Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

ChobbyNS, Vojkan - skinucu sada pa cu da probam. HVALA! Sto se tice otkljucavanja, standardno ... mislio sam da dok ne popravim da smanjim "guzvu" na dugmetu :)

Jednostavnije mi je da šaljem fotke preko vibera. Mms-om mi ne pada na pamet, mail je prespor. Viber ih brzo šibne, umanjenog kvaliteta doduše, i zgodan je za grupno dopisivanje. Uvek kad pošaljem vidim jel sent ili delivered.

Meni je stvarno smešno upoređivati Whatsapp i Talk. Talk nemaju svi. Nemaju čak ni svi koji imaju Android. Mnogi se signoutuju. Mnogi ga izbrišu jer uzima RAM. Whatsapp je mnogo praktičniji, brži, ima intuitivni delivery report uz svaku poruku, lako se koristi i kul je što ne moraš da dodaješ ljude nego su tu svi oni koji imaju WA, a u imeniku si ti. Whatsapp mi je bolji i od SMS-a. Brži, s više smajlija, praktičniji. SMS šaljem samo onima koji nemaju Whatsapp.
Jedina mana koju mogu da nađem WA je što ne može da se koristi sa PC-a (a da ne stavljaš emulator) i to je to.

Koliko ljudi znam koji ni nemaju pojma sta je Talk a imaju ga na telefonu. Ili imaju gmail a nikada ga nemaju otvorenog u drugom tabu i tako nikada nisu ni onlajn. Sigurno bi pali sa stolice kada bi videli poruku od tamo nekog Talk programa, misli li bi da je virus ili tako nesto. Generalno je upucenost ljudi u sposobnosti pametnih telefona veoma mala. Sa druge strane vecina zna za Viber ili Whatsapp i koristi ga. Lakse je meni da se prilagodim vecini nego da vecinu prilagodjavam sebi.

Poslednja izmena:
jel može savet za neki normalan kršten picture player koji može da prikaže sliku u full screen-u na (OS 4.1) tabletu ?
svaki koji sam probao ima onaj sistemski bar sa 3 soft buttons + clock.
ne mogu da verujem da u 2013 godini na kršdroidu ne može da se pogleda fullscreen picure ?!?!?!

Pa može i sa običnom galerijom samo tapne na sliku i izgube se dugmići i bude full screen.

Zna li neko kako se zove ovaj widget sa slike:
A4a0RRtUw39Fg1Lfeh-xRwiz61mB-NQ75Z9SYKaSc6U8-TM89QZIcTcfzVdrX-GvubA

Ovaj sat? Mislim da je uccw

Kad smo vec kod WhatsUp-a, Vibera i Gtalk-a, kakav je Samsungov ChatOn u odnosu na njih?

Kakav ke taj WA. Podrzava li sve sto i Viber. Kakav je kvalitet slike i zvuka. Jel jednostavna registracija kao i sama aplikacija kao Viber. :)

WA? Aко мислиш на whatsapp, он је само за поруке, нема позива.

Bolje i brze u odnosu na Viber sto se tice poruka. Ne podrzava pozive. 1. godina koriscenja besplatna posle se placa nesto malo na godisnjem nivou.

Ne moze onda biti ni bolji od Vibera. Jedina alternativa raspali Skype. Na kraju krajeva meni je Viber odlican, samo sto sa nekim sagovornicima imam problem. Ja njih ne cujem oni mene cuju. Kazu da je do njih jer je i sa drugima tako.

Naravno da Whatsapp može biti bolji od Vibera. Zavisi ko ga za šta koristi. Ja ne koristim voip, dovoljni su mi minuti koje imam, a za poruke je WA na 100 načina bolji od Vibera.
Chaton je kul jer ga možeš imati na više uređaja, pa čak i na PCu i sve se sinhronizuje, ali ga nema skoro niko, pa sam ga i ja izbrisao.

Citam malo na drugim izvorima Viber hvale na sva zvona, jedino ga kude na ovom forumu :d

Ima, samo je kao padajuci meni, pa moras da kliknes da se pojavi

Ja nemam. Kada odem na aplikaciju, povucem sa levo na desno tu se nalazi moj user name kao i kanali na koje sam pretplacen. Kliknem na user name i tu se sve nalazi sem likes.

E koja je ono aplikacija kad zadrzis menu senzor pa se pojavi /takodje ima i widget na osnovnom ekranu/. Pretpostavljam da je Google Search. Htio bih ga disable-ovati, jer me nervira nekad se desi da zadrzim menu senzor pa iskoci bijeli prozor sa search poljem :)
Smece koje se ne koristi treba deaktivirati!

Poslednja izmena:
^ Nasao sam opciju u Apex Launcheru /u behavioru, do nothing/ ne treba nista... :)

Bolje i brze u odnosu na Viber sto se tice poruka. Ne podrzava pozive. 1. godina koriscenja besplatna posle se placa nesto malo na godisnjem nivou.

vidim svi pominju viber i slicne ... moze li to da se poveze sa skype akauntima nesto na trilian fazon itd ? Posto vecina ljudi mi je tamo sa kojima chatujem i zasto je skype los (posto vidim niko ga ne pominje ^_^ ).

Da li mozete, da kada vec poredite ove aplikacije (WA, Viber, Talk, Skype...), da poredite njihov kvalitet a ne koliko ljudi ih ima... OK, to sto je zastupljeniji jeste prednost, ali samo u pocetku. Ako je neka druga aplikacija bolja mozda ljudi i predju na nju. To sto nekom mora da se objasnjava kako se koristi Talk (ili bilo koji drugi), je apsolutno nebitno, jer je to isto moralo da se uradi i sa WA/Viber-om/ostalim-aplikacijama, a i prelaskom na bilo koju drugu ce opet trebati i to ne bi trebalo da utice na izbor aplikacije (definitivno ne u ovoj meri u kojoj se ovde polemise).
-Da ne bude zabune, ne koristim nijednu od ovih aplikacija (Skype samo na kompu), a gmail nemam (koristim ovde omalovazavani yahoo :)).
-Koja je prednost ovih aplikacija u odnosu na Skype? Jer on ima sve sto (koliko vidim) i one rade, a postoji verzija za sve OS-ove.

I pitanje vezano za WhatsUP i Viber... Kada se instalira aplikacija kako ide pravljenje naloga? Tj da li treba da se napravi neki nalog gde bi morao da stavim ime/prezime i da ga vezem za broj telefona (pa da su podaci svima dostupni kao npr na facebook-u)? I da li ce posle SVI moci da me "nadju" na tim aplikacijama kada unesu moje ime/prezime?

Samo ko ima viber/wa te moze videti i to pod uslovom da imaju tvoj br u imeniku.
A sto se tice kvaliteta moje iskustvo je da sa skype dobijem uvek najbolji kvalitet zvuka i bez pucanja poziva sto je bio slucaj sa viberom nekoliko puta.
Prednost vibera u odnosu na skype je potrosnja baterije,skype ubija bateriju ako si non stop online.
A gtalk mi je najgorio bio,bukvalno ne mogu poziv da obavim koliko krci i izoblicava se glas.
Poziv je bio izmedju note 2 i gnex,oba na wi fi.

Problem kod vibera (za wa ne znam) je kada deinstaliraš program, ali ga ne dektiviraš, svi koji te imaju u imeniku vide da ti i dalje imaš viber.

Nazad
Vrh Dno