Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Uspeo sam nekako da osposobim 7790 iz nekog razloga nije hteo na instalira 13.1 drivere pa sam skinuo neke performance drivere specificno za ovu grafiku. U guimineru daje 190k/hash na 1ghz i za memoriju 1,5ghz podesavanja su ova
worksize 256
vectors 1
aggression 15
threads_per_gpu 1
sharethreads 1024

@Splinter

Ne gubi vrijeme sa ltcmine.ru.... Kao sto i Sale rece, radi malo, mnogo vise ne radi.

coinotron i notroll su za sada ok s tim sto sam ja dao prednost notroll-u za sada.

@La.Prestige
Za sad "samo" 240....Maksimum za 6850 je 280kh/s koliko sam vidio na netu. Kad budem kuci okacicu podesavanja i klokove. Ima tu mjesta napretku sigurno tek treba da se igram.

@ salekg & uros

Pokusao sam i sa coinotron.com, dobijam error 28 :(

Da li neko moze da mi kaze sta ovde nije dobro uradjeno.

Uspeo sam nekako da osposobim 7790 iz nekog razloga nije hteo na instalira 13.1 drivere pa sam skinuo neke performance drivere specificno za ovu grafiku. U guimineru daje 190k/hash na 1ghz i za memoriju 1,5ghz podesavanja su ova
worksize 256
vectors 1
aggression 15
threads_per_gpu 1
sharethreads 1024

Nisi napisao koliko si postavio gpu_thread_concurrency. Mislim da na tim klokovima to mora da daje minmum 320 Kh/s. Povećaj aggression na 18 i javi koliko onda dobijaš. Tada će ti računar biti "neupotrebljiv" tj. samo će da "rudari".

Postavi ova podešavanja, na tom kloku i memoriji, pa napiši koliko dobijaš kH/s :

Kod:
worksize 256
vectors 1
aggression 13
threads_per_gpu 2
sharethreads 1024
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 8192

Ovaj sharethreads možeš da stavih i 18, 32, ..., 1024. Meni ne pravi razliku pa sam ga ostavio na 1024.

gpu_thread_concurrency možda treba promeniš.

Sa ovim podešavanjima meni je računar operativan a kartica "kopa" kao da sam stavio aggression na 18 i threads_per_gpu 1 (tad je računar neupotrebljiv).

EDIT: @f1k1 - ja koristim reaper ne GUIMiner.

@Splinter - ne znam šta znači ta greška. Ja imam Win 7 64 bit i 13.1 driver. Jesi li kreirao radnika na sajtu?

Poslednja izmena:
http://ltc.nushor.net/index.php, rudarim već 2 dana na njemu, brzina maksimalna, buđavih 6% (na notroll imam 10%).
Probajte, obratite pažnju na zaradu (da li je ista kao i na ostalim poolovima, ja sam umislio da je manja ali na to može da utiče i povećanje diff-a), pa iznesite utiske.

Poslednja izmena:
za 7790 podesavanja kolika joj je magistrala? probaj u worksize da stavis sirinu magistrale? mora to da bije 330kh bar samo je pitanje na kojim klokovima

Dakle ovako:

Gigabyte 6850 OC - 920/1150Mhz klokovi, 1.15V (13.1 Catalyst):

251-260kh/s
Kod:
worksize 256
aggression 18
threads_per_gpu 2
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 6144

Za sad ne moze vise...Tj reaguje jedino na promjenu worksize-a na 128 sa padom na 190-200 kh/s. Aggression sam ipak spustio na 15 jer mogu da koristim komp a gotovo da nema bitnog pada kh/s. Mozda sa 250-260 na 240....

Ostaje jedino da se igram sa klokovima, mada nisam siguran koliko bih smio ici preko 920 bez promjene napona.

Sa reaperom nece da se pokrene pise compiling kernel this may take up to 2 min i tako stoji platform 0, device 0. Nesicu da li mozes da okacis gpu usage. Nije mi jasno instalirao sam ove drivere AMD_Radeon_HD_7790_12.101.2.1-130313a samo uz te drivere prepoznaje grafiku. Pokusao sam 13.1 pise da je uredno instalirao ali nemam ni catalyst centar niti bilo sta.

Poslednja izmena:
Nakratko. Ali sajt jeste.

Stale skocio na 30% i jedno 10 min nista nije prihvatao. Probacu malo coinotron.

ne kapiram kako da okacim gpu usage? on je 99% valjda, tj graficko jezgro radi 99%?

