Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Trixx instaliran ali i dalje ne daje da se spusti voltaza, podesim manju voltazu i kad idem "aplaj" vrati na stock ...

Mige je dao ideju da preinstaliram win pa da probamo ponovo...

Meni je isto pravio problem i nisam cak ni memoriju mogao da spusam. Ides u setings u Trixx-u i skroz dole i videces opciju Disable ULPS (ili tako nesto, nije mi na ovom kompu instaliran) i to samo odstikliras. A ako imas vise grafickih, mislim da trebas i onu sinhornizaciju iskljuciti pa da mozes svaku pojedinacko klokovati.

Meni je isto pravio problem i nisam cak ni memoriju mogao da spusam. Ides u setings u Trixx-u i skroz dole i videces opciju Disable ULPS (ili tako nesto, nije mi na ovom kompu instaliran) i to samo odstikliras. A ako imas vise grafickih, mislim da trebas i onu sinhornizaciju iskljuciti pa da mozes svaku pojedinacko klokovati.

Hvala drugar, posle idem u rudnik pa cu probati.

Sta mislite kako ce masovna pojava asica (ako bude) I prestanak gpu rudarenja na BTC uticati na LTC pod pretpostavkom da ce veliki br gpu rudara preci tamo..? Naravno to niko zivi sigurno ne zna al svako ima pravo na misljenje..

Ja razmisljam I ne vidim sto bi asic uticao na isplativost ltc rudarenja..

pa koje je tvoje pitanje ili mišljenje, ako može argumentovano? :D

kada ne bude više isplativo da se GPU-om rudari BTC (dakle, za par meseci), vlasnici GPU-ova će imati dva izbora: ili da rasprodaju svoj hardver, ili da ga zadrže. ako ga zadrže, svakako ga mogu uposliti za rudarenje neke alternativne kriptovalute, ukoliko im se to isplati.

sada se dnevno sa jednom 7950 može iskopati oko 30~40 LTC-a, a 1 LTC = 0.07 $. dakle, već sada postoji računica.

a to što će se neki eventualno prebaciti na LTC može da znači samo jedno: veći ukupni hash rate, diff gore, a samim time i cena ide gore.

po meni, najpametnije po meni je sada rudariti BTC. 33 % da se prodaje i pokrivaju režije, 33 % u štek, a sa 33 % ulagati u LTC, i čekati.

ako se neko odluči da rudari LTC - najpametnije je gomilati ih.

Poslednja izmena:

kada ne bude više isplativo da se GPU-om rudari BTC (dakle, za par meseci), vlasnici GPU-ova će imati dva izbora: ili da rasprodaju svoj hardver, ili da ga zadrže. ako ga zadrže, svakako ga mogu uposliti za rudarenje neke alternativne kriptovalute, ukoliko im se to isplati.

sada se dnevno sa jednom 7950 može iskopati oko 30~40 LTC-a, a 1 LTC = 0.07 $. dakle, već sada postoji računica.

a to što će se neki eventualno prebaciti na LTC može da znači samo jedno: veći ukupni hash rate, diff gore, a samim time i cena ide gore.

po meni, najpametnije po meni je sada rudariti BTC. 33 % da se prodaje i pokrivaju režije, 33 % u štek, a sa 33 % ulagati u LTC, i čekati.

ako si siguran u ovu rachunicu to i nije tako loshe uopshte.
ispada da ja sa 4x7950 imam bruto skoro 10$ dnevno...bolje nego sa btc.

mislis da ce cena LTC-a da skace ??
da napomenem da je potrosnja sturje pri rudarenju LTC-a 10-15% veca, da nije bas svaki hardvare najpogodniji za tu rabotu (konkretno mislim na 7xxx seriju) jer daje manje KHash/s , u stvari da ne t.pim videcemo ....
trenutni odnos u rudarenju LTC-a je 1.22 znaci dok izrudaris odredjenom snagom po sadasnjem diffu 1BTC izrudario bi istom snagom dovoljan broj LTC-a da ih zamenis ili prodas za 1.22BTC-a ali samo u slucaju da ti hardware daje odnos 1Mhash- 1Khash sto i nije bas cest odnos kod vecine hardwera...

Prvo je pitanje, "sta mislite kako ce asic uticati na LTC?"

Drugo je misljenje koje nisam argumentovao :D

Elem, povecanje hash ratea je sigurno, verujem da ce dosta ljudi preci na ltc I logicno je da valuta jaca. Ono sto mi nije jasno je kako bi asic negativno uticao na ltc tj drasticno mu oborio vrednost.

Razlog zbog koga me sve ovo zanina je to sto sam planirao da pocnem sa rudarenjem 4x7950 , mislim da ce gpu mining bitcoina raditi jos neko vreme ali ne I neko ozbiljno duze vreme, pa me zato I privlaci ltc kao alternativa.

Ako neko smatra da sam teska budala sto planiram gpu mining u ovom trenutku zamolio bi ga da kaze :) cenim surovu iskrenost :)

Poslednja izmena:
ako vec nisi kupio hardware ja mislm da bilo najpametnije da sacekas razvoj situacije bar 2 meseca da ne ulazes u poso iz koga mozda neces moci da povratis novac ... ako asic stvarno zazivi GPU BTC mining je proslost a sta ce biti sa LTC-om su samo spekulacije jer ako se sva ova snaga sa GPU BTC mininga prebaci na LTC diff ima da skoci a samim tim i da padne vrednost LTC shera.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sklopio masinicu, kuckam s nje. Samo jos da mi stignu extenderi i trpam sve grafike u ovo.

Ako sljaka 2-3 meseca onda ne moze da pukne. Kad proda HW povratice pare.

