Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Litecoin cena stigla do 1.1$

Predvidjanja su se pokazala tacno, realno je da smo bar jednom duplirali zaradjene parice ;)

Ici ce ovo bitcoinovim stopama. Cuvaj te deo kolacica za sledecu ili onu tamo godinu. :)

dal se isplati 6850 za 9000 reparirana sa 12 meseci garancije? gledam nesto potrosnja joj je oko 150w a daje oko 270kh?

ja rasprod'o sve, stavio buy order pre spavanja na0.98 i reko ma nece to :D kad ono bi

a pola pojela inflacija, kupovao sam ostale valute i izgubio za sad 40 ltc-a, 'ebi ga

Poslednja izmena:
Ici ce ovo bitcoinovim stopama. Cuvaj te deo kolacica za sledecu ili onu tamo godinu. :)

Čitao sam ovih dana o tome.
Kad se pojavi par članaka o LTC i par sajtova ga prihvatili kao sredstvo plaćanja - biće daleko vredniji od 1$. Do tada ne možemo nekom čudu da se nadamo, uvek će LTC biti (nekoliko puta) jeftiniji od BTC.

Poslednja izmena:
Kako mi je delovalo paradoksalno pre 3 nedelje kada su pojedinci pricali da ce ltc doci do 1e novcic, jos kada je vrednost bila 0,0008. A dnevno sam generisao preko 200 litecoina. Da sam samo ostavio deo, sada bi bio pun k'o brod. A ko zna koliko bi imao da sam ih sve sacuvao barem godinu dana (kao sto sam i planirao). :)

@nesic1,

ne znam zasto ides na seriju 6 kad vec posedujes 7. Bolje skupljaj kintu za 7790. Imam ja 4x6850, potrosnja im je ~120-130w max a daju oko 280 kh/s.

Poslednja izmena:
pojavise se u prodavnicama pa mi se kao ucinila kao dobra kupovina, da malo pojacam rudnik

dal se isplati 6850 za 9000 reparirana sa 12 meseci garancije? gledam nesto potrosnja joj je oko 150w a daje oko 270kh?

Ja moram da navedem neko moje iskustvo sa repariranim karticama i licni zakljucak da nikad ne treba uzimati ove kartice, posebno ako su u pitanju kartice iz starije serije.
Pritom mislim na kupovinu istih ako imate rudarske tendencije.

Moj slucaj je da sam u jeku bitcoin groznice uzeo dve reparirane 5830 kartice koje su davale po 280-300 Mh (overklokovane) za 80e po komadu (od preprodavca koje je iste kupio za 60eur u Altiju).
Gledajuci iskljucivo brzinu 600Mhasha za tu lovu tesko da bi mogao da uzmem u bilo kojoj drugoj kombinaciji. Kartice imaju garanciju od godinu dana i kao imas neku sigurnost...

Medjutim kartica crkava u prvih nedelju dana, pritom nije cak bila ni overklokovana, temperature skolski primer, prikacena na OK napajanje, dodatno hladjena - ali takva sreca - ista odlazi u vecna lovista.
Cekas standardno desetak dana dok kartica ne odlezi na reklamaciji, dok se neko ne seti da sa popravkom ili reklamacijom iste nema potrebe zezati se - jednostavnije je vratiti iznos sa fiskalnog racuna. I tako mi karticu razduze za 60eur - a za te pare ne mogu da uzmem ni grafiku koja daje upola manje Mhasha u ovom trenutku.
Dakle za bitcoin/litecoin rudara tipicna LoseLose situacija sa WinWin-om :) Bolje bi prosao da sam kupio polovnu grafiku koju je neko regularno uzeo novu jer bi u tom slucaju ista bila zamenjena ili za njen pandan iz nove serije (nesto tipa 7850) ili bi se igrali sa nekim ozbiljno vecim dinarskim iznosom kojim je grafika kupljena svojevremeno.

Dakle situacija je jasna, za rudare dobronamerni savet da reparirane grafike zaobilazite u sirokom luku, jer su velike sanse da se opecete kao i ja. Jednostavno niska cena nije vredna rizika...

to si u pravu kad bolje razmislis, mada to je kako ti se zalomi, nego jel zna neko kako da iskesiram usd, imam 85$ i da podignem to na racun,taman da ubacim jos jednu grafiku

Poslednja izmena:
Biće ovo ranije nego 'sam ja očekivao:
Mt.Gox to accept Litecoin Virtual Currency

Nikako ne prodajte LTC-e, danas je bio čak 1,357$!

Meni je bitniji odnos BTC/LTC jer je sa time i zada veca. Barem je do sada uvek bila i to ne mala, nekih ~10-15% vise se dobijalo konverzijom. E sad, posle ovoga jedino je za ocekivati da ce vrednost usd/ltc nadmasiti odnos btc/ltc, pa da ovaj drugi metod zaboravim i pretvaram ltc odmah u pare(Dolari ili jos bolje Evri). :)

Igrao sam se malo sa podešavanjima i ona koja je postavio nesic1 u 173 postu su ubedljivo najbolja. Možda može i bolje za ovu moju grafičku ali me mrzi da se cimam. :p

Pogledajte prilog 111362

Ako nekome trebaju podešavanja za 7850 neka koristi nesic1-eva. :)

Nigde da nadjem rezultate za 7790. Da li je malisa u stanju da dobaci ~310 kh/s?

COINOTRON u problemu, imam errore

Error from server: Wrong Coin

koji je najbezbolniji nacin da podignem $ sa btc-e?

Ja nikako ne mogu da pokrenem mining, GUIminer scrypt zakuca na Starting i ništa se ne dešava.

Ma nešto neće, reaper mi izbacuje grešku Couldn't connect to server. Editovao sam litecoin.conf i reaper.conf fajlove, ne znam šta ga muči. :(

Radi net besprekorno, sifra je OK. Sa BTC nikakvih problema nemam.

Vidim da je LTC priča dobra tj ko nije prodavao moćiće dosta da zaradi kasnije kada bude vredeo još više, ali mi se nikako ne radi to pošto ima toliko raznim problemičića kod raznih korisnika pa me mrzi da probam mislio sam bolje da kopam BTC pošto je to sigurnije. Ali LTC može da (vam) donese kola/garsonjeru za koju godinu :p

Ovo izgleda LEPO ...
Kopa li neko konstantno LTC sa msi 7850 1g oc ?

Imam ja jednu MSI 7850 1g koja kopa LTC, overklokovana baca standardno oko 360 khash/s moze i vise verovatno ali ovo je sa razumnim klokovima i temperaturom.
Potrosnju ne gledam :)

Za cirka 16000din koliko kosta nova, zaista fina kupovina

baca ona i do 400 kh/s, nesic ju je prostudirao. :p

Au kakva je ovo zaje*ancija, 3x isplativiji od LTC. 2 soma eura na mesecnom nivou, je*o mater ako ne dignem kredit i prosirim rudnik na 10 Mh/s.

Koristi li neko cgminer 2.11.2 za kopanje LTC ja nemogu nikako da ga podesim da radi kako treba izbacuje neke greske

Nazad
Vrh Dno