Šta je novo?

GeForce Titan?

• Začetnik teme Začetnik teme Borat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka roba ima svog kupca.Ako je cena ta o kojoj se spekulise onda je to definitivno namenjeno za elitu, za najvece entuzijaste.
Svakako smrtnici kao mi je nece uzeti jer realno je rec o velikoj sumi novca za jedno parce hardvera.
Sto se tice marketinga to je pogresna definicija za ovakav slucaj.
Karta postoji (postojace) u zvanicnoj prodaji ,bazirana je na GK110 (o kome se govorilo da ne postoji) i nije paper launch.
Da je drugacije moglo bi se reci da je marketing da ne podsecam sad na jedan pravi primer 😉

Ovo specifikacija, ako je tačna, je identična Tesla K20X GPU...

Bas tako, a upravo zbog toga mi se i cini da navedeni taktovi nisu konacni jer ovako konfigurisana sa 2688SP i 732MHz ne bi bila vise od 35% brza od GTX680. Sacekajmo taj 18 februar pa da vidimo sta ce ispasti.

http://flyingsuicide.net/news/exclusive-geforce-gtx-titan-performance-leaked/

geforce-titan-3dmark11-xtreme-preset-performance-1.jpg

Po ovim rezultatima Titan bi trebao da kosta ispod 800e da bi bio iole realisticno ocekivati da ce ga neko kupiti (ako se racuna da je 690 1000e).

Po nama bi bilo ali po 3D Mark-u i nebi.
Ovde je GTX690 svega 23% brza sa cenom od 1000$.
Ako napravis paralelu odnos ulozeno dobijeno sa cenom od 800$ dolazis upravo na to 😉
Sad cu ti pojasniti kako i oni to gledaju mada je to bezobrazno za njihove strane.
Uracunace launch cenu GTX680 kroz performanse i uporedice sa Titan.
500$+57% opet dodjemo negde na cenu od 800$.
Okreni obrni ta se cifra vrti.
Tako su iskalkulisali i GTX690 u odnosu na GTX680.

Vise nema onog starog pravila gde se znala prava cena Hi End karte.
Od kako je krenula ta euforija sa cenama pocev od predstavljanja AMD-ove serije 7xxx sve je otislo u tri lepe!

GK110 jeste veliki chip ali je i Fermi GF100 bio velik chip pa i GT200!
Ne verujem da ih bas toliko kosta da cena bas mora da bude toliko visoka!
@Gorane
I ja sam da se saceka,ali mislim da su ovo ipak neke realne cifre.
A GTX690 moze da varira iz vise razloga,pitanje je koji su i driveri,mozda je karta malo trotlovala a
na kraju krajeva mozda je i rezultat smanjen da bi Titan izgledao sto jaci:d
Ali sudeci po OBR do sad nije gresio tako da mu se moze verovati na rec😉
P.S.Zavisi kako su postavili rezultat da li je overall ili samo GPU?!

Poslednja izmena:
Po nama bi bilo ali po 3D Mark-u i nebi.
Ovde je GTX690 svega 23% brza sa cenom od 1000$.
Ako napravis paralelu odnos ulozeno dobijeno sa cenom od 800$ dolazis upravo na to 😉
Sad cu ti pojasniti kako i oni to gledaju mada je to bezobrazno za njihove strane.
Uracunace launch cenu GTX680 kroz performanse i uporedice sa Titan.
500$+57% opet dodjemo negde na cenu od 800$.
Okreni obrni ta se cifra vrti.
Tako su iskalkulisali i GTX690 u odnosu na GTX680.

Vise nema onog starog pravila gde se znala prava cena Hi End karte.
Od kako je krenula ta euforija sa cenama pocev od predstavljanja AMD-ove serije 7xxx sve je otislo u tri lepe!

