Šta je novo?

LG Optimus L9

Potpuno se slazem sa Djilkoshem. 2gb je malo ako neko hoce da igra GTA, NFS i sta ti znam koje jos igrice zauzimaju po 400+ mb...

Apsolutno, a ja ću da ti se pridružim :d. Imam trenutno instalirano cca 100 aplikacija i još 1.1GB slobodnog prostora, a pojedine aplikacije ako sam jednom uključio... A jedino za šta bi moglo da zafali prostora jesu neke gabaritne igrice, tipa NFS koji nije hteo da mi instalira, ali i ne žalim previše, imam tablet za to.

ali i te gabaritne igre skidaju svoj content na SD automatski? 🙂 bar je kod mene tako doduše na drugom telefonu

Tako je kod svih 🙂 Doduse ja se nisam dotakao igara, pricao sam samo o gomili aplikacija koje se ne koriste, a stoje tu 🙂

Sta, dao sam 220e i sad cu da igram nervozne ptice od igrica?
Imam ja druze i nexus 10 tablet, i note2 i s3, ali nije poenta ko sta ima a ko ne. Da bi prilagodio telefon sebi a ne da ga koristis kako su ljudi iz lg odredili treba ti root pristup.
Na l9 bez root-a kartica sluzi samo za slicice, filmice i pesmice. Nikakve igre, programi nece raditi tj nemogu se prebaciti na eksternu memoriju.
Naravno, ko koristi telefon za sms, pozive i facebook, njemu ne treba root, a takvih je ovde najvise.

Dobro decko je nov, naucice ima vremena 😀

Zavisi kako kome. Recimo meni na pamet ne pada da koristim igre na telefonu već na poslu torentujem na sd karticu i kod kuće sa mog neta isto tako 🙂.... to mu dodje jedna bitnija namena
Igre na telefonu kakve god bile me ne privlače.

pa zar novi update Jelly Bean nece da dozvoli instalaciju na externu karticu

Sta, dao sam 220e i sad cu da igram nervozne ptice od igrica?
Imam ja druze i nexus 10 tablet, i note2 i s3....
Pa kad sve to imaš, što bacaš pare za ovu djubrad, pusti nas obične smrtnike da se mučimo sa ovim krševima i sa ,,svega" 2GB memorije! :banana:

cekajte jos par meseci da samsung izbaci s4 pa ce onda da dolaze da kazu kako je s3 djubre i nema dovoljno memorije/cpu itd mora odma da se menja 🙂

Uspešno sam rešio problem nedovoljne veličine interne memorije prateći uputstva sa XDA foruma u pitanju je fora "exchange memories",, sada imam 9GB interne, 2.3 externe i oko 5GB ext2 memorije za aplikaciju link2sd. Fora je da ext kartica bude klase 10 kako se ne bi osetilo usporavanje sistema, root je obavezan, procedura je jednostavna u pitanju je jedna mala skripta i evo sad peglam TDKR, NOVA 3 i most wanted i jos mi prijavljuje oko 3GB slobodne memorije.
Jos bolja stvar sto sve totalno bezbedno, iskljuci se skripta, restartuje fon i opet imate standardnu memorijsku konfiguraciju,)

cekajte jos par meseci da samsung izbaci s4 pa ce onda da dolaze da kazu kako je s3 djubre i nema dovoljno memorije/cpu itd mora odma da se menja 🙂

Imam s3 i potvrdjujem da je,blago receno, krs od telefona.
Preeeeemalo rama,bas se oseti,uzasan lag kod aplikacija kao sto je dialer i kontakti kao i sporo otkljucavanje,sve u svemu touchwiz sucks!!!!!! Dzaba dobar cpu kada je mem uvek skoro 95% puna. Jedino,ali jedino sto valja je amoled. Ostalo? Tesko njesra. Al j.bi ga,hteo sam vrhunski fon i "to" sam i dobio!

