Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E pa posto cekam finu priliku da uzmem sebi jedan Optimus 2X nadam se sa garancijom, imam jedno pitanje za vas prekaljene korisnike 🙂
Do sada sam probao jedan uzivo i nacitao se testova i potvrdio da je zvuk u slusalici prilikom poziva veoma tih cak i kad se pojaca do kraja...

E sad da li je sa novim ICS romovima to ispravljeno, ili ima neki fix za tu glupost? 🙂 Ljudi su mi preporucivali da ako uzmem telefon probam
sa kombinacijama BB i RIL dok ne pogodim onaj sa najboljim zvukom, ali mi je to cimanje iskreno 🙂 Imam Optimus One i dalje u vlasnistvu
i ne bih da uzmem telefon koji je tisi od istog 🙂 a svidja mi se 2X bas bas 🙂

Ja sam ipak ostao na stock v30a. Nema potrebe da se smaram sa eksperimentisanjem, jer baterija drži preko jednog dana sa korišćenjem 80% funkcija. Nema bagova. Ton u slušalici je zadovoljavajući. Brz je. Čak mi i chrome brže radi nego na nekom custom romu. Odradio sam root zbog kupovanja aplikacija i gašenja reklama.

JB vec 2 nedelje bez i jednog jedinog baga+baterija bolja nego na ics,brz kao metak....mada svaka preporuka sa djanga ja sam ga dugo koristio i bio je bas dobar.

Jel mislis na CM nightly i jel sredjen call bug? Ja sam se razmisljao da prodam mob, nervira me sto jede bateriju na zvanicnom ICSu. Samo ne znam sta bih drugo uzeo a da ne doplatim mnogo...

Poslednja izmena:
Callbug je prošlost.

Izašao je prvi zvanični 10.1 najtli. 😀

Temasek je najavio da će praviti svoj KANG na bazi 10.1, što mene jako raduje 😀.

cm10 od pengus77 i tonyp se moze koristiti kao normalan rom, ima sitnih bagova, ali to nije nista naspram onoga sto je bilo pre mesec dana.
u mom p990 sada imam ovaj rom i ovaj kernel
Послушао сам те и одрадио сам како си рекао.
Откључао сам BootLoader са овим програмом и убацио нови custom v6.0.2.5 cwm image. Е да убацио сам и GAPPS
Одрадио бекап и партиције и internal SD Card (срећа моја!):Klanjanje.

Е сада резиме:

1. Са CM10 се губе све LG апликације. Добија се суви Андроид. Губи се lancher, а LG UI 3.0 ми се много свиђа! Губи се тастатура са предикцијом (а и оригинал има изглед Т9),

2. Кад сам видео mounting bug, да сам требао одрадити инсталацију intSD-MountFix.zip пре убацивања рома и кернела, прошла ме воља за СМ10. Направио сам проблем јер сам одрадио накнадно инсталацију intSD-MountFix.zip и тиме изгубио све податке са интерне меморије.

3. Заиста је брз систем! Батерију нисам тестирао јер ми је требао хитно телефон, па сам преко All-In-One P990-Toolkit вратио Data partition и наставио да уживам у мом прелепом V30a.

Једна битна ствар, да знају људи који ће покушати одрадити слично. После ове егзибиције моја инерна меморија је сада велика 4.8gb, што значи да сам некако направио неку партицију од ко зна колико mb.
Изгледа да је дошло до форматирања партиције приликом инсталације intSD-MountFix.zip.
Ако грешим нека ме неко исправи.

Pitanje:
Ako koristi DJM jel to taj "new unlocked ICS bootloader"? ili treba da fleshnem nesto novo? 🙂

Pitanje:
Ako koristi DJM jel to taj "new unlocked ICS bootloader"? ili treba da fleshnem nesto novo? 🙂

Jeste novi otkljucani bootloader. Iako ima onaj fini alat za sva ta zezanja, ja sam lepo vratio fabricki rom, odradio fabricki update na ics. Onda sam pomenutim alatom otkljucao bootloader i instalirao DM. Trenutno 1.2.1 i super je.
v30a i v30b su isti, razlika je u podrzanim jezicima.

