Šta je novo?

Alternative za Google Play store

STriderKOCOBO

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
435
Rešio sam da postavim ovu temu, pošto Google ne samo da nam ne dozvoljava skidanje aplikacija koje se plaćaju, već se svakim danom povećava lista besplatnih aplikacija koje su nam nedostupne. U njoj možemo pisati o našim iskustvima sa alternativnim prodavnicama.

Evo onih koje po meni vrede nešto:
  • Samsung Apps - nedostaje mnogo popularnih aplikacija, ali ima odličnih popularnih igara koje se mogu kupiti za dinare
  • Amazon Appstore - verovatno najpopularnija alternativa zvaničnoj Google prodavnici. Ne znam kakav je proces kupovine aplikacija sa nje, i da li je uopšte moguće kupiti aplikacije iz Srbije. Ako ništa drugo makar ima sve popularne aplikacije koje su nam nedostupne u Play prodavnici, od Vibera do Go SMS-a
  • Android Pit - Još jedna dobra alternativa, ima mnogo popularniih aplikacija koje se plaćaju, kao i besplatne naravno. Možemo kupovati ako imamo PayPal, Visu, Mastercard ili American Express
  • Yandex.Store - Ruska alternativa Play prodavnici, kažu da na domaćem tržištu može da bude ozbiljan konkurent. Ima lep UI
  • SlideMe - Specifičan po tome što sortiranje vrši na drugačiji način od ostalih, na osnovu različitih parametara, od vašeg interesovanja do načina plaćanja koje su dostupne u vašoj zemlji

nemoj pogrešno da me shvatiš ali čemu *******cija? tunnel bear + market unlocker i sve ti je dostupno na play storu, nema potrebe da tražiš alternative

Kou verziju market unlockera? Ili ako moze baci na PM neki link za to Vojkane. :)

Screenshot_2013-03-21-23-54-15.png

ako ne nađeš viči

TB za mogućnost kupovine paid aplikacija a MU da bi ih nalazio i preko searcha. i radi ti sve kao i georgu iz chicaga :)

nemoj pogrešno da me shvatiš ali čemu *******cija? tunnel bear + market unlocker i sve ti je dostupno na play storu, nema potrebe da tražiš alternative

Pa može i Market Enabler bez tunnel beara, ali to su sve rešenja za ljude koji imaju root, a i kupovina je komlikovana, pa čisto da prodiskutujemo i o drugim opcijama koje su nam dostupne

Rekoh u pretrazi, ne u listanju.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1363917980073.jpg
    uploadfromtaptalk1363917980073.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 240
Rekoh u pretrazi, ne u listanju.

Ovo sam previdio, da ne vide se kad trazim (recimo Temple Run Oz) ali svejedno, lako dolazim do njih kroz listu. Takodje, kad je otkljucan market preko tb-a ovako, bilo koji link ka placenoj aplikaciji (iz browsera, flipboard-a, pretrage...) otvara aplikaciju.

Kako?
Aj molim te objasni ukratko.

Instaliras i registrujes tunnel bear. Kad ga pokrenes na telefonu ides na US store pa ON i sacekas obavezno da ti u status baru izadje Connected. Prije toga ides na App info od GPlay-a pa force stop, clear cache/data. Dakle nakon par sekundi nakon sto dobijes Connect otvoris GPlay.

Trebalo bi da ti prikaze ono Accept za Eula i da vidis prvu stranu kao na mom scr shotu. Nakon toga se mozes diskonektovati sa tunnel bear-a. E sad, poenta je da nema nekog vremenskog roka koliko ce ti GPlay ostati otkljucan.

Meni nekad po dva dana tako stoji, nekad posle pola sata vrati na lokalizovan market.

Ova metoda mi je radila na stock 4.2.2 Androidu na Nexusu i na 4.1.1/4.1.2 stock Androidu na Note 2. Oba telefona nisu bila rutovana.

Cekaj jel ostaju aplikacije koje tako kupis na US store-u?

Kako mislis jel ostaju? Imas ih u My Apps naravno ako si na to mislio.

Pa reko da nije kao na Steamu, kad varaš sa VPN da te provale i da ti banuju nalog.

Verovatno je većina čula, ali tu su krekovane aplikacije i dosta ih ne radi...

On sadrzi samo piratske aplikacije, ali ako hoces poslednju verziju Vibera ili GO sms-a, na njemu ga neces naci

Zainteresovala me je tema, pa iskopah na netu mobilism.org i www.aptoide.com. Inace, za pretragu aplikacija dosta je dobar Fetch, naravno nije alternativa za Google Play, samo usput ga pominjem jer ima dobre fore za pretragu.

Poslednja izmena:
A sto mora da postoji alternativa Gstore-u, sta je problem danas naci bilo koji apk bilo gde na netu?

Ili mora da bude na izvol'te? :)

Naravno da mora "na izvolte". Jedna od prednosti savremenih sistema je što imaš centralizovanu bazu aplikacija. Bilo za skidanje, bilo za update.

Baš tako..ja sam svojevremeno uzeo beautiful widgets na AndroidPit prodavnici i jedino preko nje mogu da ažuriram aplikaciju..e sad zamisli da sa jedno 3,4 alternativne prodavnice instaliraš programe, kolika bi to bila noćna mora za update, jer nemaju ni sve prodavnice push obaveštenja o ažuriranju već moraš ručno da proveravaš..

A sto mora da postoji alternativa Gstore-u, sta je problem danas naci bilo koji apk bilo gde na netu?

Ili mora da bude na izvol'te? :)

Da nas google tretira kao sto tretira sav ostali svet, onda nam ne bi trebala, ovako nam je potrebna. Ne zelim da jurim apk po netu za svaki update Subway surfer-a, nego hocu da ga igram normalno, kao sto ga igraju gradjani neke ostrvske zemlje za koju niko od nas nije ni cuo.

Druga prednost alternativa je da cesto nude neke prednosti u onosu na play prodavnicu, npr Amazon svaki dan poklanja po jednu aplikaciju koja se placa

Ili jednostavno neko je kupio neki krš tablet koji nema gapps.
Onda mora da instalira neki drugi market.

Poslednja izmena:
To je nebitno, evo meni je Aptoid (ili Android Pit) dao apdejt za ES File Explorer i Office, dok ih Google Play ni ne nudi. Inace, isprobao sam vecinu ovih pomenutih - Amazon trazi da se ubaci i adresa, pa me zamaralo da proveravam da li posle toga radi skidanje...Yandex se lepo instalira i registruje, ali ne ucitava nijednu aplikaciju. Jedino sto od pominjanog vredi su Aptoide i Android Pit.

Poslednja izmena:
Kakve alternative kad Google Play savrseno radi, a pri tome najsigurniji :) Zar piraterija nije zabranjena na forumu :d

Ne radi savrseno u Srbiji, znas i sam jer si pisao na temi o nedostopnosti Vibera i drugih aplikacija na play storu. Savrseno znaci bez budzevina tipa Tunnel Bear i Market Unlocker.

Vrh Dno