Šta je novo?

Tomb Raider 2013

Grafika osrednja!? Jel ste jos pod dejstvom Crysis 3 😉... Pa od silnih bljutavih multiplatform igara sto ne lice ni na sta ovo je fantasticno, ipak smo jos u svetu zakrzljalih x360 i ps3 pa ne ocekujte cuda

Grafika osrednja!? Jel ste jos pod dejstvom Crysis 3 😉... Pa od silnih bljutavih multiplatform igara sto ne lice ni na sta ovo je fantasticno, ipak smo jos u svetu zakrzljalih x360 i ps3 pa ne ocekujte cuda

Izgleda zaboravljaju ljudi da zadjnih godina igramo krs portove sa 0 podesavanja.
Ja ponavljam da je grafika za jednu akcionu platformu odlicna. PC verzija je posebno radjena dosta dugo i to se vidi.

najbolje bi bilo da sve igre koriste crytek engine a prica i gamepay ko ebe

ja jos nisam uspeo da ukapiram sta je to specijalno oko grafike u Crysis 3.

novi TR ima pristojnu grafiku za "svoj zanr" i okruzenje koje prikazuje.

@Tomas Da je Crytek engine open source, bilo bi tako.

Jedno pitanje... jel jos nekom zakucava tomb pa samo restart pomaze, ubi me znaci samo hard reset pomaze nece ni alt-ctrl-del.?

mozda je sli problem, mada se nadam da nije...
imas li patch? koja je verzija igre, drajveri?

mozda je sli problem, mada se nadam da nije...
imas li patch? koja je verzija igre, drajveri?

Ma sli radi dobro, drajveri 314.14 beta i 314.07 whql isto, probao i 310.90 ali nema sli profil za tomba tako da mi ne odgovaraju, verzija 1.0.718.4

Problem ove igre nije u grafici, koja je ok za ovaj zanr, vec u svemu otalom pocevsi od nacina na koji je animirana sama Lara, pa do onog najbitnijeg a to je radnja ove igre. Od cuvene avanturisitcke igre koja je bila drektno inspirisana fimovima o Indijani Dzons, Tomb Rider se sveo na nekakvu povrsnu simulaciju prezivljavanja na opet nekom izdrndanom ostrvu prepunom pirata, psihopata i ubica, bas kao i FC3 recimo (orignalno nema sta), a arheologija i misticizam su ovde tek u prolazu. Bas me zanima sta ce Kuzmanovic iz SK da napise o ovoj igri posto je jos dok je igra bila u najavi zestoko napljuvao ceo koncept. Covek je bio u pravu i to se najbolje vidi sada. Sto se mene tice ova igra nikada nije ni trebala da podseca na Uncharted vec na Tomb Rider, ako kapirate sta ocu da kazem...

Ma sli radi dobro, drajveri 314.14 beta i 314.07 whql isto, probao i 310.90 ali nema sli profil za tomba tako da mi ne odgovaraju, verzija 1.0.718.4

jesi nalepio patch i jel ti tako zabada od pocetka ili je sad pocelo?

sad videh da imas i patch...
mozda se on ne slaze ako je krenulo zakucavanje od kada si njega instalirao.

Poslednja izmena:
Problem ove igre nije u grafici, koja je ok za ovaj zanr, vec u svemu otalom pocevsi od nacina na koji je animirana sama Lara, pa do onog najbitnijeg a to je radnja ove igre. Od cuvene avanturisitcke igre koja je bila drektno inspirisana fimovima o Indijani Dzons, Tomb Rider se sveo na nekakvu povrsnu simulaciju prezivljavanja na opet nekom izdrndanom ostrvu prepunom pirata, psihopata i ubica, bas kao i FC3 recimo (orignalno nema sta), a arheologija i misticizam su ovde tek u prolazu. Bas me zanima sta ce Kuzmanovic iz SK da napise o ovoj igri posto je jos dok je igra bila u najavi zestoko napljuvao ceo koncept. Covek je bio u pravu i to se najbolje vidi sada. Sto se mene tice ova igra nikada nije ni trebala da podseca na Uncharted vec na Tomb Rider, ako kapirate sta ocu da kazem...

Izgleda da si ti igrao nekih 15min pa zato ovo pises. Igraj dalje, sve ima svoje zasto su ti likovi tu i bice malo madjije oko ostrva i tako, cak me ostrvo podsetilo na Lost videcete zasto da ne spoilujem 😉. Prica nije nista specijalno ali meni je igra odlicna, drzi mi paznju i bas me vuce da je igram

@2Saint

Oko grafike Crysis 3, pa specijalno je to sto igra trenutno najlepse izgleda a sad kakva je i kakav je artwork i dizajn nivoa je vec druga stvar.😉

Poslednja izmena:
jesi nalepio patch i jel ti tako zabada od pocetka ili je sad pocelo?

sad videh da imas i patch...

Izgleda da su drajveri u pitanju, nista ne preostaje sem da cekan nove🙂 Vidim da nisam jedini sa nvidiom koji igra igru a niko se nije zalio na crash sa hard resetom, puca igra i drugima ali ne ovako... Hvala u svakom slucaju

Bas me zanima sta ce Kuzmanovic iz SK da napise o ovoj igri posto je jos dok je igra bila u najavi zestoko napljuvao ceo koncept. Covek je bio u pravu i to se najbolje vidi sada. Sto se mene tice ova igra nikada nije ni trebala da podseca na Uncharted vec na Tomb Rider, ako kapirate sta ocu da kazem...

A sto mislis da ce Kuzmanovic biti zaduzen za recenziju, a ne recimo Aleksandar 90+ Dinic 🙂 ?

meni je pucala samo u pocetku sa ukljucenom teselacijom. skid*ow je verzija...
probaj drajvere, nzm sta bi jos moglo da bude...

