I evo, posle skoro 3 godine, opet mene u posedstvu ovog telefona.

Doduse, nije bas XT925, nego XT926, ili ti, Droid Razr HD, ali to mu dodje na isto.
Sve u svemu, bio sam na korak od Meizu M2 Note-a, vec sam slao neke PM-ove na KP, i pukim slucajem nisam uzeo telefon, kad sam odlucio da prvo malo svoj trenutni Moto G2 LTE sredim, dok je jos kod mene.
I, deinstaliram FB i jos par programa, i telefon prodise, bukvalno, u dva smisla. Prvo, oslobodi se deo interne memorije, koja se cesto popunjavala (ROM je samo 8GB), a brisanjem FB-a, i nabacivanjem FB Lite-a, telefon je povratio svoj stari snappiness, i sa stotinak MB RAM-a uvek slobodnih, ponasa se kao i prvog dana. Dok je standardni FB dovodio do toga da ni 20MB RAM-a ne ostane...
To je bilo nekako presudno, jer sam poceo da mislim da mi mozda telefon od 1GB RAM-a ipak nije nedovoljno dobar, jer u poslednjih 6 meseci (otkad radim kao SW inzenjer i po ceo dan sedim na kompu) mnogo manje i koristim telefon za neke nestandardne radnje, i, pocnem da razmisljam da zadrzim G2 jos neko vreme, kad mi se sestra pozali da njen telefon (isto G2, moj nekadasnji, samo dual sim) pokazuje znake usporavanja, i pita me hocu moci da joj dam svoj G2, kad vec uzimam novi (misleci na to da sam joj rekao da cu uzimati Meizu)... I reko', hajde, videcu, i bukvalno dva dana iza toga, babrajuci po KP, naletim na oglas za samo probani XT926, i reko' - idemo na njega!

Cena je bila bas povoljna, a povucen tim iskustvom da mi je i 1GB RAM-a verovatno ok ako malo optimizujem sistem, i secajuci se koliko sam bio zadovoljan sa RAZR HD-om svojevremeno, lako sam odlucio...
I opet, kao i prvi put kad sam uzimao ovaj telegon, isti utisci... Predivno radi, a izrada je BOMBA. Boze, kad vidim vecinu danasnjih i nekadasnjih plastikenjara pored ovoga...
4.7" ce me verovatno malo smarati dok se ne priviknem, ali kao sto rekoh, dosta manje koristim telefon za netelefonske akcije u poslednje vreme, pa je i velicina ekrana manje bitna. 4.4.2 je na njemu, near-stock, posto cu ga naravno debloatovati (jedva sam ga inace root-ovao, onim cuvenim Kinog Root-om, sa sve njihovim SuperUser-om, mada mi je samo bitno da imam TBU i AdAway), i ostavljam ga, nije mi verzija od presudnog znacaja vise nekako...
Sve u svemu, tek sada vidim koja je steta sto Motorole maltene nema u Evropi. Kad sve saberem, njihove telefone najvise volim, i zaista ne razumem zasto ih ne plasiraju ovde... Sreca pa Verizon modeli rade i na nasim mrezama, iako ne mogu da koristim LTE. Da nema toga, dostupnost bi bila ravna nuli.