Šta je novo?

Koji HD od 2TB

sakiboj

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2008
Poena
320
Sta mislite o ovom hd-u? Uzeo bih ga sutra pa me zanima da se ne zeznem. Podelio bih ga na sistemsku i particiju za storage i ostalo.

Pa koji hard hoćeš da uzmeš? Vidiš da nema linka do određenog modela.

Jedino ako u pasulj gledam, možda provalim koji je model. Ali, sad pada kiša, pa je i signal iz vasione slabiji, te uzmi moje reči sa rezervom.

zezam ja malo, ali ti ozbiljno kažem

Da si ispratio test na Benchmarku prosle nedelje, ne bi danas otvarao ovu temu.

Pa sta tebi smeta sto sam otvorio? Ne visim na forumu 24/7

Nije mi jasno sta komentarises kad nista korisno nisi rekao, jedino ti skace broj poruka

Ovaj na testu je sa oznakom ST1000DM003 a ovaj sto ja gledam ima ST2000DM001, koja je razlika?

Poslednja izmena:
Da li je bolje kupiti Seagate ST2000DM001, ili WD WD20EARX? Na internetu ima dosta toga o seagate-u, dosta losih stvari da ne duzim, a i za WD pise da ima serija sa 3 diska, ili sa 2 zavisi od tezine. Posto su jako slicne cene, sta preporucujete? Pogledao sam na benchu sve sta ima 🙂.

Da li je bolje kupiti Seagate ST2000DM001, ili WD WD20EARX? Na internetu ima dosta toga o seagate-u, dosta losih stvari da ne duzim, a i za WD pise da ima serija sa 3 diska, ili sa 2 zavisi od tezine. Posto su jako slicne cene, sta preporucujete? Pogledao sam na benchu sve sta ima 🙂.

Koliko se secam, mislim da sam negde procitao da je sa 2, HDD brzi .

Ovo bi i mene isteresovalo, ustvari, posle testa se dvoumim između 2TB i 3TB WD Red-a.
Imam dva sistemska u laptopu, jedan SSD i još jedan HDD, a ovaj bih držao samo kao eksterni backup disk u esata rack-u (pošto na laptopu nemam usb 3.0, ali imam esata), i retko bih mu menjao poziciju....

A zasto shOne?! Ja sam poceo da razmisljam i o 1.5Tb diskovima, opet dilema St ili WD. Mada izgleda da je u tom slucaju ST u stvari Samsung F3, koji je vazio kao pouzdan... cene su opet tu negde u 100-300 din...

A zasto shOne?! Ja sam poceo da razmisljam i o 1.5Tb diskovima, opet dilema St ili WD. Mada izgleda da je u tom slucaju ST u stvari Samsung F3, koji je vazio kao pouzdan... cene su opet tu negde u 100-300 din...

Ne isplati ti se bas danas ici ispod 2tb... Ja bi uzeo onaj Seagate jer ima najbolji odnos cene i dobijenog, a kao skuplja opcija wd red.

Jel se bas isplati dati dodatnih 20evra za red? Kolika je garancija?

Zato sto mislim da je Seagate najbolji po pitanju cena-performanse-kapacitet iako ima najmanju garanciju od 2god.
Imao sam jedan od 2Tb 2-3 dana i disk je odlican. Brz, hladan i ne cuje se ono parkiranje glave. Kod drugara koji ima isti taj HDD ista prica. Citam po Netu da se na nekima to cuje. Na ovo 2 sa kojim sam ja imao dodirnih tacaka sve je bilo savrseno.
A garancija je, meni licno, manje bitna. Bitniji su mi podaci nego zamena HDD-a novim ako crkne tako da mi niko ne garantuje integritet tih podataka za vreme garantnog roka.
WD Black serija je precenjena za ono sto nudi, Green i Blue nemaju sta da traze pored ovog Seagate-a a jedino Red serija sto moze biti zanimljiva za storage ali mislim da je Red serija za nijansu skuplja od Seagate-a.
Ne znam kako su na Bench testu dobili ovako lose rezultate za Seagate od 2TB. Ispada da je najlosiji od svih.
Naime, Seagate model HDD-a od 2TB pravi u 2 varijante. Prva je sa 3 ploce od 600Gb (on je vidno sporiji, veci potrosac i bucniji malo) i sa 2 ploce od po 1Tb (brzi, manji potrosac, manje buke). Pretpostavljam da su na Benchu imali taj model sa 3 ploce na testu pa je zato los rezultat. Ja sam imao varijantu sa 2 ploce i evo ga screenshot iz CrystalDisk-a.

Prilozi

• SeagateST2000DM001.jpg
    SeagateST2000DM001.jpg
    259.5 KB · Pregleda: 83
Piše na netu da su vlasnici ST diskova uglavnom morali da update-uju firmware harda, jer je bilo problema. Ti nisi imao takav slučaj?

U ta 3 dana koriscenja nisam primetio da mu ista fali ili da nestocne valja. Drugar je kupio komp pre 2-3 meseca i njegov HDD radi bez ikakve greske bez update-a firmware-a. A i da treba nije taj update nista strasno.

Moj glas ide na WD Red. Neverovatna kombinacija brzine i tisine, naravno sa adekvatnom sigurnoscu podataka. I + ima 3 god garancije.

A garancija je, meni licno, manje bitna. Bitniji su mi podaci nego zamena HDD-a novim ako crkne tako da mi niko ne garantuje integritet tih podataka za vreme garantnog roka.
Ali priznaćeš da je u najmanju ruku očekivano da nešto što ima više godina garancije bude i trajnije, pošto ni proizvođač nije blesav da nešto plaća bezveze.
Slažem se sa tobom da su podaci najvažniji i da treba razmišljati unapred kako ih zaštititi adekvatno, ali 5 godina vs. 2 godine je dovoljan razlog da imam više poverenja u ovaj od 5 godina.
Moje mišljenje je da je u ovakvom odnosu cena Red ipak bolja kupovina od Seagate-a, ako se ide na storage, što ne znači da je Seagate loš disk, naprotiv, odličan je, ali moja logika je da bih dao još oko 20% na cenu Seagate-a za +1 godinu garancije.

Pročitaj ceo post, a ne selektivno... 5 g vs 2 g. sam naveo kao primer, a ispod sam napisao da bih ja da još 20% na cenu Seagate-a za +1 godinu garancije.

Nazad
Vrh Dno