Šta je novo?

Tomb Raider 2013

2013-ta godina a jos uvek smo u eri grafickog prikaza iz 2006-2008 -sme..
Ja se slazem da nije sve u grafici ali mislim dokle ce to da traje?
Evo ovaj TressFX je neki mali pomak,takvih stvari treba da bude vise..
Nadam se da neko kapira sta hocu da kazem,koja je poenta..
Naucili smo da se zadovoljavamo mrvicama a vreme prolazi jako brzo..

To stoji sto kazes, ali shvati da ogranicavajuci faktor su ti ps3 i x360 a svi se fokusiraju na njih, dok oni jednom za svagda ne odsluze svoje i izadju PS4 i X720 onda cemo nadam se videti pomak. Ja ne mogu da docekam vise da izadje next gen i nek nove igre budu i troduplo zahtevnije ali da bar to izgleda realno pa da znam zasto da stedim za nove komponente. Najgore je vama "zaludjenicima" za graficke kartice i ultra high komponente, kupujete skupocene kartice i proc. a ne znate ni zasto, mozda neko stvarno uziva da klokuje karticu i vrti benchmark testove :beat: ali meni je to tako geek stuff i onda jednom u god. izadje Crysis i tu nastane haos ko koliko ima fps-a a igra smece i to je to sto je opteretilo skupocenu graficku 😛

Pa o tome ti i pricam..Sve sam konzolaski look 😉
Ocekivao sam ozbiljniji nivo,bar po promocijama je izgledalo kao da obecava dosta vise ali
izgleda da je marketing danas najjaca grana dok kvalitet debelo posustaje u globalu!

No nebitno,nisam dosao da pljujem niti to radim,kao sto rekoh imam pravo na svoje misljenje stim sto
to izgleda kod nas u zemlji nije uobicajena pojava ,ako se razlikujes,odmah te osude..
Odoh da je igram..

P.S.Za sad nek se trese kosa,mozda ce u sledecem delu odraditi fiziku i za sise 😀

^ Bas je bilo obrnuto.
Mnogi su govorili da je grafika losa i da moze mnogo bolje pre izlaska dok su svi pohvalili grafiku u recenzijama i rekli da je zaista odlicna i da je iz konzola izvucen maksimum. A i za PC se svi slazu da je izuzetan port.
E sad pitanje je sta si ti ocekivao.

To stoji sto kazes, ali shvati da ogranicavajuci faktor su ti ps3 i x360 a svi se fokusiraju na njih, dok oni jednom za svagda ne odsluze svoje i izadju PS4 i X720 onda cemo nadam se videti pomak. Ja ne mogu da docekam vise da izadje next gen i nek nove igre budu i troduplo zahtevnije ali da bar to izgleda realno pa da znam zasto da stedim za nove komponente. Najgore je vama "zaludjenicima" za graficke kartice i ultra high komponente, kupujete skupocene kartice i proc. a ne znate ni zasto, mozda neko stvarno uziva da klokuje karticu i vrti benchmark testove :beat: ali meni je to tako geek stuff i onda jednom u god. izadje Crysis i tu nastane haos ko koliko ima fps-a a igra smece i to je to sto je opteretilo skupocenu graficku 😛

E vidis ,od ovakvog komentara se najezim..
Ja recimo nikad u zivotu ne bih nekog osudio niti bi se mesao u tudje stvari.
Svako ima svoje standarde,potrebe,afinitete itd..
Zasto kome treba odredjen hardver je stvar licne prirode i za to nema mesta daljoj raspravi i
detaljisanju jer to vise nije kulturno!

Neko jednostavno uziva u kvalitetnom hardveru,nekom je to samo hobi,neko ume da iskoristi u neke ozbiljnije namene,neko se bavi overklokom..
Neko kombinuje sve po malo..

Drugo sve zavisi od setovanja,rezolucije,filtracije ,kao i zeljenog fps-a koji treba da bude fluidan a koji se krece od 50-60 fps.
Evo ti primer Tomb-a,da li imas 60 fps-a sa TressFX na on?Ja recimo zelim da imam 60 fps konstantnih sa kombinovanom flitracijom u svakoj igri!
Sve zavisi ko sta potrazuje i kakvi su mu standardi..Izlisno je pricato uopste u tome..

@ Emix

Ocekivao sam korak dalje (ne mogu da progutam neke stvari koje sam zapazio i izneo) ali vidim da se samo vrtimo u krug a realno mi je od toga vise muka!
Da li su konzole zakocile ili ne stvarno vise nema smisla ,ostadosmo u "praistoriji"!

