Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

posto je Telekom od danas startovao sa VDSL internetom ima li nekog na Totalu da je dobio vecu brzinu?

ako ima recite ovde koja su to mesta i koja je centrala (proizvodjac i model) u pitanju

Ako Total ne promeni cenu MIX paketa, ja ću 16Mb/s plaćati i dalje 1220 dinara što je daleko najjeftinije na tržištu u klasi ADSL-a. Ne verujem da će davati VDSL priključak, sigurno je i skuplji.

Ljudi samo par centrala u beogradu i u vecim gradovima ali nije ceo grad pokriven, stepa stepanovic i belville ima vdsl nemojte da ste zaludni da je moguce svugde.

Poslednja izmena:
oni moraju da naprave ponudu kao i da ponude nove VDSL modeme, a kome mreza omogucava da dobije ovakvu uskugu on ce da dobije kome ne ostace do daljnjeg na ADSL tehologiji

korekciju brzina vrsi telekom a ne total (sbb) jer sve ide preko njih

Poslednja izmena:
Juče mi je oko pola pet stigao MIK od Oriona, te sam iskoristio zalet i nazvao korisnički servis TotalTV i podneo zahtev za MIX paket. Pored broja ugovora za TotalTV, zbog telefonske linije uzeli su sve moguće podatke moje supruge (na nju se vodi telefonska linija), mada ne znam šta će im to. Na moje pitanje koliko otprilike vremena treba za realizaciju ADSL usluge, odgovor je bio da nazovem za 7 dana :zgran: Bezveze.

nemoj cekati toliko zovi svaki drugi dan

Prvo ću sačekati kraj nedelje, da se ne zalećem toliko.

covek iz licnog iskustva, a i iz iskustva mnogih koji ti mogu potvrditi na forumu taj rok ce biti prekoracen gotovo sigurno.

zato ti kazem zovi ih stalno ako mislis da ti urade za tih 7 dana

barem pokusaj mozda si prvi srecnik kome zavrse za tako kratak rok.

Update: Zvao sam korisnički servis. Dali su zahtev telekomu za prelazak kod njih, gospođa/gospođica iz korisničkog je rekla da to treba da bude relativno brzo završeno pošto imam MIK (što je logično, nema nikakvih provera osim podešavanja porta). Verujem da su u telekomu već završili svoj deo posla, samo što imam nesrećni TP-Link TD-8816 koji je krš neviđeni pa na njemu ne mogu videti pravo stanje stvari. ZyXEL koji sam vratio orionu je bio mama za ovaj backup TP-Link.

tp-link su ti oni poslali ili je to tvoj stari modem?

To sam pozajmio od poznanika, da premostim period od vraćanja ZyXEL-a Orionu i dobijanja novog rutera od Totala. Inače, izgleda da je Telekom sinoć prebacio port totalu i podešavao ga, pošto mi je non stop pucala veza sa centralom jedno pola sata, a sve se dešavalo oko ponoći. Što je najinteresantnije, SNR margina za download se povećala, za upload se smanjila i ping je sa 20-25ms spao na 13-15ms.

Taj TP-Link se povezao na 13 megabita, dok je ZyXEL uredno to radio na 16. I sinoć su nešto čačkali, sada se TP-Link sinhronizovao na 15, što znači da kvalitetniji ruter verovatno može da se povežena 17-18 megabita. Barem se nadam :)

ZAJEČAR, 29. januar 2013, (Njuz) – Srđan Delibašić, pečatorezac iz Zaječara, priveden je danas u policijsku stanicu u tom gradu nakon što je prebio K.R., koji je prema Delibašićevim rečima bio stopedesetsedma osoba koja je tog dana provirila u radnju i pitala ga „A gde je pečat?“, nasmejala se i pobegla.
Delibašić je potom pojurio za njim, sustigao ga nekoliko stotina metara dalje i naočigled mnogobrojnih prolaznika počeo da ga udara rukom u kojoj je držao pečat, sve vreme vičući „Eto ti pečat! Eto ti pečat“, navodi se u policijskom izveštaju.
- Čak tri policajca su morala da skidaju Delibašića (64) sa nesrećnog mladića, bio je potpuno van sebe. U jednom trenutku je, dok smo mu stavljali lisice na ruke, zaplakao i počeo da jeca nešto o pečatima, pravima i radnicima – kaže za Njuz jedan od policajaca koji su prvi stigli na lice mesta.
Kako nezvanično saznajemo od poznanika i komšija uhapšenog, on je poslednja tri dana bio pod velikim pritiskom jer mu je „dnevno ulazilo i po 200 ljudi samo da bi ga pitali gde je pečat, da bi odmah zatim pobegli smejući se.“
- Čovek jednostavno nema smisla za humor, kaže pretučeni K.R. – A šteta, jer je baš dobra fora. On je pečatorezac, a pitamo ga gde je pečat. Kapirate? Ma, da je neko namestio, ne bi bolje ispalo. Evo i sad kad se setim, pođu mi suze na oči. A gde je pečat? A on okružen pečatima, hahaha – kaže K.R., koji je, po sopstvenom priznanju, više puta dnevno ulazio kod Delibašića da bi ga pitao za pečat.
Pečatorescu zbog nanošenja lakših telesnih povreda preti kazna zatvora i do mesec dana, ali će to što je bio u stanju smanjene uračunljivosti najverovatnije biti uzeto kao olakšavajuća okolnost, kao i činjenica da ima pečat.