S3 je smesan u poredjenju sa Note 2. Kao sto je covek kazao, jedino ekran na s3 valja. A s4, videcemo vec...
Uspesno si resio pitanje memorije jer si root-ovao tel. Da ga nisi root-ovao imao bi samo 1.89gb za aolikacije i igre.
Devojci sam uzeo taj jer je bas taj htela. Tipicna zenska pamet, bitno je samo kako izgleda. S3 nije htela jer je jajast kako ona kaze a htc joj se ne svidja isto zbog dizajna.

Pls, da nas interesuju Samsunzi, ne bi se ova tema ovako zvala... Hvala.

Uzeo supruzi l9 i za taj novac je zakon. Hocu da kazem,da je bio aktuelan kada se pojavilo ovo g.vno od samsunga,definitivno izbor bi bio lg.

Imam s3 i potvrdjujem da je,blago receno, krs od telefona.
Preeeeemalo rama,bas se oseti,uzasan lag kod aplikacija kao sto je dialer i kontakti kao i sporo otkljucavanje,sve u svemu touchwiz sucks!!!!!! Dzaba dobar cpu kada je mem uvek skoro 95% puna. Jedino,ali jedino sto valja je amoled. Ostalo? Tesko njesra. Al j.bi ga,hteo sam vrhunski fon i "to" sam i dobio!
Nemas ti pojma da koristis android,to je problem.
Free ram is wasted ram,to je pravilo koje vazi kod androida.
A sporo ulazenje u message i dialer aplikaciju,kao i wake up lag nije problem do rama nego do exynos chipa,bar koliko sam ja skontao.
malo se raspitaj o telefonu koji posedujes pre nego sto ga ispljujes na forumu.
Cheers 🙂

Ma nije hteo da se zali, nego je hteo da se hvali, al mu ne ide od ruke, a i promasio je temu.

Ne druze moj, vec na ne vredi za dati novac. Ulozeno vs dobijeno je na strani lga. S3 me je totalno razocarao.

Nemas ti pojma da koristis android,to je problem.
Free ram is wasted ram,to je pravilo koje vazi kod androida.
A sporo ulazenje u message i dialer aplikaciju,kao i wake up lag nije problem do rama nego do exynos chipa,bar koliko sam ja skontao.
malo se raspitaj o telefonu koji posedujes pre nego sto ga ispljujes na forumu.
Cheers 🙂

Zar je bitno sta je uzrok problema kada je posledica ovo sto sam napisao? Da li si i koliko koristo s3?
Uzgred,mnogo je srecnije resenje americki sa s4 procom i 2gb rama...
Im,lg l9 sjajan fon za dati cenovni rang i toplo ga preporucujem.

Poslednja izmena:
Pa od čoveka kad vidim da se plaši virusa i preporučuje na Androidu da se instalira neki antivirus ne može se očekivati da nešto zna. Pogotovo sad ovo za RAM da je problem što je zauzet.

NHF alienglobe, ali moraš da naučiš neke stvari, kad već ulaziš u diskusiju.

Slusajte pametnjakovici jednom za svagda. Nemam nameru da se prepirem sa bilo kime oko ovih gluposti. Znaci kazem,i tvrdim,da s3 ne vredi dati novac i da je bio l9 tada kupio bih njega. Ja. Av programi..stvar izbora,licno mislim da su potrebni. Opet,ako neko ne razume,TO JE MOJE MISLJENJE. Da slusaju vas pametne,u predstojece telefone ne bi ubacivali 2gb rama vec 128 ili 64mb jer je vama to i previse. Tacka.

1) Gledam po kojekakvim sajtovima, zvanicnim/nezvanicnim i svaki put naidjem na drugaciju informaciju (ukljucujuci i ovaj forum)...
Jel moze neko da mi objasni koje su tacno razlike izmedju p760 i p768. Negde citam da se razlikuju samo kamere, a negde i nfc i staklo.
Ako imate neki link sa "najpouzdanijim" informacijama, ili da se javi neko ko ima jedan ili drugi ili oba pa da kaze sta se razlikuje od funkcija...

