Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

O, kad je već Asus Srbija tu, jedno pitanje: šta se događa sa davno najavljenim Asus premium case for Nexus 7? Po svoj prilici, ništa od toga?

Prilozi

• nexus7premium-635x460.jpg
    nexus7premium-635x460.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 249
Gde ima da se kupi (u kojim sve prodavnicama) ta Refurbished varijanta? Moze na PM.

Jedna bitna napomena. Refurbished Nexus 7 se prodaje po izuzetno atraktivnoj ceni, ali sa jednogodisnjom garancijom.
То није по закону :)
Минимална гаранција на све техничке уређаје је 2 године тако да каква се то гаранција добија уз њега?

Fora kao sa graf. karticama koje su refur...sa godinu dana garancije.

Koliko je bezbedno kupovati taj refurbished model? Hteo bih da kupim n7, ali ne bih zeleo da mu nesto crkne posle mesec dana.

pa imas garanciju od godinu dana

Ok za garanciju, ali u cemu je mana tih refurbished modela u odnosu na obicne?

Ne mora da znači da imaju bilo kakvu manu. Radi se o factory renew modelima, neki od njih su možda bili vraćeni u servis, a neki nikad ni nisu bili u prodaji.
Obzirom da je GOOGLE/ASUS povukao 16GB modele iz prodaje, renew & refurbish kanal prodaje je jedini način da se proizvodjač reši lagera koji više nije aktuelan u prodaji.
Roba je proverena, prepakovana, evenutalno popravljena (za one koji su imali problem) na Filipinima, i ponudjena tržištima koji su imali interesovanja za ovakve modele.
Obzirom da garancija postoji i da ASUS ima DOA proceduru (u roku od 7 dana menja uredjaj ili vraća novac), čini mi se da je rizik kupovine lošeg primerka relativno mali.
Kome treba vrhunski 7" tablet, po super ceni - mislim da je to ta prilika.

Ne bih se bas slozio da im nije bilo bas nista.

Refurbished znaci da je uredjaj imao konstrukcionu gresku koja je "popravljena". Kako mi ne znamo koja je greska u pitanju, ne znamo ni kako je otklonjena.
Ovakvi uredjaji tretiraju se kao "used" te se prodaju po znacajno nizim cenama uz smanjenu garanciju.

Konkretno, refurbished Nexus 7 je u ponudi i u USA, ali ima garanciju samo 90 dana. Vi zakljucite zasto?

Ja mislim da zaista skype povezan sa mediaserverom ,sto se moze videti na slici. Od kako sam ga napunio pricam skypom

probaj modovan skype, em sto ima dodatne opcije, pri izlasku moze da ugasi pozadinski servis, tako da skype, ukoliko je on, ne trosi bateriju...

probaj modovan skype, em sto ima dodatne opcije, pri izlasku moze da ugasi pozadinski servis, tako da skype, ukoliko je on, ne trosi bateriju...

Ako imas link, baci na PM, hvala unapred!
edit: nasao neke, samo napisi koja verzija i build.

Poslednja izmena:
Ne bih se bas slozio da im nije bilo bas nista.

Refurbished znaci da je uredjaj imao konstrukcionu gresku koja je "popravljena". Kako mi ne znamo koja je greska u pitanju, ne znamo ni kako je otklonjena.
Ovakvi uredjaji tretiraju se kao "used" te se prodaju po znacajno nizim cenama uz smanjenu garanciju.

Konkretno, refurbished Nexus 7 je u ponudi i u USA, ali ima garanciju samo 90 dana. Vi zakljucite zasto?

Hajde da mi ne nagadjamo, reci nam ti zašto? A koliko ja znam, mi nismo u USA; pa se ovde nudi garancija 365 dana. Zašto?
Kao što i jeste rečeno, uredjaji se prodaju sa značajno nižom cenom. Svako ima pravo da se presabere i da proceni da li će da kupi ili ne.
Slušam već neko vreme od nekih ljudi kako Nexus ima konstruktivne greške. Ja stvarno ne znam, kako je moguće da je ovaj uredjaj dobio bukvalno sva prva mesta u maltene svim testovima i godišnjim ocenama za najbolji tablet godine, uključujući i MWC nedavno u Barseloni. Čudni smo mi ljudi ako nam Nexus ne valjda nego nam je Pret*** i goCle??? i Pl**Momo sininim kvalitata, jadni mi.

Nisi me shvatio.
Nisam ja rekao da je Nexus 7 los i nekvalitetan uredjaj. Cak naprotiv, meni se svidja, a cenovno je dobro pozicioniran.

Ono sto ja kazem je da refabrikovanje tj popravka od strane proizvodjaca ukazuje na konstrukcioni propust. O cemu se tacno radi, niko od nas nezna. Koliko je to dobro i dugotrajno popravljeno, takodje.
Da nije bilo propusta, ne bi bilo ni potrebe za popravkom, zar ne?

I ja bih se vrlo rado prijavio za taj skype koji ne koristi media server

Koja je razlika izmedju 1B024A i 1B075A sa 16GB?
I vredi li uzeti 1B012A 16GB Refurbished za 2000 din manje od 1B024A sa 2 godine garancije?

Poslednja izmena:
Instalirao sam modifikovani Skype sa XDA pa cemo videti kako se ponasa media server.

Može li neko da mi odgovori na gore postavljeno pitanje?
Vidim da je Nexus 7 Refurbished 20000, a Nexus 7 na kome ništa nije dirano 22500 din. Isplati li se uzimati nešto što je popravljano ili uzeti nov sa 2 godine garancije?

Vidim da je Nexus 7 Refurbished 20000, a Nexus 7 na kome ništa nije dirano 22500 din. Isplati li se uzimati nešto što je popravljano ili uzeti nov sa 2 godine garancije?
Ta godina garancije svakako vredi tih 2500 din,na stranu sto je tablet popravljan.
Moras sam odluciti tesko ti mi mozemo pomoci.
Za tako malu razliku ja nikada ne bih uzeo popravljan uredjaj.

I još jednom, koja je razlika izmedju 1B024A i 1B075A i 1B012A 16GB?

Idi bolje na 32GB jer nema slota za sd card a jedna igra je 2-3GB, inace su igre fenomenalne na njemu..

Где има Nexus 7 за те паре? :)

Vrh Dno