Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Verovatno da ne moze posto menjanjem napona u afterburneru se nista ne menja, puca na istim klokovima bez obzira da li povecavao napon ili ne. Samo power limit na max, kod mene je 114%. Core clock max ide +80mhz i to dodje 1100mhz, a memorija na +350mhz. Boost ide na 1280mhz sto je sasvim solidno, a max temperatura ide na 73. Jedan problem sto sam primetio sa kartom je kad pustim novi 3d mark i u prvom testu cuje se pistanje iz karte, a nisu ventovi. Kada igram igre pistanja nema.

Ja u afterburneru ima opciju za promenu voltaze, i mogu da je menjam

Imam i ja tu opciju i mogu da postavim bilo šta ali se napon ne menja, maksimalan je 1,175V.

Jedan problem sto sam primetio sa kartom je kad pustim novi 3d mark i u prvom testu cuje se pistanje iz karte, a nisu ventovi. Kada igram igre pistanja nema.

Čuju se zavojnice (solenoidi) i to jeste neprijatno ali nije štetno niti utiče na funkcionisanje karte.

Poslednja izmena:
Ako vam je do OC-a otkljucajte napon i powertarget i gruvajte jace klokove.
@treci
Koji Afterburner koristis?Sa PE kartom mozes da varas napon i da stabilizujes vece klokove.
Boost je negde oko 1300 Mhz stabilan,zavisno od primerka!

Poslednja izmena:
Otkljucao sam napon i power target stavio na max i povecanje napona nista ne utice. Max boost je na 1280 a memorija 6700. Afterburner je 2,31. Znaci podigao sam base clock za 80 i sad je 1100 a boost ide 1280 i to je sa naponom na def, a kad podignem napon ostaje isto, ni makac dalje.

Nisam mislio na otkljucavanje napona iz Afterburnera vec da otkljucas bios!
Tad imas dostupan napon od 1.21v i powertarget do 150!
A probaj sa 2.2.3 Afterburnerom jer su mi cudne vrednosti koje dobijas.
Kako je kod mene..

GTX 660 Ti Afterburner.jpg

Instalirao sam 2.2.3 afterburner. Interesuje me sta si stavio za memory voltage i aux voltage?

Aux gurni do kraja slobodno a memoriju mozes +30 ako hoces da izvlacis bas maksimalne klokove da je bas iscedis.
Inace ti ne treba napon za memoriju jer i ovako ide 300 Mhz + !

Nisam imao vremena da isprobam zbog problema kojih sam imao prethodnih dana. Skinuo sam afterburner 2.2.3 i sve sljaka kako treba. Hvala PCBeast :wave:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    224.7 KB · Pregleda: 65
Paradigma je u pravu. Napon se mogao menjati - u novijim verzijama Afterburnera (posle 2.2.3) napon je lokovan i nema menjanja.

Da li ima neko msi model oc sa jednim ventom i kakva li je ona za 27k?

Isto sam razmisljao o njoj, ali sam brzo odustao. O toj karti nema ni jednog reviewa na netu, a PE je nahvaljena na svakom. Dobija se dobar hladnjak sa njom, fabricki OC, bolje komponente.... Jednostavno za 2,5k din. razlike bolje uzmi PE da te ne boli glava

ukratko znaci da vhigh u fullhd bez GTX680 nece da moze.

@edit Ili barem 670-tka.

Dvoumim se jer imam povoljnu kombinaciju za 660, ili da se pruzim jos malo za 7950 ili 660ti? Mislim uopsteno za sve igre...

GTX 660 Ti sve na max u Crysis 3 sa FXAA ima sasvim pristojan FPS ,ako se karta namunji FPS se krece od
41-45 konstantno (na otvorenom) ..U tom opsegu varira bez padova tj preteranih varijacija..

Uzmi MSI PE GTX 660 Ti,pogotovu sto si na toj ivici budzeta,neces pogresiti 100% !

Vrsi isto kao i GTX 670 i HD 7970 i slicne karte kad se overklokuje, sve te karte overklokovane su jako blizu... Na primer HD 7970 je prema testovima klok za klok u proseku brza 5% od HD 7950.

Hvala, nisam puno pratio karte iz tih visih serija. Znaci GTX670 ima dosta visu OC marginu od GTX660(Ti) serija?

To je prosti yes no question. Sta je tesko da mi odgovoris?

GTX 660 Ti sve na max u Crysis 3 sa FXAA ima sasvim pristojan FPS ,ako se karta namunji FPS se krece od
41-45 konstantno (na otvorenom) ..U tom opsegu varira bez padova tj preteranih varijacija..

