Šta je novo?

PTT adsl

Da li je moguće da PTT ne može pet dana da mi odgovori na mail... Poslao sam im migracioni kod kako mi je rečeno na info liniji i ništa ne odgovaraju. Šta mogu da uradim u međuvremenu i da li postoji neka sposobna poslovnica, pošto su me gledali jako belo na šalteru pošte i nisu znali ni šta je to migracioni kod.

Moguće je. Meni na većinu mail-ova u poslednjih 7-8 meseci nisu odgovorili. Mada su to bili uglavnom mail-ovi o neosnovano zaračunatim kamatama i reklamacijama računa i sl. pa me i nečudi da se prave mutavi. U svakom slučaju pošalji im ti još koji mail.
A što se tiče pošte, najbolje da odeš u Katićevu 18, tamo je sedište Ptt Net-a, tamo su upućeni u stvar. Ugovor može da se potpiše u nekoliko pošta u BG-u, ali preuzimanje uređaja je samo u Katićevoj.

Meni su sledeceg dana odgovorili na mail. Od ranije koristim net kod njih. Zvao sam na telefon koji su mi poslali mail-om. U Dimitrovgradu ne mogu da potpisem novi ugovor - morao bih da idem u Pirot - 30-tak kilometara udaljen. Rekli su da ce mi poslati ugovor postom u posti u mom gradu - tamo da odem i da ga potpisem kada me budu zvali. Povecali su mi brzinu nekoliko sati posle tog razgovora :). Narednih dana ce me zvati za potpisivanje.
Ovaj slucaj govori da su veoma korektni.
Pozdrav

Ja sam ugovor potpisao jos u cetvrtak ali i dalje cekam da me pozovu i povecaju brzinu...

A ja sam juce isao da predjem sa telekoma na ptt net. I dodjem na saltrer u glavnoj posti i pitam za adsl-akciju. Oni me gledaju belo :) Jos kazu otidji najbolje u Telekom pa tamo uzmi internet :) I tako da se ne bi ubedjivali, saznam da je covek na prvom spratu zaduzen za internet, ali on nije tu u 4:30 popodne. Kazu tu je od 8, pola 9, pa do 2, pola 3 popodne :) Ne zna mu se radno vreme. Posto u to vreme radim posaljem brata. On nadje tog famoznog strucnjaka za net :) I kaze covek moze samo mu treba mik. kod pa ce zvati kad stigne oprema. E sad telekom po mik kod. Daju ljudi odmah i kazu da ne mora da se vraca njihova oprema dok ne stigne ova od ptt-a. I tako ubede me da ostanem kod njih, pa uzex box 3 :). 6/1 sa 600 min 1500 poruka i 1,5gb za mobilni. Za 2800 dinara na godinu dana.
Mnogo su neodgovorni i neupuceni ovi u posti. To je poenta mog posta :)

Ja sam im slao MIK na [email protected] i sledeceg dana su odgovorili.

vrlo bitno da se posalje na pttadsl@ptt.rs. Na ovaj mail cesce odgovaraju, ali kao sto rece WALLY GATOR pre mene - Katiceva 18 - em su u istoj zgradi, em tamo rade uglavnom tete koje koliko-toliko znaju, a i ako nesto ne znaju ili im nije jasno, zvrcnu telefonom i sve razjasne....

Posto vec koristim njihov net ,danas sam zvao i u roku od 1 sat net mi je povecan...ugovor potpisujem za par dana dok im stigne wi-fi ruter (obecali mi zameniti stari TP Link 8817).Sta reci sem svaka im cast,sreca pa ne odo na verat ili telekom...

Pošta u Pohorskoj. Zadržavanje sve ukupno 9 min sa dodavanjem papira u štampač. :eek:

Već bio korisnik. Sad me baš interesuje koliko im treba da "puste".

Da li kao korisnik dobijas parametre za povezivanje (username i password) ili se ponasaju kao telekom?

Pitam se samo kako je PTT u odnosu na vecinu, dosta jeftiniji za ADSL ponudu u ovoj NG akciji koja traje od 01.01.-31.03.2013. Razlika za brze pakete ide i preko 100% od nekih, poznatih provajdera, da ih ne imenujem sad. Pogledajte cene i uverite se. Ajde razlika 20-30% ali preko 100% za 10/1 i 20/1Mbits, ne razumem.

Od ostalih - razumem, al ne razumem od Telekoma :)

Al hajde da bar malo razjasnimo - PTT (posta) je bila njihov osnivac (vlasnik) i imala je odredjeni procenat vlasnistva nad Telekomom. U tok kontekstu mogu da razumem da Telekom obezbedi linkove za svog (su)vlasnika.