Coinotron mi prikazuje izmedju 10 i 13% rejected .... :smash:

Nesicu mislim na screen msi afterburnera i gpuz, da li mozes da mi das podesavanja za reaper confg. I kolika je temp tvoje 7850.

podesavanja imas na prvoj strani, moja su podesavanja, a umesto skrina bolje da ti napisem jer mi je komp u slow motionu

primarna grafika u pcie slotu: +20/1140/1318, temp ~53'C
grafika na extenderu: +16/1100/1300, ~48'C
stock napon

Namestio sam core clock 800mhz mem 1500, coinotron prijavljuje 270khash, sad mi je temp 50 a bila je 64 na 1.1ghz. Nesicu hvala.

Poslednja izmena:
...mada nisam siguran koliko bih smio ici preko 920 bez promjene napona.

Ne ideš na gore već na dole:
It's somewhere in the .57 - 0.6 ratio range. Start your engine clock speed at half your memory clock speed and then increase it by 5 at a time. The hashrate should climb a little each rise in engine speed and then suddenly drop above a certain value. Decrease it by 1 then until you find it climbs dramatically. If your engine clock speed cannot get that high without crashing the GPU, you will have to use a lower memcloc
https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg1635964#msg1635964

Ne ide to kod mene tako :( I gdje god sam trazio u vezi klokova za moju karticu, nasao sam da je sweet spot na oko 920 gpu i 1050-1100 mem.

Znam za taj tekst.

Koji su tebi klokovi?

za mene ovaj ratio ne radi, ili mi kresuje ili daje nesto bezveze

@f1k1, ja sve mislio da imas 7850? ili imas 7790?

Za kartice 5xx0 i 6xx0 serije "sweet spot" je ~ x 0.7 u odnosu na memoriju.
Za kartice 7xx0 serije "sweet spot" je ~ x 0.6 u odnosu na memoriju.

Probali mnogi ljudi i uspeli da dobiju veći Kh/s:
Ja sam imao 7870 karticu koja nikako nije radila na default klokovima (drajver je pucao stalno na default vrednostima za GPU @ 1 GHz, MEM @ 1.2 GHz). Kada sam jezgro spustio na 800, a mem povisio na 1.4 GHz, pocela je kartica da puca share/ove kao iz topa. Na 7870 XT isto tako je bilo potrebno smanjiti klok sa fabrickih 975 na 850, da bi kartica da daje preko 400 Kh/s. (BTW tada se kartice i osetnije manje greju i trose - tako da ona teza da se prilikom kopanja LTC-a vise trosi struje jednostavno nije tacna, cak naprotiv - mislim da potrosnja tad znacajno manja)...

Ja recimo imam 205Kh/s sa 850/1300 ali 175Kh/s sa 875/1300!

Poslednja izmena:
SuperStarr, slažem se s tom konstatacijom koju je genijalcin-a :) izneo, samo meni ne uspeva da izvučem željenih 366 Mh/s.

Moaću večeras da se pozabavim s tim.

Mada, meni tenutno potrošnja struje nije na prvom mestu. Možda je to bitno ovim koji imaju "rudnik", za nas hobi "kopače" s jednom karticom mislim da je razlika u potrošnji struje zanemarljiva.

I bez ove radnje koja se zove "rudarenje" ja i moji ukućani trošimo struju kao da nas ima 10 u kući, a ne samo troje. :D

Zamislite situaciju da imate dete (malo ili ono sa 40 godina, dete je dete :p) koje igra igrice s naklokovanom karticom. To mu dođe na isto. :)

Jesam naporan, kad pokrenem reaper sa platform 0, device 0, pise mi da cekam dok kompajlira, sad moje pitanje je da li to tako treba?

stavi vece klokove za gpu imaces vise, koliki je bese stock

isto ne vidim da ti pored procesora pise disabled, moguce da ti on obara performanse

Stavi platform 0, device 1

jer gore ti pise
device 0 -> intel
device 1 -> amd

ako neces da kopas sa procesorom pored njegovog naziva mora da ti stoji disabled

u .CONF fajlama ako kopas samo LTC treba da ti stoji "protocol litecoin" i "mine litecoin" ostale protokole izbrisi ako ih imas mislim da su za bitcoin, znaci ne brises cele fajle samo ako ti pise Protocol bitcoin i jos neki i Mine bitcoin i jos neki

Poslednja izmena:
1050mhz, cekaj polako, kad stavim vece klokove u guimineru daje 190khash a kad stavim 800 za core i 1500 za mem daje 230khash. Koliko treba vremena kada pokrenete reaper da pocne da radi?

pa meni obicno saceka oko 10tak sekundi, mada zavisi od masine moze i malo vise, procitaj post iznad tvog dopunio sam ga, najbolje okaci litecoin i reaper .conf kompletne fajle ovde, okaci tekst, i okaci screan reapera ali da se vidi ceo nemoj da ga seces

Vrh Dno