2) Sto se tice kartice, i tu sam svasta procitao... Sta sve mora da se uradi telefonu da bi mogao recimo da instaliram iGO na sd karticu?
I koliko uopste memorije zauzima navigacija sa kartama (da li ima smisla rutovati i capkati po telefonu ako ne planiram da instaliram igrice vec samo navigaciju)?
Da li pre i posle prepravke kartica moze da se koristi za redovan prenos podataka kao na usb flesu (preko kabela povezan na PC)?
Komplikovano pitanje: Ako se telefon rutuje, instalira navigacija na karticu, da li moze da se derutuje a da navigacija i dalje radi (cuo sam da nije bas najbezbednije imati rut ovlascenja na linuxu)?

3) Koliko vidim ovaj telefon ima sve moguce tehnologije, naravno brzina je srazmerna ceni... Da li ima neko ko duze vreme koristi ovaj telefon i da mu je bas zafalila neka funkcija koju l9 eventualno nema?

Ne morate mi sad sve objasnjavati, ali ako moze par pouzdanih linkova...
PS Jel znate kako se sad krecu cene, gde je najpovoljnja l9ka? Jel imate neku prodavnicu za preporuku (u NS ili sa dostavom)?

Hvala!

Kao neko ko je 6 meseci koristio s3, pa sad presao na lg l9. Ne mogu da se slozim da je s3 krs. Za klasu je iznad lg-a (opet kosta 2 klase iznad) 🙂
Sve je bolje: kamera podosta, ekran isto, baterija malo, softver (mada i l9 lepo radi).
Za 200 evra LG je jako dobar izbor ali ne moze da se poredi sa s3 ni u ludilu.
Eto opet samo MOJE misljenje 🙂

Kao neko ko je 6 meseci koristio s3, pa sad presao na lg l9. Ne mogu da se slozim da je s3 krs. Za klasu je iznad lg-a (opet kosta 2 klase iznad) 🙂
Sve je bolje: kamera podosta, ekran isto, baterija malo, softver (mada i l9 lepo radi).
Za 200 evra LG je jako dobar izbor ali ne moze da se poredi sa s3 ni u ludilu.
Eto opet samo MOJE misljenje 🙂

@ magnumns
procitah da je razlika u nfc, kameri i kao 768 ima gorilla, a 760 nema.
mada na ekranu nemam ni jednu tackicu posle 2 meseca (na s3 su mi se vrlo brzo pojavile mikro ogerbotine)
Jedino sto mi fali je bolja kamera ili malo vise interne memorije.

Hehe,idemo u krug. Za kraj ovog offa,i dalje imam s3 ali nisam zadovoljan istim jer smatram da ne bi smeo da ima ove probleme koje sam naveo,plus problem sa budjenjem u deep sleepu koji je nasumican i bla bla bla (mozemo do sutra.),s obzirom na cenu istog. The end.

@magnumns
Meni je ovaj telefon skroz kompletan tj nista mi nije zafalilo. Za moje potrebe je super.
Sto se tice navigacije, ne moras da ga rutujes da bi je instalirao.
Naravno da moze deroot, samo ne znam kako ide sa L9 posto se malo teze rootuje. (ja nidam ni probao, nemam potrebe za time)

Ha, ha, otisli ste u zestok off topic. Zadnje dve strane nisam ni morao da citam jer nista korisno o telefonu nisam procitao. Ne razumem svrhu da se porede s3 i l9. Mozemo da razglabamo o isplativosti ova dva telefona, ali u nekoj zasebnoj temi, a ne ovde. Licno i ja mislim da s3 ne vredi te pare, doduse nisam ga dugo cackao, ali mi ne odaje utisak kvaliteta, to je moje misljenje naravno. Ja se licno lomim izmedju L9 belog i prestigio 4500 belog. Bele L9-tke su dosta retke, verovatno zato sto su operateri davali 760 verziju.

Nazad
Vrh Dno