Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Upravo otisao do GPlay-a da uzmem N7 dock, kad ono rasprodat vec posle par sati...
Glupava strategija Google-a sa prodavanjem jeftinog ali nepostojeceg hardwarea mi ide na #$!#$

Није баш јефтин изађе 50$ а шитина жешћа.

Zar nije 30$+tax&shipping? ne bi trebalo ni 40$ da izadje... medjutim, dzabe

Ne vredi, svaku aplikaciju sam isao clear data -cash. Nemam nomedia fajlove a j......media server me ubija pa ubija :(

Prilozi

• Screenshot_2013-03-08-08-44-40.png
    Screenshot_2013-03-08-08-44-40.png
    101.5 KB · Pregleda: 215
I ja imam problem sa media serverom.Nesto i ne koristim tablet uglavnom je kod zene i primecujem da ga nesto cesto puni kad ono media server kao i kod tebe.

Sad procitah da mozds skype pravi problem. Kao i kad se izgasi skype media server nesto drlja ,kao kad se izgasi skype treba restartovati tablet

Nisam primetio da mi nešto kraće baterija, radi mi normalno tablet, a koristim skype sa tableta svakog dana, otprilike 1 do 1,5h dnevno.

Skype je obično celo veče uključen, tablet nikad ne gasim, kao ni wifi na njemu.

Iimam drugi problem, sa Chrome-om, ako ga updateujem na verziju 25, kao učitava stanicu i na kraju prikaže mi praznu stranu.
Ako ga ostavim na verziji 18 sve radi lepo. Probao da ga resetujem, da mu obrišem data i cache za Chrome, ali isto. V25 uvek prikaže praznu stranicu za bilo koji sajt, v18 radi normalno. Jel se još nekom desilo isto?

Pročitah da može biti od Adblock Plus-a, mada čudno da sa v18 radi a sa v25 ne. Proveriću večeras.

Nego u Gigat***-u ima akcija za refurbished N7 16GB wifi za 19.990. Samo me zanima da li su to oni koje su kupci vratili ili su stvarno nabavili refurbished primerke od Asus-a (verovatno bi se lako videlo po serijskom broju).

Poslednja izmena:
Ja mislim da zaista skype povezan sa mediaserverom ,sto se moze videti na slici. Od kako sam ga napunio pricam skypom

Prilozi

• Screenshot_2013-03-08-17-14-06.png
    Screenshot_2013-03-08-17-14-06.png
    83.4 KB · Pregleda: 165
Nego u Gigat***-u ima akcija za refurbished N7 16GB wifi za 19.990. Samo me zanima da li su to oni koje su kupci vratili ili su stvarno nabavili refurbished primerke od Asus-a (verovatno bi se lako videlo po serijskom broju).

Stizu direkt iz asusa, imali su tako ranije i laptopove. Barem tako kaze prodavac u immou.

Sad procitah da mozds skype pravi problem. Kao i kad se izgasi skype media server nesto drlja ,kao kad se izgasi skype treba restartovati tablet

Ljudi zamenite Skype sa ooVoo. Ima ga za sve pratforme, integrisan sa Facebook-om, 12 ljudi u video konferenciji....

Imam jedan problem ali nisam nasao da se iko zali za istim. Kad prikacim Nexus 7 na PC i prebacujem data fajlove (za igrice) neke fajlove nece da kopira. Pa moram ceo folder od 200 mb da RARujem pa onda da prebacim. Da li je to i kod vas?

Poslednja izmena:
Procitao sam zadnjih 20 strana i search-ovao temu, medjutim nisam naisao na ono sto me interesuje, izvinite ako se ponavljam...

Da li je iko kupio Nexus preko Vip-a ? Kakva su iskustva u pogledu resavanja garancije, kakav im je net, koliko je brz kad ispucas sve gigabajte (moze li se uopste surfovati...) ?
Ima fina ponuda 830 din na 6 rata + 1800 preplata na 2 godine

Kako se ponasa Nexus 7 kao GPS, da li baguje ? Govorim o GPS aplikacaijama, ne o google maps-u

Odlicno radi igo primo i copilot, lock satelita je uvek samo par sekundi, sve bez bagova radi.

Ko je planirao kupovinu, akcija je u toku.
Nexus 7 3G 32GB za ispod 29K.

Mislim da je neka blic varijanta samo jedan dan i samo preko FB-a.

Da li je iko kupio Nexus preko Vip-a ? Kakva su iskustva u pogledu resavanja garancije, kakav im je net, koliko je brz kad ispucas sve gigabajte (moze li se uopste surfovati...) ?
Ima fina ponuda 830 din na 6 rata + 1800 preplata na 2 godine

Ja sam uzeo u Vipu. Sto se resavanja garancije tice, to ne znam, za sad sve radi kako treba. U poslovnici su mi rekli da imam 72h da ga vratim ako ima problema, a posle toga ide na redovnu dvogodisnju garanciju. Net kod mene u Valjevu je oko 4-5Mbit/s down i oko 2Mbit/s up (na telefonu mi je oko 1-2Mbit/s down, ista mreza). Kad ispucas brzina je 64 kbit/s sto je mnogo sporo, nisam siguran da bih imao strpljenja za surf :)

Imam problem, kupio novi otg kabl koji nece da mi prepozna usb flash i 3g modem na nexusu 16gb.Probao sam tastaturu i misa, rade bez problema.Da li mi trebaju neki drajveri ili moram da rutujem i ako moze uputstvo.

