Šta je novo?

Ployer momo 12

Molim..:) i naravno samo polako, lepo prostudiraj, nemoj da zuris. Poz

Molim..:) i naravno samo polako, lepo prostudiraj, nemoj da zuris. Poz
Prostudirao... Gotovo... Radi...
Jedini, da tako kazemo, problem bio je da se ubode pravi trenutak za otpustanje volume - i off tastera ali ostalo je sve ok.
PS
Skinuo i sve kineske aplikacije :)

PPS
Vidim da i Chrome moze da se instalira..

Poslednja izmena:
Svaka cast! Drago mi je da sam pomogao.. Uzivaj u novom firmwaru dok ne naidje naredni!;)

ajde da vas zamolim nesto kad ste vec ubacili novi firmare :) pratite detaljno bateriju,najvise me zanima kad je u sleep modu,posto meni zdere bateriju... za cetiri sata nocas mi je skinuo preko 30%,ugasio sam wi-fi,sve programe pogasio,al ode baterija :mad:

@mtomas, je l imas onaj problem sa karticom?.. meni je evo cini mi se 4-ti dan kako ga koristim i preko noci skine oko 5% baterije. Mada meni je i to mnogo, ali ja stalno u kuci drzim wifi. Ono sto hocu da kazem je, mislim da ako imas taj problem sa sd-om, onda je to reseno ovim romom. Nema problema, sve radi odlicno. Stavise, ja ne znam kakve to veze ima sa softverom, ali meni se tab gasio ako se smrzne dok hodam napolju oko pola sata-sat dok mi je u torbi, sada sam skontao bas isao sam nocu i bilo je veoma hladno a tab se cak nije ni usporio, a kamoli ugasio dok je bio smrznut(ako iko ima tih problema uopste, mada kao sto rekoh, neam pojma da l to ima veze sa romom).
Takodje mislim da je generalno baterija curila sa TNT romom(njega sam imao sve vreme). Sada svaki put pre nego sto stavim tab na punjac, gledam i uglavnom mi baterija rikne sa u proseku sa 5h upaljenog disleja(van sleepa). Ali, takodje, recimo da sam kuci, posto ovih dana spremam ispite, stalno mi je upaljen skajp, wifi i sl., a brightness na oko 40%. Eto, ako mozes da bacis paralelu...

@rella111 karticu sam tek danas ubacivao da isprobam,nemam jos potrebe za dodatnim prostorom,cisto da vidim kako radi. radi ok,ali kad izvadim karticu neki programi mi ne rade a instalirani su na sd memoriji tableta ;) mora restart da bi ih ponovo video ;)
baterija mi ok traje ovako,skinuo sam je sa punjaca pre 4 sata,screen on 1h40min,wifi stalno on,surf,malo igrice,youtube,forum...ostalo je 62% osvetlenje oko 35%. al kazem,nocas i juce za 4h ode 30%,sve pogaseno.

uf uf... pa izgleda da je dosta toga ispravljeno tim originalnim novim firmverom... ponajbolje je sad sto je povecana kompatibilnost sa play store- om :) sto su pajseri pa ga ne nude ota nije mi jasno, nego moraju ljudi da se cimaju ovako...

playstore manje vise ,nadjem od programa sta mi treba,veci mi je problem baterija :wc: to sto ti kazes 5% posto da skine meni je totalno ok :) a za update si u pravu,mada nije lose i to sto ipak izbacuju ,pa makar to bilo i na zvanicnom sajtu :)

@mtomas, bas bezveze.. probaj novi firmware, ako zelis, cini mi se da nema apsolutno nikakvih mana, samo vrline i poboljsanja!...

@ed_hunter i ja isto kazem!:D Kontam da su valjda morali da dokazu nesto google-u, pa su to uspeli u tom novijem firmware-u... sta god da je, bas lepo sto sad imamo play store u potpunosti.

Ima jos neka folija ispod one prve i vidi se na coskovima i pored kamere da ima malo vazduha ispod,jel to neko odlepio? cini mi se da se ta folija nesme dirati,izgleda malo ruzno onako :/

Poslednja izmena:
to je screen protector ne diraj ga! verujem da tab nema staklo preko ekrana nego plastiku, tako da ce se grebati ekran bez screen protectora!

to je screen protector ne diraj ga! verujem da tab nema staklo preko ekrana nego plastiku, tako da ce se grebati ekran bez screen protectora!
Predpostavio sam vec,samo su ga trebali malo bolje tj ravnomerno zalepiti :p
Jesu li tvojih 2 zamenili? cuo sam da se vise ne prodaje :trust:

Poslednja izmena:
kod mene je taj screen protector bio savrseno nalepljen, gotovo sam siguran da ga je robot lepio. poslati su u petak, i nista ne javljaju niti salju... ako ne posalju dva nova trazicu kesh nazad i cekati neki sledeci best buy /sigh

Evo ih prvi utisci rada sa novim firmware-om:
1. Za sada se ne javlja SD unmount problem.
2. Ukljucivanje tableta posle duzeg perioda ne koriscenaj radi bez problema. Ranije je izgleda ulazio u neki sleep mode ili tako nesto. U svakom slucaju nije odmah reagovao na komandu.
3. Baterija se preko noci spusti za 10% pri tome je potrebno uracunati 30 minuta sinhronizacije Evernote-a (znaci ukljuce ekran na 20-30%)
4. Sve kineske aplikacije sklonjene.
5. Nikakvi problemi sa GPlay-om.

Ukratko preporucujem. Pratite uputstvo koje je postavio rella111 i nece biti problema. Jos jednom :wave: za doticnog :).

I jos jedno strucno pitanje: Da li je moguce koristiti ZTE MF622 3G USB modem? Tj osim sto se ukljuci sta je jos potrebno uraditi. Ne da mi je neophodno ali nije lose znati da moze.