Pozdrav ljudi, novajlija sam na ovom forumu, dosao sam ovde kako bih dobio informaciju koju nigde nisam mogao da nadjem, a mislim da cete vi moci da mi odgovorite (no pressure) 🙂
Posedujem LG P990, kupljen preko mtsa u novembru 2011., sa verzijom 2.2.(zakljucan na mts mrezi). Posle nekoliko meseci sam preko LG Support toola na kompu updateovao na 2.3.4.. Sada vec mesec dana citam vesti o ICS updateu, i odusevio sam se kada sam saznao, medjutim, tada krecem u avanturu koja nikako da se zavrsi🙂
Kada preko Support toola probam da updateujem, za Seria and Mnegro mi izbacuje da nema novog softvera za telefon. Kada stavim Europe (open) prijavljuje da ima nova verzija, i da mora preko OTA da se odradi. Ja se konektujem preko wifi da updateuje i posle pet minuta provere da li je izasao update prijavi mi connection failed.
Posto sam citao da ce zakljucani telefoni dobiti update ali malo kasnije, pretpostavljam da na mtsu nije jos uvek izasao update.. Jel moze neko da mi potvrdi ovo? Cisto da se ponadam da nije do telefona nego do mtsa, i da ima nade da cu i ja imati ICS🙂
Custom romove necu da stavljam jer se ne razumem i plasim da nesto ne s****m😀
Hvala unapred!🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, novajlija sam na ovom forumu, dosao sam ovde kako bih dobio informaciju koju nigde nisam mogao da nadjem, a mislim da cete vi moci da mi odgovorite (no pressure) 🙂
Posedujem LG P990, kupljen preko mtsa u novembru 2011., sa verzijom 2.2.(zakljucan na mts mrezi). Posle nekoliko meseci sam preko LG Support toola na kompu updateovao na 2.3.4.. Sada vec mesec dana citam vesti o ICS updateu, i odusevio sam se kada sam saznao, medjutim, tada krecem u avanturu koja nikako da se zavrsi🙂
Kada preko Support toola probam da updateujem, za Seria and Mnegro mi izbacuje da nema novog softvera za telefon. Kada stavim Europe (open) prijavljuje da ima nova verzija, i da mora preko OTA da se odradi. Ja se konektujem preko wifi da updateuje i posle pet minuta provere da li je izasao update prijavi mi connection failed.
Posto sam citao da ce zakljucani telefoni dobiti update ali malo kasnije, pretpostavljam da na mtsu nije jos uvek izasao update.. Jel moze neko da mi potvrdi ovo? Cisto da se ponadam da nije do telefona nego do mtsa, i da ima nade da cu i ja imati ICS🙂
Hvala unapred!🙂

Za custom romove ima toliko tutoriala, da bi uspeh bio da pokvaris telefon.
Vrlo moguce da je do toga sto je zakljucan. Moj telefon je isto sa MTSa, ali simfree i kada sam vratio fabricki ROM, dobio sam mogucnost update-a na ics.

Hvala unapred!🙂

mts nema veze sa update-om. Isto se i meni dešavalo sa LG support tool-om ali uz odgovarajuću kombinaciju drivera i dosta pokušaja ponuđeno mi je ažuriranje koje nažalost pukne na sledećem koraku kad uđe u proceduru ažuriranja.

Ja mislim da je problem u komunikaciji PC-mob.

Razmisljam se da predjem na Desire X, al ne znam kako da prezalim ovo cudo. 😀

Hvala unapred!🙂
Ево цитирам корисника од горе
DJM X 1.2 je neverovatan! NoOC kernel. 🙂
Objasnio covek.Rom pokidao.
Probajte 1.2.1 ja koristim njega,fenomenalan!!!
То ти је право решење за тебе!
Ја сам откључао BootLoader са овимпрограмом и убацио нови custom v6.0.2.5 cwm image, па направи нову партицију за ISC. Прати упутства у самом програму.
Скини нови DjangoManouche X 1.2.1 - 30a/b - KingOfBirds Kernels 0.3 is here!, имаш линк према серверу при дну стране. Само прати упутства.
Овај ром је направљен од изворног ICS рома, само захваљујући његовом кернелу, батерија је многоооооо стабилнија и телефон је много брз.
Не мораш да стављаш KingOfBirds Kernel 0.3 OC, тиме добијаш клоковање процесора, али да знаш да је наш телефон веома брз и без тога.

