Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ne treba ti root za menjanje launchera, zvizni koji ti se svidja i vozi. Mada, posle 6 tableta i drndanja ovo-ono, Nexus mi je na stock-u, nerutovan, i radi k'o zmaj. 4.2.2 ti daje mogucnost da disejblujes neke stock aplikacije tako da i bez roota je ok.

Ja uglavnom ne koristim sve google servise, ne koristim chrome, korean keyboard, street view i jos sto-sta, idi u settings/apps/all, skroluj kroz aplikacije do onih koje ti ne trebaju, kliknea na nju, zatim disable i gotovo. Ako ti ustreba, k
iknes enable i aktivna je. Prosto a funkcionalno skroz.

Super, javljam utiske sutra kako mi se cini.Sad cu malo ta potrazim koji je luncer dobar, brz i da krenem odatle.Koliko sam videoi ti luncheri imaju teme za menjanje ikona izgleda....

Ja uglavnom ne koristim sve google servise, ne koristim chrome, korean keyboard, street view i jos sto-sta, idi u settings/apps/all, skroluj kroz aplikacije do onih koje ti ne trebaju, kliknea na nju, zatim disable i gotovo. Ako ti ustreba, k
iknes enable i aktivna je. Prosto a funkcionalno skroz.

ovo nisam znao, hvala.

Eo da se i ja malo uključim :-D
Sto se tice stocka ako vam lepo radi nema potrebe za menjanjem ROM-a. Na stocku ubedljivo najduže traje baterija meni cak i do 8 i po sati screen, dok mi sad recimo na CM 10.1 traje oko 6 ipo, e sad meni ovo ne smeta posto ga uglavnom koristim kuci i na ne tako duge staze da mi je baterija prioritet. A sto se tice performansi bolje mi radi na ROMu, na untutu benchu sam dobio citavi 13000 i tablet prosto leti iako imam gomilu zahtevni aplikacija i next launcher sa nekim dodacima koji dodatno usporavaju i gomilom widgeta:)

Menjaj sa Apex-om, jer isti kao default ali ipak dosta nadogradjen, pa mozda i brzi...

Očigledno da nisi uočio jednu veoma bitnu razliku, dok Apex kada uveća ikonice bez obzira u kojoj su rezoluciji rađene razmrlja ih i nisu jasne, kod Nove ostaju oštre tj. zaista ih uveća. Sam pravim teme i znam o čemu pričam, jer ikonice 120x120 na Apexu kod uvećanja izgledaju očajno.

Očigledno da nisi uočio jednu veoma bitnu razliku, dok Apex kada uveća ikonice bez obzira u kojoj su rezoluciji rađene razmrlja ih i nisu jasne, kod Nove ostaju oštre tj. zaista ih uveća. Sam pravim teme i znam o čemu pričam, jer ikonice 120x120 na Apexu kod uvećanja izgledaju očajno.

to nisam primetio, nisam ih uvecavao, imam oba kupljena, ali koristim apex jer ima vise podesavanja i nekako mi je bolji, a to ako je stvarno tako onda im je veliki propust, valjda ce ispraviti... u svakom slucaju oba su slicna originalnom a imaju vise opcija, neka proba oba nece pogresiti ni sa jednim...

Eo da se i ja malo uključim :-D
Sto se tice stocka ako vam lepo radi nema potrebe za menjanjem ROM-a. Na stocku ubedljivo najduže traje baterija meni cak i do 8 i po sati screen, dok mi sad recimo na CM 10.1 traje oko 6 ipo, e sad meni ovo ne smeta posto ga uglavnom koristim kuci i na ne tako duge staze da mi je baterija prioritet. A sto se tice performansi bolje mi radi na ROMu, na untutu benchu sam dobio citavi 13000 i tablet prosto leti iako imam gomilu zahtevni aplikacija i next launcher sa nekim dodacima koji dodatno usporavaju i gomilom widgeta:)

radili su merenja na xda, baterija dosta zavisi od kernela, tako da je stock negde u sredini, ima kernela na kojima traje i 2 sata duze... ako nece ili ga mrzi da se prcka, nek ostavi kako jeste, eventualno moze da stavi onaj kernel sto je samo modifikovan da podrzava otg i jos par stvari, a ostalo nije menjano, neko ga je pominjao ranije...