Uvidom u APR podatke, sada vidimo da je Telekom akcionarsko drustvo, sto znaci da su akcionari njegovi vlasnici (ukupno oko 15% smo i svi MI vlasnici ;))

Telekom je oformio cenovnik za sve provajdere o zakupu njihove infrastrukture, parica i ostalih zezancija, i verujem da PTT nije u povlascenijem polozaju. Mozda imaju medjusobna prebijanja (tipa - PTT njima isporucuje racune za telefoniju/internet/tv, a oni to kompenzuju sa racunom za koriscenje telefonske infrastrukture - last mile).... i mozda im je taj trosak sveden na nulu. Kad se sve dalje sabere, ostaje cena interneta, i PO MENI ovo sto nudi PTT je trenutno REALNA CENA, dok svi ostali su zesci lopovi (izvinjavam se na teskoj reci, al mislim da vecina preteruje). Doduse, mislim da je cak i sada cena 6/1 (do 5/1) i dalje za 30-50% skuplja od realne cene, cak i kod PTT-a, i mislim da bi trebala da se krece oko 1000 din. No, vec smo videli, od spustanja cene nista, jedino sto nam nude je veca brzina za iste pare... Mada, i to je dobro....

znaci ja treba 1000 din da platim bus tamo i nazad (posto se u ovoj zemlji za 50 km busom toliko placa a u nemackoj manje pare za ceo dan.) da bi otisao u poslovnicu i koliko jos taj wifi modem??

Posto sam potpisao novi ugovor sa Ptt-om, novogodisnja akcija do 10 mb, i zalio se na to sto mi je brzina apsolutno ista, kao i kod prethodnog ugovora - 6mb. Odgovorili su mi, da mi je brzina ok, da tih 6 mb ulazi u taj opseg, do 10 mb. OK, znao sam i pre njihovog odgovora da je to DO 10 mb, to ne bi bio problem, da na pocetku proslog ugovora, mesec dana mi je brzina bila skoro punih 16 mb. Znaci, moja parica podrzava tu brzinu. Zamolio bih nekoga da mi odgovori, u cemu je sada problem i zasto ne mogu da ostvarim vecu brzinu od 6 mb? Apsolutno je ista brzina, kao i kada sam imao ugovor 6 mb. Okacio sam parametre, pre 2 stranice i po njima je valjada sve ok. Da li je moguce da ta moja parica sada vise ne podrzava tu brzinu, kao pre godinu dana ili to sada zavisi od nekoh drugih faktora? Treba mi neki odgovor, da znam sta mi je ciniti, da li da saljem protesni mejl, firmi, mladjanog, uvek perspektivnog, naseg jedinog, Krkobabica?
1.jpg
2426522195.png

Probaj drugi server ili neki čisto download.

Iskreno, PTT je uradio svoje i po parametrima koje ti daje router mora da ima normalnih 10mbs.

Moj rezultat i parametri. Na 16mbps je išlo nešto preko 13.5.

343849462.png

5yhyvuja.jpg

Poslednja izmena:
Na ovoj slici nema informacija koje bi pomogle da se odgovori na tvoje pitanje...
Trazi prikaz gde se spominje SNR...

Svakako, samo mi nije jasno kako imas 0 dB slabljenje u downlinku?

Sedi na 2 metra od dslama ;)

Iskreno bolji kvalitet veze nisam video.

Nije za ovu temu ali se ja nešto ne bih kladio na Targo. Za 6 meseci su ispod 10k korisnika.

Već nekoliko večeri zaredom modem TP LINK TD 854W zabije (koristim ga tek 10-ak dana) i moram da ga isključim i uključim ponovo - lampica za Internet ne treperi, za wifi svetli, znači konektujem se na wifi mrežu, ali nema protoka "No internet access" poruka.

Da li se još nekom dešava ovo ovako često? Inače koristim isključivo wifi mrežu i ovaj problem postaje iritirajuć...u krajnjem slučaju ako se ovo ponovi i večeras, planiram da zovem tehničku službu i nadam se da će da mi zamene modem, jer kad krene da zeza odmah posle par dana korišenja, šta da očekujem nakon mesec i više dana?

Ako imate neki savet, podelite sa svima...

@ m_antic87: jesi ti uzeo sad ovu akciju dobio modem i odma zeza? ili koristis njihov odavno? lele

@ m_antic87: jesi ti uzeo sad ovu akciju dobio modem i odma zeza? ili koristis njihov odavno? lele

Da, iskoristio sam akciju i uzeo paket od 6Mb. Pre pola sata se ista stvar ponovila i zato sam i tražio da me neko ko je eventualno imao ovakav problem posavetuje. Ali, kako stoje stvari, definitivno ću morati da odem do ptt-a i vidim šta se dešava, jer stanje može samo da se pogoršava nadalje...

@BurkinaFaso:
Da li si imao aktiviran SpeedUp ili iptv?

Nazad
Vrh Dno