Odlicno radi igo primo i copilot, lock satelita je uvek samo par sekundi, sve bez bagova radi.

Ja sam uzeo u Vipu. Sto se resavanja garancije tice, to ne znam, za sad sve radi kako treba. U poslovnici su mi rekli da imam 72h da ga vratim ako ima problema, a posle toga ide na redovnu dvogodisnju garanciju. Net kod mene u Valjevu je oko 4-5Mbit/s down i oko 2Mbit/s up (na telefonu mi je oko 1-2Mbit/s down, ista mreza). Kad ispucas brzina je 64 kbit/s sto je mnogo sporo, nisam siguran da bih imao strpljenja za surf :)

Hvala puno obojici na odgovorima.

@ninjaz koji si paket uzeo ako nije tajna? Kako ga koristis (koje su ti navike) tj. da li uspes sa prosecnom potrosnjom da ispucas sve gigabajte (pokusavam da utvrdim koliki mi paket treba, a nemam prestavu koji elemnti web stranice najvise vuku protoka, tj koje su zahtevne a koje ne)? Da li je zakljucan na Vip karticu ?
@seizmos Kako radi GPS bez interneta (to jest bez Asisted GPS-a) ? Isao bi u inostranstvo pa me interesuje koloko brzo lokuje bez internet pristupa

Pa bez interneta je lock satelita par sekundi.

Ps. Nije ti ovo nokia neka stara pa da se oslanjas na A gps... :d

Hahahahahahah
Ma ja imam nokiu E-52, mislio sam da je to the only way :D :D
Nauci covek nesto novo svaki dan...

Jel koristi neko Lockerpro na nexusu? Mnogo mi je dojajna aplikacija ali me nervira sto kad ga zakljucam ostanu mi softferski dugmici i onda aplikacija gubi smisao... Npr ako zakljucam neksus pin-om kad neko hoce da ga otkljuca samo klikne home softversko dugme i odkljucace ga, ako me kapirate, malo sam ga zakokulio :) jel ima neko iskustva s tim?

ASUS NEXUS 7: akcijska cena od sutra, i vazi i za model sa i bez 3G.
http://www.stecom.rs/index.php?route=product/search&filter_name=nexus

I nesto novo:
Asus eeePAD NEXUS7C Asus-1B012A 16GB Refurbished
Cena: 19.99o,-

Da ne zbuni Refurbished u nazivu.

U petak smo dobili, testirali -> ko bombombobna.
Uredjaj je potpuno NOV, u kutiji, FULL, i pise na jednoj strani refubrisherd. Da ne pise ne bi ni znali da jeste -:)

Da - neotpakovan je, DA - NOV je, i DA - ima garanciju.
Od uvoznika smo dobili inf. da nisu prosli 'fabricki test', vraceni nazad u proizvodju i da su im zamenjeni ekrani.
DAkle, NOVO sve, i skoro upola jeftinije.

Poslednja izmena:
Ako je onaj moj prosao fabricki test onda mogu da zamislim nasta su licili ti koji ga nisu prosli.

Ako je onaj moj prosao fabricki test onda mogu da zamislim nasta su licili ti koji ga nisu prosli.

Da na kutiji ne pise Refurbished , ne bi znao da jeste.

Ja sam pre neki mesec kupio Refurbished i5 13,3'' laptop, platio upola cene, neotpakovan, dobio fiskalni, garanciju, kuckuc sve OK.

JA takodje imam svoj NEXUS 7 (kroz ruke mi je proslo mnogo tablet-a), i tvrdim (moje, subjektivno misljenje) da je kod nas na trzistu u biz.class One Hand tabletima: ASUS NEXUS 7 daleko najbolji uredjaj ako se uzme u obzir placeno/dobijeno.
Ako se zadrzimo u istoj klasi, i podignemo dijagonaluy na 10'', Transformer je daleko ispred ostalih, ali daleko, takodje uzimajuci u obzit placeno/dobijeno.

Tome treba dodati da ASUS kancelarija (Srbija) radi ko svajcarski sat. Ne, ne placaju me da ovako govorim i pisem o njima. Samo prenosim svoja iskustva bazirana na dudogodinjem radu i saradnji i sa ASUS kancelarijom, i naravno poredeci i sa ostalima iz IT sektora (koji su takodje OK, da neko ne shvati ovo pogresno).

Poslednja izmena:
To je sve ok, ja sam samo iznenadjen da je postojala bilo kakva kontrola u fabrici kad je toliki broj skarta zavrsio u prodavnicama. Verovatno na stotine hiljada tableta sa ekranom koji iskace, back light bleadom i mrtvim pikselima.

Igrice mi nisu neku prioritet na tabletu ali ako neko hoce da se malo opusti i zabavi meni ubedljivo najbolja igrica je Great big war ,narodna verizja. Sprzava bsteriju samo tako ali vredi :)

Ja sam se napalio na Temple run Oz, mada me jako iznenadilo da delji ne mogu da se stave na high :) Mislim mogu, ali nije toliko igiva kao na medium podesavanjima...Tegra 3 ???

Nazad
Vrh Dno