GTX 690 je 880eur kod nas. pa gledano prema tome sve preko 600-650eur, ako je suditi po ovim rezultatima, ne bi imalo nikakvog smisla. Zar ne treba svaka generacija da donese napredak, tj. brze za iste pare, ako nije tako onda bi tapkali u mestu, a cene bi rasle. Sve se to sa ATI 7000 serijom poremetilo. Kada sam pre godinu dana to rekao popljuvali me AMD-ovci samo tako, a gledajte sada sta nam se dogadja. Sony PS4 izlazi sa 7950 grafikom ceo i kompletan za 400$ i samo iz obesti M$ i Sony sve konzole imaju "prepisanu" cenu samo u drugoj valuti, pa ce s toga biti 400EUR u Evropi. Nema vez cak ni to, pa sve i da je 400, a treba vam 270-80 samo za ATI7950., a gde je 8 core CPU, pa memorija, hdd, bluray, kuciste, napajanje, gamepad? Strasno kako su se i NVidia i ATI obezobrazili.

Poslednja izmena:
Ja se slazem..Pravilo vise ne postoji,sve je otislo predaleko!

Evo sad sam malo gledao neke rezultate 3D Mark11 Extreme..
Ne mogu da nadjem sa novim driverima ali ranije su GTX690 davale oko 5400 do 5800k!

Update:
Evo sa legitreviews ,driveri 313.96

3dmark11-x.jpg

Poslednja izmena:
GK110 jeste veliki chip ali je i Fermi GF100 bio velik chip pa i GT200!
Ne verujem da ih bas toliko kosta da cena bas mora da bude toliko visoka!
Ipak su performanse presudne za cenu, GK104/680 je bio mali cip za high end pa su papreno naplatili jer je imao dobre performanse.

Poslednja izmena od urednika:
Ipak su performanse presudne za cenu, GK104/680 je bio mali cip za high end pa su papreno naplatili jer je imao dobre performanse.

Cek,cek..Pa tako ako gledamo znaci svake godine kako bude naprednija Hi End karta sa vecim skokovima i cena sve vise raste.
Ja koliko znam karta ima svoju cenu u odnosu na klasu u kojoj pripada i ta cena je varirala u opsezima od 400-600 eur zavisno od brenda i modela.
Ma Dual GPU karte nisu premasivale cenu od 600 Eur,jako retko..Jedino je u vreme G80 cena Ultre bila i do 600Eur a i tad nije bila ekonomska kriza ,drugaciji je bio standard!
Sad se sve to poremetilo i nema nikakvog smisla.Znaci ako Maxwell GM110 bude bio tipa 80% brzi od GK110 onda treba da bude i 80% skuplji i tako idemo
u nedodgled!

Poslednja izmena:
Cek,cek..Pa tako ako gledamo znaci svake godine kako bude naprednija Hi End karta sa vecim skokovima i cena sve vise raste.
Ja koliko znam karta ima svoju cenu u odnosu na klasu u kojoj pripada i ta cena je varirala u opsezima od 400-600 eur zavisno od brenda i modela.
Ma Dual GPU karte nisu premasivale cenu od 600 Eur,jako retko..Jedino je u vreme G80 cena Ultre bila i do 600Eur a i tad nije bila ekonomska kriza ,drugaciji je bio standard!
Sad se sve to poremetilo i nema nikakvog smisla.Znaci ako Maxwell GM110 bude bio tipa 80% brzi od GK110 onda treba da bude i 80% skuplji i tako idemo
u nedodgled!
Bas o tome ludilu i jeste rec, zidaju polako cene banda jedna. Jos malo pa ce trebati za pristojno igranje 400-500eur karta.

http://videocardz.com/39466/asus-geforce-gtx-titan-has-the-same-clock-as-gtx-690
ASUS model, which is purportedly a reference one, will receive the same clocks as GeForce GTX 690. That is: 915 MHz base clock, 1019 MHz boost clock and 6008 MHz effective memory clock.
512-bit memory interface?

It’s worth noting, that the listing mentions 512-bit memory interface. I cannot say why it’s wider, than said before, it may be just a typo. Or this can be a new leak, which would explain extraordinary performance of this card.

