Šta je novo?

6970 pukli propeleri savet za zamenu

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Imam 6970 Power color i pukli su mi propeleri ne pitajte kako.Koji kuler fan da kupim kako bi sredio ovo?
PowerColor_PCS_Radeon_HD_6950_Video_Card_Front_Full_HSF_01.jpg

I mene zanima ovo. ne samo za ovu kartu vec generalno. Sta raditi kad pukne vent na karti ? Gde naci takav isti ili slican i kolko je tesko promeniti takav vent u kucnoj radinosti ? Uzmimo u obzir da karta nije u garanciji.

To sam se i ja pitao, u principu fizicki bi ventovi trebali da su odvojivi od samog grila koji naleze na naponsku i GPU a sad , ako bi ieventualno skinuo ventove i stavio neke svoje npr 2x120mm sa recimo 2000-2200rpm i 100cfm, dali je moguce prekonektovati obican kabl sa 3/4pin venta na ona 3 pin konektor na grafici?

Genralno sad gledam ovo je neki krs fan, ne vidim razliku od fana za PSU od 9cm kapiram da mogu da kupim dva fana i da izvadim samo propeler samo treba da nalegne na ovaj lezaj ja to iskreno ne znam da uradim ali kapiram da ima ljudi u nekom servisu ko ce mi to zavrsiti.
Moja prva ideja je da zalepim super lepkom sve :)

Moze savet koji ce kuler najbolji biti za tu akciju da zamenim sa ovim opet kazem 9cm je precnik jel trebam na jos nesto da obratim pri kupovini.Grafa je pod garancijom ali ko ce mi ovo uvaziti realno:-devil-:

Prilozi

• IMG00046-20130227-2138.jpg
    IMG00046-20130227-2138.jpg
    238.3 KB · Pregleda: 155
  • IMG00045-20130227-2138.jpg
    IMG00045-20130227-2138.jpg
    337.7 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
Reklamiraj pa ako prodje prodje. Kazi da je samo od sebe otpalo, los kvalitet, sta li je ...

Ma zakaci te dve 9ke na molex I postavi/zakaci na mesto starih ventova I vozi dalje :)

Mislis da skinem skroz plastiku sa kulerom i kupim dve 9ke i vozim to je ok dok sljakam sa grafom ali treba to sutra i prodati :)

Krenuo sam u rasturanje :) Kako da skinem propeler vidim ovaj mali osigurac jel se to vadi.

Prilozi

• IMG00049-20130227-2220.jpg
    IMG00049-20130227-2220.jpg
    284.4 KB · Pregleda: 157
  • IMG00048-20130227-2219.jpg
    IMG00048-20130227-2219.jpg
    289.1 KB · Pregleda: 151
  • IMG00047-20130227-2219.jpg
    IMG00047-20130227-2219.jpg
    421.4 KB · Pregleda: 153
Ako ti je karta u garanciji budi pazljiv ;)

da vadi se osigurac....imam ja jedan od te graficke ispravan,kompletan sa ovom nosecom plastikom.

Skinuo sve lagano sutra idem da nadjem kuler isti vratim na ovo i cao 5 min posla.Realno nemoze ni sa garancije da provale da sam rasturao nikada :-devil-:

Prilozi

• IMG00052-20130227-2238.jpg
    IMG00052-20130227-2238.jpg
    394.2 KB · Pregleda: 148
  • IMG00051-20130227-2238.jpg
    IMG00051-20130227-2238.jpg
    418 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Hocu sto je najgore sad gledam po it svetu, pc berza ko da niko vise fan kulere ne uvozi izem ti zemlju. Znaci bukvalno tri fana od 9cm sam nasao na koji se prodaju po ovim sajtovima bice ovo potraga vidim.

A da bi bilo jos gore imao sam bar tri cetri ovakva fana po fiokama i ispoklanjao sve :wall:

Poslednja izmena:
nisu ti se valjda to sudarile karte dok su kopale?

Vidi za prvu pomoc montiraj 2x12 klasicne ventove, direktno na metalni kuler. Dok ne nadjes orginalne devetke, da ti ne stoji grafa na stolu.

Krni dve 12tice dok tragas za coolerom, da ne zevaju karte badava..

Svaka cast kako si rasklopio, nemas mira dok ti to ne opravis :d. Bas me zanima jel ces uspeti da zamenis.
BTW Reci bre ljudima sta je bilo, posto nije bilo neke vece stete, bar da ih nasmejes :d
Zakon inercije je cudo...

Hahah pa aj prava prica je da sam proverio na poslu da li mi komp hesuje i ono vidim komp da je stao i zovem ''kevu'' da mi resetuje ceo sistem koji stoji ono na pola fioke nesto nabuzio ali sam kevi obljasnio gde je dugme na ploci za reset.