Uzmi MSI PE GTX 660 Ti,pogotovu sto si na toj ivici budzeta,neces pogresiti 100% !
Da GTX 660Ti je neka pristojna karta za Crysis 3, ali daleko od toga da fps ne pad ispod 40, pada to samo tako i na 30-31, a ima i mesta gde je 27-28 posebno prva misija, kisa, platforma, pa 100 cuda, da ne ualzimo u detalje, tu i gtx680 grca ispod 40. Video, probao, tako da .... smanjimo malo tu ribu, nismo pecarosi. ;)

Crysis 3 je stvoren za 1920 uz GTX Titan, to se vidi na milion mesta. Cak ni GTX 680 debelo OC po meni nije adekvatan za tu igru. I da... necu da teram FXAA, necu ni MSAA, ali hocu onaj drugi po redu i to u 2x, (medium).
Za 2560 i Titan jedva ima snage, tako da.... i to sam proverio (nemam Titan) kombinacijom uz debelo OC 7950 u CrossFire, radi kako treba (drugo nisam imao pri ruci), ali bi godilo i brze. :D

Ako za vikend bude vremena mozda se i isproba 2x 7970 Gigabyte, pa OC na 1200Mhz u 2560 rezi. Obavezni su poslednji drajveri naravno... a posle zezaju neki programi... pa mora skidati drajvere dole... sto cuda, no videcemo...

To je prosti yes no question. Sta je tesko da mi odgovoris?

MSI GTX 670 PE i MSI GTX660Ti PE kada se porede:

1. GPU na obe ide slicno
2. Memorija na GTX670 PE je kilava, slabo to ide gore, dok na GTX 660TI PE "sabija" kako se to overklokuje.

Naravno GTX670 i overklokovan ostaje brza karta, ali se def vs. OC rezim razlika smanjuje. Kada obe OC do max, GTX 670PE ostaje brzi od 10-20%. U Crysisi 3 je to oko 10% jer igra nije gladna mem protoka koliko broja SP.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala, nisam puno pratio karte iz tih visih serija. Znaci GTX670 ima dosta visu OC marginu od GTX660(Ti) serija?

Imaju slicnu OC marginu, ali je GTX 670 svakako jaca, sad od igre zavisi koliko, nege je i veca razlika, negde nije tolika, uz antialiasing je GTX 670 jos jaca, dok GTX 660 Ti malo podbacuje (opet zavisi od igre). Imas testova bas puno pa pogledaj.

@GoranM

Od tebe se zaista nisam nadao da ces da me prozivas pogotovu ne na ovakav nacin.
Nije lepo zaista!
Do sad si ukapirao da sam precizan i da uvek isticem cinjenice.
Zbog cega bi ja preuvelicavao?!

Sad kucam sa laptop-a,evo ti neki shootovi,imas lepo i klokove karte ...
Pogledaj scenu kada je ono nevreme,tad bas zateze grafiku!
P.S.U zatvorenom prostoru FPS ide preko 50 fps,predje i 60 fps!
Ne znam sad na pamet bas u frejm ,igru sam ostavio da odigram kasnije kad stigne SLI ;)

P.S.Obidji thread sa GTX670 PE pa pogledaj koliko memorija ide..
Jedan od primera :
attachment.php

Cak moze i vise da se namunji od GTX 660 Ti zavisno od primerka..

Pozdrav!

Prilozi

• Crysis3 2013-02-23 02-53-34-40.jpg
    Crysis3 2013-02-23 02-53-34-40.jpg
    222.9 KB · Pregleda: 88
  • Crysis3 2013-02-23 03-22-34-11.jpg
    Crysis3 2013-02-23 03-22-34-11.jpg
    369.7 KB · Pregleda: 87
  • Crysis3 2013-02-23 19-35-34-30.jpg
    Crysis3 2013-02-23 19-35-34-30.jpg
    423.7 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
@GoranM

Od tebe se zaista nisam nadao da ces da me prozivas pogotovu ne na ovakav nacin.
Nije lepo zaista!
Do sad si ukapirao da sam precizan i da uvek isticem cinjenice.
Zbog cega bi ja preuvelicavao?!

Sad kucam sa laptop-a,evo ti neki shootovi,imas lepo i klokove karte ...
Pogledaj scenu kada je ono nevreme,tad bas zateze grafiku!
P.S.U zatvorenom prostoru FPS ide preko 50 fps,predje i 60 fps!
Ne znam sad na pamet bas u frejm ,igru sam ostavio da odigram kasnije kad stigne SLI ;)

P.S.Obidji thread sa GTX670 PE pa pogledaj koliko memorija ide..
Jedan od primera :
attachment.php

Cak moze i vise da se namunji od GTX 660 Ti zavisno od primerka..

