1%.

Nazad
Vrh Dno