Е сада шлаг на торту за све кориснике закључаних ЛГ P990 телефона, цитирам вам мој мејл јер од сада немам више закључан на МТС мрежу, а и то бесплатно!
Hello,

Thank you for requesting a free LG unlock code from freemyblackberry.com. After you have unlocked your phone we would be most grateful if you could talk about us on online forums, blogs, and social networking sites (ex: Facebook, twitter, etc) and please share us by using our Bookmark and Share Toolbar at the on our Home Page (enable website links to click links). Please also join Freemyblackberry’s Facebook Page!

Here are your unlock codes:
NCK=7035489954471181 NSCK=3160849869383120 SPCK=5658170718091995

If you need instructions on how to enter your unlock code please visit our Instructions section.

Enjoy your unlocked LG phone!

From,

The Free My BlackBerry Team
freemyblackberry.com

---------------------

IMEI: 356216046026441
Carrier: MTS Serbia
Email: ја@ја.com
Model: LG-P990
Comments: BLUE

Poslednja izmena:
@salekojot Posto mi garancija traje dve godine, a tel cu koristiti dok mi ne istekne ugovor, ja mogu da otkljucam telefon i nadogradim ICS normalno? (garanciju ko shisha) 🙂
Onda cu imati ovaj (trenutni) softver i nece biti nikakvih promena na telefonu?
Mozda su glupa pitanja ali sam totalni laik za android custom romove i sire, pa cisto da proverim🙂
A pitam zbog prodaje telefona, kada ga budem prodavao da mogu da navedem pri prodaji da nisam nista cackao na softveru, da ne moram da dajem nizu cenu.. Mada mozda i gresim ne znam🙂

Nećeš gubiti garanciju sa ovim načinom dekodiranja. Dobijaš kod napravljen od imei broja. I kad odeš na reklamaciju i oni ti oprave telefon, onda ti vrate sistem koji je bio kad si ga kupio. I tada ga opet dekodiraš sa tim kodom.

Cena ne pada ako menjaš romove. Čak ćeš ga lakše prodati ako si stavio nešto što je bolje od fabričkog roma.

120.

Dinara.

😀

Ja sam skinuo ovaj django kernel i rom. Pre toga sam imao stock ICS. Odradio pomocu toolkita otkljucavanje i stavljanje 6.0.2.5 image. Posle otisao u bootloader i odatle stavio prvo kernel pa onda django ROM. Sve je to odradio lepo i kad se telefon ponovo podigao, sve aplikacije i sva podesavanja su ostala. Kao da je samo odradio upgrade. Bas sam prijatno iznenadjen. Sad jos da vidim da li je brzi i da li manje laguje nego stock ICS 🙂

Pa tvoj ima preko godinu, je l'..? Sumnjam da mozes vise od jedno 140 dobiti, i to ako je u dobrom stanju. LG ne drzi crnu, a i vec je to star model. Samo ciljaj da nadjes nekog junosu koji pojma nema o tehnici pa ga dobro nahvali (uredjaj) i uvaljaj za koji dindz vise. 😀

Ko je pitao da oce da kupi tel nek mi se javi na pp. 😀 i nek ponudi nesto. :d

Pozdrav drugari,dajte mi neki predlog za dobar rom,znaci sa dobrom baterijom,ja sam na Djangu 1.3 i nesto mi mnogo zdere bateriju,a i kamera je ocajna na ICS..Cini mi se mnogo bolja na CM7 😡

Pozdrav narode. Trenutno posedujem LG Optimus Hub koji sam uzeo preko MTS-a pre par meseci. U početku mi se svideo telefon, no sada već počinju da me nerviraju njegove mane - prespor je, premalo custom romova postoji za njega, jedini stable CM je CM7, nema blic i ima očajnu kameru. Razmišljao sam o kupovini Xperia U, pa mi je onda zapao za oko LG 2xP990. Da li se isplati dati 150€ za ovaj telefon i koje su mu mane?
Hvala na odgovoru 🙂

Nazad
Vrh Dno