Pozdrav!

Cek, cek, nisam siguran da se razumemo. Govoris o GTX660Ti i Crysis 3 na Very High sa FXAA u 1920x1080, a kacis ekrane testa u warhead. Taj MSI GTX 660TI PE sve i da "prorice buducnost" nije vise od 10% brzi kada se OC od moje GTX 660TI referentne takodje OC koliko ona moze. ISpada da ako meni pada na 32-33 tebi ne apda ispod 40. Ili sam ja lood ili gloop pa kad sam imao 26-27 nisam dobro video. Da ne ulazimo dalje u polemiku.

http://www.guru3d.com/articles_pages/crysis_3_graphics_performance_review_benchmark,7.html

Ovde iams 1920x1200, niej to daleko i GTX660TI daje prosek od 38fps, a sve i da se OC, pa i da ide u 1920x1080 ne bi imao prosek bolji od 45fps. Prosek je svakako "sarma", a kupus i meso su ono sto se racuna, tako da itekako ce SVAKA GTX660Ti ma koliko "namunjena" padati do 33-34 a meni izvini to nije dovoljno igrivo. Sa GTX680 "namunjenim" pdadce to i na 38-39 i to je taman na granici da se "prezivi". To znamo i ti i ja i svi ovde na forumu. Crysisi 3 jeste JAKO zahtevan i po meni to ej potpuno OPRAVDANO jer igra izgleda 2x bolje od prvog sledeceg konkurenta na presto igre sa najlepsom grafikom. Ocekivali smo to, treba tako i d abude, ne bi inace imali nikada napredak da nema ovakvih igara.

Veliki pozdav i bez nervoze, niko nikoga nije "prozivao". ;)

Inace na ona 3 SS iz C3 i ja imam isti takav fps, a opet ima mesta gde je 32-33.

Poslednja izmena:
Gorane ocito imas pad koncetracije,procitaj dobro sta sam pisao u postu.
Warhead sam ti ostavio kao primer za oc potencijal memorije kod GTX 670 PE i to iz naseg threada na benchmarku..
Sto se tice Crysis 3 ja igram na 1920x1200 ne na 1080p razloika postoji u nekoliko frejmova..
Setovanja su kao sto sam i rekao ta rezolucija sve na Very Hi ,16AF + FXAA !
FPS nema pada na tako niske brojke koje ti pominjes vec upravo onako kako sam ja opisao..
Ti nisi uzeo u obzir i razlicitost platforme kao i sam CPU koji daje boilje rezultate u ovoj igri pogotovu sto je kod mene jako visok klok
sto znaci da mi je minimalni fps takodje visok!

Najmanji FPS koji sam video je na samom pocetku kad je ona kisurina i tad je bilo isdpo 40 fps-a,36-38 fps-a tako nesto..
Sve posle toga je totalno cool za ovakvu igru!
A SLI ganjam upravo jer hocu da imam konstantnih 60 FPS-a ;)

2 nivoa sam odigrao i tu sam stao,nisam video drastican pad FPS-a jer jednostavno se krece u tom opsegu.\
Covek kome se predlozio GTX 660 Ti PE mislim da ima Sandy Bridge koliko mi se cini tako da bi imao iste ili slicne rezultate kao ja!

Ne znam kakve si linkove kacio jer ne mogu da otvorim na ovom netu!

P.S.Prozivanje je samim tim sto pominjes ribolovacke price ma koliko to bilo u saljivom kontekstu ali meni kao meni koji sam godine posvetio grafickim kartama to je uvreda jer tada ispada kao da lazem - ribolovci - najveci lazovi!

Ovo ne menja nista u odnosi izmedju mene i tebe samo ukazujem na gresku!
Uzivaj,pozdrav..