Pa zar ne radi i ovako otg sa stickmounthom? Koji je to kernel, baci link.

Sam pravim teme i znam o čemu pričam, jer ikonice 120x120 na Apexu kod uvećanja izgledaju očajno.
***, sad se prisecam, ti si svojevremeno postavljao neke fenomenalne ikone koje si pravio! Sto ih ne zviznes na XDA, ima sekcija za teme i ikonice, svaceg ima, ti bi sa tvojim artwork-om tamo bio Megacar.

Poslednja izmena:
Stigao mi paketic sa DX-a, preporucujem ovaj micro usb adapter, ne strci nigde, a stizu u paru, left angled and right angled, pa moze po potrebi da se okrecu u obe strane a ne smetaju tabletu nista.

http://dx.com/p/micro-usb-5-pin-male-to-usb-female-otg-adapter-black-2-pcs-169535

BTW, imam i jednu antiglare foliju, narucio sam dve, jednu sam zalepio a ova je malo zguzvana, oko 1,5 - 2cm po sredini, ako ima zainteresovanih da je isprave i zalepe sebi nas tablet, nek se jave, poslacu.

Prilozi

• sku_169535_1.jpg
    sku_169535_1.jpg
    22.5 KB · Pregleda: 270
Jel koristi neko kao navigaciju nexus 7? Kako radi gps? Mislim na brzinu hvatanja signala

Hvala :)

Cini mi se da je 7" vrh za navigaciju jer nije veliko kao 10" pa ne smeta ako se drzi u kolima.

NEXUS 7 REFURBISH - UNBOX
Firma je kupila 5 komada ovih refurbish Nexusa od distributera, za poslovne potrebe. Pošto je ovde bilo priče o tome kakvi su, u čemu je razlika itd, pomislio sam da nije loše da stavim par sličica i moja iskustva iz prve ruke.

Jedina vidljiva razlika izmedju "retail" i ove refurbish verzije je oznaka na nalepnici (piše refurbish). Mi smo dobili kutiju sa 5 komada, koliko smo i kupili.
pic1.jpg

Unutrašnja kutija je fabrički zalepljena kao i kod svakog drugog nexus uredjaja...
pic2.jpg

... i sam uredjaj je takodje fabrički zapakovan u onu lepu foliju
pic3.jpg

na samim uredjajima (barem ovih 5) ne postoji baš nikakav trag da su nekad ranije korišćeni. Takodje, tu su i one male nalepnice koje pokrivaju konektore.
pic4.jpg

Na njima je fabrički Android 4.2.1, i ovi su došli sa 16GB kao što je i najavljeno. Ovo kažem jer sam čuo da je bilo par slučajeva gde je nexus došao sa 8GB, ali je u tom slučaju samo potrebno vratiti uredjaj tj zameniti na licu mesta 1-za-1.
Sve u svemu ---- po ovoj ceni, ... nema bolje od ovog.

Prilozi

• pic6.jpg
    pic6.jpg
    405.1 KB · Pregleda: 265
Poslednja izmena:
Koristi li neko Franco kernel na stock romu? Kakvi su utisci?

Gde to ima da se pazari i koja je razlika u ceni u odnosu na nov?

Kako to ima garanciju samo 12 meseci? Kao polovan uredjaj? Sve drugo je krsenje Zakona...

Zakon ne spominje garanciju već nesaobraznost :) U svakom slučaju, isti taj zakon kaže da ako proizvodjač robe istu deklariše kao polovnu, onda je može kao takvu plasirati na naše tržište i odrediti rok odgovornosti za nesaobraznost od minimum 1 godine. U ovom slučaju roba je plasirana na tržište kao polovna, i proizvodjač je dao jasna uputstva svim maloprodajama koji prodaju ove uredjaje da krajnjim kupcima to moraju naglasiti pod materijalnom odgovornošću.

Da li iko ima informaciju da li nexus 7 može da se otključa za sve mreže? U vip-u prodaju zaključan...

Vrh Dno