Za 3g modem: ubodi ga pa restartuj tablet, trebalo bi da ga prepozna i ucita aon. Ako nece, udji u mobile networks (data enabled cekirani) i proveri apn settings, ako treba nadji na netu parametre operatera i popuni, trebalo bi da proradi.

kako resavate problem da se uredjaj diskonektuje sa wireless mreze kad ugasi ekran, a vi ste ga ostavili da skida nesto povece sa marketa? sinoc sam ostavio uredjaj da skida nesto sa marketa, a on ugasio ekran i wireless i docekalo me isto ono sto sam ostavio. kad ga nisam frkno kroz prozor!

kako resavate problem da se uredjaj diskonektuje sa wireless mreze kad ugasi ekran, a vi ste ga ostavili da skida nesto povece sa marketa? sinoc sam ostavio uredjaj da skida nesto sa marketa, a on ugasio ekran i wireless i docekalo me isto ono sto sam ostavio. kad ga nisam frkno kroz prozor!

Msm da imas nesto na marketu za to.. A i trebalo bi u podesavanjima wi-fia da ima te opcije. Kad udjes u wi-fi menu, idi na one tri tacke, to je kao dodatni meni i tu potrazi..

Sta frkno kroz prozor? Jesi ti poslao tablete na reklamaciju? Imas li u WiFi settings opciju keep wifi on during sleep? Ako imas, cekiraj.

ma android 2.3 na telefonu, pa sam pitao ovde jer stalno visim u ovoj temi. a isto mi se dešavalo i na tabletu, ali nisam pročačkao da li ima opcija. na 2.3 nikako ne mogu da nađem... znači na tabletu na 4.1 može da se podesi, xtra. sad mi pade napamet rešenje, uključim skype, on ne dozvoljava da fon ugasi wifi kad je ugašen ekran, kud se pre ne setih toga.

a tableti nisu stigli još, ta firma od koje sam kupio je prvo povukla tablete sa sajta, pa ih onda opet postavila, sad su na sajtu, dakle trebalo bi da ih imaju... boga pitaj kad će da mi pošalju, opšte je poznata aljkavost i odugovlačenje naših distributera kad je uređaj na reklamaciji...

ma android 2.3 na telefonu, pa sam pitao ovde jer stalno visim u ovoj temi. a isto mi se dešavalo i na tabletu, ali nisam pročačkao da li ima opcija. na 2.3 nikako ne mogu da nađem... znači na tabletu na 4.1 može da se podesi, xtra. sad mi pade napamet rešenje, uključim skype, on ne dozvoljava da fon ugasi wifi kad je ugašen ekran, kud se pre ne setih toga.

a tableti nisu stigli još, ta firma od koje sam kupio je prvo povukla tablete sa sajta, pa ih onda opet postavila, sad su na sajtu, dakle trebalo bi da ih imaju... boga pitaj kad će da mi pošalju, opšte je poznata aljkavost i odugovlačenje naših distributera kad je uređaj na reklamaciji...

Samo je jedno resenje! Budi dosadan! :) Ili spomeni inspekciju.. :D najbolje oba.. :D

Za pretnju inspekcijom moras da sacekas 15 dana od dana prijema uredjaja na reklamaciju, i to samo u slucaju da ti u tom roku ne odgovore o nacinu resavanja reklamacije. U suprotnom, Pokret za zastitu potrosaca, naoruzas se zivcima, i ne odustaj...

@ed hunter za ono tvoje pitanje,ides u podesavanja,pa na wi-fi,pa gore desno na meni,otvori ti se pop-up prozor,izaberes advanced i pojavi ti se sledeceScreenshot_2013-01-22-14-00-43.png

mada sad vidim da je tvoje pitanje bilo za 2.3 ,)
al nema veze,moze nekom drugom da posluzi ;)

hvala, posluzice i meni, posto me je to mucilo i na 4.1 na tabletu :)

edit, nadjoh upravo gde je i na 2.3 :) hvala svima :)

Poslednja izmena:
Bice uskoro, sad dal bas u Srbiji, mozda , al u nekim drugim krajevima stize next gen. Kineskih tableta. Jedan od vecih proizvodjaca SOC-ova, koji su se mahom koristili u dual sim telefonoma MTK je u decembru predstavio novi SOC MTK6589 28nm Cortex A9 4 jezgra sa GPU Power VRSGX544. A ovih dana vec iz fabrika izlaze tableti sa novim Allwiner SOC-om A31 vrlo slicnih karakteristika kao i ovaj MTK sa istim GPU. Prvi modeli rade na frenfenkciji od 1Ghz za svako jezgro imaju najcesce 2 gb memorije itd.

A svaka nova gen je znacila i donekle pad cena predhodne, naravno polako i kod nas.

Poslednja izmena:
meh, kod nas je tek sad zaziveo rk3066, i to samo u par tableta, u ovom, u jednom prestigiu od 8" i u jednom prestigiu od 10" koji je koliko vidim totalno isti momo12, a skuplji je 10k dinara lol. bre totalno su izmezli ovi iz prestigia izgleda umislili da su neki brend :)

meh, kod nas je tek sad zaziveo rk3066, i to samo u par tableta, u ovom, u jednom prestigiu od 8" i u jednom prestigiu od 10" koji je koliko vidim totalno isti momo12, a skuplji je 10k dinara lol. bre totalno su izmezli ovi iz prestigia izgleda umislili da su neki brend :)

Nisu, jednostavno oni drze taj neki cenovni rang, i ne zalaze niti u vece niti u nize vode.. A i ostali bi rado digli cene, ali vrv su ovo pokusaji probijanja na odredjena trzista...

Nazad
Vrh Dno