Šta je novo?

GoClever T76GPS

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Ovih dana sam odlučio da ženi uzmem tablet. Kako nije imala ni navigaciju rekoh da izbor padne na neki koji poseduje GPS. Cena je bila imperativ i nije smela da pređe 100eu. Tako sam pronašao GoClever T76GPS. U principu GoClever nije firma za respekt. Kažu da je poljska ali su im proizvodi definitivno iz Kine. Ono što razlikuje GoClever od ostalih kineza je oprema i software koji stiže uz tablet.

Specifikacija tablata: http://goclever.com/goclever_tab_t76gps#specification

Oprema je prvo što upada u oči: http://goclever.com/goclever_tab_t76gps#photo-video

Znači punjač za kuću, punjač za auto, nosač za šoferku, usb kabal i USB adapter.

Kao tablet je dosta slabašan u poređunju sa zverima poput Nexusa ili Samsung Galaxy Tab 2. Ekran je kapacitativni rezolucije 480x800. Ima solidne zvučnike. Od priključaka izdvaja se mini HDMI port koji podržava full HD rezoluciju. Najveća mana je malo radne memorije (512MB) te sam često pribegavao ES Task Manageru kako bih oslobodio memoriju gašenjem svih nepotrebnih aplikacija. WiFi konekcija mu je odlična kao GPS signal. U principu sve radi na njemu, najviše zbog Mali400 grafike. Jače igrice poput Death Trigger i sl. seckaju zbog manjka memorije dok većina igara poput Angry Birds i sl. radi odlično. U radu izgura nešto preko 3 časa pri korišćenju neta i gledanju filma.

Kao zamena za navigaciju je odličan. Uz njega stiže Mireo program ali sam ja odmah ubacio IGO Primo 2 sa mapama cele Evrope. I on radi odlično. Uređaj uvek vidi 6-7 satelita i fiksira lokaciju za desetak sekundi. Radi isto kao i moja navigacija Sky Drive IP4. Uz tablet stiže i DVR program koji je maksimalno jednostavan za korišćenje a test istog imate na youtube-u: http://www.youtube.com/watch?v=4xiDYMuOvcc

Kad se sve oduzme i sabere, GoClever T76GPS jeste tablet, ali mu epitet napredne navigacije najviše odgovara. U trenutku kad većina navigacija košta 60-70eu, a one naprednije i dosta više, ovaj uređaj sa cenom manjom od 100 eu je odlična kupovina. Pored navigacije dobijaju se i sve prednosti Android platforme.

PS: postoji i napredniji model T76GPS TV koji u sebi ima i digitalni TV tjuner.

Uzeo sam ga pre 7 dana, igrao se, instalirao svasta sa google play stora,.... igo ... sve super radilo. 2_3 dana nisam mogao da pristupim google play storu javlja gresku connection timed out. Vratio na fabricka setovanja, pogubio instalirane aplikacije a opet ne mogu na google play store da se ulogujem. Ne znam sta da kazem ... odlicna navigacija...:smash:

Ovo sto radi i kao car dvr jer odlicna fora:
  1. u kojoj rezoluciji je video i u kojem formatu?
  2. Da li je moguce koristiti i snimanje sa prednje kamere uporedo sa zadnjom?
  3. Snimanje je moguce uporedo sa koriscenjem GPS programa?

Pazi kad stavrno ne radi google play. Da zezancija bud eveća ne može se prijaviti ni na gmail nalog kao ni na youtube. Vidim na ovom poljskom forumu da su problem rešili nekom malom modifikacijom goole playtore servera (dodavanjem # ispred adrese) ali baš ne kapiram šta su uradili (piše na 20-toj strani). U svakom slučaju GoClever tim će izdati zakrpu u roku od dve nedelje piše na sajtu. Nemam pojma - trenutno imam sve što treba instalirano,a li ne bude li mogao d aradi google playstore i gmail nalog ne znam da li je dovoljan razlog za reklamaciju?