Read more: http://www.njuz.net/pecatorezac-pre...tog-dana-pitala-a-gde-je-pecat/#ixzz2KIBebINY

Taj TP-Link se povezao na 13 megabita, dok je ZyXEL uredno to radio na 16. I sinoć su nešto čačkali, sada se TP-Link sinhronizovao na 15, što znači da kvalitetniji ruter verovatno može da se povežena 17-18 megabita. Barem se nadam :)

odlicno veci deo posla zavrsen.:)

jos da te sbb ubaci u bazu novih korisnika i zavede nakon toga cekaj kurira sa aneksom ugovora i modemom

welcome to the club :happy:

Poslednja izmena:
Ček da nazovem korisničku podršku TotalTV-a, da ih smaram i danas malo :D

Edit: Još uvek čekaju odgovor od Telekoma. Znajući kako to brzo ide, kod Oriona sam menjao brzinu - Telekom povećao a Orion dobio izveštaj 4 dana kasnije, biće tek sledeće nedelje.

Poslednja izmena:
da da da samo tako se proces moze zavrsiti za onih reklamirajucih 7 dana koje su ti naveli

ako ih pustis radice ti ceo mesec :wall:

2494766933.png

prijavio se za TotalMIX, jos ni opremu nisam dobio, a vec mi povecali.

to telekom prvo pusta brzinu i port a kasnije kad se zavrse sve administrativne stavke oko prebacivanja dobijas kurirskom sluzbom aneks ugovora i modem

Danas dobio modem, u okviru TotalMIX paketa, modem je TP Link td854w, i kad sam ga prikacio imamo sam ovu brzinu:

2497807508.png

a kad vratim na modem od Telekoma, imam ovu brzinu:

2497791065.png

evo i status iz oba modema:

Total NET:

capture.png

Telekom Srbija:

capture.png

razlika je ocigledna, u praksi preko total modema imam 1.5 u torrentu, a preko telekomovog modema imam 1.9

Jel SBB odgovoran za smanjenje brzine, ili je to do modema?

a da ti njima reklamiras modem?

izgleda da ti ne radi sve kako treba

sve mi se cini da su mi dali modem koji je podesen za TotalMix 16/1, jer toliko maksimalno mogu da ostvarim preko njega, a da me zavlace kako to nije do njih i ne mogu, jer 20/1 ide lagano preko telekom modema. Prijavicu, mada znam da od tog nema nista.

prvo kako oni mogu na modemu da ti limitiraju brzinu? :trust:

to prvi put cujem

svima nama na totalu se brzina regulise od strane telekoma

ako ti telekom omoguci port sa brzinom od 20MB/s to ces i dobiti naravno uz overhead znaci realno 17-18MB/s

tebi je definitivno neispravan modem

primetio sam da si se pri koriscenju speed testa konektovao na dva razlicita servera

probaj sa totalovim modemom da se konektujes na telekom da vidis sta ce ti izbaciti

Poslednja izmena:
Posto pratim obe teme evo me i ovde.Taj TP Link TD854W je tesko djubre od uredjaja imam isti takav kod Verata.Zaglupljuje se,stane protok pa krene,nekad pomaze samo restart.Mikrotorent ako je malo jace odvrnut ga tako zaludi da mu samo restart pomaze.Razmislajam se da ga ubijem pa da ga reklamiram samo ne znam koliko ih imaju na lageru:d

Sad gledam slike koje si okacio,max brzina porta na TP Linku 16000 a na Huawei 21000.

Poslednja izmena:
generalno nikada nisam bio za kupovinu tp-link opreme bilo pasivne ili aktivne ali se kod totala ne pitam ja

to nam je sto nam je

uneo sam podesavanja za SBB Total NET u telekomov modem, user name i password, i imam 20/1 preko njega. Jos mi najbolje da nadjem negde polovan Huawei 520c, i preko njega koristim net.

Hm, ovo me sada zaintrigiralo da i ja probam sa nekim drugim ruterom :)

Nazad
Vrh Dno