Poslednja izmena:
E pa ovako:

1. i ja se igram u 1920x1080 sa VeryHigh i 16xAF i FXAA ili 2xAA. Imam u svim tim scenama "otvorenom" slican fps kao ti.
2. prva misija na "brodu" kada pada kisa, 100 cuda, dosta ima mesta gde pada na 31-32. To znamo i ja i ti. Ona eksplozija tankera sto si stavio i meni je to 40-42, tako da sve zavisi od izbora scene gde gledas.
3. Nigde ja nisam rekao da nije igirvo u 1920x1080, ali meni se tako ne svidja. Prosto necu da pada ispod 40, a da budem iskren ni ispod 50. Mami me da zamenim plocu i CPU ne zbog samog procesora, matori i5 750 nije za bacanje, vec zbog SLI podrske.
4. Ova igra prosto "prodise" u 1366x768 ili 1280x720. Probaj i sam, prosto mis ide prirodno, kad drzi 60-70fps to je sasvim drugi osecaj nego 35-40.
5. Ova igra se koristi lepo trikovima da kad je u drajverima, a jeste po default, ukljucen "max prerender framse=AUTO", da kad se zaustavis i imao si 35-36, fps raste na 40-45 od cistog stajanja i ne kretanja. Onda stojis u mestu i samo malkice ljuljas misa, pravis male kruzne pokrete, da ne pomeras previse, ali cisto da menjas "frejmove" i da vidis, kako se vraca na 35-36. Dakle radi taj "pre render frames". Uz tu tehniku tih 35-36fps, a bogami i 40-45 ne izgleda kako treba i ne izgleda prirodno. Proveri sam ovo. Videces da je to tako. Tek u nekoj nizoj rezi npr. 1366x768 mozes osetiti razliku "glatko" i "igrivo". Opet akzem volim visok FPS jer je ovo pucacina i meni treba 50-60fps. :D

E to je ta razlika, igrivo i glatko. Evo i par SS.

Prilozi

• Crysis3 2013-02-28 19-35-32-17.jpg
    Crysis3 2013-02-28 19-35-32-17.jpg
    904 KB · Pregleda: 76
  • Crysis3 2013-02-28 19-35-35-45.jpg
    Crysis3 2013-02-28 19-35-35-45.jpg
    919.5 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Gorane ocito imas pad koncetracije,procitaj dobro sta sam pisao u postu.
Warhead sam ti ostavio kao primer za oc potencijal memorije kod GTX 670 PE i to iz naseg threada na benchmarku..
Sto se tice Crysis 3 ja igram na 1920x1200 ne na 1080p razloika postoji u nekoliko frejmova..
Setovanja su kao sto sam i rekao ta rezolucija sve na Very Hi ,16AF + FXAA !
FPS nema pada na tako niske brojke koje ti pominjes vec upravo onako kako sam ja opisao..
Ti nisi uzeo u obzir i razlicitost platforme kao i sam CPU koji daje boilje rezultate u ovoj igri pogotovu sto je kod mene jako visok klok
sto znaci da mi je minimalni fps takodje visok!

Najmanji FPS koji sam video je na samom pocetku kad je ona kisurina i tad je bilo isdpo 40 fps-a,36-38 fps-a tako nesto..
Sve posle toga je totalno cool za ovakvu igru!
A SLI ganjam upravo jer hocu da imam konstantnih 60 FPS-a ;)

2 nivoa sam odigrao i tu sam stao,nisam video drastican pad FPS-a jer jednostavno se krece u tom opsegu.\
Covek kome se predlozio GTX 660 Ti PE mislim da ima Sandy Bridge koliko mi se cini tako da bi imao iste ili slicne rezultate kao ja!

Ne znam kakve si linkove kacio jer ne mogu da otvorim na ovom netu!

P.S.Prozivanje je samim tim sto pominjes ribolovacke price ma koliko to bilo u saljivom kontekstu ali meni kao meni koji sam godine posvetio grafickim kartama to je uvreda jer tada ispada kao da lazem - ribolovci - najveci lazovi!

Ovo ne menja nista u odnosi izmedju mene i tebe samo ukazujem na gresku!
Uzivaj,pozdrav..

Nema ljutnje, nikoga nisam hteo da vredjam, samo sam skrenuo paznju na neke detalje.

Poslednja izmena:
To sam i ja pomislio ali mi je prosto neverovatno da je tolika razlika u fps-u.

Ljudi, procesor i klok ocigledno imaju solidan uticaj na FPS. http://www.techspot.com/review/642-crysis-3-performance/page6.html

Pogledajte prilog 108509 Pogledajte prilog 108510

PCBeast ima odlican CPU i jako OC-ovan, sto mu najverovatnije i donosi nesto bolji FPS.

Nije do toga, probao sam CPU od 3,2 do 4 Ghz da OC, nikakve razlike nisam imao. To moguce da ima ogranicenja za medium kada je fps u zoni 60-80fps kao u testu, a u very high u 1920x1080 ocigledno je GPU ogranicenje jer se vrtimo izmedju 35-40fps.

Poslednja izmena:
Koje napajanje moze da tera 660ti u sli, je li dosta 650 cft chiftec?

Nazad
Vrh Dno