Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Malo sam zagledao Z u officu Vip poslovnice i meni ono uopste nema dizajn! Bezlicna, lagana cigla koja nikako ne lezi u ruci. Nisam smeo da ga palim i probam, ali na prvu ruku mi se uopste ne svidja, u kancelariji imamo Note 2 prototip koji je isti Z :)

I ja se slazem da ono nije ni D od dizajna vec 2 stakla slepljena iza i napred.
HTC One je dizajn.

Ja sam imao takav utisak po slikama o dizajnu, a jos gori utisak i dalje imam o interfejsu - steta sto ga nisam video uzivo jos :) (nema ovde Sony zastupljen...)

Zato za vas sa ukusom o dizajnu izlazi S IV a tema postoji, juriš!

Samo ne vidim preteranu potrebu za pljuvanjem. Imamo izbor. Meni smeta taj TFT na Z modelu a sve ostalo fantastično. Dajem priliku i Samsungu da vidimo šta su uradili, ako ništa drugo, bar da se malo spuste cene za Z, One i sl. modele. :)
U ovom momentu, Z me košta 550e i mnogo je....

OD Samsunga se ne ocekuje nikakav dizajn, osim minimalne ergonomije, sto ce reci lako ce zadovoljiti.
Od Sony-a se ipak ocekuje.

e ljudi da li ovaj infra red na zl moze da se koristi kao i na htc one ?? :D

Samo ne vidim preteranu potrebu za pljuvanjem. Imamo izbor. Meni smeta taj TFT na Z modelu a sve ostalo fantastično. Dajem priliku i Samsungu da vidimo šta su uradili, ako ništa drugo, bar da se malo spuste cene za Z, One i sl. modele. :)
U ovom momentu, Z me košta 550e i mnogo je....

da ali sa Sharpovim ekranom (i podesenom gamom itd.) to izgleda vise nego pristojno, nije sad kao Super LCD ili AMOLED ali je vrlo blizu...meni bar, nekome ce to i dalje biti mana

e ljudi da li ovaj infra red na zl moze da se koristi kao i na htc one ?? :D

Naravno

IRremote_XperiaZL.jpg

hvala :D
sad idem da a uzmem i da zezam matorce :D
hue hue hue

a jel ima dovoljan domet za te *******cije? sećam se da su na symbian telefonima kasniji modeli izlazili sa mnogo slabijim IRom, samo za phone <> phone komunikaciju kad su jedan pored drugog

a jel ima dovoljan domet za te *******cije? sećam se da su na symbian telefonima kasniji modeli izlazili sa mnogo slabijim IRom, samo za phone <> phone komunikaciju kad su jedan pored drugog

Za prenos podataka su telefoni morali da budu jedan pored drugog, ali za daljinski su mogli da rade i na većoj daljini. Evo jednog amaterskog snimka gde se to vidi:

taj spada u ranije modele :)

Poslednja izmena:
da ali sa Sharpovim ekranom (i podesenom gamom itd.) to izgleda vise nego pristojno, nije sad kao Super LCD ili AMOLED ali je vrlo blizu...meni bar, nekome ce to i dalje biti mana

Kad bih znao prilikom kupovine da je Sharp, bilo bi lepo. :)

Kupiš u nekoj drugoj državi, jer u Srbiju sigurno neće stići modeli sa Sharp-ovim ekranom:d

Sta je ovo, IrDA se vraca u modu, ja sam mislio da je to odavno proslost, sad je svaki telefon sa IR-om hipsterski fon :d

ljudi sta mislite za koliko ce se spustiti cena zl-a kad dodju u prodaju one, s4 i ostali modeli? :D
msm stvarno mi se svidja zl, uzeo bi ga odma ali me cena odbija, msm skupio sam kesh za zl ali i dalje mi je nekako mnogo da se da toliko za fon, i da li vredi cekati da se spusti cena, sad koristim samsung iz 90-ih kao zamenu za back flip koji mi se pokvario posle skoro 3 god :D
za sad je zl jedini fon za koji bi dao preko 400E :D

Očekivano. Stvarno su ukakili motku sa uglovima gledanja i kamerom.

^displej je njesra a kamera se preterano pljuje, meni je gsm arena test kamere najobjektivniji.
In the superior auto mode the Sony Xperia Z produces photos with pleasing, albeit slightly oversaturated colors. The resolved detail is hardly spectacular and the noise levels are only average, but the dynamic range is good and contrast is excellent. The results are pretty good overall, although we wouldn't say it has a significant advantage over the best 8MP shooters from last year. Matching their performance is still a pretty good achievement, though.

HTC One kamera nije nista bolja, bar ovi semplovi do sada sto sam video ali su ljudi ocigledno u tripu da je to ultra pixel kamera a osim zoe softvera ultra pixel je najobicniji marketing. Ali je One bolji telefon od XZ, pre svega zbog kompaktnosti u odnosu na XZ, boljeg displeja, dizajna i zvucnika.

Poslednja izmena:
Bio danas u Vip-u ovde u Nišu da ga vidim, nisu ga imali izloženo ali je dečko bio skroz ok i otišao da ga nađe u magacin, ili gde već. Vizuelno telefon je prelep, lakši od 4s, tanji od 4s, ali to "staklo" nekako nema feeling kao staklo na 4s-u, plastičnije je, ne znma kako da se izrazim, ili možda zato što je telefon lakši pa se stiče takav utisak.

Dečko je hteo da ga uključi ali rekao sam mu da nema potrebe ukoliko neće da ga izlože, on je rekao da su im odozgo rekli da ga ne izlažu :s ne znam zbog čega. Tako da nisam video ekran, rekao mi je da su ga dobili kao i svi u evropi što su dobili pre-ordere a u prodaji je od osmog. Sada, možda to znači da su ekrani dobri, ali i ne mora da znači, apsolutno nemam pojma. Lik je rekao da će da vidi sa Vip-om iz Beograda oko ekrana, da li znaju šta je u njima ili ne, ili da otkriju onom komandom na telefonu na nekom koji je uključen. Iznenadila me njegova sloboda pričanja o tome, možda je neki nešto ovde u Vip-u ne znam, ali rekao mi je da svratim za par nedelja pa će mi dati više informacija ako nešto izvuče. Inače jedina stvar koja mi se ne sviđa u spoljašnjem izgledu je plavi okvir... To daje utisak da je ceo telefon tamno plav a ne crn.

Jako mi se sviđa telefon kako izgleda, naravno sve bez startovanja pričam, baš bi mi bilo kul da zamenim 4s za ovaj, izgleda mi kao veći iphone zbog tog squarish izgleda i stakla.

Vrh Dno