Poslednja izmena:
NE znam za vas al meni u skorije vreme nijedna igra nije drzala paznju kao novi Tomb Raider, dobro da ne racunam Bioshock 1 🙂 ... Nisam neki ljubitelj Tomb Raidera, igrao sam od Legenda pa nadalje, a ovaj je bas zanimljiv! Dobro optimizovana, lepo izgleda, nije kao Krajsiz 3, ni na gtx 680 ne radi kako treba... I ne kosta boga isusa, nego oko 3000 dinara, sasvim pristojna cena... Prema tome... ne mora to ponavljat!

E vidis ,od ovakvog komentara se najezim..
Ja recimo nikad u zivotu ne bih nekog osudio niti bi se mesao u tudje stvari.
Svako ima svoje standarde,potrebe,afinitete itd..
Zasto kome treba odredjen hardver je stvar licne prirode i za to nema mesta daljoj raspravi i
detaljisanju jer to vise nije kulturno!

Neko jednostavno uziva u kvalitetnom hardveru,nekom je to samo hobi,neko ume da iskoristi u neke ozbiljnije namene,neko se bavi overklokom..
Neko kombinuje sve po malo..

Drugo sve zavisi od setovanja,rezolucije,filtracije ,kao i zeljenog fps-a koji treba da bude fluidan a koji se krece od 50-60 fps.
Evo ti primer Tomb-a,da li imas 60 fps-a sa TressFX na on?Ja recimo zelim da imam 60 fps konstantnih sa kombinovanom flitracijom u svakoj igri!
Sve zavisi ko sta potrazuje i kakvi su mu standardi..Izlisno je pricato uopste u tome..

@ Emix

Ocekivao sam korak dalje (ne mogu da progutam neke stvari koje sam zapazio i izneo) ali vidim da se samo vrtimo u krug a realno mi je od toga vise muka!
Da li su konzole zakocile ili ne stvarno vise nema smisla ,ostadosmo u "praistoriji"!

Opusti se, nisam imao nameru nikog da vredjam 😉.... Jos kad bi bilo igara za te azdahe a ne samo Unigine i ostali benchmark testovi, ehhh to mi je zelja😀

Prešao sam nekih 70% kampanje tako da otprilike mogu da vidim šta ova igra ima da ponudi. Neću komentarisati grafiku jer je meni gejmplej najbitniji.

Prvo, nema nikakve veze sa starim Tomb Raiderima, naročito ako ste igrali prva dva dela u prošlom veku.
Ova igra bi komotno mogla da se nazove "Uncharted 1.5", jer je tu negde po gejmpleju. Mogu da razumem oduševljenje onih koji nisu igrali U2 i U3, ali vidi se da je pozajmljivano dosta. Odnosno, ne pozajmljivano već da je U serijal dosta uticao na novi TR.

Nema puno QT elemenata (sva sreća), sem na početku. Iako se reklamira kao igra koja omogućava kretanje svugde po ostrvu, meni je prilično linearna za sada (kao i Uncharted, recimo). Nema nikakvog dodira sa FC3, koji je miljama ispred kada je reč o istraživanju. I celo ostrvo mi je skučeno nekako. Prolazi, grobnice, nekako je sve jednosmerno i monotono, nemam želju da skrenem sa puta, a u kampanji baš i ne možeš.

Uncharted je u sva 3 dela imao tu dozu humora, character build i odnosi sa drugim likovima, dok ovde imam utisak da sam sam na ostrvu i da su ostali samo tu radi reda. Nema zajedničkih misija, svi su beznadežno dosadni, bezlični i nesposobni, negativci su nedovoljno loši i nedovoljno psihotični (uporedite Vaas-a sa Mathiasom samo) i nedorečeni.

Nekako imam utisak da su krenuli sa dizajnom klasične TR igre i videvši popularnost U serijala odlučili da naprave ženski counterpart. Priča je tu i tamo, mada sve već viđeno i poznato. Zagonetki nema skoro uopšte, mini brejkovi su predvidljivi i nepotrebni. Nema ničega što bi malo promenilo ritam igre - samo pucaj pucaj pucaj, zasedni oko vatre, pucaj još malo, oslobodi dvoje, neko bude zarobljen i ajmo opet. Max Payne 1 i 2 su imali sve ovo, plus vrlo emotivnu background priču.

Zašto nisu napravili brejkove sa nekim misijama, na primer kad sedi oko vatre, tipa kad je bila mlađa, pa istraživanje sa matorim Croftom, njihov odnos, pa učenje od Roth - npr da se tu vežbaju skill apgrejdi...

Za razliku od FC3, mislim da neću ići na kompletiranje od 100% jer ne vidim poentu.

Nadam se da si aktivirao shield pre nego sto si krenuo da kucas 🙂.
Svaka cast za post.

Nadam se da si aktivirao shield pre nego sto si krenuo da kucas 🙂.

Sta ce tek da bude za godinu dana kada se jedno 50% redovnih posetilaca ovog podforuma preseli u podforum ispod? Rise of the Console nation na benchforumu, deo drugi. Sa sve drajverom kao neumornim duhovnim vodjom 🙂

Sta ce tek da bude za godinu dana kada se jedno 50% redovnih posetilaca ovog podforuma preseli u podforum ispod? Rise of the Console nation na benchforumu, deo drugi. Sa sve drajverom kao neumornim duhovnim vodjom 🙂

Nemaju konzole veze sa mojim postom. Max Payne 1-3 sam igrao na PC, Uncharted serijal silom prilika na PS3, Saints Row 2 na PS3, a 3 na PC... Ima svega kod mene. Uncharted sam uzeo samo kao primer, platforma je nebitna, uporedio sam gejmplej i priču ako nisi dobro pročitao, nisam pomenuo PS3 uopšte.

Poslednja izmena:
Ja ovo igram lagano, racunam ako je predjem brzo necu imati nista skoro ovog tipa da igram, po mom ukusu je cela igra..lara posebno 😉

A krajzis stoji i dalje u arhivama, kad ce biti otpakovan pitanje je..🙂

Da li je neko pokrenuo igru sa grafickom od 512mb ram-a? Meni se pjavi crn ekran i mislim da je do graficke...radeon 4650

Igra radi skroz OK kod mene (8800GTS 512).

Da li je neko pokrenuo igru sa grafickom od 512mb ram-a? Meni se pjavi crn ekran i mislim da je do graficke...radeon 4650

Kazu da igra koristi puno VRAM-a ali trebala bi da ti radi na low/medium podesavanjima bez problema, ne verujem da je do toga.

Inace da li vam se fps iz Benchmarka poklapa sa fps-om u igri?
Meni manje vise da. Na High mi je min oko 30 max 60 avg 47 i igra u sustini tako radi. Ne ide ispod 30 u glavnom 40-45 a u zatvorenom prostoru 60.
Inace nakon ovog update-a dobio sam +2 frejma 😀

Pa ja ne znam zasto mi onda izbacuje crn ekran kada kliknem play?Smanjivao sam rezoluciju i update ubacio, probao skidrow i black box verziju i uvek isti problem. Jedino windows nisam menjao 🙂. Da li nekome pada na pamet sta bi to moglo da bude?

Drajveri za graficku? DirectX?
Ako ti je stiklirano probaj iskljuci Exclusive Fullscreen.

Sve sam probao druze. Sve sto se moglo probati...:/
I drajvere za graficku, drirect x, podesavanja...

Extra je igra... nisam je jos presao, ali presao sam solidno i zaista sam zadovoljan.

Grafika je ok, a nakon patch-a sve radi super na maksimalnim podesavanjima. Inace bez patch-a sam imao neke artifakte kad ukljucim teselaciju, sada radi sve ok.

primetio sam ponekad da zasecka na pola sekunde i manje kada npr uzmem salvage sa zemlje.jel se dogadja to jos nekom?

Prešao je juče još, 70% overall.

Meh... Stojim i dalje iza svog stava od ranije. Igra vredi jedno 20ak evra jer sp nema replay value, kada predjes na hard i overall 100%, what next? Makar da su ubacili mindless protivnike u nivo nazad nazad da isprobaš nove puce, skillove i ostalo. Ok je igra ali kao i npr. Max Payne 3, ne vuče me da je obrnem još jednom.

A surivor is born...

A ja bih dodao... Franchise too... Sad kad krenu kao AC da siluju svakog marta po jednu...

Da ne bude sve loše, svidelo mi se na kraju što Mathiasa kokneš duplim pištoljima.

I dizajner waterfall nivoa je opsednut Larinim nabijanjem na grane, mogli su malo kreativnosti tu a ne uvek isto lol. Garant neki psiho. 🙂

Poslednja izmena:
kakva mešavina Alan Wake-a, Max Payne-a i Assassins Creed-a :d dobra igra i super dizajn, ali priča mi je bezveze i likovi su skroz bezlični

alan wake i ac su standardno dosadni i bezlični (ogradjujem se od ac3 koji nisam probao).

...nema veze ... odigraće se čim mi dosadi dark souls.

Evo i ja završih, igra je fantastična, mada mi se čini da je prelagana, uživao sam, kriza je bila na čekanju dok se ovo igralo, hehe.

tombraider-2013-03-13-20.jpg

Nazad
Vrh Dno