Poslednja izmena od urednika:
Prosto ne mogu da verujem.
Tipovao sam na klokove GTX670 i rekoh da ce biti nesto slicno tome.
A i ova 512 bit-na verzija me nebi iznenadila (ako je uopste aktuelna) obzirom da sam za to znao jos na samom pocetku
kada je tek trebala da se predstavi GTX6xx serija jer je bio uradjen ispravan sample.DusanK moze da posvedoci jer sam mu informaciju preneo na p.m.

Ovo su isti klokovi kao GTX 690 ako je istina.
Iskreno, nisam ocekivao tolike klokove, videcemo. A i podatak za 512-bit magistralu sam 99% siguran da nije tacan.

Postavlja se pitanje svrhe predstavljanja ove karte sada. Ultra high end u vidu GTX 690 sa cenom od 1000$ vec imaju odavno i on nije ugrozen.
Ja sam ocekivao da ce karta sa GK110 biti predtsvljena kasnije u toku godine i da ce to biti sledeca high end karta sa cenom 500-600 $ a da ce GTX 680 zauzeti poziciju nekog GTX 770 sa cenom od 250-300 $.

GPU Name: GK110
Process Size: 28 nm
Transistors: 7,080 million
Die Size: 502 mm²

Render Config
Shading Units: 2688
TMUs: 224
ROPs: 48
SMX: 14

Pixel Rate: 51.2 GPixel/s

Texture Rate: 205.0 GTexel/s

Floating-point: 4,919.04 GFLOPS

Graphics Features
DirectX: 11.1
OpenGL: 4.3
OpenCL: 1.2
Shader Model: 5.0

Released: February 18, 2013
Bus Interface: PCIe 3.0 x16 ?
ASUS Part #: GTXTITAN-6GD5

Clock Speeds
GPU Clock: 915 MHz
Boost Clock: 1019.5 MHz
Memory Clock: 1502 MHz (6008 MHz effective)

Memory
Memory Size: 6144 MB
Memory Type: GDDR5
Memory Bus: 384 bit
Bandwidth: 288.4 GB/s

Reference Board
Slot Width: Dual-slot
TDP: 235 W
Outputs: 2x DVI
1x HDMI
1x DisplayPort

Izvor: http://www.techpowerup.com/gpudb/b1417/ASUS_GTX_Titan.html

Ko znade turski: http://www.donanimhaber.com/ekran-k...-GTX-Titanin-resmiyet-kazanan-ozellikleri.htm , 4.5 TFlop prema njima

To su već realnije specifikacije. Prvenstveno visoka frekvencija procesora i 384-bit memorijski bus.

Ovo je po meni fenomenalna kartica. Uspeli su skoro da izvuku maltene GTX690 performanse, visoke radne taktove i 6 GB memorije i uguraju sve to u 235W?

Pravi nVidia teškaš. Svaka čast.

Preterali su sa memorijom, uzaludno rasipanje cipova u gamingu je 3GB sasvim dovoljno

Preterali su sa memorijom, uzaludno rasipanje cipova u gamingu je 3GB sasvim dovoljno

Očigledno je da su želeli da je svuda distanciraju od aktuelne ponude i predstave je kao totalnu dominaciju. Sa cenom od 500€ imala bi nekog praktičnog značaja, pošto sve govori da to nije slučaj, ostaće k'o i GTX690, podatak koji se nalazi u gami.

U 5760x1080 ima smisla vise od 3 GB posebno za neke naslove i AA modove. Da je moglo i sa 4, moglo je, ali hoce bas da naprave jaku kartu, pa ce je i porediti sa GTX690 i trazice vise para za nju iako je slicne brzine, a glavni adut je bas tih 6GB naspram (realno) 2 GB na GTX690.

Za ono za sta ce se ova kartica koristiti 3GB VRAMa nije dovoljno. Cak i ubogi Skyrim kada se potera malo jace modovan lako posrce tih 3GB VRAMa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno