Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Meni jutros opet problem sa budnim telefonom. :S:
Evo šta kaže BBS... Šta mu znači ovaj AudioOut-2??2013-04-05 07.10.31.png

ahaha :D join the club :D eno ga i meni na S2...ja bih rekao da je to problem sa JB-om, jer to nisam imao ni na ICSu, a ni na GBu..neka aplikacija koja koristi zvuk iliti sound out (sve dolazi u obzir od igara preko programa za ringtone do sta god ti padne na pamet, a moze da pusti zvuk na telefonu)

Dešava se s'vremena na vreme, nije strašno, ali iritira...tokom noći isprazni bateriju za 20%....

za reconnect probaj neku od ovih ( ne nzam za koji ruter ti treba, ovo je za ove standardne Telekomove Huawei ) :

1
2
3

ima to puno varijanti, neke rade lepo, neke zezaju, neke brze, neke sporije :) a ubedljivo je najlaksa ako imas user i pass od provajdera, pa ides na net kao nekad sa dial-up, user i pass.... Odradis 1 .bat u 2 reda i 2 sekunde i resen novi IP.
Nekada su taj user i pass davali na papiru/ugovoru... ne secam se.... posle batalili, ali bi trebalo da ga oni imaju u sistemu.... da ti daju nekako... jedina mana je sto ne mozes vise da spojis uredjaje koji nemaju mogucnost PPOE konekcije sa user i pass da spojis a da imaju Internet... ispravite me ako gresim :)

Hvala

Ne mogu oni da vide njegov "IMEI" iliti MAC adresu, jedino što mogu da vide je public IP. Sve zavisi od provajdera, ako imap dinamičnu IP adresu, restart rutera bi trebalo da pomogne.

Probaj, www.whatismyip.com , pogledaj IP, restartuj ruter i probaj opet ;)

Ugasio/upalio ruter, ista IP adresa :(

Ako si na kablovskoj, IP adresu neces tako moci da promenis, jer je izdaju na 24h ili tako neki period...

Molim vas, batalite rutere i resetovanja ip adresa na ovoj temi.

^ Ja odmah lepo napisah da to funkcioniše samo na ADSL-u.

j13pg9.png

Features
  • Latest Release: (April 5, 2013)
  • Firmware: XXEMC2 NeatROM Lite v4.0 (4.1.2)
  • More Lite
  • More Optimized
  • Build date: Mon Mar 11 17:37:01 KST 2013
  • Kernel: XXEMC2 Stock - Repacked
  • Modem: XXEMC2
  • CSC: OXAEMC2-Multi
  • Change List: 1042335
  • Available languages in Rom: Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Estonian, Euskara, Francais, Galego, Hrvatski, Icelandic, Irish, Italiano, Kazakh, Latviesu, Lietuviu, Macedonian, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Korean
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • Enabled Camera Sound Menu
  • OpenVPN
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Enabled More Contacts (990)
  • Large Apn List
  • Media Scanner Fix Thanks to shoman94
  • New NeatROM Bootanimation Thanks to momo.martinovic
  • 4 Way Reboot Menu[
  • [Skip Songs Thanks to master_droid
  • [Enabled Multiview for all apps Thanks to master_droid
  • Removed Bloatware
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
23ivwp2.png

2qv79dd.png

123rvib.png

2z9i8h1.png

11uu3xl.png
Last release:
April 5, 2013
XXEMB5 NeatROM Lite v4.0
MD5 Sum: 6455dd933335b649bbe5d6fa2403a4c2

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

Hvala Sale. Rom je odličan. Samo jedno pitanje. Zašto mi se uvek obrišu kontakti kada flešnem tvoj rom? Nikad ne radim full wipe, samo dalvik i cache.

A zasto jednostavno pre flesa ne eksportujes jedan fajl sa svim kontaktima i ucitas za 5 sekundi posle

da li dobro radi taj zadnji firmware na nasim srpskim mrezama... citam tamo na xda-dev, neki se zale da im je losiji signal sa najnovijim firmware - tvoja verzija sale.. i sumnjaju da je zbog toga sto je namenjen UK trzistu

Stavi drugi modem, neki koji ti već provereno dobro radi i rešen problem ;)
Hvala Sale. Rom je odličan. Samo jedno pitanje. Zašto mi se uvek obrišu kontakti kada flešnem tvoj rom? Nikad ne radim full wipe, samo dalvik i cache.

I šta onda ti uradiš?:) prepišeš kontakte sa drugog telefona?:) Odradi sync sa google-om i miran si.

Poslednja izmena:
ma nisam ja jos flesnuo rom... samo pitam :) a ne bih stavljao stariji modem, osim ako bas ne moram :)

dopunsko pitanje, azurira li mozda saletov rom i firmware u ostalim uredjajima u telefonu ili samo modem, kernel i OS ... citao sam da je firmware u kameri isto odgovoran za kvalitet slika/videa.. pa pitam

Gde čuvaš kontakte? Na Google ili u memoriji?

Prvi put mi je obrisao sa telefona(neka od ranijih verzija) i nakon toga sve kontakte držim na Googleu ali pobriše i njih. Uradim ja sync i oni se vrate ali na wanam lite romu koji sam ranije koristio se kontakti nikad nisu brisali.

