Šta je novo?

BENQ G2750

pa okaci neki home vid na YT?
bilo sta da vidimo malo to cuda tj monstera, oces?

nista, probali smo....mozes i neke fotke, ne bilo ti zapovedjeno? +screenshotove zbog rez?

A kako ti se cini izrada monitora tj. kakav je kvalitet izrade, da li je stabilno postolje, kakva je plastika itd.

Da, VA panel je u pitanju. Izrada monitora je..dobra. nema krckanja pri okretanju panela, deluje dosta cvrsto. Samo postolje je izuzetno stabilno i ne klati se a opet ekran se vrlo lagano pomera u stranu. Tasteri za menije i setovanja su smesteni sa desne strane i dok se covek ne navikne pomalo je tesko odrediti koje dugme cete pritisnuti ako sve vreme gledate u monitor a ne u dugmice. Nijedna zamerka za sada, osim ajde ako cemo da trazimo dlaku u jajetu..ram oko ekrana je glossy pa ako imate problem sa prasinom ujutru mozete zateci nanose iste..ali naravno nista strasno.

Poslednja izmena:
ja bi ovo kupio oma da imam love, jos kad bi bila varijanta da nase prodavnice imaju na stanju, dodjes, pogledas i kupis! pih. :(

Narucio GW2750HM jos samo da vidim koliko je dana u srbiji 2 dana mada vidim da ga u par prodavnica vise nema u ponudi. A ta prica da dodjes i pogledas monitor u srbiji ne postoji, poslednji put sam to video u imtelu jos kad je bio na nbg-u.

^I kakav je utisak posle vise od nedelju dana koriscenja, kako se monitor pokazao u igrama?:)

Poslednja izmena:
Igre ne igram..samo sam instalirao Path of Exile jer je burazer pokusao da me navuce :D Igrao sam oko sat i po, 2 i mada nije prava igra za ispitivanje monitora, nista cudno ili "nepropisno" nisam uocio :)
Po reviewovima koje sam citao pre kupovine apsolutno niko se nije zalio da ima ghostinga ili sl. Monitor je za sada odlican i jedino jos nikako da se naviknem na led osvetljenje ekrana...oci mi se zamaraju ali kako vreme protice sve manje i manje ;)

Poslednja izmena:
Jel ima negde jos uvek da se uzme taj GW2750HM? Moze na PM zbog reklamiranja. Koliko ste ga platili? Da li vredi razlika u ceni u odnosu na G2750?

Ima novih korisnika i strasnih problema! Danas uze monitro, na 12 rata bez kamate, iskoristih tu pogodnost. Boje odlicne, kontrast fenomenalan, crna duboka i bez probijanja! Ali!!!
Zamislite situaciju gde igram snuker i gde crvena ide lagano po stolu, a iza nje ostaje njen crni duh. uzas! pri brzhim pokretima situacija je jos gora, trag je po 1-2cm. Situacija se neznatno popravlja ukljucivanjem onog overrida, bilo na high ili max, ali onda bela ostavlja crne senke na plavoj i sivoj i to uzasno. Posto ovo nije ni priblizno podnosljivo, molim te OZZ83, da li mozes da proveris da li je i kod tebe ovakva situacija? Cini mi se da je ovde panel defektan :( moracu kontaktiram emmi u ponedeljak da vidim sta ce reknu.

Da napomenem da oko ovoga nisam picajzla, toliko smeta i upada u oci da je to neverovatno. :(

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18448351

evo na ovom forumu pri podesavanju AMA na maks, ostaje trejl misa uvek, ma koliko sporo pomerali kursor, ako brzo pomeramo, ostane i po nekoliko santima. Problem je sto to nije klasicni duh strelice, vec crni trag!

Poslednja izmena:
Jel ovako?

DA!!!!

Ima novih korisnika i strasnih problema! Danas uze monitro, na 12 rata bez kamate, iskoristih tu pogodnost. Boje odlicne, kontrast fenomenalan, crna duboka i bez probijanja! Ali!!!
Zamislite situaciju gde igram snuker i gde crvena ide lagano po stolu, a iza nje ostaje njen crni duh. uzas! pri brzhim pokretima situacija je jos gora, trag je po 1-2cm. Situacija se neznatno popravlja ukljucivanjem onog overrida, bilo na high ili max, ali onda bela ostavlja crne senke na plavoj i sivoj i to uzasno. Posto ovo nije ni priblizno podnosljivo, molim te OZZ83, da li mozes da proveris da li je i kod tebe ovakva situacija? Cini mi se da je ovde panel defektan :( moracu kontaktiram emmi u ponedeljak da vidim sta ce reknu.

Da napomenem da oko ovoga nisam picajzla, toliko smeta i upada u oci da je to neverovatno. :(

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18448351

evo na ovom forumu pri podesavanju AMA na maks, ostaje trejl misa uvek, ma koliko sporo pomerali kursor, ako brzo pomeramo, ostane i po nekoliko santima. Problem je sto to nije klasicni duh strelice, vec crni trag!

