dal se isplati 6850 za 9000 reparirana sa 12 meseci garancije? gledam nesto potrosnja joj je oko 150w a daje oko 270kh?
Ja moram da navedem neko moje iskustvo sa repariranim karticama i licni zakljucak da nikad ne treba uzimati ove kartice, posebno ako su u pitanju kartice iz starije serije.
Pritom mislim na kupovinu istih ako imate rudarske tendencije.
Moj slucaj je da sam u jeku bitcoin groznice uzeo dve reparirane 5830 kartice koje su davale po 280-300 Mh (overklokovane) za 80e po komadu (od preprodavca koje je iste kupio za 60eur u Altiju).
Gledajuci iskljucivo brzinu 600Mhasha za tu lovu tesko da bi mogao da uzmem u bilo kojoj drugoj kombinaciji. Kartice imaju garanciju od godinu dana i kao imas neku sigurnost...
Medjutim kartica crkava u prvih nedelju dana, pritom nije cak bila ni overklokovana, temperature skolski primer, prikacena na OK napajanje, dodatno hladjena - ali takva sreca - ista odlazi u vecna lovista.
Cekas standardno desetak dana dok kartica ne odlezi na reklamaciji, dok se neko ne seti da sa popravkom ili reklamacijom iste nema potrebe zezati se - jednostavnije je vratiti iznos sa fiskalnog racuna. I tako mi karticu razduze za 60eur - a za te pare ne mogu da uzmem ni grafiku koja daje upola manje Mhasha u ovom trenutku.
Dakle za bitcoin/litecoin rudara tipicna LoseLose situacija sa WinWin-om

Bolje bi prosao da sam kupio polovnu grafiku koju je neko regularno uzeo novu jer bi u tom slucaju ista bila zamenjena ili za njen pandan iz nove serije (nesto tipa 7850) ili bi se igrali sa nekim ozbiljno vecim dinarskim iznosom kojim je grafika kupljena svojevremeno.
Dakle situacija je jasna, za rudare dobronamerni savet da reparirane grafike zaobilazite u sirokom luku, jer su velike sanse da se opecete kao i ja. Jednostavno niska cena nije vredna rizika...