PS: Razume li neko šta ovi pričaju na forumu i šta treba da se uradi da proradi google play store?

Poslednja izmena:
Nemoj samo da ga vraćaš na fabrička podešavanja kao što sam ja uradio jer sam izgubio sve aplikacije :mad:

Sačekaj update. Ja sam probao i da sinoć da ubacim tu famoznu # ali nisam uspeo. AKo uspem postovaću ovde.

Da bude crnje i gore, drugu je stigao tačno 11.01. tablet jer se oduševio kako to izgleda kod mene i sad ne može ništa da instalira. Pitam se da li da zovem da reklamiram tablet jer ovo nije problem samo do play store-a već ne može ni gmail nalog (sinhronizacija i sl.) da se sredi.

Da bi se ulogovao na google play store moraš da se uloguješ na google a to ne možeš jer je google promenio adresu host servera, pa zato u onom fajlu i isključuješ tu liniju tako što dodaš # na početak linije.

Jedno što je do GOCLEVER-a kao firme je brzina na koju oni odgovaraju na ovakve promene sa novim update -om. Pominje se neka licenca za google play kako bi bio na vreme obavešten od googla o tim promenama. Ali kada si kupovao GOCLEVER znao si da ne kupuješ SAMSUNG ili ASUS kod kojih se ovo verovatno brže rešava jer su licenciarani tj GOOGLE je najavio ove promene ... Ja to tako gledam.

Stvar percepcije kako ćeš da postupiš - verovatno imaš pravo da ga vratiš po zakonu o zaštiti potrošača.

1. Iskopirajte http://download.goclever.net/serwis/tab/t76/sf/update.zip na SD karticu
2. idite u Settings/About MID/System updates/install system update/From SD Storage
3. Restartovace se Tablet, prilikom starta, nakon 5 sekundi, pritisnite volume (-) dugme
4. Otvorio se meni u kome sa volume (-) birate selekciju a sa volume (+) selektujete i potvrdjujete
5. Izaberite update.zip sa SD kartice
6. Instalirace se update u roku od 15 sekundi videcete po tekstu u donjem levom uglu
7. selektujte pomocu volume (-) reboot i potvrdite sa volume (+)

To je to.

Hvala radi super.

Mozete li da mi odgovorite na pitanje da li je moguce koristiti GPS uporedo sa snimanjem sa front kamere?

radi updejt tnx

@nervozni

moze da radi gps(probao igo 2012 final) + snimanje prednje kamere tj onaj do jaja program integrisan u nju a plus na moje odusevnjenje mozes da upalis da ti pridoda koordinate gde se svake sekunde na snimku nalazis

Za ove pare je best buy na trzistu. Stvarno bi bila steta da su sve upropastili sa onim bugom. Ja sam ubacio Igo Primo 2012 koji radi ekstra. Nisam probao i dvr i igo idtovremeno. Posto moze kontam da je ovaj uredjaj nesto sto bi svaki profesionalni vozac mogao samo da pozeli.

Inace, pre t76gps uzeo sam preko KP neki kinez A777. Bukvalno preslikan goclever (gornja maska i izgled). Donja strana mu je bila aluminijumska. Mnogo je cvrsce delovao od gc. Imao je i Allwinner cpu i 1gb mem. Recimo na njemu je Death Trigger radio ko zmaj. Medjutim otisla mu baterija posle nedelju dana pa sam ga vratio na reklamaciju. Zbog njega i uzeh gc misleci da je isti tab u pitanju samo sa dodatnom opremom. Nisam ni gledao specs. Ipak mnogo znaci dodatnih. 512mb i bolji cpu. Cekam da mi stigne nazad. Imam ja i smart tab 10 ali je mnogo veliki kad se zakaci na soferku.

E da - postoji li neki program za dvr poput ovog iz gca?

Poslednja izmena:
Nova cena ovog ekstra uredjaja 9990din sto mu dodje manje od 90eu.

Pogledaj na It svetu, neka niska firma. 9990 din. U Jakovo sistems je 11400.