S obzirom da cu sutra da flesnem Neat rom, jedno pitanjce. Onako najprostije, koja je razlika izmedju Full i Lite? Osim u nazivu :) Citajuci unazad 100 stranica, cini mi se da vise ljudi vole lite.

U lite-u imas dosta modifikacija pozitivnih na sistemu + izbacen je sav bloatware.

Prvi put mi je obrisao sa telefona(neka od ranijih verzija) i nakon toga sve kontakte držim na Googleu ali pobriše i njih. Uradim ja sync i oni se vrate ali na wanam lite romu koji sam ranije koristio se kontakti nikad nisu brisali.

otvori rom sa 7zip-om I9300XXEMC2_NeatRom_Lite_v4.0.zip\META-INF\com\google\android\updater-script i obrisi liniju 28
delete_recursive("/data/data/com.android.providers.contacts");
zatvori i flesuj. Posle nemoj da se zalis ako imas FC negde kao kod wanama. Zato on strogo preporucuje full wipe

S obzirom da cu sutra da flesnem Neat rom, jedno pitanjce. Onako najprostije, koja je razlika izmedju Full i Lite? Osim u nazivu :) Citajuci unazad 100 stranica, cini mi se da vise ljudi vole lite.
Ovo je za s2 ali je isto i za s3:

This quick note is for the people who are too lazy to read the thread OP.
All of your answers are there... but for some reason, people still find the need to ask this question in the thread.
Not only that, the question is repeated numerous times every week and the answer is cheerfully given.
So if you were to search the thread for this question, you would also find the answer repeated ad infinitum.
Nevertheless and in the spirit of the NeatROM family, here it is again for those who need to ask...

The FULL version is based on stock Samsung firmware with the following enhancements:

1. Fully Deodexed
2. Zipaligned
3. Rooted
4. BusyBox
5. SuperSU
6. EFS auto backup
7. Disabled boot sounds
8. Init.d support

The LITE version has numerous Samsung bloatware removed including but not limited to:

AnalogClockSimple.apk
AnalogClockUnique.apk
AutomationTest_JBUP.apk
ChatON_MARKET.apk
ChocoEUKor.apk
CoolEUKor.apk
DataCreate_U1_EUR_OPEN.apk
Days.apk
DualClockAnalog.apk
DualClockDigital.apk
FactoryTest_U1_EUR_OPEN.apk
FotaClient.apk
GameHub_2.0_ICS_WVGA_ngmoco.apk
GroupCast.apk
HelpHub.apk
Kies.apk
kieswifi.apk
Kobo.apk
lcdtest_U1_EUR_OPEN.apk
Microbes.apk
MobilePrint.apk
Music2.apk
MusicHub_31.apk
OceanWeather.apk
PlusOne.apk
PolarisViewer.apk
PressReader.apk
ReadersHub.apk
RoseEUKor.apk
SamsungApps.apk
SamsungAppsUNA3.apk
SamsungWidget_FavoriteApp.apk
SamsungWidget_ProgramMonitor.apk
SecMiniDiary.apk
SelfTestMode_U1_EUR_OPEN.apk
SimpleFavoritesWidget.apk
Swype.apk
talkback.apk
VideoHub.apk
YahoonewsDaemon.apk
YahoonewsWidget.apk
YahoostockDaemon.apk
YahoostockWidget.apk
Zinio.apk

In addition to the tweaks added to the FULL version, the LITE version also has the following:

1. Increase Contacts for SMS (1000 contacts instead of 10)
2. No Auto Converting messages to MMS
3. Disabled Home Button Lag
4. Enabled Camera Sound Menu
5. MultiWindow (Enabled all Apps)
6. Black Status Bar
7. Ripple Lockscreen
8. New Arabic Font
9. No Call Ring Delay
10. 4 Way Reboot
11. Enabled All Languages For Samsung Keyboard
12. Faster GPS Lock
13. Enabled Sensor Aiding For Fast GPS Lock
14. Enabled More Contacts (999)
15. Disabled Scrolling Cache
16. Large APN List
17. More Init.d Tweaks
18. Build.prop Tweaks
19. Added DropBox

Just so you know, all the above information was taken directly from the thread OP...
It's not some closely guarded secret, only to be revealed if you know the secret NeatROM handshake!
Incredibly, some people even say that they have read the OP but STILL cannot understand the difference.
To them I say, please buy an iPhone.

Hvala na razjasnjenju. Sutra probam Lite 4.0. Vidim da dosta ljudi preporucuje Siyah uz tvoj rom? Probacu i njega, vidim da je izasao 1.9.1.

Sale, meni je notification bar sivkast u ovoj poslednjoj Lite varijanti?? (10-20% svetliji od crne crne :)
kao ovde na forumu crna i siva ( ako ti je tema crna :)
Da li sam ja nesto zeznuo ili?
Pre toga sam imao takodje neku Lite verziju iz februara/marta i bio je crn??
Help?
Hvala

Nisi, ostavio sam stock status bar, tako su tražili. Ako hoćeš poslaću ti crn

JA eventualno bih :)
Wallpaper mi je crn, a i navikao sam :)
Hvala puno

Nazad
Vrh Dno