Ateluv, jeste malo nezgodno vreme za ulaganje i najradije bih ti rekao da ne ulazis u to ali ja sam prvi i najglasniji bio da se ulaze i za nepunih mesec dana kupio sam jos dve 7950 i danas sklopio masinu samo kopanje. Zarade ima jos uvek i bice je jos neko vreme sigurno. Ja se nebih zaletao previse i ulagao neke ogromne novce u ovom trenutku. To je sve sto bih ti rekao. Ako stvarno planiras da krenes onda gledaj da ti ulaganje bude sto manje. Mozes kupovati i polovne komponente, dosta brze ces ih otplatiti ;)

Jedno pitanje, mnogo mi se menja hashrate od recimo 650 do 830 zasto, imali to veze sa konekcijom na internet

Poslednja izmena:
Koje su grafike i cime rudaris?
Jesi stavljao neke flagove? Jel gledas youtube ili nesto slicno?

Sajber I ja slicno razmisljam u vezi ovoga kao ti ;) I tako cu morati da sacekam sledeci mesec zbog plate pa ce I situacija verovatno biti jasnija... valjda necu biti toliki baksuz da od ovoga ni $ ne zaradim...

7950 i 5770 flagovi su -v -w 256 nema yutuba

Koristim guiminer i 50btc pool

za 7 seriju 256, a za 5 seriju 128 na kraju u flags

A za 6. seriju? :)

ja za seriju 7 ne koristim nikakve flags, samo za seriju 6 koristim. Citajuci po netu koliko drugi izvlace sa flagsovima ja na seriji 7 izvlacim isto bez, samo sto nemam opterecenje procesora ni malo. Sve vreme mi je 0%, komp radi najnormalnije kao da ne radi mining.

192 :D. Zezam se, mislim da je 128 isto. Za 6850 mi je značajno podiglo snagu ali kod 7950 meni konkretno ništa ne znači kad bilo šta ukucam, čak mi malo manje davala kad ukucam šta treba ;).

Prvo je pitanje, "sta mislite kako ce asic uticati na LTC?"

Elem, povecanje hash ratea je sigurno, verujem da ce dosta ljudi preci na ltc I logicno je da valuta jaca. Ono sto mi nije jasno je kako bi asic negativno uticao na ltc tj drasticno mu oborio vrednost.

pa neće pojava asic-a negativno uticati na cenu LTC-a.

asic za BTC će POZITIVNO uticati direktno na cenu BTC-a, a indirektno i LTC-a, jer će mnogi GPU rudari preći tamo!

mislis da ce cena LTC-a da skace ??

da.

po meni, snaga sistema isuvishe sporo raste...ako i ima asic-a, to je mozda plafon par komada....dok ih ne bude barem 30-50....100...
ovaj 10% dzamp je sigurno zbog onih koji su ukljuchili ponovo svoje makine, ili mozda novopridoshlice...
kako god, bilo bi shteta da se toliki gpu brute force i potencijal baci, odnosno da krene haos po oglasima,
vec da se iskoristi u neshto ta brute force.....pa bio to LTC ili neshto drugo...trece...

normalno da snaga sistema polako raste.

pa to je u interesu ljudi koji poseduju ASIC. nije poenta da se GPU rudari preko noći proteraju, jer bi to dovelo do kontra-efekta i drastičnog pada vrednosti BTC-a.

normalno da snaga sistema polako raste.

pa to je u interesu ljudi koji poseduju ASIC. nije poenta da se GPU rudari preko noći proteraju, jer bi to dovelo do kontra-efekta i drastičnog pada vrednosti BTC-a.

Mislish da oni kojima stigne asic nece odmah pushtati u pogon iste? :d

Ako ga ima, nece u startu mnogo komada prodati, realno ako ga imaju direktno upravljaju mrezom..

Cek polako da se ukljucim...
Ko od nas, svih ovde da ima asic ne bi odmah(iz kutije) pustio u rad???

Pustio bi ga ko iz topa! :D

Mislish da oni kojima stigne asic nece odmah pushtati u pogon iste? :d

pa kome je to sve pa stigao? :)

eto, čak je i avalonu u interesu da ih isporučuje na kašičicu, a znamo i zašto: što ih manje isporučuju, to mogu više novca za njih da traže.

povrh svega, oni čak ni ne traže novce za ASIC, nego BTC. ;)

Poslednja izmena:
Pa normalno je da snaga raste i da raste diff. Rasla je snaga svakih 14 dana i pre ovoga zajedno sa diff-om i jedini razlog zasto je je diff pao je to sto je u onom trenutku zarada prepolovljena. Tada su mnogi pogasili masine ali cena coina je bila duplo manja. Sada kad je skocila cena normalno je da se vise ljudi zagreje za kopanje.

Za Avalon treba da imas najmanje 70 novcica da bi mogao da udjes u igru za kupovinu a to imaju samo veliki igraci koji imaju i velike rudnike realno gledajuci snagu cine mali rudari dok je velikih procentualno malo pa samim tim i malo porudzbina Avalona ako ga uopste ima, cak i da su ga napravili pitanje je kako to sve softver podrzava cisto sumnjam da ce sve iz prve proraditi punom snagom

pa kome je to sve pa stigao? :)

eto, čak je i avalonu u interesu da ih isporučuje na kašičicu, a znamo i zašto: što ih manje isporučuju, to mogu više novca za njih da traže.

povrh svega, oni čak ni ne traže novce za ASIC, nego BTC. ;)

Ne razumem te bash.
Kako mogu vishe para da traze za neshto shto je vec neko platio u napred?

Vrh Dno