Šta je novo?

Targo Telekom

Lampica "internet" ne treba da sija. 5 lampica koje inače sijaju, uvek moraju da sijaju. Ukoliko bilo koja od tih 5 ne sija, nešto ne valja :D Tako mi rekoše onomad kad su mi postavljali ONT :)

Vrhunski je kvalitet definitivno! Cim sam prikljucio TV mislio sam da sam pustio odmah digitalni prijemnik :D

Samo nemaš HD kanale na analognoj. A i na digitalnoj imaš izbor titlova. Još da proradi EPG. Nije nešto bog zna koliko značajno, al opet...

Komercijalisti, tj. predstavnici TT-a koji zaključuju ugovore su za TT-a jedna od najlošijih osobina, vrlo su loše obavešteni i često nemaju pojma šta se dešava.

Al dobro, zadovoljan sam uslugom, a od postisivanja ugovora ima već skoro 3 meseca, tako da me komercijalisti više ne interesuju mnogo.

Разлика између дигиталног и аналогног сигнала је код мене велика!

Kako ti je velika razlika? Meni je slika sto bi rekli idealna i na DVB-C Plasma TV i na analognim LCD i CRT.

Često zavisi i od kvaliteta tjunera u TV-u, kao i kućne instalacije. Kod mene mogu da primetim razliku, nije velika, al mogu da je vidim.

Moguce, mislim realno bi tako i trebalo da bude. U svakom slucaju, ja mogu samo da pohvalim kvalitet.

Nije prosao ni dan, a vec pronalazim mane :D

Nisam zadovoljan WiFi signalom, slab je. U istoj sobi gde je ONT imam pun signal, ali u svim ostalim prostorijama u stanu od 65 kvadrata je uglavnom crtica manje (iPhone). Na Orionovom kineskom Zyxel ruteru je bio jaci signal. Ocekivao sam ovde dobar signal, valjda zbog toga sto ONT ima dve antene, medjutim, nije tako.

A koliko ti opada brzina u skladu sa signalom? Ja sam svojevremeno poredio WiFi sa TP-Link i nisam video neku razliku. Inace ne koristim WiFi sa ONT-a, vec je isti u bridge modu.

Probao sam malo BC2, zadovoljan sam pingom. Ranije mi je kod Oriona pronalazio servere sa 36ms pingom, sada nalazi gomilu sa 27ms. U toku igranja ping je otprilike 90-110ms (uobicajno za BC2), kao i kod sada bivseg provajdera. Ruku na srce, kod Oriona sam stvarno imao odlican ping i u drugim igricama.

@error: Morao bih da proverim, nisam jos skidao nista.

Ne znam da li se desava jos nekome ali sam posle duzeg vremena primetio na nekim kanalima da idu kao neke linije ko oni talasi na moru slika se talasa mislim vidi se ako se malo bolje zagleda a neko ko ima bolji vid moze odmah da vidi to ...

Ne znam da li se desava jos nekome ali sam posle duzeg vremena primetio na nekim kanalima da idu kao neke linije ko oni talasi na moru slika se talasa mislim vidi se ako se malo bolje zagleda a neko ko ima bolji vid moze odmah da vidi to ...

Kod mene je tako samo na 1RTS-u u analognom signalu. Dok je na digitalnom sjajna.
Inače još jedna stvar,ja to ne bih opisao kao talase,već kao horor :mad: Bar kod mene je tako.

Kod mene je instalacija razvucena po celom stanu i apsolutno ni na jednom TV-u nemam nikakve probleme sa prijemom.

Ista priča je i kod mene. Na dva tv-a je analogni, a na dva digitalni. I kao što napisah na oba analogna je horor.

Izgleda da slika nije ok na Analognom sto je moja ne sreca jer tv ne moze da prihvati Digitalni signal :mad: pa sada moje pitanje glasi ovako :
Ko je tu kriv TV ili signal koji dolazi od Targa?

Kod mene su svi konektori zamenjeni, razdelnici takodje i slika je zaista OK. Od ONT-a do TV-a u spavacoj sobi ima oko 20 metara coax kabla i nema nikakvih problema sa kvalitetom slike.

Moze dosta da zavisi od same instalacije u stanu. Ako nisi siguran, probaj da prikljucis analogni TV direktno na koaksijalni izlaziz ONT-a pa ces videti gde je problem.

Pozdrav

...a sto ne radi targo mainpage

proradilo :)

Poslednja izmena:
Kod mene tj kod mog ujaka,koliko se secam on je ostavio kabl koji su uradili ovo iz Vektora samo je preko tog kabla povezan modem i tv moguce da je to problem ?

Jos 300 i stici ce, strpljenja... ;)

Probao sam malo BC2, zadovoljan sam pingom. Ranije mi je kod Oriona pronalazio servere sa 36ms pingom, sada nalazi gomilu sa 27ms. U toku igranja ping je otprilike 90-110ms (uobicajno za BC2), kao i kod sada bivseg provajdera. Ruku na srce, kod Oriona sam stvarno imao odlican ping i u drugim igricama.

@error: Morao bih da proverim, nisam jos skidao nista.

Presao sam sa Orina na Targo i svanulo mi je. Stavi ti da ti proba ping na neku lokaciju van Beograda, pusti download, pogledaj koliko error paketa ima Orion. Skoro svake nedelje barem jednom su nocu pucali, da li im je neko obarao server ili sam padne, nalaze se na blacklistama nekih malo ozbiljnijih servera, kad sam reklamirao kod podrske nije bilo odgovora. Da li Orion moze da ti ponudi optiku
i 100Mb/s? Targo nema mail server ali mislim ako ih ovi nasi monopolisti ne uguse imaju sanse da preotmu trziste ostalim provajderima koji su dosad samarali po usima i isto vezivali klijente ugovorima.

Cujem na SBB forumu da je Targo u procepu, da nema dovoljno korisnika, da se ne siri i da je ponuda kanala losa sa mizernim brojem HD kanala. Tacno?

Cujem na SBB forumu da je Targo u procepu, da nema dovoljno korisnika, da se ne siri i da je ponuda kanala losa sa mizernim brojem HD kanala. Tacno?

Ko drugi nego SBB, konkurencija, za TV nemam pojma ne interesuje me, kad kupim bolji TV onda cu o tome da razmisljam. :) Ljudi nemaju pojma koja je to razlika u internetu i brzinama, 4Mb/s koje sam placao kod Oriona 1890 din i ugovor na 2 godine i npr. 20Mb/s a ide i do 23Mb/s za 2400 din isto ugovor na 2 godine. Znamo kako je Targo dosao ovde ali zar to nisu mogli da urade ovi nasi monopolisti i razvuku optiku, secam se kad su provlacili kabalove za onaj hotel kod hale Limes, ja pitam jer to mozda ide optika a lelekomovci belo gledaju i kazu kakva optika bakar, posle dodju "domaci crnci" treba ima za porciju heroina ili kokaina, testerica i secnu bakar i na otpad a mi se slikamo sa telefonima i internetom.

Poslednja izmena od urednika:
Šta se desilo sa RTS HD? I dalje mi stoji ime tog kanala na TV-u, ali na logo-u kanala više nema RTS HD već onaj metuzalemski RTS logo (pre onog plavog koji je sada na običnom RTS 1 i RTS 2) sa sivom elipsom i crveno-plavo-belom crticom. Mislim da taj logo koriste za RTS Sat (nisam ga nikad video, ali pretpostavljam). o_O

Да то је ртс сат. Дешава им се да имају проблем са тим хд каналом па пусте то г... од програма...

Vrh Dno