Sto se tice strelice ovog crnog traga nema..bilo brzo ili vrlo sporo da pomeram mis. Jos cu uporediti sa sestrinim monitorom, ali onog crnog traga koji pominjes nema.
EDIT: sad sam i ja stavio ama na premium i pojavljuje se trag, dok ga na high setovanju nema.

Poslednja izmena:
Proveri samo da li je AMA ukljucena na premium! Ako je iskljucena nema crnog traga kursora, ali zato tada crvena ostavlja trag... Bitno mi je, molim te, proveri samo: ukljuci ama na premium, i onda proveri da li ima crni trag! Ok? puno hvala!

To je to, jedina mana, na premiumu inace ostalo radi ok. Dizem ruke od menanja :D neka dinosaurus ostane kuci! :D

Nisam ni uspeo da nadjem razlog drzanja AMA opcije na premiumu...al za ovo sto meni treba (3d modeling, filmovi i ostala uobicajena upotreba) mi odlicno sluzi.
Al dobro je da si otkrio manu da se za ubuduce zna, mozda nekome to bas zasmeta do granice da se ne odluci da ga kupi.

Evo upravo sam cackao ama opcije, i sustina je odabir izmedju high i premium, na high nema ovih problema izmedju bele i sive, ali zato crvena na tamnoj pozadini pravi crne duhove, sto mene uzasno iritira obzirom da igram bilijar. sustinsko je pitanje, da li cu se navici uopste, jer bas iritira, a osnova za reklamaciju pitanje je da li imam. voleo bih da cujem misljenje drugih po pitanju slicnih problema. Ali ko sto kaze ozzy83, za sve ostalo, jednostavno savrsen monitor, bez dalje diskusije!
!

Imam monitor par dana i nisam primetio nista cudno igrao sam wot i sf4(opako brza igra). Kad dodjem kuci probacu da vidim da li i kod mene pravi problem ta ama premium opcija i pokusacu da nadjem neki bilijar :)

fora je sto na premiumu ima jedan problem, a na off i high drugi. primecuje se samo na bilijaru. ostale igre cepa bez problema, i bez vidljivih tragova ghostinga. Stavi samo ama na premium i probaj na ovom britanskom sajtu sto sam ostavio link, da li se vidi crni ghosting kursora. :)

inace, moj utisak je da je monitor sto se tice kvaliteta slike daleko bolji od bilo kog tn, kao i cuvenog dell ips od 23 ili 24 inca, ali u manjom meri. Nema glow, crna je duboka crna, kontrast vrtoglav, uglovi gledanja tek malo losiji od ipsa, ghostinga u normalnom radu nema, boje neverovatne i out of the box, i 27 inca kao slag na tortu. Za razliku od dell-a, plastika daleko bolja, dizajn i slicno. Mane - nema height adjustment, ali lepo se nakaci na zid sa podesivim nosacem i cao. to je to.

Da nije onog specificnog problema sa ghostingom, bio bi jednostavno savrsen.

Poslednja izmena:
baci link za bilijar

Bilijar je virtual pool 4, mada moze i 3. Nemam link, jer koristim narodne verzije ko zna odkuda.

Inace, novost je da i kod mene zatamljuje sliku pri pokretu, kao na onom linku gore, a to znaci i kod vas. Nas kontingent monitora ima noviji i bolji firmware, tako da je to to. Bolje ne moze, kome smeta smeta, ***. Malopre bio do kuma koji ima dell ips 23''. Sem u odzivu, ovaj Benq ga mnogo kolje. Zao mi je sto ima ovu manu, treba napomenuti prijateljima iz emmija ovo za njega, jer vidim da pasionirani igraci vracaju monitor, a realno, prelazak sa njega na bilo koji drugi do 30 hiljada u 16:9 je silazak sa konja na magarca. :/

Poslao emmiju mail, da vidim sta se moze povodom reklamacije, tesko se moze izdrzati ono zatamljenje slike pri kontrasnim scenama, slika jednostavno treperi, kao da gasis i palis svetlo u sobi. tuga

Samo jedno pitanje, tema je krenula sa modelom G2750 sa TN panelom a na kraju smo došli do modela sa VA panelom.

Da li neko ima monitor sa TN panelom i ako ima, da li može da napiše nešto o njemu? Koliko sam skontao, ovde se priča o VA panelu. Imam trenutno TN monitor 23" i ne treba mi bolje, zadovoljan sam slikom tako da ništa ne bih propustio uzimanjem TN modela. Bitno mi je samo da se ovo sa tim tragovima ne dešava. Inače, ako nije tajna, koliko je koštao taj monitor sa VA panelom (nije potrebno navoditi radnju gde je uzet, samo cena). Ako je ista kao i kod standardnog TN modela, u šta mi je teško da poverujem, možda bih i njega uzeo.

Hvala unapred

Vrh Dno