Šta je novo?

Tomb Raider 2013

Ne radi se to tako. Otvoris kutiju, nadjes kljuc, upises u steam (+ADD A GAME/Activate a Product on Steam) i pustis da odradi ostalo. Kod vecine igara nema nikakvih problema. Skida maksimalnom brzinom tvoga linka i automatski instalira sve sto treba. Sacekas da zavrsi i kada zavrsi obavesti te da je gotovo i onda mozes da se igras. Eventualno pri prvom pokretanju instalira dx ili net runtime i to je to. Disk je ukras, uopste ti nije potreban kao ni fajlovi sa njega.

Meni uopste nije jasno kako si ti izveo taj boldovani deo? Mozda je izbor reci pogresan, verovatno si mislio na ovo gore sto sam napisao.

Verovatno je steam kopirao sa diska u svoj library. Da je disk stvarno nepotreban, igre bi se prodavale kao PSN kartice na parčetu kartona. Sada mu disk zaista služi za ukras, jer mu je igra u library ali ga je verovatno spasio tog skidanja 10gb, pogotovu što mu kilavi oko apdejta od 170mb.

Ne radi se to tako. Otvoris kutiju, nadjes kljuc, upises u steam (+ADD A GAME/Activate a Product on Steam) i pustis da odradi ostalo. Kod vecine igara nema nikakvih problema. Skida maksimalnom brzinom tvoga linka i automatski instalira sve sto treba. Sacekas da zavrsi i kada zavrsi obavesti te da je gotovo i onda mozes da se igras. Eventualno pri prvom pokretanju instalira dx ili net runtime i to je to. Disk je ukras, uopste ti nije potreban kao ni fajlovi sa njega.

Meni uopste nije jasno kako si ti izveo taj boldovani deo? Mozda je izbor reci pogresan, verovatno si mislio na ovo gore sto sam napisao.

Hteo sam da izbegnem skidanje ~10GB preko noci sa kilavim netom koji imam ovde. Uradio sam activate product deo i sve je to ok, ali zelim da igru instalira sa diska. Onda je usledio ovaj deo , pa kad je igru najzad instalirao, steam je krenuo da vuce dodatne fajlove (to je trajalo skoro jbnih 2 i po sata sa 4mbit brzinom), posto ocigledno na disku nije kompletna igra...Koristim Origin recimo, i tu mi je daleko jednostavnija gimnastika od ove.

Poslednja izmena:
Neverovatno je da ljudi iz inata kukaju na Origin i ostale distribucije, dok za ovaj Steam koji officially postoji jos malo pa 10 godina i koji po svojoj glomaznosti i anty user friendly interfejsu i boljkama, retko kad se uzima u negativan kontekst. O cenama tek da se ne govori, pogotovo za nasa podrucja. Valve godinama igrace ocigledno vuce za nos i vec je prerastao u najgoru muzaru, ali to nekako se nikada ne spominje jer je sve to deo pc master race sa godlike Gejbom...

Zasto smaras sa tom pricom? Ako ti se ne svidja nasa uzvisena rasa ti produzi u sobu ispod koja je mrtva vec godinama...

Totalno si omasio poentu, al dobro, evo oma silazim...

Steam ubi sa sporocom, sta god uradim (add friend na primer) vrti loading po nekoliko sekundi, pri svakom paljenju trazi ima li update i to traje jedno minut. Neretko i dize procesor na 10, 20 % iz ceifa..

Danas pazario u kutiji (ok je cena za promenu), i koja *ebada instalirati ovo...Bez interneta nema sanse...nikakav manual za instalaciju, samo steam instalacija i kraj. Posto sam konacno naterao Steam da pokrene instal sa diska i odradi sta treba i gde treba, sad cekam vec pola sata da skine update sa steama koji kilavi i kilavi:wall: A igra u folderu kao da nije instalirana vec fajlovi igre stoje u podfolderu "downloading" dafuq. Izbegavao sam steam maksimalno i resio sam da mu dam sansu u fazonu "kud svi..." ali na osnovu ovoga do sada vidjenog...