Izgleda da su drajveri u pitanju, nista ne preostaje sem da cekan nove🙂 Vidim da nisam jedini sa nvidiom koji igra igru a niko se nije zalio na crash sa hard resetom, puca igra i drugima ali ne ovako... Hvala u svakom slucaju

nVidia nije uopste dobila code za optimizaciju za ovu igru.
Sledeci driver bi trebao da popravi situaciju..

A sto se tice same igre kao takva vec ne lezi nV kartama kao i Intel platformi..
Sve mi se cini da je namerno tako napravljena od samog pocetka!

Evo sta novi patch (update v1.0.718.4 ) ispravlja :

- Addressed some stability and startup issues on machines that have both Intel and NVIDIA graphics hardware.
- Fix for players being unable to progress related to the boat in the beach area.
- Some fixes for crashes on startup and when selecting Options.
- Some small improvements to TressFX hair rendering.
- Fixes for various graphics glitches, including certain effects not being visible in fullscreen mode.
- Fixed a problem that caused some users to not be able to use exclusive fullscreen.
- Added support for separate mouse/gamepad inversion for aiming, as well as support for x-axis inversion.
- Fixes related to the benchmark scene and benchmark mode.
- Various other small fixes.

P.S.Ja imam eventualno artifakte povremeno a to prouzrokuje tesselacija..
Kada se isklljuci toga nema..Ali generalno igram sa upaljenom tesselacijom..
Definitivno ovde treba da dodje zvanican patch da resi ove probleme!

Poslednja izmena:

Problem ove igre je da problema nema! 😉

http://www.computerandvideogames.com/395277/uk-chart-tomb-raider-is-biggest-launch-of-2013/ :banana:

"The new Tomb Raider set a new record for the franchise in the UK. The previous best was Crystal Dynamics' first game in the series, Tomb Raider: Legend, which in 2006 sold around half what the new Tomb Raider sold.
Xbox 360 and PlayStation 3 versions of Tomb Raider set new week one records as the fastest-selling individual formats of any Tomb Raider release so far. The previous record was held by Tomb Raider: Angel of Darkness, which released on PS2 in 2003."

http://www.eurogamer.net/articles/2013-03-11-uk-chart-tomb-raider-biggest-launch-of-the-year-so-far :happy:

Poslednja izmena:

Vlado u potpunosti se slazem. Igra djeluje kao da je inspirisana serijom Lost, a ne avanturama Indiane Dzonsa. Ocigledno da je to bilo, bas, ono sto "ne valja" u TR serijalu, pa su morali da naprave "reboot". 😉

Slicnosti sa FarCry 3 sam odmah zapazio takodje..Ali ajde,ovde ima mnogo fanova koji su osetljivi pa
jos neke detalje nisam iznosio zbog toga..
Vidim da ljudi ipak zapazaju da je Tomb pobegao od svojih korena..

Slicnosti sa FarCry 3 sam odmah zapazio takodje..Ali ajde,ovde ima mnogo fanova koji su osetljivi pa
jos neke detalje nisam iznosio zbog toga..
Vidim da ljudi ipak zapazaju da je Tomb pobegao od svojih korena..

Kakve veze ima? Realno FC3 je jako dobra igra samo ja licno verujem da je slicnost slucajna. Ovaj TR je u razvoju 4 godine.

Takodje moje misljenje je da TR nikako nije mogao da pobegne od svojih korena jer ponavljam ovo nije nastavak vec Reboot. Mozda se malo udaljio. Ali nista preterano, ja mislim da ce nastavak nadmasiti ovu igru.

U svakom slucaju igra je uspeh. Ocene kriticara odlicne, igraci odusevljeni, prodaja fenomenalna kao sto sam i mislio... bice jos mnogo nastavaka.

Poslednja izmena:
Kakve veze ima? Realno FC3 je jako dobra igra samo ja licno verujem da je slicnost slucajna. Ovaj TR je u razvoju 4 godine.

Takodje moje misljenje je da TR nikako nije mogao da pobegne od svojih korena jer ponavljam ovo nije nastavak vec Reboot. Mozda se malo udaljio. Ali nista preterano, ja mislim da ce nastavak nadmasiti ovu igru.

U svakom slucaju igra je uspeh. Ocene kriticara odlicne, igraci odusevljeni, prodaja fenomenalna kao sto sam i mislio... bice jos mnogo nastavaka.

1+ :d

Znaci bice jos crtanih filmova :d

A ostali Tombovi nisu crtani filmovi? Poznati su po ultrarealizmu inače...

Poslednja izmena:
'Ajde sto si na kraj srca,zapeo si za Tomb kao da je centar univerzuma..
Igru igram najnormalnije,uopste ne bacam nikakav hejt vec sam samo izneo neke cinjenice i zapazanja..

Inace jel igrate sa ukljucenom kosicom ili bez?

ma kakav krajzis njemu je unigine 4 najaca igra ikada xD

2013-ta godina a jos uvek smo u eri grafickog prikaza iz 2006-2008 -sme..
Ja se slazem da nije sve u grafici ali mislim dokle ce to da traje?
Evo ovaj TressFX je neki mali pomak,takvih stvari treba da bude vise..
Nadam se da neko kapira sta hocu da kazem,koja je poenta..
Naucili smo da se zadovoljavamo mrvicama a vreme prolazi jako brzo..

Ja stvarno ne znam koja je poenta?
Mozda neko drugi moze da mi pomogne i objasni ali... da li si ocekivao da se Larino dupe i sise tresu na sve strane dok skaces pa si ostao razocaran? 100% je to u pitanju. 😉

Pogledaj Dead Space 3, pogledaj Aliens...

Nazad
Vrh Dno