I tako keva krece u misiju da resetuje masinu vec se kezim :) i posto prica sa mnom jos uvek na mobu cujem samo njenu vrisku i uzvike sve pada pada pada....a ja na sljaci umirem ocu da izletim sa sljake :wall: od muke reko ode sve u P... lepu.
Srecom nista nije doduse pao PSU ali radi sve ok a ona kako je zakacila prst tako je valjda gurnula grafu na grafu i eto cele zbrke sada show.
Sve u svemu ja sam kriv za sve ali keva mi se pojela ziva :) i jedva sam uspeo posle da je smirim.
A Pajam24 dosao u izvidnicu jos mi posolio so na ranu u fazonu nista vise ne radi idi bre Pajo hahhaha srecom sve radi osim ovih propelera.
By the way hvala Pajo opet.

Poslednja izmena:
Hahahahaha :D Keva htela da resetuje komp!:D Sirota zena se stvarno istraumirala jako...BTW nisam solio so na ranu, nego nije htelo da bootuje kad god je neka grafa bila u prvom slotu, zato sto nije fixirana valjda,pa se mrdalo, drago mi je i da prvi slot radi sad.

E a ozbiljno pitanje za poznavaoce... Jel zamenom propelera moze da se dobije na tisini grafe?

Od reklamacije nema ništa, provereno.
Ja sam tako slučajno polomio na 6770, zalepio ih super lepkom, i radilo bez problema dok sam fan nije crkao od sebe.
Spakovao grafičku u kutiju, odneo na reklamaciju, sačekao par dana odgovor da je reklamacija odbijena zbog fizičkog oštećenja fan.
Vratili mi karticu sa polomljenim perajima koje sam ja zalepio.

Pa i logicno je da se ne uvazava garancija za tako nesto... Pa nije to KASKO osiguranje :)

ma i meni je drug-laik maltene iscupao lan port iz mikrot rutera...taj port nije vise u funkciji..zamolio ga da raskaci lan jos mu pokazao koji, ali nisam mu pokazao da ima zabicu na konektoru..heh..

A mene interesuje kako može (sama od sebe) da pukne lopatica ventilatora. Za sve ove godine čačkanja oko kompjutera, takav slučaj jedino mogu da zamislim kao nesrećni slučaj pipkanja (da vidi dal se vrti, ko upaljačem jel curi gas iz boce, hehe), ili da je upao neki kabl ili nešto u nekom neurednom kućištu...
Što se tiče popravke, lepljenje ne dolazi u obzir, nikakav superlepak na toj površini lepljenja neće držati, a neki tečni metali ili sl. sa zadebljanjem, menjaju balans pa to ne može tako šljakati. Na postojeću rešetku (nosač venta sa statorima) možeš samo identične rotore nabaciti, ako nađeš tako nesto. Ako ne, hlađenje možeš uraditi bez problema na stotinu raznih načina i sa napajanjem sa kartice i sa moleksa, a kako - to ćeš videti tek kada budeš znao šta pogodno od ventilatora može da se nabavi. Ja se zaista ne sećam da sam video u radnjama neke dobre ventilatore (ove 90mm) za novije grafičke, mislim da ćeš moradi raditi neku alternativu... ili kod nekih servisera, sa neispravnih grafičkih da uzmeš polovno.

Poslednja izmena:
Nisam ni napisao da se peraja sama polimila...?

Ma ok, nego čitam redom postove (sad vidim da sam baš preskočio taj gde pričaš o 6770 itd. na poslu sam, pa sam preleteo očima) i onako steknem utisak, da svi o tome pričaju onako kao najnormalnija stvar, hehe. Zato reko - jel sam ja lud, ili ima dosta takvih slučajeva. Nikakva kritika na tvoj račun. Napravio sam ja i mnogo većih sranya i šteta, al' ko ne čačka, taj nikad ništa i ne nauči. Tako da, opušteno. Mislim da je najviše ljudi upropastilo matičnu ploču šrafcigerom kod montiranja hladnjaka na procesoru (Socket A, 478, itd...)

Poslednja izmena:
Skinuo sve lagano sutra idem da nadjem kuler isti vratim na ovo i cao 5 min posla.Realno nemoze ni sa garancije da provale da sam rasturao nikada :-devil-:
Neće da može, samo od identičnog ventilatora, taj prsten unutra je permanentni magnet koji stoji nekoliko stotih od mm od jezgra, mora mnooogo toga da se pogodi od nekog drugog. Plus prečnik osovine, tip ležaja, stvarno mala šansa.

Ma ok, nego čitam redom postove (sad vidim da sam baš preskočio taj gde pričaš o 6770 itd. na poslu sam, pa sam preleteo očima) i onako steknem utisak, da svi o tome pričaju onako kao najnormalnija stvar, hehe. Zato reko - jel sam ja lud, ili ima dosta takvih slučajeva. Nikakva kritika na tvoj račun. Napravio sam ja i mnogo većih sranya i šteta, al' ko ne čačka, taj nikad ništa i ne nauči. Tako da, opušteno. Mislim da je najviše ljudi upropastilo matičnu ploču šrafcigerom kod montiranja hladnjaka na procesoru (Socket A, 478, itd...)

Ma ok, ja sam ih bio zalepio super lepkom i to je radilo najnormalnije, kao da se nista nije ni desilo, ali ovi iz altija mi polomise kad je bila kod njih na servisu. :D

Vrh Dno