To je čest problem sa steam retail igrama, nekada kad ga i nateraš da pokrene instalaciju sa diska steam se zaglupi, zapuca, a instalacija pukne. Samo download funkcioniše kako treba. To i problem da steam offline mode odbije da radi kada ti je to najbitnije su najveći steam problemi. Ostalo je po meni bez mane.

Poslednja izmena:
T To i problem da steam offline mode odbije da radi kada ti je to najbitnije su najveći steam problemi.

Sta ovo znaci, ako slucajno nemam net moze da se desi da ne mogu da upalim igru offline?

Neverovatno je da ljudi iz inata kukaju na Origin i ostale distribucije, dok za ovaj Steam koji officially postoji jos malo pa 10 godina i koji po svojoj glomaznosti i anty user friendly interfejsu i boljkama, retko kad se uzima u negativan kontekst. O cenama tek da se ne govori, pogotovo za nasa podrucja. Valve godinama igrace ocigledno vuce za nos i vec je prerastao u najgoru muzaru, ali to nekako se nikada ne spominje jer je sve to deo pc master race sa godlike Gejbom...

Interfejs je ok, kao i Originov vise manje. Ali Origin je za moj ukus suvise siromasan opcijama a i nekako vise vuce resursa za ono sto nudi. Steam se gotovo i ne oseti u radu. Naravno ti bi to bolje znao kada bi vise koristio oba servisa, sto ocigledno nije slucaj 🙂

Hteo sam da izbegnem skidanje ~10GB preko noci sa kilavim netom koji imam ovde. Uradio sam activate product deo i sve je to ok, ali zelim da igru instalira sa diska. Onda je usledio ovaj deo , pa kad je igru najzad instalirao, steam je krenuo da vuce dodatne fajlove (to je trajalo skoro jbnih 2 i po sata sa 4mbit brzinom), posto ocigledno na disku nije kompletna igra...Koristim Origin recimo, i tu mi je daleko jednostavnija gimnastika od ove.

Uopste me ne cudi sto instalacija sa diska ne radi kako treba jer to nije deo Valve poslovnog modela. To je kao kada bi trazio od Googla da napravi neki servis koji radi skoro pa offline i gde nema reklama. Ne ide to tako.

Origin generalno nema toliko dobro razvijenu infrastrukturu kao Steam i cesto zna da zaskripi kada je download u pitanju pa su verovatno zato vise paznje posvetili offline instalaciji sa diska.

Takodje, na Originu su uglavnom EA igre a oni se jos uvek vecinski oslanjaju na klasicni vid distribucije tako da je za ocekivati da taj deo radi dobro kod njih. Valve je druga prica, oni su sve bacili u oblak i bez dobrog interneta se ne vredi cimati sa Steamom uopste. Pogotovo offline ne radi kako bi neki voleli. Dok imas net, radi kako je zamisljeno.

Sta ovo znaci, ako slucajno nemam net moze da se desi da ne mogu da upalim igru offline?

Znači da može da se desi da ako nemaš net, da steam odbije da se upali u offline modu, ako je steam bio upaljen kada je nestao net onda nema problema. Jedini način da bi donekle bio siguran da će se steam upaliti u offline modu je da posle svakog patcha steam clienta jednom ga prebaciš u offline mod, da bi ispisao "credentials" na hdd-u, pošto se nekada posle patcha steam clienta, ili čak neke igre iz nekog razloga oni poremete/pogube...

Poslednja izmena:

Danas, ako nemas net ni kompjuter kao naprava nema puno smisla ako mene pitas.

Update je ovih dana cest zbog Linux verzije klijenta. Nije bilo tako pre godinu dana.

Znam, bez neta palim kalkulator, gledam stare slike na kompu, ne znam sta cu sa sobom 😀

Sad sam bas testirao, nudi mi za obe igre offline i upalio ih je bez problema, ali nije cool ako zna da zaebava..

Ja je jos nisam deinstalirao ali je vrlo blizu tome jer kada nakon mora odigranih i zavrsenih igara dodjem do toga da ni pod razno ne mogu da izvadim onu sipku iz njenog tela na samom pocetku ma sta god uradio onda cemu da se nadam dalje...:S:

Good one :d
By the way,gde se nalazi save game ?
Ubih se trazeci osim ako nije u onom skidrow folderu u AppData pod Users?!
Ako je to kako da znam koji je save (koji pripada Tomb Raider) posto imam vise igara ?!

Na jednoj od prethodnih strana ove teme sam pitao isto i dobio odgovor.No,da jeste tu u ovom 203160 folderu.

Ja je jos nisam deinstalirao ali je vrlo blizu tome jer kada nakon mora odigranih i zavrsenih igara dodjem do toga da ni pod razno ne mogu da izvadim onu sipku iz njenog tela na samom pocetku ma sta god uradio onda cemu da se nadam dalje...:S:

Zaista nije toliko tesko provaliti kontrole.Ako ti pokazuje da stiskas onu ruku u kruzicu to je E na tastaturi, ako ti pokazuje da stiskas onaj znak uzvika ! u kvadraticu to je F.A to se lepo i vidi u Options i button mapping,gde to mozes i da promenis ako ti ne odgovara. Dakle samo brzo stiskas ili vise puta stisnes mislim E u ovom slucaju i izvadices sipku.

Dobro, kad kazes tako da nije tesko provaliti kontrole, jel time stvarno mislis da sam glup? Ili da ono "nakon mora odigranih i zavrsenih igara" nista ne znaci? Igre igram jos dobrano pre vremena kada su uvedene te vizuelne pomoci tipa "idi onde, pritisni to etc" i nisam imao nikakvih problema da ih zavrsim i nisam ***** da ne mogu da provalim sta znaci ruka pa jos ne

Znam, pokazuje ruku i pise "Mash Enter bla, bla, bla" i ja sam prvo besomucno pritiskao Enter, zatim kad nije pomoglo to probao samo da ga drzim pritisnutim, cak sam nakon toga i pokusavao te kombinacije sa drugim dugmetom (kretanje napred ili nazad) i ... nista! A sve to sam radio po nekoliko minuta, tako da su komsije mogle da pomisle da nekog koljem (ili nesto drugo) koliko je kukala i stenjala prilikom tih pokusaja!

Cak sam dodelio i novo dugme za akciju pa sam probao i sa njegovim pritiskanjem i ne pomaze da izvuce i ako treba da besomucno pritiskam dugme po vise od 10 minuta onda neka sve ide do djavola!

Ne znam za vas, ali meni je ova igra brutalna, davno mi ovako nesto nije selo. Akcija tecna, prica zanimljiva, mozak tek tek ukljucen u Tomb-ovima, grafika super, sta ces vise. Jer imaju u planu neke vece DLC-ove ili nastavak ?

Dobro, kad kazes tako da nije tesko provaliti kontrole, jel time stvarno mislis da sam glup? Ili da ono "nakon mora odigranih i zavrsenih igara" nista ne znaci? Igre igram jos dobrano pre vremena kada su uvedene te vizuelne pomoci tipa "idi onde, pritisni to etc" i nisam imao nikakvih problema da ih zavrsim i nisam ***** da ne mogu da provalim sta znaci ruka pa jos ne

Znam, pokazuje ruku i pise "Mash Enter bla, bla, bla" i ja sam prvo besomucno pritiskao Enter, zatim kad nije pomoglo to probao samo da ga drzim pritisnutim, cak sam nakon toga i pokusavao te kombinacije sa drugim dugmetom (kretanje napred ili nazad) i ... nista! A sve to sam radio po nekoliko minuta, tako da su komsije mogle da pomisle da nekog koljem (ili nesto drugo) koliko je kukala i stenjala prilikom tih pokusaja!

Cak sam dodelio i novo dugme za akciju pa sam probao i sa njegovim pritiskanjem i ne pomaze da izvuce i ako treba da besomucno pritiskam dugme po vise od 10 minuta onda neka sve ide do djavola!

Ja takodje imam dugi igracki staz i nisam hteo da te uvredim niti smatram da si glup. Ja sam taj deo vrlo brzo presao i nije mi toliko vremena trebalo da provalim sta treba da radim.U tom trenutku nisam ulazio u opcije niti gledao koje su tacno kontrole.

OK, izvini reagovao sam malo ishitreno ali sam upravo zato i iznerviran jer sam ja iz nekog nepoznatog razloga zapeo na tako banalnoj stvari i sto je najgore radio sam vise puta sve sto se odmah uoci da treba jer je to tako pojednostavljeno a opet ne mogu da mrdnem dalje - a taman sam pozeleo da posle duzeg vremena ponovo odigram jednu igru iz TR fransize.

I mene je nervirao ocigledni "konzolitis" ove igre u pocetku,ali sam se brzo navikao.Cak i kad je sve pojednostavljeno mozes da se zaglavis.Ja sam se recimo zaglavio na prvoj enviromental puzzle u igri (videces kasnije),a kad sam to presao,svaka naredna mi nije predstavljala problem.

Ma ne znam ni da li cu nastaviti, evo sada sam od momenta kada sam napisao poslednju poruku nekoliko minuta tukao po tipki Enter koja mi je data da treba i koja mi stoji i u podesavanjima i nema sanse da izvadim onu sipku... 😡

Izgleda da je kod mene u pitanju neki bag koji drugi nisu iskusili...

Meni je sa ovim sweetfx presetom igra definitivno izgledala kao next gen, posle Sleeping Dogs-a definitivno najvece znenadjenje. Live long PC gaming...

Imao sam i ja taj problem ali na zadnjem bosu, i ispostavilo se da ako igra ne ide "tecno" na 25-30+ fps-a fakticki ti secka i kad pritiskas recimo E ne registruje svaki put. Obori rezoluciji ili detalje i videces da nije ni u pola tesko kao Prvi-drugi kamen u RE-4... Cak sta vise bas je lagano.

Poslednja izmena:
Uh, ovo u 3d-u izgleda bolesno dobro.
Mozda je i predjem ovako ako me kasnije ne bude zezalo 24hz kada krene akcija.

Tjah, užasno me nervira kamera na mnogim mestima...totalno ne osećam da imam kontrolu nad likom, baš bezveze utiče na gejmplej, samo se nešto vrti, prebacuje, menja ugao, vrda levo desno...

Zbog toga ja igram na gamepadu...

Pa ne znam kakve bi veze imalo sa gamepadom...ja držim samo W, krećem se unapred, a kamera se oko mene ljulja, menja ugao, trese, kao u "savremenim" filmovima što su uveli pre 5-10 godina nakon što su dobili stabilizaciju...Dakle ne govorim o situacijama kada vrtim miša okolo, čak niti o onim sekvencama gde se ugao kamere menja jer sam u nekoj zatvorenoj prostoriji. To tek da ne govorim. Ne znam, baš mi smeta ovde, kao nikada do sada. Možda su je optimizovali za TV koji je 2 metra udaljen, a ne ove situacije sa 30 cm udaljenosti od monitora...

Takođe, ono što mi užasno smeta, pa ajde da kažem tako kad već svi spominju, i u odnosu na taj Uncharted, jeste što je pozadinska legenda totalno izmišljotina koja nema veze sa mozgom. Tamo lepo juri čovek El Dorado, Atlantidu, šta već, pa ga potraga vodi po Himalajima, Sahari i tome slično, a ovde je neka izmišljena japanska kraljica imala izmišljene moći i vladala je Japanom sa ostrva udaljenim 1000 km i smeštenim u nekom izmišljenom japanskom bermudskom trouglu...Ne kažem da su El Dorado ili Atlantida postojale, ali su barem poznate legende i misterije koje su inspirisale generacije.

Pa ne znam kakve bi veze imalo sa gamepadom...ja držim samo W, krećem se unapred, a kamera se oko mene ljulja, menja ugao, trese, kao u "savremenim" filmovima što su uveli pre 5-10 godina nakon što su dobili stabilizaciju...

Zato što nisam primetio na gamepadu to treskanje kamere, promeni ugao kada ulaziš u pećinu ili slično, ali kamera mi deluje dosta prirodno igrajući na gamepadu.. Doduše na m/t kombinaciji nisam ni igrao, to jest igrao sam do prvog quick time eventa koji je praktično na samom početku igre.

Nazad
Vrh Dno