Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Upravo sam na odmoru u Grckoj. Posto u Grckoj nisam bio od 96, ova navigacija mi je dobro dosla. Stavio sam Navteq mape 2013.Q1 i mogu vam reci da su odlicno odradile posao. Naravno, za Srbiju su one krs, ali posto mi kroz Srbiju treba samo autoput odradile su posao. Za Grcku su one puno bolje nego Epsilon mapa Grcke iz TopMap paketa. U principu, ogranicenja brzine nisu bas najbolje azurirana ali treba pratiti i znakove. U samoj Grckoj se zqhvaljujucinovoj navigaciji snalazim ko riba u vodi. Danas sam otisao do Katerinija da kupim Vodafon karticu i bez problema me je odvela do 2 predstavnista Vodafona. Pumpe su vecinom ucrtane kao i vecina potrebnih lokacija. Instaliran je inace novi IGO Primo. Po povratku cu probati TopMap mape pa cu videti da li je NQ set stvarno bolji.
Uredjaju sve pohvale. Ali Navteqova mapa Grcke je shit. Povlacim pohvalu. Prvo retko gde je pogodjeno dozvoljeno ogranicenje brzine. Drugo, neprecizna je. U 95% slucajeva je ok, ali recimo, kada smo isli od Paralie do Meteora - dokle je vecim delom auto put, znala je da brljavi. Posto se pravi novi put cesto nas je izbacivala na isti (na jednoj deonici, normalno samo smo je kulirali).
Ja nisam bas odusevljen GoCleverom, ako se koristi retko (a obicno bas tako koristim), gotovo redovno isprazni bateriju i moram podosta da cekam da se upali i fiksira satelite, tako da mislim da cu ja mog da se resavam i da trazim bolje resenje za GPS.
Ja sam prezadovoljan. Meni satelite nalazi u roku od 10-20 sekundi, što nije loše. Baterija mi je na letovanju trajala 3-4 časa (ali ga često koristim). Kao navigacija mi je izdržao na bateriji od V.Gradišta do Paralije i ostalo je 10% (10 sati rada) stim da sam većim delom gasio ekran. Kao tablet ne radi baš nešto preterano dobro, ali s obzirom na malo radne memorije (512) i single core procesor to ne čudi. Ekran je loš, ali ga vadi veličina. Za cenu manju od 100eu bolja je kupovina nego bilo koja navigacija.
Pošto je ovaj model star, na KP sam video nekoliko sličnih tableta ali sa DC procesorima i 1GB memorije, isto oko 100eu. Možeš ga zameniti nekim od njih.
I ja imam ovaj tablet (sa TV) i imam jedno pitanje.
Dali ima neko problema sa osijetljivosću njezinog touch screena? Mislim, ponekad je teško nakucati koji tekst jer na nekim mestima kao da ne osijeti dobro dodira - treba tapnuti nekoliko puta, možda i malo jače..
Isto tako čini se i kao da ima na rubu ekrana lupu - dodir osijeti skorom izvan ekrana i tako pogreši skoro cantimetar. I tako je teško tapnuti dugmeta koji se nalaze na rubu ekrana.
Ove stvari sam saznao, kad sam u nastavitvama uklopio funkciju, koja pokazuje mesto dodira na ekranu.
Pitam zato da bih znao ima li veze da je odnesem na servis ili da sam nabavim novi ekran. Nije baš strašno skup ali ako neče biti ništa bolje...
Ali uostalom, ovaj tablet mi se stvarno dopada i sada je u kuči i familiji on najomiljena spravica.
Primetio sam iste stvari kao i ti odmah nakon kupovine tableta (moj je bez TV opcije). Budući da sam ga kupio isključivo zbog multimedijalne opcije u automobilu (navigacija, snimanje saobraćaja) nije mi toliko smetalo dok nisam otkrio te probleme na samim uglovima ekrana koji su počeli da me nerviraju. Onda su moji klinci krenuli da ga koriste i da se igraju na njemu pa su uvideli da ima problema sa touch screen odzivom što je rezultovalo da sam posle par dana odlučio da ubacim neki custom ROM koji sam našao na jednom poljskom sajtu. Kada dođem kući mogu proveriti koji je. ROM popravlja neke od osnovnih problema koje tablet ima - povremeno zamrzavanje, fluidnost tokom listanja i definitivno tablet manje koči. Takođe donosi nove skin-ove i poboljšava odziv ekrana osetljivog na dodir. Ne puno, ali sada ipak malo bolje reaguje.
Malo muke oko svega ali realno za cenu od 90 evra, koliko sam ga platio pre oko godinu dana, zadovoljava moje (naše) potrebe.
Aha onda neču da nabavim novi ekran. Kako je, tako je.
Ali... Ako ubacujem novi ROM- recimo onaj sa linka, onda se svi downloadani programi izgube?
I još kako bih saznao, da li imam unutra zadnji firmware (originalni je nešto na broj 1205). Gdje se to sazna?