Šta je novo?

Konstantno zamrzavanje

Balansero

Cenjen
Učlanjen(a)
11.09.2010
Poena
159
Jel ima neko ideju sta da uradim da udjem u trag problemu?

Sta god radio, win explorer, fotosop, mozilla,... posle nekih pola sata u proseku od boota-zaledjivanje kompletno.Reset iskljucivo preko power. Ako idem sa reset ne prepozna mi sistemski ssd i dvd i tu zabode, prepozna mi samo hdd, a ako preko power sve ide normalno. I tako u krug.
Probao u safe modu i clean bootu-isto hang. Ponekad i bsod.
Nije klokovan (nemojte da mi sudite, nisam jos uzeo hladjenje :D)

coretemp sve u normali
memtest ne znam da li je dovoljno ali u 2 passa nema nista.
check disk mi izbacio ovo Untitled.jpg
event viewer ovo u momentu friza Untitled1.jpg
a sfc/scannow mi je rekao da ima greske al ne moze da je popravi. Log mogu da posaljem ako se neko razume i ako je to uopste bitno
Cistio sam registar, mesao sata konektore,kablove- sve isto

Ne znam da li uopste ovo ista ima veze s mozgom ali sam sve nasao po netu, posto nisam bas neki poznavalac.
Pomagajte ako imate neku ideju.

Poslednja izmena:
Probaj da zamenis kablove na hardu i ssd-u....

Stavi svežu instalaciju Windowsa. Probaj da instaliraš drajvere za sve i onda pusti LinX AVX ili Prime95 da radi neko vreme. Meni deluje da imaš neki hardverski problem, ali ne mora biti...

Ja sam imao taj problem, zamrzavanja, i bio je problem do ploce...Koja je srecom bila u garanciji :D

@Balansero

Jel ti u safe modu radi normalno ? Ma problem je do ploce, 100% ! Kakav crni Windows, nidje veze :d

Poslednja izmena:
ne radi ni u safe
Ali evo sad sam uradio bios update i izgleda da ima promena na bolje. Radi normalno, probio je poprilicno ocekivani termin za friz

Poslednja izmena:
Ako ti ne radi normalno ni u safe mod, znaci da nije do ploce........:) Ja sam imao isti problem kao tvoj, samo meni je radio komp, normalno bez zamrzavanja u safe modu.....I problem je bio do ploce, u servisu su probali update biosa, ali ni to nije pomoglo....Pa su mi zamenili stavili drugu plocu, i problem je bio resen :)

Poslednja izmena:
Ako ti ne radi normalno ni u safe mod, znaci da nije do ploce........
Kako si samo dosao do tog zakljucka, na osnovu analogije sa tvojim kvarom?!

Balansero, s obzirom na to da si vec dosta toga isprobao, a da se problem pojavljuje takoreci svuda, toplo bih ti preporucio ono sto inace mrzim kad drugi savetuju - reinstall Windows. Dok ti nadjes sta je (a pitanje je da li ces i naci), podici ces ceo sistem sa sve programima, i svakako ce raditi bolje i brze nego ranije, jer je svez.

Sve sam pokusao samo da ne moram da radim reinstall :)
I evo posle bios apdejta jos uvek je stabilno sve na srecu

@Balansero

Jel ti u safe modu radi normalno ? Ma problem je do ploce, 100% ! Kakav crni Windows, nidje veze :d

Nidje veze sa ovom konstatacijom. Reinstall Windowsa je zbog sfc-a - čisto za svaki slučaj... Ne mora da ide ako on zna šta je radio...

@OP: Lepo sam ti rekao, pusti Prime ili LinX da rade neko vreme - velika većina problema se vrlo brzo pokaže pod maksimalnim opterećenjem.

pustio sam linx ali sa default problem size i memory 20 minuta i nema problema. Da li smem da ga naduvam na "all" sa box ventilatorom?

edit: evo i ovako bez problema LinX 9. Apr 19-35-11.png

Da ga pustam da radi duze?

Poslednja izmena:
Nađi LinX AVX i prati temperature. Stavi na all i provrti ga 25 prolaza. Ako prođe - trebalo bi da si 100% stabilan.

LinX 10. Apr 2-37-58.png
max temp. 69°C

Nego sad meni nesto drugo nije jasno iastor.jpg Negde citam da ima veze sa intel matrix storage, ali sam se pogubio pa ne mogu da skapiram o cemu se radi:S:

Poslednja izmena:
Mašina je ok sad. Verovatno to i vidiš. Daj da vidimo šta piše u tom logu...

Ne, nego u Event logu gde je ta iastor greška. To je Intelov Rapid Storage drajver...

Ma u General imaš nešto što je čitljivo za ljude... Ne Details... :D

samo ovo: The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.

recimo veceras u idle sat vremena izbacuje konstantno na 5 sec

Poslednja izmena:
I sta kao sve ti u redu posle update bios-a?Veoma cudno reko bih.Izgleda da se tebi desilo nesto sto se inace desava u manje od 1% slucajeva ,a da se manifestuje kao sto se tebi .Znaci deco :) kad vam zakiva komp uglavnom nije do ovog sto je on uradio,bez obzira sta vam drugi govore.Sto ne znaci da ne moze da se desi jednom u 1000 slucajeva.

Ne kazem da je sve u redu ali mi vise ne zamrzava. U zadnjih sat vremena nisam dobio ni jednu a ne radim nista posebno kao i kada sam dobijao gresku. U zadnjih 24h mi izbrojao preko 1000 iastor gresaka.

Koju verziju drajvera koristiš? Ovo može da bude problem vezan za link power management...

Ažuriraj drajver. Poslednji zvaničan je 12.0, a na netu kruži i 12.5. Pa da vidimo...

i eto muke, ubi me ovaj irst. probao na 11.6 zakucava na win boot, morao da radim restore, nasao 12.0 -

Prilozi

• intelrst.jpg
    intelrst.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno