Šta je novo?

Tomb Raider 2013

We have just made public a new version of the PC version of Tomb Raider, build 1.01.732.1. This patch will be applied by Steam automatically when you next start the game. If your game does not update, please restart the Steam client.

New fixes in 732.1:

- Fixed an issue in ”Chasm Monastery” where the player cannot progress after fighting the Oni.
- New community requested graphics option ‘Screen Effects’ to disable camera-based full screen effects like water and blood drops.
- Fixed last campsite save not always updating when expected.
- Various small optimizations.
- Various minor UI fixes.
- Minor graphics fixes.

While we expect this patch to be an improvement for everyone, if you do have trouble with this patch and prefer to stay on the old version we made a Beta available on Steam, Build730.0, that can be used to switch back to the previous version. Please note however that you can only play multiplayer with people that share your version.

Unfortunately we do not yet have a resolution for the players that are experiencing crashes and major graphical corruption on NVIDIA hardware. We are still working on this with NVIDIA and hope to have an update soon.

We are planning further patches beyond this one to address various issue. We always welcome your feedback!

Evo, krenuo i ja konacno da igram ovo. Za sada ima zesci Uncharted feel to it, ali videcemo kako bude prolazilo vreme. Grafika je, sa druge strane, fantasticna! Na momente deluje kao CGI i odlicna je prilika da se isproba novi hradver. 🙂

Prilozi

• TombRaider 2013-03-30 01-41-56-34.webp
    TombRaider 2013-03-30 01-41-56-34.webp
    132.5 KB · Pregleda: 193
  • TombRaider 2013-03-30 01-46-27-67.webp
    TombRaider 2013-03-30 01-46-27-67.webp
    182.4 KB · Pregleda: 181
  • TombRaider 2013-03-30 01-07-48-24.webp
    TombRaider 2013-03-30 01-07-48-24.webp
    106.1 KB · Pregleda: 175
  • TombRaider 2013-03-30 00-48-02-56.webp
    TombRaider 2013-03-30 00-48-02-56.webp
    34.1 KB · Pregleda: 156
Nema ovo veze sa Tomb Raider-om. Grafika je ok ali komande i mehanika igre mi je skroz bez veze. Vise bi volio da su odradili remake treceg dijela recimo.

How Crystal Dynamics created cover as a tool for 'emotional synchronization' in Tomb Raider
By Dave Tach on Apr 01, 2013 at 3:30p

In a GDC 2013 talk called "Emotional Synchronization and the Croft of Systems Design," Jonathan Hamel, senior designer at Crystal Dynamics for Tomb Raider, explained how he tried to link the game's narrative and the player's experience to form a cohesive whole.
Hamel referred to the process of marrying the two halves as "emotional synchronization."
"I'm going to talk about emotional synchronization as a tool, so that both narrative design and gameplay systems design can work together to make the player's experience more meaningful," Hamel said.
...
Crystal Dynamics hoped to use the dynamics of the gameplay to deepen the emotional experience by supporting the narrative, he said.
The ultimate goal was to foster "emotional synchronization" between the player and Lara, he said. The heroine has a perceived emotional state (because she's not real), and synchronization occurs when the player's emotional state overlaps with Lara's. The theory was that, the more it happened, the better players would feel about having "spent their money" on Tomb Raider.
...
Hamel offered Tomb Raider's "fluid" cover system as an example of the kind of iteration that typified his goals. The game inherited its cover system after the developers scrapped the game's original enemies, and its implementation of cover was one he hoped would foster emotional synchronization.
In its early stages, Tomb Raider included supernatural enemies and resembled survival horror games, Hamel said, comparing it to the Dead Space series. But the gameplay mechanics made players feel detached from Lara and the narrative. Crystal Dynamics' solution was to replace supernatural enemies with humans, a decision that had far-reaching implications.
As Crystal Dynamics began modeling human behavior for the enemies, it added a cover mechanic for them. If enemies took cover, then the player should be able to, Hamel said.
...
The final mechanic borrows a bit from both systems. Lara can take cover automatically. She crouches behind cover without the player's input if there's a threat in the environment. But players can also invoke cover. When she's there, she's "mostly protected" from incoming bullets, he said. To leave, all players have to do is walk away.
It's all in service of creating a greater sense of realism through an emotional attachment between the player, the world and the character, he said.
"We even added a system where she reaches out and touches cover if she's not holding a weapon, so that there's this real feeling of vulnerability and attachment to the world."
http://www.polygon.com/2013/4/1/4170450/tomb-raider-emotional-synchronization-gdc-2013

😀

Poslednja izmena:
Vrhunski posao su odradili u Crystal Dynamics-u. Ovako se prave igre.
Fenomenalna prica, grafika, gameplay..............hvala bogu sto postoje ovakve igre.

Vala evo da joj dam jos 1 sansu ... ali ne umijem da ukljucim onaj sweet fx ? little help ?

http://www.guru3d.com/files_details/sweetfx_shader_suite_download.html

Skines poslednju 1.4 verziju SweetFX odavde(sa 1.3 ne radi) i raspakujes sve fajlove u folder gde je igra instalirana,gde , .exe fajl od igre i to je to.Po mogucstvu skines neki preset bas za Tomb Raider za SweetFX ( recimo SweetFX_Settings_Tomb Raider (2013)_TR Cinematic.txt) i iskopiras isto u folder od igre i onda editujes SweetFX_preset.txt odnosno u njega ubacis ime tog preseta sto si skinuo.Moze i sa default presetom od SweetFX ali bolje skini neki bas za Tomb Raider.

Poslednja izmena:
Koje dugme treba da stisnem kad me onaj davi ? Probao sam sve sto mi je na pamet palo ?

F je, i ja sam imao tu problem pa sam otiso u key binding i pise za koju "sliku" treba da se stisne

Ma jeb... pobrkao mi se keybinding izmedju tastyature i joypada , upirem ko ****** dok nisam rebindovao ... 😛
Leveldesign je sve ljepsi , uvlaci polako , ali i dalj napucavanje i luk imaju los feel...

Je l' ovaj novi update mogu da instaliram tako sto cu samo njega primeniti, bez prethodnih? U pitanju je sveza instalacija igre.

Igrica ima dosta bagova,da li neko zna koji patch trebam da skinem za TR i da li onda moram iz pocetka opet da igram? Pretopstavljam da da..

Igrica ima dosta bagova,da li neko zna koji patch trebam da skinem za TR i da li onda moram iz pocetka opet da igram? Pretopstavljam da da..

Ne moras da igras iz pocetka, barem je meni save ostao normalan. Skini ovaj poslednji 1.0.732.1.

Zavrsih ovo i prilicno sam razocaran. Igra je dosadna. To je mozda i najgora stvar koju neka igra može da ima. Ok grafika, CGi sve zbudzeno ali dosadno, neinventivno, sa manje puzzli koje su btw vise nego proste. Na hard igra je prelaka. Lara bezevezna a prica totalni promasaj sa sve rusima japancima i legendama na pustom ostrvu...ocekivao sam dostojnog nastavka, ako nista posebno onda prosecnog platformera kao sto su i prosli delovi bili ali na zalost ispalo losije. I za kraj uzurpiranje masine od 5 minuta prilikom credits-a je za krivicnu prijavu i slag na tortu ovog promasaja.

Zavrsih ovo i prilicno sam razocaran. Igra je dosadna. To je mozda i najgora stvar koju neka igra može da ima. Ok grafika, CGi sve zbudzeno ali dosadno, neinventivno, sa manje puzzli koje su btw vise nego proste. Na hard igra je prelaka. Lara bezevezna a prica totalni promasaj sa sve rusima japancima i legendama na pustom ostrvu...ocekivao sam dostojnog nastavka, ako nista posebno onda prosecnog platformera kao sto su i prosli delovi bili ali na zalost ispalo losije. I za kraj uzurpiranje masine od 5 minuta prilikom credits-a je za krivicnu prijavu i slag na tortu ovog promasaja.

Osim sto lepo izgleda nema drugih kvaliteta koje bi posebno izdvojile igru...kome je ovo zabavno super, meni nije. Igrao sam sve prethodne Lare i ova me je jedina razocarala iako sam od ove najvise ocekivao, cak mozda najvise u ovoj 2013 godini...mozda sam zato i razocaran zbog prevelikih ocekivanja...ko zna. Ni prethodne Lare nisu bile "igretine" ali su bile sasvim pristojne akcione avanture sa naglaskom na puzzlama a i cini mi se da su nivoi bili bolje dizajnirani nego u ovoj Lari. Jedino ova Lara lepse izgleda graficki. Ubacivanje atributa, kvazi rpg elelmenata je po meni promasaj. Ili to radi da ima smisla ili ne radi uopste. To kao budzenje uospte nema smisla i ssamo davi u igri a i ne sluzi nicemu. Skupljanje kojekakvih predmeta nema motiva, zavrsio sam sa 78% i nije mi padalo na pamet da se vratim da cistim jer sad eto imam luk kojim mogu da otvorim vrata...wtf...dosadno. Grobnice i mape izgledaju spektakularno sve je to lepo ali stvarno prelagano. O AI-ju se nema sta reci osim lose. Dakle Igra je od cistog platformera sa dosta dobrim puzzlama skrenula u polu fajt rpg action sa sve Larom koju je zivot ubacio u neprijatnu situaciju da mora da se bori za zivot. Ni ona cak ne moze da veruje sta joj se desava. Nije to Lara, nema tog smeka i nema situacija kada si pokusavao da predjes neki deo razmisljajuci bar 5 minuta kako...ovde je akcija primarna i to je dosta lose odradjeno na nacin primeren konzolama a to vec dovoljno govori o igri....

Poslednja izmena:
I ja sam odigrao sve prethodne Tomb Raider igre (sem Angel of Darkness) i imam totalno suprotno misljenje.Ukratko meni je igra zabavna i jako mi se dopala.

I ja sam odigrao sve prethodne Tomb Raider igre (sem Angel of Darkness) i imam totalno suprotno misljenje.Ukratko meni je igra zabavna i jako mi se dopala.

sto ljudi sto cudi i to je sve ok

Igra je prezabavna, prelazim 3-ci put.
Retko koju igru i pogledam nakon jednog prelaska.

Mene skoro nije neka igra zainteresovala kao ova, skroz mi je super samo bi voleo da duze traje.

Ja sam ovu igru gustirao sto duze moguce... odavno mi nije neka igra drzala paznju kao novi TR

Poslednja izmena:
Glatki poligoni dobro drže pažnju 😀

Naravno da nije to, i devojke igraju ovu igru 😉

Igra je extra! Zanimljiva, nije preteska, prava zabava nakon smarackog dana na poslu!!! 😉

Nazad
Vrh Dno