Pogledaj na It svetu, neka niska firma. 9990 din. U Jakovo sistems je 11400.
Цимање са нишком фирмом ћу оставити онима који покушавају да рекламирају Ployer 12 :p
Хвала у сваком случају :) у Београду га има за око 11 000, следеће што има GPS кошта преко 17 000 што је у овом случају 50% скупље :d

~edit
Ево га и наследник :D
http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_m703g#specification
Кошта 19 000.

Poslednja izmena:
Tehno MS - Niš - 9990 dinara. Uzet 23.01.2013. za drugara.

A ovaj naslednik ima duplo više radne memorije i duplo manji nand storage. Grafika i CPU su slični. Nije to neki baš korak napred.

Poslednja izmena:
Tehno MS - Niš - 9990 dinara. Uzet 23.01.2013. za drugara.

A ovaj naslednik ima duplo više radne memorije i duplo manji nand storage. Grafika i CPU su slični. Nije to neki baš korak napred.
Мислим да IPS екран веће резолуције (овај има 1024х600) и дупло више RAM-a доста значи :) плус 3G коме треба.

A код нас се појавио и овај који има dual core процесор, али кошта чак 21 500.
http://goclever.com/rs/rs/goclever_tab_m713g

1. Iskopirajte http://download.goclever.net/serwis/tab/t76/sf/update.zip na SD karticu
2. idite u Settings/About MID/System updates/install system update/From SD Storage
3. Restartovace se Tablet, prilikom starta, nakon 5 sekundi, pritisnite volume (-) dugme
4. Otvorio se meni u kome sa volume (-) birate selekciju a sa volume (+) selektujete i potvrdjujete
5. Izaberite update.zip sa SD kartice
6. Instalirace se update u roku od 15 sekundi videcete po tekstu u donjem levom uglu
7. selektujte pomocu volume (-) reboot i potvrdite sa volume (+)

To je to.

Danas stigao, isto problem sa googleplay store al nisam imao SD karticu ali moze i bez nje

Bez SD karice uputsvo i malo brze za instaliranje:

1. Povezati sa kablom tablet i racunar ( pojavice se nova particija na racunaru) i pomocu explorera (total commander) prekopirati update.zip na nju.
2.Sada mozete otkaciti tablet
3. idite u Settings/About MID/System updates/install system update/from NAND Update
4.Odmah ce pronaci update i pitati da li zelite da instalrate...idite na yes. Restartovace se i to je to

pozz..i hvala svima na pomoci

U radu izgura nešto preko 3 časa pri korišćenju neta i gledanju filma.
Кол'ко троши батерију у standby режиму? 3 сата је мало, ал' могао бих с тим да преживим ако не посрче сву батерију док није на пуњачу, а не користи се.

Ima li neki punjac za auto? Koliko sati moze da izdrzi ako radi samo navigacija?

Ko da čita prvu poruku:d

Inače koliko je "gladak" rad s´obzirom na memoriju. I da li je ovo samo odlična navigacija ili

Poslednja izmena:
Zvao sve firme sa IT sveta koje imaju u ponudi ovaj tablet i nema ga niko na stanju.

***, izašli su novi modeli GoClevera. Ne verujem ni da će ga više dobijati. Ja uzeo za sebe i nekoliko drugara. Dok ih je bilo. Čak sam svoj platio 11400 dinara u Gigatronu a drugari uzeli po 10k.
Rad i nije baš udoban. Primećuje se nedostatak radne memorije pogotovo što deo od tih 512 ide grafici.

Hvala za info

Kupio sam ga pre par dana. Zadovoljan, sem jednog problema. rezolucija ekrana je 800X480 i instalirane su mape u toj rezoluciji, međutim donji deo mape tj. opcije za ulazak u MENNI mapa i sve što je u donjem delu ekrana prekriva TASK BAR tableta. Da li i vi imate taj problem i ako ne i znate kako ga rešiti, molim pomozite?

Nazad
Vrh Dno